Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

OCB ontslaat onderwijscoördinator

Rotterdam

Han van Roozendaal, directeur van het Onderwijs Centrum Binnenvaart (OCB), is niet meer werkzaam in die functie. Van Roozendaal werd ontslagen vanwege ‘een verschil van inzicht met het bestuur over de te lopen koers’.

1 / 1
OCB ontslaat onderwijscoördinator

OCB ontslaat onderwijscoördinator

Afgeslankt Onderwijscentrum Binnenvaart gaat leden korting geven

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (4)
 • Martin Sijbrands

  Beste Anton
  Er zijn 2 problemen n.l. Met Binnenschippers is niets te beginnen,daar hun belangen te verschillend zijn! Ten Tweede:De rentestand is veel te laag,dit is goed om de economie een tijdelijke impuls te geven.Maar op langer termijn onstaat er een situatie,waarin overal teveel van is.En we zijn opweg naar de volgende zeepbel!En we zijn daar niet zover van !! En jij hebt genoeg voor de Binnenvaart gedaan!! Maar ja ,zit in de gene he.Fijne dag !

 • a.a.c. van megen

  Nog even ter aanvulling aan mijn betoog. De belangenbehartiging kan niet plaatsvinden zonder financiën, daarom ben ik afgelopen week lid geworden van BLN en donateur van de ASV.

 • a.a.c. van megen

  Er was eens een crisis, toen kwam er een binnenvaartambassadeur. Die adviseerde de branche een tiental zaken te veranderen. Bovenaan zijn lijstje stond meer samenwerking. Daarna kwamen er nog meer onderzoeken en die kwamen op hetzelfde neer: samenwerken.

  Vreemd genoeg besloot de minister om niet de schippers te stimuleren samen te werken, maar de belangenvertegenwoordigers van de schippers samen te laten werken. Die bonden werkten al samen want zaten gezellig allemaal op hetzelfde adres. Blijkbaar wilde de minister op dat adres ook maar 1 aanspreekpunt. Dat aanspreekpunt lost de crisis zeker niet op. Vreemd want die crisis was de aanleiding van de aanstelling van de binnenvaartambassadeur.

  Toen kwam het transitieproces: in plaats van een soepel gelopen proces waarbij de drie organisaties ineen smelten kwam er een ware veldslag. En nu de kruitdampen opgetrokken zijn kunnen we de schade opmaken ik noem :
  Annemarie Jorritsma
  Piet IJssels
  Ype Dijkstra
  Leen ten Haaf
  Jan Struijk
  Robert Tieman
  Erik van Toor
  Ger Veuger
  Han van Roozendaal
  En ben er vast een paar vergeten excuses.
  Op iedereen zal wel wat aan te merken zijn maar allemaal mensen met het hart voor de binnenvaart op de juiste plaats.

  En wat is de winst geweest, is de crisis opgelost, zijn de tarieven omhoog, wat gebeurd er binnen het DLC, is er een sociaal plan voor de mensen die failliet gaan, komt er tenslotte ook als je ontslagen word, Lilian van Hiele doet fantastisch werk maar hoelang kan zij dat nog volhouden in deze wereld.

  Ik had mij voorgenomen om mijn mening niet meer openlijk te uitten. Maar wat er nu gebeurd is tenenkrommend. Een zwaluw maakt nog geen zomer en met de rapporten van ING en ABNAMRO vers op de persen denk ik dat het de hoogste tijd word dat de belangen behartiging zich actiever gaat opstellen in het creëren van een markt waarin haar leden weer voldoende inkomsten kunnen genereren.

 • mieke Kuipers

  En weer is er gerommel bij de bestuurders nu bij het onderwijs Centrum Binnenvaart.Helaas.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook