Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Tanker Stanley op zandbank

TERNEUZEN

Bergers van Multraship Salvage en Polderman hebben donderdagavond 8 mei de gestrande tanker Stanley vlot getrokken en in veiligheid gebracht. De Stanley, geladen met 1100 ton raapolie, strandde net voor hoog water op de Oosterschelde ter hoogte van Stavenisse in de Witte Tonnenvlije.

Bergingssleepboot Zephyrus rukte direct na de melding uit vanaf haar bergingsstation in Stavenisse en slaagde erin de Stanley nog voor het waterpeil ging zakken van de zandbank te trekken. De tanker werd in diep water gebracht en geïnspecteerd. Er werd geen lekkage geconstateerd. Het schip is vervolgens door de sleepboten Zephyrus en Delta naar Wemeldinge gesleept.

Zes weken geleden strandde de met zwavelzuur geladen tanker Nitrico 2 op ongeveer dezelfde locatie. Ook deze tanker kon succesvol worden geborgen.

Beide operaties bevestigen volgens Multraship het belang en de noodzaak van een professioneel bergingsstation op de Oosterschelde. ‘Mede door deze snelle respons wordt de kans op schade aan het kwetsbare mariene milieu verminderd.’ (MdV)

 

Reacties (1)
  • Jan de Wind

    Hoorde op de marifoon dat er vandaag weer een binnenvaartschip aan de grond zat bij de Witte Tonnenvlije. En dan te bedenken dat Rijkswaterstaat de Verkeerspost Wemeldinge wil sluiten in het kader van de bezuinigingen. Multraship zal hier garen bij gaan spinnen.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook