Roland Kortenhorst voorzitter van BLN

Vicevoorzitter Roland Kortenhorst van Binnenvaart Logistiek Nederland (BLN) wordt de nieuwe voorzitter van de ketenbrede brancheorganisatie. Hij neemt de plaats in van Piet IJssels, die zich een maand geleden terugtrok.

Roland Kortenhorst voorzitter van BLN

Op aangeven van de leden en op basis van een unanieme aanbeveling tijdens de ledenvergadering van de Binnenvaart Branche Unie (BBU) heeft het BLN-bestuur Kortenhorst gevraagd als bestuursvoorzitter. Hij was al waarnemend voorzitter en heeft positief gereageerd op het verzoek van het bestuur.

‘Wij varen in dit besluit op signalen van onze achterban’, aldus het bestuur in een bericht op BLN.nl. ‘Naast het brede draagvlak onder onze achterban pleit ook de visie van Kortenhorst om snel en slagvaardig verder vorm te geven aan BLN als ketenbrede brancheorganisatie in zijn voordeel. Bovendien heeft hij in zin rol als voorzitter van BBU al een grote rol gespeeld tijdens de oprichting van BLN.’

Roland Kortenhorst (1958), voorheen ondernemer en politicus, werkt als lobbyist in Den Haag. Hij wordt op 14 april tijdens de bestuursvergadering van BLN officieel voorgedragen en benoemd.