Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Aanvaring bij Lelystad

LELYSTAD

Een beunschip en een tanker zijn dinsdag 28 januari in aanvaring gekomen op het Markermeer bij Lelystad. Beide schepen raakten beschadigd. Dat meldt de waterpolitie.

Volgens politiewoordvoerder Ed Kraszewski vielen er geen gewonden en waren er geen nadelige gevolgen voor het milieu.
De aanvaring gebeurde omstreeks 7.30 uur in de vaargeul bij Lelystad. De lege en ontgaste tanker die richting Lelystad voer, raakte met zijn bakboordsvoorschip de kop van het tegemoetkomende geladen beunschip. De tanker liep een deuk van twee meter lengte op en een scheur van 60 centimeter in een brandstoftank. Er is geen brandstof in het water terechtgekomen. In overleg met de Inspectie voor Leefomgeving en Transport gaat het schip naar een werf voor reparatie alvorens het weer kan laden.

Het beunschip had grote schade aan de bolders en bolderkasten aan de bakboordszijde. Het kon wel doorvaren om te lossen in Almere en gaat daarna ook naar een scheepswerf voor reparatie. De waterpolitie onderzoekt de aanvaring. (MdV)

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook