Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Bijna verdronken bij scheepsinbraak in Mechelen

MECHELEN

Donderdagnacht 16 januari rond 3.45 uur poogden twee allochtone jongeren in te breken aan boord van het Belgische binnenschip St Goar, gemeerd in het Keerdok in Mechelen. Aan dek hadden ze alvast de fiets van de schipper klaar gezet om mee te nemen maar toen liep het mis want een van beide jonge mannen, 24 en 27 jaar oud, gleed uit en viel in het water.

Zijn kompaan sloeg onmiddellijk alarm en dat werd door een buurtbewoner aan de Winketkaai gehoord die op zijn beurt de hulpdiensten verwittigde. De brandweer, met een kazerne vlak in de buurt, was zeer snel ter plaatse en kon op aanwijzingen van de tweede inbreker de plaats aanwijzen waar zijn makker overboord was gevallen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • Fred Bekker

  Dat spul jat toch nooit een fiets.
  Het zijn meestal scooters.

  Fred

 • C.H. van den Boogaart

  Als hij verdronken was hadden we wel zeker geweten dat hij het niet nog een keer zou doen.
  Maar toch wel goed afgelopen (voor de allochtoon dan)

  Prettig weekend

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook