Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Zeerechttribunaal eist vrijlating Arctic Sunrise

Hamburg

Rusland moet het Greenpeace-schip Arctic Sunrise (49,60 x 11,50 meter) en haar bemanning tegen een borgsom van 3,6 miljoen euro vrijlaten. Dat eist het Internationale Zeerechttribunaal in Hamburg in een voorlopige uitspraak in de arbitragezaak die Nederland hierover tegen Rusland heeft aangespannen.

1 / 1
Zeerechttribunaal eist vrijlating Arctic Sunrise

Zeerechttribunaal eist vrijlating Arctic Sunrise

De Arctic Sunrise, een voormalige Noorse ijsbreker, werd 19 september door de Russen geënterd en opgebracht, na een protestactie bij het boorplatform Prirazlomnaja, ten zuiden van Nova Zembla. Het door 166 landen erkende tribunaal stelde dat Rusland vooraf aan Nederland toestemming had moeten vragen om het schip in internationale wateren te mogen enteren. Door dat na te laten heeft Rusland internationale verplichtingen geschonden.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook