Schip vaart tegen spoorbrug Elsfleth

Een Nederlands schip is in de nacht van zaterdag op zondag tegen de spoorbrug over de Hunte bij Elsfleth gevaren. De Wasserschutzpolizei Brake schat de schade aan de brug op circa 100.000 euro. Het schip raakte licht beschadigd.

Het schip kwam geladen met onderdelen van windmolens uit Brake en voer met de bakboordzijde tegen het middelste geleidewerk. Door deze aanvaring werd het schip naar stuurboord weggezet en ramde daarop het noordelijke geleidewerk. Dat werd over een lengte van 25 meter zwaar beschadigd.

Na de aanvaring kwam de WSP Brake in Oldenburg aan boord om de schade op te nemen. Toen bleek dat de schipper op dat moment, rond drie uur in de nacht, niet had mogen varen. Bij het laden was vertraging ontstaan, waardoor hij pas in de avond kon vertrekken. Maar dat betekende volgend de politie niet dat hij na 22 uur mocht varen. Hij kreeg een vaarverbod en een proces-verbaal voor overtreding van de Vaartijdenwet en beschadiging van de brug.