Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Zare uit evenwicht

ROTTERDAM

Het ms Zare (880 ton) is maandagmiddag 14 oktober rond 13 uur in de Parksluizen in Rotterdam scheefgevallen. Het schip had teveel regenwater in het ruim en lag al scheef bij het invaren van de sluis. Door een stoot tegen de sluismuur gingen tot overmaat van ramp de containers schuiven, waardoor het schip dreigde te kapseizen. De Tsjechische schipper was onderweg met huisvuil van Delft naar Hengelo.

1 / 2
Zare uit evenwicht

Zare uit evenwicht

Nadat water uit het schip was gepompt, ging de Zare na de spitsuursluiting van de sluis om 17.30 uur voorzichtig de sluis uit richting de Coolhaven. Daar werd een aantal containers gelost, waarna woensdagmorgen de reis werd voortgezet. Het voorval bezorgde het overige binnenvaartverkeer oponthoud. Er moesten in totaal 10 schepen wachten. (MdV)

Reacties (2)
 • G Fongers

  Onze Tsjech moet dus een cursusje stabiliteit gaan doen.
  Vervolgens zijn containers op stekkers zetten i.p.v zomaar op elkaar.

  G.Fongers

 • E.O.P. Lansmeer

  Zo als al zo vaak gezegd,รณ dat beetje regenwater, maar het is dodelijk voor je stabiliteit. Vrij vloeistof oppervlak hoeveel schepen moeten er nog om gaan?
  Hij heeft nog stom geluk gehad als het niet in de sluis was gebeurd dan wel met het uitvaren van de Parkhaven en dan was het heel anders uit gepakt.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook