Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Veerschipper Sil Boon van Texel-Vlieland overleden

TEXEL

Onder grote belangstelling werd vrijdag schipper Sil Boon van De Vriendschap, de veerdienst tussen Texel en Vlieland, op Texel begraven.

1 / 1
Veerschipper Sil Boon van Texel-Vlieland overleden

Veerschipper Sil Boon van Texel-Vlieland overleden

De markante Texelaar, onder meer bekend als schipper, strandjutter en natuurmens, onderhield samen met zijn vriendin Janka van den Brink 27 jaar lang de veerverbinding tussen De Cocksdorp en het buureiland Vlieland. Hij overleed zaterdag 17 augustus op de leeftijd van 54 jaar.

Na een herdenkingsbijeenkomst in hun tuin aan de Vuurtorenweg, ging de stoet met de kist op Boon’s eigen auto langs de steiger van de veerboot De Vriendschap. Daar werd als eerbetoon een drietal vuurpijlen afgeschoten. Sil Boon werd begraven op de begraafplaats van De Cocksdorp. (BK)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook