Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

‘Belgisch besluit politieke non-oplossing’

BRUSSEL/ROTTERDAM

‘Een politieke non-oplossing voor een ander probleem’, noemt mr Jan Vogelaar, adjunct-directeur van het CBRB, bij BNR Nieuwsradio het koninklijk besluit waarmee de Belgische ministerraad het varen onder de kostprijs wil tegengaan. BBU-directeur Erik van Toor pleitte dinsdag bij BNR juist vóór de invoering van bodemprijzen naar Belgisch voorbeeld. Donderdag 25 juli houdt de Europese Commissie in Brussel een hoorzitting over de crisis in de binnenvaart.

1 / 1
'Belgisch besluit politieke non-oplossing'

'Belgisch besluit politieke non-oplossing'

Belgische ministerraad akkoord met KB tegen dumpvrachten

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • Peter Janssens

  Als we inzien dat dit ook niet DE oplossing is zien we mischien ook in dat we in rap tempo blijven slopen wat we in jaren, mede door het CBRB, opgebouwd hebben.
  Daar werkt het eenrichtings verkeer in de communicatie vanuit de schippers alleen maar contra productief.
  Onze klanten zitten vooralsnog vooral bij het CBRB.
  Hoe slim is het om tegen die club aan te blijven schoppen ( wetende dat dit ook niet de oplossing is ) enkel en alleen om het gram te halen voor onze eigen stommiteiten.
  Ook een schipper vind alles te duur waar hij voor moet betalen, maar er is wel een wezelijk verschil tussen onze klant verhouding en die van onze levreranciers.
  Misschien toch eens een wat meer volwassen houding aannemen tegenover de club waar onze klanten vooralsnog verrenigd zijn om daar waar Gemeenschappelijke belangen zijn deze te dienen

 • Hens van Buren

  De heer mr. Jan Vogelaar kan beter zijn mond houden als zijn directeur op vakantie is. Waarom zeg de heer mr. Jan Vogelaar niet gewoon dat hij lak heeft aan alle vrachtvaarders die dik in de problemen zitten. Ik zie deze wet ook niet als de oplossing van het probleem maar om je zo uit te laten, zegt genoeg over de heer mr. Jan Vogelaar. Misschien dat de markt er wel iets transparanter van wordt, is er nog iets gewonnen. Maar één ding is duidelijk, van de heer mr. Jan Vogelaar heeft de vracht- en tankvaart niets verwachten.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook