Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

De Prinsenvaart wint Meanderkids

ROTTERDAM

De jongens van De Prinsenvaart hebben 1 juni 2013 het Meanderkidstoernooi in de categorie jongens van 15 t/m 18 jaar gewonnen. In de categorie jongens 11 t/m 15 ging de beker naar Holtenbroek. Bij de meiden won Sint-Nicolaas/Prins Hendrik in de categorie 15 t/m 18 en De Singel in 11 t/m 15. In gemengd 6 t/m 11 jaar wonnen de kinderen van het Julia-internaat de beker. Aan het voetbaltoernooi in Rotterdam namen zo’n 330 kinderen en 90 ouders deel.

1 / 4
De Prinsenvaart wint Meanderkids

De Prinsenvaart wint Meanderkids

Een prijsje is leuk, maar niet voor iedereen even belangrijk. Dat blijkt bij het springkussen waar meerdere kinderen met een stralend gezicht vertellen dat het voetballen prima gaat, maar dat ze nog geen wedstrijd hebben gewonnen. ‘Het gaat erg goed, maar we staan steeds achter’, vertelt Kimberley de Leeuw van Weenen (7, Formosa) van De Prinsenvaart. Ze vindt de springkussens het leukste van het toernooi.

Ook Xander Brink (7, Spauwer) van het Julia-internaat beleeft het toernooi op dezelfde manier. Hij ziet voor zichzelf geen carrière als voetballer weggelegd. ‘We hebben alles verloren. Ik voetbal alleen op het internaat. Ik ga ook niet op voetbal, maar op judo.’

Springkussens zijn leuk, maar dan moet je er niet van af vallen. Dat ondervond Jacoline Kruijt (Gratias). Ze stuiterde van drie meter hoog ‘kop voor’ op de grond en was even bewusteloos. ‘In het ziekenhuis werd ze helemaal nagekeken en ze heeft niks gebroken. Ze heeft alleen een hersenschudding’, vertelt haar vader een dag later.

Ruzie

Later op de middag spelen de oudste jongens hun finale. De wedstrijd gaat tussen Julia en De Prinsenvaart. De winnaar is degene met het meeste geluk, melden de toeschouwers. Ze hebben gelijk. De wedstrijd eindigt in penalty’s. Maasbracht schiet de eerste keer raak. Julia mist. Dat herhaalt zich en als Maasbracht voor de derde keer raak schiet. De jongens van Maasbracht zijn door dolle heen en menen dat ze hebben gewonnen. Maar de scheidsrechter roept ze terug, want Julia mag nog een keer. Julia schiet raak, maar Maasbracht daarna ook. Dan pas heeft Maasbracht echt gewonnen.

De finale van de jongste jongens gaat tussen Holtenbroek en Prins Hendrik. Ook deze wedstrijd eindigt in penaltyschieten. Daar is enige verwarring, als de scheidsrechter meent dat een van de spelers van Holtenbroek al is geweest. ‘Het is een tweeling, daar is de ander’, leggen de omstanders uit.

De finale in de categorie gemengd speelt zich af tussen Julia en Maasbracht. De teams zijn aan elkaar gewaagd, al speelt de wedstrijd zich meer op de helft van Maasbracht af. Julia wint met 1-0. Na het fluitsignaal blijkt dat best moeilijk voor enkele spelers van Maasbracht. Dat is koren op de molen van enkele spelers van Julia. Een ouder rent daarop boos het veld op. Het eindigt ermee dat de kinderen het veld af vluchten en vanachter de hekken toekijken hoe de scheidsrechter en anderen de boel tot bedaren brengen.

Nieuwe naam

Hessel Visser (Jacob-Hessel) voetbalt voor internaat Het Kompas bij de oudste jongens. Het voetballen gaat goed, vertelt hij rond het middaguur. Ze hebben een wedstrijd verloren en de rest gewonnen. Hij zit niet meer op voetbal. ‘Ik doe nu aan skûtsjesilen en vaar op de Snekerpan. Mijn oom is daar schipper, mijn vader zeilt, mijn broer zeilt, mijn zus en ik nu ook.’ Hij noemt Meanderkids gewoon een gezellige dag.

Meanderkids is de nieuwe naam voor het Aquakidstoernooi dat een nieuwe organisatie kreeg, omdat de kinderen van de voormalige organisatoren op de leeftijd kwamen dat zij het internaat verlieten. Corina van de Pol en Wendy Schot zijn de vrouwen van nieuwe organisatoren. Ze helpen wel met de opbouw, maar het regelen doen de mannen. Die blijken er behoorlijk wat werk aan te hebben. ‘Ze zijn er het hele jaar mee bezig. Het is veel werk. De mannen organiseren het eigenlijk. Wij doen alleen de leuke dingen’, vertellen ze.

Uitslagen

Jongens 15 t/m 18: 1) De Prinsenvaart 4; 2) Julia 5; 3) Het Kompas 3.

Jongens 11 t/m 15: 1) Holtenbroek 2; 2) Prins Hendrik 2; 3) Nicolaas 1.

Meisjes 15 t/m 18: 1) Sint-Nicolaas / Prins Hendrik 2; 2) De Singel 6; 3) Holtenbroek 4.

Meisjes 11 t/m 15: 1) Singel 5; 2) De Meerpaal 4; 3) Terneuzen 2.

Gemengd 6 t/m 11 jaar: 1) Julia 1; 2) Maasbracht 1; 3) Singel 2.

Moeders: 1) Julia 7; 2) De Singel 7; 3) Koningin Juliana 3.

Vaders: 1) De Singel 8; 2) Prinsenvaart 7; 3) Julia 8.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook