Drenkeling Karel Verberght teruggevonden

Donderdag 25 april werd in de Schelde ter hoogte van Hoboken het stoffelijk overschot gevonden van Karel Verberght. Hij was schipper van de binnenvaarttanker Arbon en verdween op 3 januari van zijn schip, dat toen vóór de ingang van het Zeekanaal in Hingene op palen lag afgemeerd; wachtend om op te schutten.

Het werd al snel duidelijk dat schipper Verberght overboord was gevallen en verdronken. Er volgden dagen van intensief speurwerk maar zonder resultaat. Tot deze donderdag, toen de Zeevaatrpolitie de familie op de hoogte bracht van de vondst op een plaats niet zo ver van de locatie waar de Arbon lag afgemeerd toen het ongeval zich voordeed. (JG)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer