Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Drenkeling Karel Verberght teruggevonden

HOBOKEN

Donderdag 25 april werd in de Schelde ter hoogte van Hoboken het stoffelijk overschot gevonden van Karel Verberght. Hij was schipper van de binnenvaarttanker Arbon en verdween op 3 januari van zijn schip, dat toen vóór de ingang van het Zeekanaal in Hingene op palen lag afgemeerd; wachtend om op te schutten.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (10)
 • theoenmargien schouten

  heel veel sterkte voor nu en in de toekomst

 • marc De Decker

  Beste Maralda, Nadine en Erwin,
  Bijna drie decennia lang heb ik het genoegen gehad Karel van zeer bijna te ervaren als een fijne collega bij VBR en een goede vriend, met een onuitputtelijke inzet en gedrevenheid voor zijn sector, de binnenvaart. Geen inspanning was hem te veel. Waar hij zich ook bevond met het schip, alles deed hij eraan om op vergaderingen aanwezig te zijn. Maar Karel had niet alleen een groot hart voor de binnenvaart maar ook voor zijn gezin. Met fierheid sprak hij over zijn kinderen. De laatste jaren heb ik met Karel heel vaak van gedachten gewisseld over zijn stokpaardje, de invoering van het principe van kosten dekkend varen. Toen op 24 april ll. het protocolakkoord werd getekend, waarin dit principe werd opgenomen, gingen mijn gedachten naar Karel. Zijn idee, waarvoor hij zolang had geijverd, kreeg eindelijk vorm en toen daags nadien het protocolakkoord unaniem werd goegdgekeurd, leek het wel alsof hij nog even wilde zeggen, ze hebben toch nog naar mij geluisterd. Namens de Federatie van de Belgische Binnenvaart en al haar leden en namens mezelf wil ik jullie en de ganse familie in deze moeilijke periode mijn blijken van deelneming betuigen. We zullen Karel voor altijd herinneren als een fijne collega en goede vriend, en een ware pleitbezorger en ambassadeur van de binnenvaart. Rust zacht, Karel.
  Marc De Decker,
  Voorzitter Federatie Belgische Binnenvaart

 • Gaston Pius

  Beste Famillie,Meralda Nadine en Edwin
  Namens de vereniging van Belgische Reders der Rijn en Binnenvaart betuigen wij onze innige deelneming bij dit zware verlies.
  Karel je was mijn collega ondervoorzitter van de afd. tankvaart in de vereniging,je was een gedreven voorvechter om de wet Durand (varen onder de kostprijs) voor de binnenvaartsector eveneens te doen gelden af en toe zelfs tot vervelens toe dat je me hierover in de late uren dat je in je stuurhut zat mij hierover opbelde,wat hebben we je gemist in Brussel Karel tijdens de 11 uren nonstop vergaderen maar het resultaat mag er wezen en de symboliek dat we je konden bergen op de dag dat de schippers hun vertegenwoordigers een mandaat gaven om de wet varen onder de kostprijs verder uit te werken was veelzeggend.
  Karel rust zacht en de wet als die er komt en ZE ZAL ER KOMEN dan wordt dit de wet KAREL VERBERGHT
  en geen flauw afkooksel van de wet Durand.
  Je collega ondervoorzitter.
  Gaston Pius.

 • Jos Evens

  Beste dierbaren van Karel,
  Hij was niet ver, maar nu is Karel echt weer thuis. Het lijkt wel, alsof hij het na deze voor de binnenvaart zo hoopvol afgesloten week het moment vond, om deze lange onzekere periode ook voor de mensen, die hem na aan het hart lagen, tot rust te laten komen. Zodat iedereen weer de blik op de toekomst kan richten, hoe moeilijk dat dit ook voor de familie zal zijn.

  Namens de Algemeene Schippersvereeniging en de Vereniging Toerbeurt Noord-Zuid.

 • Ger Veuger

  Hallo Hallo Ik wil hierbij ons oprechte leedwezen betuigen met dit vreselijke verlies.
  Maar het doet ons goed dat Karel eindelijk gevonden is. Heel bijzonder dat dit gebeurd op de dag dat zijn geliefde binnenvaart een doorbraak bereikt waar hij ook zo graag bij zou zijn geweest . Wij wensen Meralda en de kinderen en de verdere familie alle sterkte en kracht voor hun leven. Ger Veuger

 • Ernie Korstanje

  Sterkte aan da nabestaanden en vrienden.PIP Karel…

 • E.P. Izelaar

  Eindelijk komt er tijd om dit een plaats te geven familie Verberght sterkte in deze periode

 • Martin Albrecht

  Wij wensen de Fam. Verberght veel sterkte toe .

 • DANIEL VANDIERENDONCK

  Oprecht medeleven en veel sterkte in deze moeilijke periode. Eindelijk kunnen jullie verder met wat nog komt. Het lange wachten moet zwaar om dragen geweest zijn.

 • LEON VERBERGHT

  eindelijk kan de familie het afsluiten
  veel sterkte aan tante maralda ,Nadine EN Edwin
  grts en sterkte LEON JOYCE HELGA

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook