Geen Koningsvaart voor ballonschepen, wel voor Prinses Máxima

Drie binnenvaartschepen, gecharterd door Bureau Voorlichting Binnenvaart (BVB) voor het vervoer van elk 50.000 ballonnen van Amsterdam-Noord naar het Centraal Station, missen hun speciale reis op 30 april.

De Koningsvaart op 30 april in Amsterdam wordt niet afgesloten met het oplaten van 150.000 ballonnen. Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam besloot de afsluitende actie van de Koningsvaart af te blazen na kritiek van de Partij voor de Dieren en andere fracties in de gemeenteraad. Die zien het als verspreiding van afval in de natuur, ook al ging het om biologisch afbreekbare ballonnen zonder touwtje of metaal.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer