Blokkades in België

De actievoerende binnenvaartschippers in het Straatsburgdok in Antwerpen laten alleen nog schepen passeren waarvan is aangetoond dat ze niet onder de kostprijs vervoeren. Ontvangers moeten zich daarvoor wenden tot het actiecomité aan boord van de Lauwen van actieleider Laurent De Bijl. Volgens de actievoerders volstaat het niet het charter door te mailen. Intussen hebben verschillende verladers vrije doorvaart gekregen, zoals de containerterminals WCT in Meerhout en LCT in Luik.

Actievoerders belemmeren doorgang Albertkanaal

Door Hans Heynen
Actievoerende Belgische schippers blokkeren sinds dinsdag op drie belangrijke vaarroutes om de twee uur de vaarweg. In de tussentijd is een versmalde doorvaart beschikbaar. De acties hebben plaats in het Straatsburgdok in Antwerpen, de Ringvaart bij Evergem en op de Maas beneden sluis Monsin. Er werden ook acties bij de Volkeraksluizen in Nederland aangekondigd, maar daar was woensdag nog geen sprake van. De schippers vragen aandacht voor de economische problemen in de binnenvaart. Ze willen een wettelijk verbod op varen onder kostprijs.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer