Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

EU/CCR-bijeenkomst 8 november afgezegd

BRUSSEL

De workshop van 8 november in Brussel over de financiering van de binnenvaartvloot is geannuleerd ‘om kalenderredenen’. Dat maakten Europese Commissie en CCR 23 oktober bekend.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (14)
 • valentine

  waarom niet samen weken met de transport op de weg alles stil leggen

 • Simpele schipper

  Speciaal voor onze zee- en binnenvaartondernemers!

  Beste ondernemer,

  Ga de uitdaging aan met uw accountmanager! Op vrijdag 16 november ontmoeten wij u graag om met elkaar te paintballen en te karten. Durft u het aan?
  Na dit actieve gedeelte sluiten we de avond af door gezamenlijk te steengrillen en na te borrelen. Ook maken we van deze gelegenheid gebruik om u kort te informeren over de nieuwe ontwikkelingen rondom SEPA (Single European Payment Area).

  Dit geeft toch te denken……
  Deze uitnodiging wordt momenteel rondgestuurd door de Rabobank!
  Hoe serieus wordt u genomen denkt u?

 • Skipper

  Er zullen velen zijn die willen komen, maar die kunnen niet komen. Die mensen houden zondags rust, en die moeten gerespecteerd worden. Vandaar de vraag of er in het vervolg op een andere dag zou kunnen. Zaterdags liggen er ook velen stil. Als je iedereen wil berijken is dit een optie !!

 • blokwatcher

  of…is dit dan het ultieme signaal aan ons???neem zelf actie en wij komen dan ook in actie,anders slapen we verder of het een droom is?!zelf hou ik niet van blokkade’s(dus niet aan een belletje trekken zoals toen in brussel buiten op straat,gewoon geen vaart meer tot men ons te woord staat en er een concrete oplossing is waar men niet van onder kan)maar dit is lachen met ons!!KALENDERREDEN weer een nieuw woord

 • doeterniettoe

  @Ger Veuger
  Mooi verwoord, ga zondag toch maar eens kijken in Antwerpen want het word weer pijnlijk duidelijk dat de oplossing toch door ons zelf uitgevonden moet worden.

 • Laurent de Bijl

  Beste mensen,
  De moed opgeven zou nu heel jammer zijn, het is duidelijk dat de banken(nog in het algemeen wegens geen officiële bevestiging)heel veel te verbergen hebben, eigenlijk wisten we dat op voorhand. Je kunt het ook van de positieve kant bekijken dit is een bewijs. Of de banken de sector echt had kunnen helpen denk ik niet, wij moeten stoppen met jammeren en het probleem grondig aanpakken, we moeten niet meer zeggen wat niet goed is maar een duidelijk signaal geven van wat we willen. Samen zijn wij sterker dan wie ook, als je je steentje wilt bijdragen, kom dan 28 oktober naar de bijeenkomst in Antwerpen.
  Laurent de Bijl OR/ND

 • freedomfighter

  het word tijd om de banken aan te klagen wegens bedrog en oplichting.

 • Iemand die de moed heeft opgegeven

  Duzzzzzz
  Sukkelen en strompelen we lekker door

  Is er überhaupt nog iets over om wat gedaan te krijgen
  Ik denk het niet Er zijn bezuinigingen aan de gang er is gewoon geen geld te halen laat staan voor iets te krijgen

  Ik ga niet meer naar vergaderingen en bijeenkomsten
  Het blijft eeuwig bij praten en elkaar verwijten maken maar verder wordt er niets gegaan
  Sorry ik ben het allemaal beu en ben uitgeput
  Er is echt nergens meer hoop uit te putten Alles is weg geslagen werkelijk alles
  Mentaliteit ,verantwoordelijkheidsbesef en niet te vergeten elkaar iets gunnen

 • Kobus

  Het is een publiek geheim dat de samenkomst van de banken is afgelast omdat de NL banken– de belangrijkste veroorzakers van het probleem — niet wilden komen..

  Dingen gaan nu eenmaal langzaam maar nu gebeurt er niets meer en staat alles stil.

 • strijdertje

  Het is heel dudelijk dat er nu gemene conflicten komen, en dat sommige alles er aan doen dat er geen oplossing komt. Geef niet op en sta samen!!!!!!!!!!
  Ze hebben angst en dat is nu net de reden dat we moeten doorgaan. Kom alle a.s zondag naar de vergadering dat we er met zijn alle tegen kunnen vechten.

 • C.de Vette

  De vraag is in deze,wie is er zo machtig dat de banken zich met de staart tussen de benen terugtrekken,in plaats van een discussie te voeren over eventuele oplossingen.

 • Borealis

  Nooit verwacht dat de publieke opinie zoveel impact kon hebben op de Europese Commissie en de CCR.
  Dat laat zien hoe bang de overheden zijn voor onrust op de vervoersmarkt.

  Dus toch maar massaal naar Antwerpen a.s. zondag, de angst is er inmiddels en kan alleen maar groter worden, zonder angst geen veranderingen.

 • Ger Veuger

  Hallo Hallo .
  Weer wordt ons duidelijk gemaakt waar we staan . Nergens dus, ze lasten vergaderingen gewoon af als ze denken dat het lastig kan worden.
  De Banken weigeren stelselmatig om hun maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen in de binnenvaart.
  De overheden doen het zelfde en grijpen niet in. De Nederlandse overheis verstrek Staastgaranties en verlengt die onrechtmatig keer op keer .
  Ze mogen die regeling maar voor 2 jaar verlenen maar steeds weer word er verlengt omdat men bang is dat de Staatsgaranties door de Banken worden opgeeist.
  En als klap op de vuurpijl verstrekt de overheid aan de ergste crepeer gevallen nog bijzondere bijstand op voorwaarde dat het schip in de vaart blijft.
  Er worden leningen en giften verstrekt die zo in het grote gat van de hypotheek verstrekker verwijnen.
  Tevens krijgt men dan ook nog een bedrag per maand dat kan op lopen tot boven de 3000 euro. Dit alles om de vrachten laag te houden en faillisementen te voorkomen. En wie mag dit allemaal belalen ???
  Een zeer verontwaardigde Ger Veuger.

 • blokwatcher

  tja,ziehier hoe de overheid de binnenvaart “au serieus”neemt…doen zoals de vrachtwagens op de ring van brussel à 50km/u rijden,dit is toegestaan al deze dat zondag aanwezig zijn doen en we zijn met genoeg.tot de vergadering doorgaat van EC/CCR

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook