Boete 40.000 euro voor vervuiling door Malteser zeeschip

De kapitein van het onder Malteser vlag varend zeeschip Fjordstraum kreeg vorige week woensdag van de Zeehavenpolitie in Rotterdam een boete van 40.000 euro voor het lozen van gevaarlijke stoffen.

De Belgische kustwacht had vanuit de lucht gezien dat het schip een spoor van vervuiling achterliet. Zij rapporteerde dit aan de Zeehavenpolitie Rotterdam-Rijnmond, die samen met inspecteurs van IL en T een onderzoek instelde.
Uit het onderzoek bleek dat het schip in Antwerpen niet juist was gelost, waardoor er teveel ladingrestanten in tanks achterbleven. De noodzakelijke extra wassing werd op zee uitgevoerd, met de vervuiling als gevolg.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer