Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Inbreker gevangen met reddingboot

DORDRECHT

Een inbreker, die in Zwijndrecht op heterdaad was betrapt en daarna de Oude Maas in was gedoken, is in de nacht van zaterdag op zondag door de KNRM-reddingboot DRB 49 ‘gered’ en door de politie aangehouden.

De man had geprobeerd zijn slag te slaan bij een woning in de Reigerstraat, maar werd betrapt door de bewoner en een gewaarschuwde buurman. De politie begon een klopjacht. Nadat de voortvluchtige inbreker het water in was gedoken, met alle risico van onderkoeling door de lage watertemperatuur, riep een 112-centralist de hulp in van de KNRM Dordrecht. De bemanning van de DRB 49 zag de man op de glooiing achter een stenen dam liggen. Agenten aan boord hielden de rillende inbreker aan en namen hem, na controle in een ambulance, mee naar het naar het politiebureau. (DvdM)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook