Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Inbrekers actief rond Kanaleneiland

UTRECHT

Inbrekers hebben de afgelopen tijd verschillende inbraken gepleegd op binnenschepen die in Utrecht, ter hoogte van Kanaleneiland, lagen afgemeerd. Dat meldt schipper Harm Lenten van het ms Antonie (110 x 11,45 meter), op wiens schip met Pasen voor de tweede keer in vier maanden werd ingebroken.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (15)
 • Achmed

  hahaha die gastenn zijn nooitt te pakkenn keilandd foreverr!!(L)

 • Huip

  Ach een kennis van mij maakte het daar mee dat een kind inbrak en de ouders op een bankje (op wacht)zaten.
  Hij pakte het kind bij de larven en de ouders schreeuwen dat ie het kind moest loslaten.
  Kindermishandeling noemden ze het, hij was tenslotte maar een beetje aant spelen.
  Ik kom zelf uit die buurt maar wil er nooit meer gevonden worden.
  En ze zijn niet allemaal zo is gelul want ze houden elkaar wel het hand boven het hoofd!!!

 • willem_ cabewi

  het wordt denk weer tijd dat ik daar maar weer is moet gaan lopen in de nachtelijke uren met de hond. heb er 3 jaar geleden twee staan de gehouden die op een tanker bezig waren met de deur. ma ik zat langer bij de politie dan de daders zelf. die liepen na een half uur weer buiten.

 • ikke

  schorriemorrie is het! en ze zijn wel allemaal het zelfde want de familie beschermd de daders altijd…. nee hij is zo lief dat doet mn bontkraagje niet bluueeh

 • Hans-Peter

  E.e.a. gaat mij te kort door de bocht.
  Net als Antonie lagen wij vaak aan kanaaleiland, eigenlijk altijd prettig, de meeste last van niet afstoppende collega’s, maar dat terzijde.
  Hadden vaak ook leuke contacten met de walbewoners.
  Nu heeft schijnbaar een kleine groep het weer verpest voor de grote groep, heel erg ook voor het initiatief wat daar verledenjaar onder de scholen enz. heeft gespeelt.
  Er rijd wél geregeld blauw langs, maar zoals bij bijna elke inbraak niet net dan als er ingebroken word, da’s logisch, ik zou ook even wachten als er net politie langskomt, maar om alle kleurlingen, Marokkanen Turken etc over een kam te scheren vind ik niet correct.
  Degene die hier ingebroken hebben mogen ze van mij een rotschop geven en terugsturen waar ze vandaan komen Turkije, Marokko Groningen of Limburg; ga thuis maar rotzooi maken!!
  @Antonie: succes met de afwikkeling.

 • Joop

  En het lullige is, als je ze al zou betrappen op een heterdaadje, en ze behandeld met een wrijfhout of honkbalknuppel jezelf de sigaar bent. Schorem is het.

 • mv

  ik lees:meer blauw op straat maar dan ook meer gekleurd eruit.

 • Michel

  Zit er in elk geval iemand lekker naar zijn mooie “nieuwe” tv te kijken
  Helaas is in je woning blijven zitten is ook geen oplossing want sta je ze in de weg dan wordt je mishandelt.
  het is te hopen dat de gemeente hier wat aan gaat doen d.m.v. meer blauw op straat en anders een andere ligplaats opzoeken.

  Familie van Lenten alsnog succes toegewenst

 • OffshoreTeun

  Tsja, Kanaleneiland. Dan vraag je er wel een beetje om als je daar met je volle verstand gaat liggen. Ik ga nog liever in Mogadishu liggen.

 • Adri

  Kijk eens een keer naar opsporing verzocht,en zie wat daar in de omgeving van het kanaleneiland woont,dan kun je een parallel trekken en weet je dat je daar niet moet gaan liggen als je van boord wilt !

 • H Lenten m/s Antonie

  Ik kan alleen maar zeggen: Wees gewaarschuwd!!
  Als je er dan toch gaat liggen moet er iemand in de woning blijven..
  ’t Is van de gekke, maar helaas.

 • schippersvrouw

  dat zijn die jongens die ze zo netjes onze medeburgers noemen .
  als je er langs vaart zie je al genoeg !!
  bij het auto eraf zetten komen ze al kijken , dat is al aanstoot gevend, men moet daar niet meer willen liggen , er is daar in de buurt ook geen blauw op straat dat zou al een goede oplossing zijn.
  maar onze amtenaren staken liever ,
  nergens is het veilig niet aan de wal en ook niet als je aan boord ben ,
  als je aangifte wil doen moet je maar een politieburo in de buurt zoeken zeggen ze dan , wij kunnen niet voor alles uitrukken heb ik al te horen gekregen ,
  dus waarmee is nederland bezig ?

 • rené

  bij ons met kerstdag ingebroken daar, pv opgemaakt daarna… niks meer gehoord.
  veel sterkte!!!

  ms colombia

 • Hagens

  Dat komt ervan als je geld krijgt als je je hand op houd, er is totaal geen benul van normen en waarden, en hier heeft de regering ook een behoorlijke steek laten vallen, men heeft veel buitelandse arbeiders hier naar toe gehaald zonder deze mensen te laten integreren, nu kunnen we nog een inhaalslag maken.
  Iedereen die bij de sociale dienst aanklopt gaat maar werken voor ze poen: zoals de parken schoffelen en straten aanvegen, zo zullen er nog genoeg klussen te doen zijn, men zal niet staan te dringen maar na verloop van tijd is men dankbaar daar men het nut van werken en op tijd opstaan en naar bed gaat inziet, en lest but not least, wie werkt heeft geen tijd om te stelen.
  Vindt dit ook een mooie teleurstelling voor de kinderen en volwassenen die de scheepvaart prolongeerde voor het kanaaleiland.
  Als men dan nog niet van goede wil is, lang opsluiten zodat ze de maatschappij geen schade berokkenen.

 • Joop

  Tuig is het. Bijf van andermans spul af, wij schippers zouden haast uitgerust mogen worden met een pistool. Fam. Lenten succes ermee.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook