Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Werkschip Zeepaard kapseist

MIDDELBURG

Het werkschip Zeepaard van duw- en sleepdienst Kapitein uit Urk is woensdagavond op het Kanaal door Walcheren ter hoogte van Middelburg gezonken. Bergingsbedrijf Polderman uit Hansweert wist het schip vrijdag te lichten. Het kanaal was daarvoor zo’n twee uur gestremd.

1 / 1
Werkschip Zeepaard kapseist

Werkschip Zeepaard kapseist

‘We waren gewoon met een duikploeg aan het werk’, vertelt eigenaar Pieter Kapitein. ‘We moesten onder een aantal woonarken baggeren. Wat er precies is gebeurd weten we niet, maar we maakten op een gegeven moment water via het achterschip. Hierdoor kantelden we iets, ging de lading schuiven en kapseisden we. Maar ze drijft weer en er mankeert niet eens zo heel veel aan. Natuurlijk moet het elektrisch en de betimmering worden vervangen, maar dat is dan ook bijna het enige.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook