Buik vol van walstroom

Ergernis alom op Schuttevaer-afdelingsvergaderingen over de walstroom. In de 50-jarige afdeling De Amer werd door meerdere schippers opgeroepen een eind te maken aan ‘die bureaucratie’. De haven van Rotterdam moest het het hardtst ontgelden. Het ‘walstroomkerstcadeau’ dat schipper Sjaak van Wijk (ms Voyage) daar kreeg – een proces-verbaal omdat hij weigerde te verhalen naar een wél werkende walstroomkast – schoot menig schipper in het verkeerde keelgat.

Buik vol van walstroom

Door Dirk van der Meulen

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Buik vol van walstroom | Schuttevaer.nl

Buik vol van walstroom

Ergernis alom op Schuttevaer-afdelingsvergaderingen over de walstroom. In de 50-jarige afdeling De Amer werd door meerdere schippers opgeroepen een eind te maken aan ‘die bureaucratie’. De haven van Rotterdam moest het het hardtst ontgelden. Het ‘walstroomkerstcadeau’ dat schipper Sjaak van Wijk (ms Voyage) daar kreeg – een proces-verbaal omdat hij weigerde te verhalen naar een wél werkende walstroomkast – schoot menig schipper in het verkeerde keelgat.

Buik vol van walstroom

Door Dirk van der Meulen

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer