Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Meer BV’s Van Meegen failliet na beslag op schepen

BEMMEL [update]

Na Euro Shipping Crewing BV zijn op 15 december ook reisbureau Select Voyages BV, Switzerland 2 BV, Euro Shipping Exploitation BV, Serenade 1 BV, Serenity BV en My Story BV door de rechtbank in Arnhem failliet verklaard.

Het eerste dochterbedrijf van Euro Shipping / Van Meegen Holding in Bemmel is 2 december failliet verklaard. Directeur Ton van Meegen zag geen andere uitweg nadat ABN Amro beslag had laten leggen op vier van de zes schepen van Euro Shipping. Door het faillissement van Euro Shipping Crewing BV, aangevraagd op initiatief van Van Meegen zelf, staan 37 medewerkers – personeel van kantoor, de reisorganisatie en enkele kapiteins – op straat. Om hoeveel medewerkers bij de andere BV’s het gaat is niet duidelijk.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (18)
 • ria mooren wieland

  wat er gebeurt is ik wil wel met je praten

 • Kleine Schipper

  Effe over neokemp, dat zag ik al nooit zitten, wel leuk bedacht maar bijna geen leefruimte, teveel vermogen en lomp casco dus te duur om mee te varen met het onderhoud aan de overbrenging erbij, en de stuurhut is zo klein dat je met de tijd extra apparatuur er niet eens in kwijt kan en op de kleine kanalen heb je met 2 schroeven ook sneller problemen als je langs de kant vaart door tegenvaart.
  In 1 woord een waardeloos ding, ben blij met een oude kempenaar met 1 motor normale stuurhut en ruime woning e.d.

 • passagier

  Het reisbureau “”Select Voyages”” is inmiddels ook terziele

 • edje

  Schippertje, elke rederij heeft elk schip in een andere b.v. zitten, juist om in geval van problemen met 1 schip niet direct helemaal failliet te gaan. Kiik naar de Waldhof, die heeft Lehnkering echt wel in een aparte b.v. gestopt, hoor! Of a.g. in dit duitse voorbeeld

 • Vragen, vragen

  Is dit de Neo Kemp en ACT meneer?

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook