Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Nelly zinkende na aanvaring Capella

AKERSLOOT

Een interpretatiefout. Dat is volgens de waterpolitie de oorzaak van de aanvaring donderdagavond tussen de beunschepen Nelly en Capella op de kruising van het Alkmaardermeer en het Noord-Hollandskanaal. De Nelly kon ternauwernood voor zinken worden behoed.

1 / 1
Nelly zinkende na aanvaring Capella

Nelly zinkende na aanvaring Capella

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (12)
 • hbakker

  Wat een kifterij allemaal moeten we zeggen dat een ander wel kan varen dan? sommigen zie je de westhaven uitdraaien met 800 pk kopschroef 110 meter.dan kun je varen hoor. gr ook zo,n urker

 • B.de Wit

  Is er geen webmaster die deze reakie’s in de gaten houdt, want wat hier geschreven wordt is om je dood te schamen!

 • Kees van Straten ms Animo

  Al dat gevit op die Urkers dat slaat nergens op iedereen heeft zijn kwaliteiten. Zo kunnen de Urkers weer lekkere vis vangen. Ofdat die zandboeren van die lichten zijn als het op varen en stoppen aan komt.

 • levensgenieter

  waarschijnlijk? collega.s deze reactie van diverse mensen is van zo laag pitje dat ik zou adviseren om een sociale cursus te gaan vlgen,dit zijn uitspraken van het lager schoolplein,onze urkse collega s doen het net zo als een standaart schippertje,waqnt het maakt niet uit op wat voor scheepjes er wordt gevaren we worden toch niet voor vol aangezien en vooral niet door de urkers in een kwaad daglicht te vernederen, degene die dat wel doen zelf de grootste EIKELS ,kom op zeg kom eens na honderd jaar uit jeEIKELhol enbegin bij je eigen persoontje? maak je waar ook voor mensen aan de wal die lezen dit ook succccccs

 • jeahhhhhhhhhhhhh

  Ze kunnen niet gewoon praten kijk maar in Amsterdam ook komen ze met hun duwbootjes de havens uit en melden ze zich maar het lijkt wel bulgaars Laat ze lekker weer naar zee gaan of op het eilandje blijven

 • Kees

  He Pieter !
  De meeste URKERS kunnen niet normaal varen !
  En Jacob(CAPELLA) ook niet !!!!!!!!!!!!!!!!!
  Spreek uit ervaring !

 • pieter

  waarom van die reacties over afgekeurde vissers?? zet dan ook je naam en tel. nr erbij praat een beetje makkelijker. ik spreek namelijk normaal abn en kan ook normaal varen. mvg pieter sr. uit URK

 • Onderwater

  Bericht klopt niet. De Nelly was niet op weg naar Alkmaar maar naar Spijkerboor.

 • Ook verzekerd

  Je verzekeringsmaatschappij zegt toch altijd dat de andere partij schuldig is??

 • Zandhaas

  Volgens mij is het Noord-Hollands kanaal vanaf Purmerend naar Alkmaar een hoofdvaarwater en kom je dus vanaf het Alkmaardermeer vanaf een neven vaarwater.

  Daarnaast zou je zeggen dat als een beunschip zijn compartimenten netjes gesloten heeft zodat hij bij een aanvaring niet zo ver zou hoeven zinken.
  De firma van Vliet kennende zullen deze echter wel open hebben gestaan zodat er makkelijker een pompje in gehangen kon worden….

 • jeahhhhhhh

  Ja daar heb je weer zo’n afgekeurde visser, het gaat hier iets anders toe als op zee. Teneerste kunnen ze niet goed hollands praten lijken wel bulgaren en varen kunnen ze al helemaal niet. Ga weer lekker naar zee.

 • Bruggie

  Lekker op tijd, al bijna een week geleden

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook