Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Laatste botterrace van het seizoen op het Eemmeer

SPAKENBURG

De botter BU-16 van Jan Schuurman (64) heeft zaterdag 8 oktober de herfstrace van de DARP-competitie op het Eemmeer gewonnen. Met deze wedstrijd, waaraan 11 botters meededen, werd het competitieseizoen afgesloten.

1 / 5
TH

TH

Door Tessa Heerschop
Schuurman heeft zijn 131-jaar oude botter al meer dan 30 jaar. Wie nu zo’n oud vissersschip wil, betaalt makkelijk 100.000 euro en dan ben je er nog niet. ‘Het is een hele dure hobby, want dit schip moet elke jaar op de helling voor reparatie. Een botter is nooit af. Maar ik ben verliefd op dit type schip, we hebben er zelfs drie in de familie. Inkomsten krijgen we uit de verhuur aan groepen, 100 euro per uur voor 12 passagiers.’
Daarnaast verdient Schuurman zijn geld als producer. ‘Ik werkte met Herman Brood, Freek de Jonge, Cuby & the Blizzards en nog veel meer bekende artiesten. Die zijn ook allemaal aan boord van mijn boot geweest. Iedereen houdt van een stukje varen.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook