Minister Kamp grijpt in bij Filipijnen

Minister Kamp (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) heeft ‘een uitzendorganisatie voor scheepvaartpersoneel uit Manilla met een nevenvestiging in Singapore’ 456.000 euro boete opgelegd vanwege overtreding van de Wet arbeid vreemdelingen (Wav). Hij meldt dat in een brief aan de Tweede Kamer. Nog niet duidelijk is of er gevolgen zijn voor de ‘inleners’, particuliere schippers die via de uitzendorganisatie Filipijnse matrozen en dekpersoneel aan boord namen.

Update:

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (114)

  • ZOndags in ’t gelid, door de weeks in ’t geklit

    Geplaatst door: Medemens op
  • Ik lees alleen maar over geld hier, duur dit goedkoop dat.
    Ik lees echt nergens iets over veiligheid, zeker wat betreft de sector die met gevaarlijke stoffen werken.
    Enige kennis die er aan boord zit is de schipper die waarschijnlijk op 1 oor ligt.
    Je kunt een aap ook een kunstje leren…als we het toch over goedkoop hebben, alleen jammer dat ze dek onderschijten.

    Geplaatst door: &^% op
  • Beste Brabander, waarom het bij Uw rederij uit kan is heel simpel
    Uw rederij buit de binnenvaartschippers uit.
    Van deze uitbuiting wordt Uw loon betaalt.
    Denk daar maar eens aan als Uw overuren weer keurig zijn betaald.

    Geplaatst door: ikke op
  • Gelukkig zijn er nog er bedrijven die het wel op orde hebben. En volgens nederlands CAO werken, als ik een uurtje langer door moet, word het gewoon betaald. 8 man op de loonlijst van en 85 meterschip, En allemaal nederlands!! En het kan nog uit ook, waarom bij een redrij wel en niet bij een particulier???? Wij hebben een goede naam hoog te houden bij klanten en overheid.

    Geplaatst door: brabander op
  • ik mag niet iedereen over een kam scheren maar 90% behandel zijn personeel als een hond,als je een matroos aan boord krijg leer deze ook is varen dat stimuleert die jongens en krijgen dan ook plezier in het vak…ook ik ben zo van de wal gekomen…als ik alleen maar goed genoeg was geweest om te waterproeven,boenen en poetsen,dan weet ik zeker dat ik het nog geen halfjaar had volgehouden….het is voor de jongeren een kick om met een schip te mogen varen,behandel je personeel als een mens,en zij lopen niet gelijk te zeiken als ze een uurtje langer door moeten….en kunnen we ook weer met normaal nederlands personeel varen collega,s ga zo door over een jaar of 10 is er geen nederlandse vlag meer te zien op de binnenwateren,en zijn wij de honden die mogen waterproeven,boenen en poetsen

    Geplaatst door: Henk op
  • @a

    06-10-2011 op 17:35

    “De meeste rederijschepen” ?!? Jij zal wel in de war zijn met particulieren die voor een “rederij” varen. De rederij schepen die ook van een rederij zijn, zullen er altijd acceptabel uitzien. Anders krijg je dat vanzeld wel op je bord als kapitein zijnde.
    Maar als je een opgepoetste rvs uitlaat als uitgaans punt houdt, dan zullen de rederijschepen aan die ongein niet mee doen nee.

    Geplaatst door: Krijg nou de op
  • BLAH BLAH BLAH BLAH

    Geplaatst door: p op
  • Lol, zie ook een hoop schroot varen wat in handen van particuleren is.
    Dat is verantwoording van de schipper en heeft met onderhoud te maken..

    Totaal ander onderwerp en way offtopic.

    Ging mij erom dat de meeste er niet voor schromen om mensen als een asbak te gebruiken, zo werden we trouwens ook genoemd..ja, sommige muren zijn niet zo dik als ze denken.

    Geplaatst door: 0_O op
  • O-o daarom zien de meesten rederij schepen er zo slecht uit. Deuken zo diep als kan en een hoop roest. Allemaal om dat er een verkeerde mentaliteit heerst. Zie eiltank, er is bij iedere aanvaring bijna wel een eiltank betrokken. De goede rederijen uitgezonderd.

    Geplaatst door: a op
  • We zullen de afloop wel zien, degene die zich schuldig maken aan deze vorm van uitbuiting mogen ze van mij KEIhard aanpakken; achterstallige betalingen, FIOD zaken e.d.
    Ze zullen echt wel bewijs hebben anders val je geen bedrijf binnen met zoveel poeha met het risico voor lul te staan.
    Deze discussie zat er trouwens al lang aan te komen.
    Het speelt al langer, kijk naar de Tjechen die een hoop Hollandse jongens verdreven hebben omdat zij goedkoper waren en alleen betaald werden voor de tijd aan boord, dan scheelde toen al bijna 1000 gulden met een matroos.
    Ga nu niet ontkennen, ik heb lang zat tussen die kupa,s gezeten.
    Ben blij dat ik naar een rederij gegaan ben toen..wat een verschil ineens, een verademing..met 2 man op een tanker met die kupa 0/24 7 dagen lang voor 1200,- per maand.
    Kreeg alleen maar te horen hoe slecht het ging, voor elk papiertje wat ik haalde stond de helft tegenover van wat afgesproken was.
    Alleen hun huizen werden steeds groter, auto,s steeds sneller en de vakantie,s steeds verder.
    Ik ging als een zombie naar huis na een weer..18 uur achter elkaar was nog een makkie !!!
    Snap ook waarom we nooit naast een rederij-schip gingen liggen..dan was ik meteen al overgestapt.
    Geen meelij van deze kant.

    Geplaatst door: o_O op
  • o.O.

    Hij krijgt niet minder als 500,- euro.
    pffff
    En de politieman op tv moeten ze maar intern opsluiten.
    Deze man geeft een intervieuw zonder enige kennis.
    Als deze man aan het eind van een onderzoek met negatieve resultaten zo,n intervieuw kan ik daar inkomen maar om van te voren zulke woorden te gebruiken kan echt niet en staat ver van de werkelijkheid.
    Deze man uit functie zetten is het minste wat ze moeten doen.

    Ook de overige uitspraken van alle journalisten is echt schandalig.

    Geplaatst door: **** op
  • Wel grappig eigenlijk, dus omdat de Hollandse jongens niet deugen is dat een excuus om iemand voor minder dan 500,- euro te laten werken?
    Lol…
    Zag ook vaak dezelfde die steeds om mensen vroegen in de advertenties…vreemd.
    Toch iets niet in orde daar als je meer personeel verslijt dan schoenen?
    Zie bij de rederijen vrijwel geen verloop, waarom elders wel ?
    Leg dat eens uit…

    Geplaatst door: o_O op
  • @ hans

    ja ik begrijp u volkomen en bedankt voor u bericht terug dat stel ik op prijs echt ..

    u heeft ook gelijk over het feit dat er ook een heleboel te belazerd zijn om wat te doen of hebben nergens zin in ik ben vanaf me 15de begonnen ik vaar nu 7 jaar en ik ben begonnen als deksman voor 467 euro in de maand en dat was ook echt geen 6 tot 5 werken maar gewoon volgas er tegen aan me kapitein toen der tijd was er elk moment voor me kon alles vragen kon alles leren en ik vond en vind het nog steeds 1 van de mooiste beroepen van de wereld de reden waarom ik reageerde op u reactie was simpel weg omdat ik vind dat we tog beetje bij beetje ons prachtige werk verliezen wat zoals ik heb gehoord vroeger veel van vader tot zoon werd door gegeven en tuurlijk de mentaliteit zal flink veranderd zijn in de loop dr jaren en u zal ook helaas mee gemaakt hebben dat er nl matrozen niet goed hebben gewerkt voor u daar kan ik helaas niks aan doen en snap best dat u daardoor geen trek meer heeft in dat gedoe wat opzich natuurlijk vrij jammer is. en daarom vind ik het ook jammer dat zulke jongens er nu voor hebben gezorgd dat u er nie meer aan begint hun maken de naam voor ons stukke slechter alleen er zijn ook altijd nog wel jongens die graag willen werken en willen door groeien tot schipper en met trots naar werk gaan.

    excuses voor het fel reageren op u reactie maar daar kan ik me dan snel een beetje opwinden over zulke zinnen ik probeer namelijk wel de jongens die nog willen werken en wel trots zijn op wat ze doen en niet denken van owja me baas verdiend genoeg dus hij moet maar meer betalen ,in het goede daglicht te zetten zoals je hieronder leest gaat het allemaal over de filipijnen en ze zullen vast genoeg betaald krijgen om voor hun hele familie te zorgen etcetc maar als nog moeten we dan maar overall de nl matrozen laten opdondere en geen kans op werk in de binnevaart meer gunnen ….

    mvrg patrick

    Geplaatst door: NL MATROOS op
  • @toon, juist! Ze kiezen er idd zelf voor en niet zoals die kerel vd politie zei; ze worden naar NL gehaald. En natuurlijk kies je niet voor een te laag loon, te lang werken enz maar kiest niemand voor toch? Als je het niet naar je zin hebt ga je toch weg? Zal voor de filipijnen niet anders gelden.
    Als je hart voor je vak hebt dan zeur je niet over een uurtje langer werken of miss zelfs iets vrijwillig doen, maar tegenwoordig moet er altijd maar weer geld tegenover staan, je kan toch ook iets heel leuk vinden, genieten van je job en daarmee tevreden zijn? Miss krijg je dan ook nog eens wat terug van je werkgever, maar als je als werknemer altijd zeurt zal je werkgever niet anders zijn!

    Geplaatst door: Erik op
  • Ik vaar nu 2 jaar na volle tevredenheid met deze jongens.Ik vroeg in het begin of ze daar geen werk hadden dat hadden ze .ze konden hier meer verdienen als daar op de veerboot.Ze hebben een opleiding gehad en begeleid tot ze aanboord waren.Volgens mij is er geen sprake van uitbuiting ze KIEZEN zelf naar mijn idee.Ik vind het schandalig zoals de binnenvaart in de media te kijk word gezet Geen goed woord over voor de politie en de overheid.

    Geplaatst door: toon op
  • Ouders vertellen hun kinderen sprookjes om op jonge leeftijd hun kinderen te leren hoe het eraan toegaat in de grote boze grote_mensen_wereld. Het verhaal hier leest als een heel boos sprookje en de goede naam van de hele binnenvaart ligt als eerste in de hoek.

    Vele denken dat het verhaal Rood Kapje is(met de grote boze wolf). Maar weinigen hebben door dat dit eigenlijk een boos sprookje is rond een hele sluwe Vos. Rheinard kan misschien nog wel zijn haren verliezen, maar zeker nooit zijn sluwe streken. In zijn eigen woorden: “Inmiddels is in Singapore een justitieel onderzoek gaande tegen de bij het onderzoek betrokken ambtenaren van de Arbeidsinspectie.”

    Geplaatst door: gebroeders Grimm op
  • Beste Ronald, in mijn geval reageer anoniem omdat ik nog steeds vrees voor de praktijken van het bovenvermeld bedrijf, ondanks het feit dat ik er bijna 3 jaar weg ben.

    Geplaatst door: ik op
  • Nog even dit …….Waarom reageren jullie meerendeels hier Anoniem….ZIJN jullie bang dat die mafia langs komt…….WEES EERLIJK

    Geplaatst door: Ronald van loy op
  • Stel de schippers die nu een Filipijn in dienst hebben moeten volgend jaar 4000,- per maand betalen.(dat is nu 3000,- euro)
    Dan kunnen die schepen nu 250,- per week goedkoper varen.
    De meeste zijn minimaal 2500 Ton dit komt neer op nog geen 0,10 eurocent per ton per week.
    Jawel, volgend jaar 6,1 naar Thionville in plek van 6,- euro.
    Of van IJmuiden naar de Moerdijk voor 1,05 in plek van 1,- euro
    Kortzichtig? vul maar in!
    Dat noemen ze dan concurentie vervalsing!
    blablabla

    Volgens mijn kunnen jullie de concurentie vervalsing beter ergens anders zoeken!!!

    Geplaatst door: **** op
  • Natuurlijk zijn er schepen bij waar de fillipijnse jongens uitgebuit worden en waar t niet gaat zoals t hoort te gaan. Maar ook die jongens kunnen aangeven als t niet leuk is en word er gekeken voor een ander schip. Ik heb in mijn matrozentijd bij particuliere schippers gezeten met alleen nederlands personeel en daar waren t pas slavendrijvers. Als ik dan kijk hoe t nu hier bij ons aan boord gaat met de filipijnse jongens is dat een heel ander verhaal. En vergis je niet, die gasten krijgen een complete scholing. Er zijn Filipijnse matrozen bij die kunnen kaartpassen..ben benieuwd hoeveel nederlandse schippers dat nog kunnen. Over t bedrijf ga ik verder niks zeggen, daar weet ik niks van. Maar de jongens hier aan boord hebben t super naar hun zin! En wij met hun.

    Geplaatst door: Henkie op
  • Ik zag in de tijd een advertentie in de krant slavebdrijver gezocht voor fhilipijnse slaaf eten drinken in de voorpiek loon slechts een kleine vergoeding.
    gr slavendrijver,uitbuiter,pooier of gyronfan geef het beestje maar een naam

    Geplaatst door: slavendrijver op
  • @R.
    Dat ze alleen over de tijd aan boord betaald worden zoals u zegt wist ik niet, eigenlijk ook niet bij stil gestaan.
    Veranderd e.e.a. wel natuurlijk, bedankt voor de info.

    @NL MATROOS,
    Ik zei ook niet dat er geen enkele NL matroos op af zou komen, of dat allen in de kroeg willen zitten, ik zei dat er WINIG op af komen.
    En ja ik ben matroos geweest, voor 600,00 per maand zelf reizen betalen, zelf werk kleding voor zes dagen per week, en als het kon 24 uur per dag (vaartijdenwet bestond 20 jaar geleden nog niet)
    Ik weet dus wat het is om voor weinig veel te moeten doen.
    Toen ik voor mijzelf begon heb in gedurende 2 jaar geprobeerd een fatsoenlijk persoon aan boord te krijgen, sommigen gingen dezelfde dag weer naar huis omdat het: “niet de bedoeling was aangenomen te worden, maar solliciteren moet om uitkering te behouden” Natuurlijk geld dat niet voor alle NL matrozen.
    Daarna jaren alleen gevaren (legaal) dus ik weet wat werken is en schuren en boenen, voor mij is een matroos of LL even belangrijk als persoon als ikzelf of wie dan ook.
    Ik wil alleen nooit personeel meer.

    Ik heb ook niemand willen kwetsen, dus mocht ik u gekwetst hebben sorry daarvoor!
    Ik weet dat er echt wel goeie jingens/ meisjes zijn, maar vind ze maar eens. (p.s. aan de betaling lag het toendertijd niet neem dat maar van mij aan.)

    Geplaatst door: Hans op
  • wat een misplaatste grap van slavendrijver.je zou maar als filipijn bij zo’n baas werken die zulke gedachten heeft.dat jij te weining voor die jongens betaald is al schandalig maar dat jij ook nog met zulke gedachten bezig bent is dus echt ONMENSELIJK. maar jongen let op mijn woorden: HET RECHT ZAL ZEGEVIEREN!!!!!

    Geplaatst door: ieder mens is gelijk op
  • Laten we het dan maar niet over het vaartijden besluit hebben.
    1 schipper met 2 leerlingen ?

    Geplaatst door: Rinus op
  • @Rinus,

    Het zijn ook geen matrozen, het zijn L.L. (Leerjongens). STC uit Rotterdam zal de handel wel gaan missen, indien deze toko stil wordt gelegd.

    Vaar se,

    Geplaatst door: R. op
  • In de regel zeer onderdanige mensen die hun “baas” op handen dragen, werkgevers die de Pillipijnen met respect behandelen en normaal betalen hoeven zich ook niet aangeproken te voelen.
    Kans daarop is vrijwel nihil dat aan deze 2 voorwaarden voldaan wordt.
    Waarom zou je uberhaupt een Fillipijn nemen als het niet uit finaciele overweging is ??????
    Kom toch..enige reden is toch duidelijk waarom je een Fillipijn neemt?
    Kijken of ze nog welkom zijn als ze conform de regelgeving betaalt moeten worden, en niet percentage op de uitbuitlonen.
    Hoe kunnen die lui eigenlijk als matroos werken als ze net beginnen?
    Is het niet; deksman en daarna pas matroos?
    1 makkelijke oplossing op in ieder geval de tankers..man op dek ADN !!
    Op vrachtschepen..matrozendiploma ?
    Als ik een ander beroep wil uitoefenen zal ik daar ook voor moeten omscholen/leren.

    Geplaatst door: Rinus op
  • Wij halen onze Fillipijnse bemanning via Nova Sea Transport te Stavenisse weg. Die zijn agency voor Newport Transcarriers in Manilla. Hun core buisiness is hun zeeschip, waardoor ze niet alleen aan crewing hoeven te verdienen.
    Je betaald er 120 euro aan agency fee waarvoor je gediplomeerd personeel krijgt. Alle (inclusief overige) kosten zoals visa, ticket worden 1 op 1 vanuit Manilla doorberekend aan de scheepeigenaren. Deze moeten wel zelf zorgen voor een tewerkstellingsvergunning. De scheepseigenaren bepalen zelf het loon, en zijn dus ook zelf verantwoordelijk voor onderbetaling. Lonen beneden wettelijk minimum worden echter niet geaccepteerd.

    Een voorbeeld van de kosten per maand:

    het wettelijk minimum loon,
    plus 120 euro agency fee,
    plus 36 euro employers share,
    20 euro bankkosten,

    Verder eenmalig per contract mobilisation fee, visa en ticket heen/terug. Overall en werkschoenen verstrekt u zelf.

    Geplaatst door: Rik op
  • We worden wel als pooiers neer gezet bij het NOS journaal.
    En dan wat die politieman zeg is echt belachelijk hij weet echt niet waarover hij praat.

    Ik ben benieuwd wat eruit het onderzoek komt.
    We zullen zien.
    Ik hoop wel dat mijn matroos terug mag komen want het werken met deze man is een groot plezier.
    Ook tegen meer kosten voor de azijn zeikers.

    Geplaatst door: Gyron Crew klant op
  • “Ik ben benieuwd of er verschil is tussen Filippijnen in de binnenvaart en zeevaart??”

    Nou nee, de mensen zijn hetzelfde lijkt mij, anders heten ze geen Filippijnen.

    Wat wel anders is dat de zeevaart doorgaans andere vlaggen voert en dus geen Nederlandse regelgeving nodig heeft.
    Die geldt hier dus wel.

    Geplaatst door: Rinus op
  • tjoh,meneer timmer misschien heeft ed minister ballen,maar u dus duidelijk niet,die moet u nu laten zien door er werk van te maken en niet op zo,n laffe manier om hierop te reageren.Mischien lag het wel aan U dat die mensen overspannen aan boord zaten.

    Geplaatst door: ik op
  • Geweldig eindelijk eens een minister met ballen , aan pakken die gast uit Werkendam ,450.000 Euro straf is nog veel te weinig laat hem ook nog maar een paar jaar brommen in de bajes, hij buitte die flippo,s zo uit dat die jongens overspannen aan boord zaten , en geloof me ik spreek uit ervaring .Eindelijk gerechtigheid

    Geplaatst door: Alexander Timmer op
  • Ik ben benieuwd of er verschil is tussen Filippijnen in de binnenvaart en zeevaart??

    Geplaatst door: Jan op
  • Meneer van der Meulen even voor alle duidelijkheid,wilt u er ook bij vermelden dat het onderzoek ook voor GERWIL en SHIPCREW geldt en niet alleen GYRON CREW

    Geplaatst door: scheepsrecht op
  • waar halen jullie die 3000 euro vandaan voor een matroos?
    Wettelijk MINIMUM Bruto maandloon is 1733,11 euro excl. toeslagen en overwerk.
    Een matroos die week/week werkt krijgt daar ongeveer 700 euro aan systeem toeslag boven op.
    kom ik aan 2432 euro (ongeveer)
    Gebaseerd op 12 uur per dag, de meeste schepen zijn meer uren per dag in bedrijf (0-24 ?) met maar 3 man.
    Houd zo,n matroos er 1800-1950 euro aan over??
    Overwerk wordt in de regel niet betaald dus zeg nu niet dat Hollandse jongens duur zijn, daar zij vaak niet eens correct worden betaald.
    Uitzonderingen daar gelaten, gelukkig zijn er werkgevers die wel normaal betalen, jammer dat zij ook de dupe zijn van deze praktijken.

    Geplaatst door: Rinus op
  • Geplaatst door: pl op
  • Geplaatst door: pl op
  • Gerechtigheid, INVAL IN WERKENDAM EN DELFT VAN GYRON CREW, KLOPT HET BEDRIJF OF KLOPT HET BEDRIJF !!!!!!!!!!!!!!

    Geplaatst door: schipper op
  • @D.W.

    Ach meneer,ten eerste heb ik alleen een nieuw voorschip(het achterschip is van Temse),en dat nieuwe voorschip heb ik zonder tussenkomst van makelaars en dergelijke laten bouwen in Speyer.
    Nu wist ik eigenlijk niet dat u Duitsland als lagelonenland zou willen bestempelen.
    Indertijd wilde de Nederlandse werven wel bouwen,maar men wilde er graag een makelaar tussen persen,en daar wilde ik mijn geld niet aan uitgeven,en ben daardoor in Duitsland beland.

    Geplaatst door: C.de Vette op
  • Ik bedoelde natuurlijk C. de Vette.
    Vroeger was er een spreekwoord, dit luide als volgt: Wie zijn eigen tuintje wiedt, ziet het onkruid van een ander niet!

    Geplaatst door: D. W. op
  • Het is wel opvallend dat condor geen antwoord geeft op zijn schip uit………
    Waarom niet in Nederland gebouwd???
    Er is, en word alleen in het buitenland gebouwd omdat de casco’s daar goedkoper zijn!
    Wees nu ook een vent.
    Jij gaat zeker niet naar de Aldi, of Lidl (bijvoorbeeld), en als jij iets aan gaat schaffen ga je zeker gelijk naar de eerste de beste?

    Geplaatst door: D. W. op
  • @ hans

    Ik weet nie van jou hoor kerel maar t zou fijn zijn als je niet alle nederlandse jongeren over 1 kam zou scheren ik ken er genoeg die hard werken en niet lopen te zeiken dat ze naar de kroeg willen wat een grote onzin zet u neer zeg u bent zeker nooit begonnen als matroos!!!..

    Geplaatst door: NL MATROOS op
  • @ Hans

    Moet je er natuurlijk ook wel ‘ff bij vermelden dat die 3000 p.maand alleen is voor die 8 maanden dat zij daadwerkelijk aan boord zijn. Eerlijk is eerlijk tóch?

    En van die Oost-Aziatische jongens wordt dan toch wel even verwacht dat ze 8 maanden lang, 7 dagen per week, 24 uur per dag aan boord blijven; aan boord van het bedrijf van hun Werkgever.
    (Let op; verblijven, hoeveel uren ze werken is een andere vraag)

    Z’on torn neem ik niet graag over van deze buitlandse gasten!

    Vaar se,

    Geplaatst door: R. op
  • @Dennis,

    Er is hier al vaak gezegd dat er 3000 euro word betaald.
    Da’s niet weinig, voor een arbeider Nederlands of niet.
    Wat de Fillipijnen betaald krijgen is een ander verhaal, maar die dikke dure schippers betalen dus 3000 euro, daar komen maar weinig Nederlandse jongens op af, want ze kunnen niet elke avond in de kroeg zitten!!!! Deze Fillipijnen komen om te werken, da’s een andere mentaliteit dandat de Hollandse jongens denken dat elke “baas” bulkt van het geld!!
    Nogmaals, wat de Fillipijnen van Gyron krijgen weet ik niet, maar betaald word er genoeg.

    Geplaatst door: Hans op
  • @ Dennis

    Dat is precies wat ik bedoelde met mijn laatste zin over die verlaten kameel in de woestijn…

    En @ schipper

    Ik heb nooit een geschil gehad met gyron, ik heb 1 periode zo een matroos aan boord gehad en ik ben nog steeds daar zeer tevreden over. En ze zijn hun afspraken tegenover mij nagekomen.

    Verder is het gewoon keiharde concurrentie voor de europese arbeiders, dat zal je mij niet tegen horen spreken. De zaken die dhr de Vette aangeeft zijn gewoon waarheid.

    Geplaatst door: Ex klant Gyron op
  • Duh,

    En zo praten we duistere praktijken weer goed.

    Geplaatst door: Ad op
  • och,Ad er lopen daar zoals overal mensen met bijnamen rond,neem bv Pietje Paperclip.Als je maar iets boven het maiveld uitkomt qa inkomen dan voert de jaloezie de boventoon.

    Geplaatst door: duh! op
  • jullie zijn zeker nooit in Manilla geweest,dat is wel te merken.Als ze het daar zo goed hadden,waren ze hier niet aan de slag gegaan.Of het nou wel of geen randje wet is,het is nog steeds de wet net zoals op de stoep of op het randje van de stoep.Jullie lopen over van kritiek,maar volgens mij is deze zaak nog niet uitgespeeld.We zullen zien of jullie net zoveel commentaar schrijven als er zou staan GYRON HOEFT NIET TE BETALEN,want dat zou ook nog kunnen,ze hebben tenslotte ook alles met de belastingdienst rond,zeg niet dat het niet waar is,ik heb het geld nl ook gehad net als die ex gyron klant.

    Geplaatst door: ikke op
  • en ga nou niet reageren van ja ze hebben er niks weet je waar ze niks hebben.
    in afrika waar elk uur tientallen kinderen doodgaan van de honger,die halen we toch ook niet hierheen om voor een euro bonbons in te pakken,omdat ze het daar toch slecht hebben .

    Geplaatst door: dennis op
  • Werkendammers onderling zeggen nog weleens, er zijn 2 boze wolfjes {Dolfjes).

    Geplaatst door: Ad op
  • word er misgunning in mijn bericht gelezen,om op zeg.
    degene die iemand iets misgunnen zijn die gierige eigenaars die tot over hun oren in de stront zitten,en dan om het te redden mensen uitbuiten.
    maar fatsoenlijke mensen betalen met een vr tijds regeling,wat gewoon normaal is
    dat kan niet bah.
    je eigen volk iets niet gunnen is dat.
    en die fillopino’s misgun ik helemaal niks,maar ze kunnen in hun eigen land ook wat doen.en niet hier werken voor een appel en een ei.

    Geplaatst door: dennis op
  • Hey \\\”ex klant Gyron\\\” als je een geschil hebt met gyron crew, mag je het in Singapur uitvechten. En welke rechtbijstand doet dat? En dat is de macht van Gyron Crew. Niemand, maar dan ook niemand zal dan ooit zijn gelijk krijgen. Dit is nou juist de macht van hun, en de schipper trekt weer aan het kortste end. EN DAN zijn er nog steeds van die uilskuikens die nog zeggen dat alles klopt bij Gyron. Ze leven op het randje van de wet, maar toch !!!

    Geplaatst door: schipper op
  • Tjonge jonge Dennis wat druipt hier en bij andere berichten de venijn,misgunning,jaloezie en onwetendheid over heel deze situatie er vanaf.WALCHELIJK GEWOON!!!

    Geplaatst door: een gyron klant op
  • hey ex gyron klant. als je niet eens fatsoenlijk personeel kunt betalen,moet je niet bij kamp zijn maar bij je zelf,omdat je voor zulke prijzen gaat varen.

    gewoon schofterig man.
    schip van een dikke 5 a 6 miljoen dikke auto op de roef maar personeelskosten zijn te hoog.

    heren eigenaars ruk lekker op.
    ga in manilla een onderneming starten.

    Geplaatst door: dennis op
  • @ Schipper,

    Het is alweer 2 jaar geleden dat wij een werknemer via gyron gehad hebben maar ze hebben toch netjes de centjes terug betaald.

    Minister Kamp zou verder zich eens moeten verdiepen in de inkomenspositie van de schippers, misschien dat er dan bij hem ook een lampje gaat branden….

    Zelfs de overheid gooit zo veel mogelijk hun dure personeel er uit, niet raar als je bekijkt wat je aan de fiscus af moet dragen om je hard werkende personeel een goede beloning te geven.

    Ik kan hier wel roepen dat we het dure loon eens mee moeten gaan nemen in onze kostprijsberekeningen maar dan voel ik me net zo een verlaten kameel midden in de sahara…

    Geplaatst door: Ex klant Gyron op
  • Dag Maarten,

    Je slaat volkomen de plank mis maar, dat wil ik je telefonisch nog wel een keer uitleggen.

    Geplaatst door: John Verboom op
  • @schipper

    Ja, het is een bewuste keuze van mij om personeel in te huren via Gyron. En om een Filippijn een kans te geven om in Nederland te mogen werken om zijn familie te onderhouden.
    Voordat ik tot deze keuze kwam heb ik alles uitgezocht, vergunningen e.d. U mag geloven dat ons geval een legale situatie is.
    Zelfs uw commentaar over het terugbetalen van belastingen is juist. Het geval wil dat Gyron per schip precies weet hoeveel belasting er betaald is. En IK weet dat ook. En ik heb best eeen bedrag er voor over de procedurekosten.
    Weet wel dat deze story ontstaan is door een concurrent van Gyron, die zelf ooit eens klant geweest is bij Gyron.

    En het feit dat mijn Filippijn niet naar een ander kantoor wil, spreekt genoeg…………

    Geplaatst door: Maarten Peggeman op
  • weet je wat ik niet begrijp. Waarom moet ik betalen voor iemand die niet werkt hier, maar thuis zit?? Vroeger bij mijn baas kreeg ik 36 uur betaald en moest ik ook 36 uur werken. Alleen 5 weken vakantie kreeg ik dan doorbetaald, maar verder niet als ik thuis zit en niet wilde werken. Of moeten ze in die maand zoveel uren werken voor 2 maanden tegelijk?? Ja dan begrijp ik dat je zoveel moet betalen!!!
    Als je de kosten te hoog vind voor meer personeel, zou ik zeggen neem een vrouw. Die zijn er altijd en scheelt een hoop dubbele bemanning of is dat ook moderne slavernij??

    En weet je wat zo grappig is. Dat rijtje wat bij c.de Vette staat betalen wij ook aan onze matroos, alleen hebben wij niet die reiskosten elke maand. Kijk jij heb er 2 nodig, wij maar 1, dus dan hoef ik er ook niet voor 2 te betalen vind ik.

    Geplaatst door: anti-slavernij op
  • Maarten, is dit jou keuze dan????

    Geplaatst door: schipper op
  • “anti-slavernij” een ding, je kunt je eigen afgeven op de concurent van Gyron Crew, VERGEET NIET, het is ten alle tijden GYRON CREW die in het nieuws staat. GAAT ER DAN NOG STEEDS GEEN LAMPJE BRANDEN??? En dan nog iets, “DE POST DIE GYRON GESTUURD HEEFT NAAR AL ZIJN KLANTEN” Als wij de rechtzaak winnen van de belastingdienst krijgt u alles terug wat u toendertijd te veel heeft betaald, WE ZULLEN ZIEN OF GYRON ZO EERLIJK IS om het terug te betalen. Tot op heden stuurt men weer post naar hun klanten met de mededeling JAH; wij hebben ook kosten gemaakt dus we zien wel wat er gaat komen. Geloof mij nou, een ieder zal geen rooie rot cent zien !!! En nog blijven er mensen in det bedrijf geloven? STOM STOM, jullie trappen er weer in !!!

    Geplaatst door: schipper op
  • @ zogenaamde slavernij schipper.

    Ik ben het helemaal met u eens. Onze Filippijn krijgt ook wat er in zijn contract staat. En hij wil absoluut niet weg bij Gyron. Wij hebben al 4,5 jaar een goede relatie.

    Wat ik nogmaals wil zeggen:
    Mijn keuze is een vrije keuze voor Gyron
    Zijn keuze is ook een vrije keuze

    Geplaatst door: Maarten Peggeman op
  • Toevoeging:

    De meesten, die met personeel varen hebben het schip in China, Korea Japan of weet ik waar laten bouwen, niet vanwege de kwaliteit, maar vanwege het arbeidsloon, dus lagere prijs!
    Dus ik denk dat velen in hun eigen binnenzak moeten kijken, en wat mij betreft einde discussie.

    Geplaatst door: Hans op
  • Zouden BP en Shell, of Philips en Sony ook perse van elkaar willen/ moeten weten waar het personeel vandaan komt? Als, ik zeg als het maar volgens de (internationale) regels gebeurt, dat wel!!
    Als ik krap zit is het toch logisch dat ik goedkoop personeel zoek? Of moeten wij net als grote bedrijven in mindere tijden massaal ontslag geven aan het varend personeel?
    Als het voor de baas minder of slecht gaat is het toch logisch dat er voor het personeel minder overblijft? Veel (niet alle) nederlandse matrozen denken dat de crisis alleen de bazen slaat, maar niet de branche, lees de matrozen/ stuurlieden!!

    Voer je eigen bedrijf en laat je collega of concurrent (wat je wilt) ZIJN bedrijf runnen.
    Als het niet volgens de regels gaat geef je hem maar aan, gaat het wel volgens de regels laat hem gaan!!
    En wees dus niet (schijn) jaloers!!

    Geplaatst door: Hans op
  • @ zogenaamde slavernij schipper.

    Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik met buitenlands personeel werk.
    Ik heb echter ook al in de tijd dat dat nog nodig was ,zelf de tewerkstelling vergunning aangevraagd en het personeel altijd zelf in dienst gehad,zodat het geld bij hen (en de belastingdienst)aankomt.
    Waar ik tegenaan schop is het onderbetalen van de Filipijnse matrozen,omdat men geen vrijetijdsregeling opneemt in de contracten.

    Even duidelijk
    Bruto loon matroos € 2200, per maand
    Pensioen premie € 170, per maand
    Vakantiegeld bruto € 185, per maand
    Reisgeld gemiddeld € 300, per maand
    Totaal dus € 2850, per maand
    De kost is vanzelfsprekend vrij
    Ik heb hier 2 matrozen voor nodig dus € 5700, per maand.
    En u vind dat uw €3000, per maand dik betaald zijn als we ook nog eens mogen rekenen dat het leeuwendeel van dat bedrag naar die mensenhandelaren gaat

    En mijn leerling,inderdaad die is goedkoper,maar nog altijd niet zo goedkoop als uw Filipijn.
    Daarbij krijgt hij een gedegen opleiding,waarbij hij niet alleen het schip staat te boenen en niet iedere week 2 keer de uitlaat hoeft te poetsen.

    Groet.
    C.de Vette Ms. Condor

    Ik ben overigens niet bang mijn volle naam te gebruiken.

    Geplaatst door: C.de Vette op
  • Meneer de Brabander en meneer de Vette,

    Als meneer de Vette zelf 3 buitenlanders in dienst heb en een Nederlandse leerling matroos (voor het goedkope) snap ik de geschreven stukjes van hem niet meer.
    Kijk eerst eens in de spiegel of u doet dat natuurlijk omdat er geen hollanders te krijgen zijn, nee u vindt dit gewoon lekker werken en je bedrijfszekerheid is nu ingedekt.
    Zo werkt het bij ons ook hoor alleen brand het dan niet zo af.

    Zelf hebben we een inmiddels matroos aan boord waar we 3000,- euro per maand voor betalen.
    Met geld heeft het niets te maken.
    Als je iemand bijna 4 jaar aan boord heb naar volle tevredenheid heeft het niets met geld te maken of dat het wij zo een positief bedrijfs resultaat moeten krijgen.
    Onze matroos verdient 1470,- euro netto let wel netto per maand en wij betalen 3000,- euro.
    Als het bij de concurrent zoveel beter is is het niet moeilijk overstappen maar naar ons gevoel is het bij elk uitzendbureau hetzelfde!
    Ook meneer shipcrew is geen haar maar dan ook echt geen haar beter.
    Zijn Filipijnen verdienen nu minder als die van Gyron Crew plus dat hij de vergunningen niet voor elkaar krijgt.
    Dat wij als Gyron Crew klanten uitbaters zijn of door onze financiële situatie genoodzaakt zijn enz.enz kan ik mijn eigen echt niet in vinden.
    Twee leerling matrozen zijn voordeliger als een Filipijn!
    En met een leerling matroos mogen wij gewoon varen.
    Alleen hebben wij liever een vol matroos aan dek staan die echt alles kan en waar je alles aan kan overlaten en prettig in omgang.
    Veelal zijn wij het weekend vrij dus een matroos hebben wij voor de weekenden ook niet nodig.
    Kortom als (let wel als) Gyron Crew de regels niet heeft nageleefd moeten ze boeten maar dat hierdoor de klanten ook als criminelen beschreven worden vind ik echt niet kunnen.
    Heel veel keer gevraagd aan mijn matroos of tie niet rechtstreeks in dienst wil komen of via een ander arbeids bureau maar hij wil graag bij Gyron Crew blijven.
    Ook op hem zijn rekening wordt echt het salaris betaald wat er in het contract staat.
    Eindelijk blijven ook de positieve reactie,s staan.

    Met vriendelijke groet,
    geen zin om mijn naam hierop openbaar te geven

    Geplaatst door: zogenaamde slavernij schipper. op
  • Jammer dat iedereen altijd zo druk is met die werknemers uit niet-europese landen. Dacht je dat die polen beter betaald werden bij swets??? Die krijgen ook geen ned. CAO hoor!!
    Gelukkig hadden we zelf de keuze met wie we wilden werken. EN dat zijnwe voor ons de filipijnen geworden. Jongens die zeer gedreven zijn. Graag hun werk willen doen en niet met allerlei eisen komen, zoals auto vd zaak, salaris verhoging als ze een module gehaald hebben, of maar week op week af bij een bedrijf die internationaal vaart.
    Ik vind het onbeschoft dat mensen dit moderne slavernij noemen. De mensen zijn hier vrijwillig, worden betaald volgens hollands CAO, bouwen een pensioen op, de belastingafdracht wordt maandelijks gedaan en ook de reiskosten worden betaald. Alleen blijven ze langer aan boord dan een europeaan of hollander. EN dat geeft een hoop rust. Niet ieder weekend of iedere maand het probleem, waar wisselen of waar eraf, maar dit 2x per jaar. Verder gewoon voldoende vrije tijd, waarin ze inderdaad niet altijd weg kunnen als ze dat willen, maar wel hun eigen gang kunnen gaan aan boord.
    Kijk er zijn altijd mensen, die hun personeel als een hond behandelen, maar dan maakt het niet uit van welke nationaliteit er daar aan boord is.
    Zo ook met Gyron. Denk je dat tie beter gaat werken, als hij enkel nog maar bemiddeld in Poolse matrozen?? De oneerlijkheid zit in de mens en in zijn manier van handelen, niet in zijn handel!!!!

    Geplaatst door: anti-slavernij op
  • Bij deze excuses, ik heb respect voor iedereen.Maar flippo schrijft makkelijk, dus daarom.

    Geplaatst door: zomaar op
  • @zomaar,

    De mensen waar u over spreekt zijn geen Flippo’s maar Fillipijnen.
    Een flippo krijg je bij de supermarkt.
    Graag een beetje respect voor deze werkende, respectvolle, vriendelijke mensen, zo ken ik ze tenminste als ik ze bij collega’s aan boord tegenkom!!
    U word ook niet graag kaaskop genoemd, toch?

    Geplaatst door: Hans op
  • Wij hebben 2 jaar een Filipijn gehad bij gyron. De filipijn was super. Geen werkdagen van 16 a 17 uur wat ik hier voorbij zie komen hoor!
    Hij werkte van 8 tot 17! En goedkoop voor ons ook niet hoor… het zijn echt 3000 euries p.m.

    Helaas momenteel geen filipijnse matroos. Met gyron crew konden we niet meer opschieten. Erg laks bedrijf en kunnen je blijkbaar absoluut niet tegemoetkomen bij hun fouten!

    je kunt beter naar Gerwil crewing urk. Daar worden de jongens veel beter betaald!

    Geplaatst door: SChipperin op
  • Ja mensen, Pieter Aarnoudse van Shipcrew heeft toch gelijk gehad. En als het een beetje tegenzit krijgen de klanten van Gyron ook nog een aanslag te verwerken. Eindelijk gerechtigheid.

    Geplaatst door: Koos op
  • De hele brief:
    http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/kamerstukken/2011/09/27/tewerkstelling-filippijnen-in-de-binnenvaart.html

    Eerst maar eens kijken of deze bestuurlijke boete stand houd.

    En wanneer gaat het bestuurlijke boetes regenen bij de daadwerkelijke werkgevers(de binnenvaart-ondernemers)?

    Doet er niet toe,

    Geplaatst door: Q.E.D. op
  • Voor 3000 euro per maand heb je altijd 1 flippo aan boord. Als je systeem vaart doet, heb je toch 2 mensen nodig . Volgens mij kan je voor 3000 euro per maand geen 2 matrozen in dienst hebben inclusief kost / inwoning / reiskosten en sociale afdrachten e.d.

    Geplaatst door: zomaar op
  • Minister Kamp beboet een uitzendbureau uit Manilla met nevenvesting in Singapore!!!
    En jawel schuttevaer maakt er gelijk maar Gyron Crew van……..

    Geplaatst door: meneer lees goed op
  • Ja Maarten,

    Ik heb inderdaad 3 man buitenlands personeel die respectievelijk 19, 8, en 4 jaar bij mij aan boord zijn,volledig Nederlands betaald worden.
    Dus CAO loon vrijetijds regeling,pensioen en vakantiegeld,en ook de reiskosten worden door mij betaald.
    Daarbij heb ik nog een NL leerling die probeert bij mij zijn papieren te halen,zodat we aanwas van Nederlands geschoold personeel creëren.
    Het gaat mij dan ook over een level playing field,waar eenieder ongeveer dezelfde kosten heeft en niet door uitbuiting een voordeel t.o.v. de concurrentie kan behalen.

    Geplaatst door: C.de Vette op
  • @Cees
    Jij hebt toch ook buitenlands personeel?

    @Lex
    Bij ons aan boord geld een werkdag van 8 tot 17. na werktijd vrijwillig touw vastzetten, meestal uit fatsoen even helpen. Zaterdagmiddag en zondag vrij.

    @Flippo
    Je hebt gelijk met die 3000euro. En onze Filippijn heeft ruim meer dan minimumloon.

    @iedereen
    Vraagje? Hoeveel Oostblokkers werken tegen minimumloon?

    Geplaatst door: Maarten op
  • Weet je wat het is flippo, die filippijnse mensen “moeten” werken, althans ze hebben hun familie te onderhouden. Daar kunnen wij als hollanders een voorbeeld aan nemen. En aangezien dat er bij hun weinig werk is pakken ze alles aan wat er aangeboden wordt. Alleen het geval is, ze tekenen een contract in de filippijnen, maar owe als ze in Delft aankomen dan is het salaris ineens gehalveerd en in dollars, DAT IS HET VERSCHIL. En daar is de minister boos over en terecht, dat noemt men uitbuiten. Wij zijn niet roomser als de paus, maar dit gaat veel te ver. Weet jij nou wat het mooiste is, ik heb ook dit bewijs in handen.

    Geplaatst door: schipper op
  • waar halen jullie het idee vandaan dat je met een filipijn goedkoop uit bent.
    ca. 3000 euro per maand lijkt me royaal betaald
    voor een lichtmatroos.
    ik denk dat men vooral voor het gemak kiest altijd iemand aan boord te hebben.
    En bedenk dat niemand een filipijn dwingt om hier te komen werken dus zal er voor hun toch wel voordeel aan zijn dit werk te doen.

    Geplaatst door: flippo op
  • En er zijn altijd mensen die gebruik maken van Gyron Crew, dat zijn mensen die deze bedrijfstak naar de kl*te(sorry) maken.
    Als je zonodig een (groot) schip wilt waarmee je met personeel moet varen, Maar je kunt ze nog niet volgens het CAO uitbetalen.
    Heb je dan wel een gezond bedrijf?????

    Geplaatst door: brabander op
  • Ai Ai, De censuur heeft hier weer aardig toegeslagen! Helaas telkens weer als er sociale en personeels aspecten an bod zijn.

    Ik vraag mezelf wel eens af wat het NL nu kost als geld in ruil voor verrichte arbeid in het buitenland wordt uitgegeven?
    Daar waar een brood ‘iets’ minder kost doordat diegene die het bakt minder belasing betaalt en minder woonkosten heeft (in verhouding met hier).

    Veelal hoeven de buitenlandse wekkrachten in hun eigen land geen of weinig belasting te betalen als ze een langere periode in het buitenland werken.

    Al met al is het valse concurrentie die er voor zorgd dat er weinig aan werving opleiding en scholing van nieuw personeel gedaan wordt. Met name personeel die dadelijk de bedrijfstak zal gaan dragen.

    Maarja binnenvaart is niet de enige die met deze bezem veegt. Aan de wal is het idem.

    Geplaatst door: Duh! op
  • Meneer Hagens.

    Ik ga er inderdaad van uit dat deze schippers van kwader trouw of toch tenminste zeer naïef waren.
    Zoals u beslist weet heb ik al van het begin af aan in alle forums duidelijk gemaakt dat dit onmogelijk is.
    Op zijn Duits gezegd verwachten de mensen een eierlegende wollmilchsau te krijgen.
    Op zijn Nederlands,als het te mooi is om waar te zijn,zal het wel niet waar zijn.
    Men kan niet verwachten dat men met een mensenhandelaar ertussen goedkoper uit is dan op de eerlijke manier,de mensenhandelaar is geen filantroop.
    Daarbij geldt nog altijd de Duitse spreuk,Unwissenheit schuetzt vor strafe nicht.

    En ik heb dan nog een mooie Duitse tekst om erachteraan te geven,Wir haben es ja nicht gewusst.

    Geplaatst door: C.de Vette op
  • Of het uitzendburo fout is geweest staat wel vast, maar of ze de mensen tekort hebben gedaan is wel een hele groffe beschuldiging die je moet kunnen onderbouwen, hier hou ik mij dus liefst verre van.
    Vindt het aardig van de minister dat wij mogen beschikken over 500.000 man personeel uit een kaartenbak, maar zijn deze ook gediplomeerd, hebben deze werkervaring op de binnenvaart, zijn ze van onbesproken gedrag en gebruiken ze geen hallucineerende middelen en of drank in overvloed.
    Dan is het nog de vraag of deze mensen willen werken in de binnenvaart.
    U begrijpt hem al minister Kamp matroos of stuurman en hoger in rang is een beroep en op de Rijn en Duitse kanalen moet je een dienstboekje hebben met aantekening volmatroos voor een schip van 70 mtr. en groter.
    Meneer de Vette, waarom gaat u er klakkeloos vanuit dat de schipper, waar deze mensen tewerk werden gesteld te kwader trouw zijn , deze gaan er van uit dat het personeel volgens de CAO worden betaald, nu we het daar toch over hebben zou geen kwaad kunnen dezelfde CAO is bindend te maken, voor de werkgever is dit ook een bescherming.
    Voor varen moet je natuurlijk wel een drive hebben en geen 9 tot 5 mentaliteit en ook begrijpen dat niet overal geld tegenover staat, je draait mee in een gezinsbedrijf met ze ups en downs, anders moet je in een fabriek gaan werken.

    Geplaatst door: Hagens op
  • Ja Lex,
    Dan moet je de matroos wel de mogelijkheid geven elke dag na 8 uur werken weer even naar huis te gaan.
    Maar dan zou je wel gaan klagen over de reiskosten en dergelijke.
    Maar ik vind het ook een schandaal hoor dat de werkgevers de verwarming en de airco op de kantoren moeten betalen,als het personeel dat zo nodig vind moeten zij dat zelf maar betalen.
    We kunnen het zo onzinnig maken als we willen natuurlijk.

    Geplaatst door: C.de Vette op
  • @schipper; dus als jij aan de wal werkt bij bedrijf x moet dat bedrijf ook maar voor huisvesting zorgen of je hypotheek betalen? Personeel vraagt tegenwoordig maar wat ze willen, kost en inwoning vrij lijkt de normaalste zaak….sorry maar dat is het niet!!
    Gyron zal vast niet helemaal vrij uit gaan maar dat gezeur over 7 dgn in de week 8 mnd achter elkaar vind ik zo’n onzin, die Filipijnen worden niet gedwongen hoor, ze weten echt wel waar ze voor kiezen en er zijn ook normale schippers waar ze nog wel eens een dagje in de week vrij zijn.

    Geplaatst door: Lex op
  • Heerlijk, laat de minster gelijk ook al die andere controleren Luxenburg, cyprus, zwitserland, e.d.
    We zijn perslot van rekening toch gewoon nederlanders. Dus alles ook onder Ned. conditie’s

    Geplaatst door: dorus op
  • Misschien kan minister Kamp gelijk ook de zeevaart
    en de cruisevaart controlen ,daar werken er duizenden echter is de lobby wat sterker en laat zich niet vertellen wat voor nationaliteit je tewerk moet stellen anders zeggen ze toedeloe en gaan uitvlaggen.

    Geplaatst door: j.w.storm op
  • meneer ab, hoe concludeer u dat alles goed is? Een dubbele boekhouding dat noemt u goed? 1400 €uro, zijn ze wel 7 dagen per week voor aan boord, dat 8 maanden lang. En dat die filippijnen goed volk is en gewillig, daar ben ik het volkomen met u eens, alleen dat bureau wat ze uitzend dat deugt niet. Nogmaals, als alles goed is bij Gyron, waarom dan toch WEER in de bladen? Ik zie nooit een ander bureau in de kranten staan. Je moest eens weten hoelang de arbeidsinspectie bij heel veel schippers aan boord is geweest, was dat dan omdat Gyron het zo goed doet? Wees een vent en geloof niet die praatjes van hun, ze kunnen harder liegen dan dat een paard kan lopen. En dan nog over gratis wonen, ze werken toch bij jou aan boord? moet er dan van dat loontje ook nog inwoning vergoeding tegenover staan? Schei uit zeg, jij bent al aardig op weg!!!!!!!!!!!!

    Geplaatst door: schipper op
  • @ab
    De tranen schieten me in de ogen van zoveel goedheid.
    Je kunt bedenken hoe ontroert ik zou zijn als je ook nog eens op de eerlijke manier de vrijetijdsregeling en vakantiegeld zou betalen zoals dat verplicht is.
    Je zou zomaar het hele Filipijnse volk kunnen redden van de armoede.
    Hoei,even een nieuw zakdoekje halen hoor!!!!

    Geplaatst door: C.de Vette op
  • Beste iedereen.
    Ik vaar al 3 jaar met dezelfde matroos. Heb ook soms zo mijn bedenkingen, maar moet iedere keer weer concluderen dat alles goed lijkt geregeld te zijn. Ze zullen wel op het randje van de wet lopen ,maar wat is daar mis mee. Heb een goede verstandhouding met mijn filipijn, praat over alles. Maar mijn filipijn vind bijv al dat zijn eten geld geen loon is. En ook zo met zijn overwerk geld,[ heb ik vroeger nooit wat van gezien, was toen nog goodwill zeker ] en dan nog de div [duistere bonussen]. Maar als ik dan op zijn bankafschrifje mag mee kijken zie ik toch iedere maand 1400 euro bijgeschreven. En dan ben ik toch tevreden. En over uitbuiterij, onze matroos werk voor zijn hele familie, de rest is meestal te lui voor te werken. Mijn lukt het niet om zoveel te verdienen dat al mijn broers en zussen met hun gezinnen kunnen luieren. En nog even wat, hadden die nederlandse militairen in afghanistan ook het loon van een afghaan? Ik dacht het niet, maar ze werkten er wel. En door Gyron worden denk ik wel 1000 gezinnen onder houden, doordat er zo’n 250 hier werkzaam zijn. Zomaar even mijn gedachten hierover, ik ben er blij mee en hoop hem nog lang aan boord te hebben. En gratis woning hier, zag op nu .nl dat de polen hier ook komen werken, maar wel huur kosten wordt afgetrokken van hun loon.

    Geplaatst door: ab op
  • Ik wordt weer heerlijk gecensureerd,zou men dan toch een slecht geweten hebben????

    Geplaatst door: C.de Vette op
  • Ik ben benieuwd of de ondernemers die het personeel van Gyron crew aangenomen hebben nog aansprakelijk gesteld zullen worden voor de onder betaling van de matrozen.
    Volgens mij zijn de ondernemers verplicht erop toe te zien dat het inleen bedrijf zich aan de regels houdt.
    Dit volgens de zogenaamde koppel bazen wet.
    Maar ik blijf nieuwsgierig,en we zullen het gaan beleven.

    Geplaatst door: C de Vette op
  • Eindelijk een beetje gerechtigheid in de wereld van de Zakkenvullers,Menshandelaren en andere bureau,s die mensen uitbuiten…Flippo,s kunnen er niets aan doen,de Basis moet aangepakt en dat is nu eindelijk een x gebeurt en ik weet best dat er niets zal veranderen hierdoor maar tis wel een signaal naar andere uitzendbureau,s etc dat je gewoon volgens de Wet en regels moet handelen.

    Ikke.

    Geplaatst door: Ikke op
  • Deze jongens willen tenminste werken,die gasten in bijstand willen of kunnen niet werken!

    Geplaatst door: bart op
  • @EEN GYRON FAN: “(…)En LIAM u weet het ook zo goed,ga in de stoel van minister kamp zitten en trommel dan al die 500000 mensen een keer op,zet ze op de binnenvaart en laat ze werken,maar vooral VERBETER DE WERELD EN BEGIN BIJ UZELF EN DOE HET DAN VOORAL WEL GOED!!!!

    Beste EEN GYRON FAN, ik denk dat u mijn sarcasme niet helemaal juist begrepen heeft… Ik deel uw mening dat er vele schippers zijn die zeer tevreden zijn over Filipijnse matrozen. En niet omdat ze ‘goedkoop’ zijn, maar omdat het gemotiveerde, altijd aanwezige en hard werkende jongens zijn. En voordat je (een gedeelte van) de 500.000 werkeloze Nederlanders als goed functionerende en met in het boekje de functie van matroos klaar hebt, zijn we jaren verder… Minister Kamp weet zeer waarschijnlijk niet waar hij over spreekt.

    Geplaatst door: Liam op
  • Interessant dat de reacties telkens weer verwijderd worden.
    Maar ik heb mijn zin dat er eindelijk iets aan dit soort kantoren gedaan wordt.

    Geplaatst door: C.de Vette op
  • hmm , alle reactie,s weer verwijderd , lijkt noord korea wel , mag je ook je mening niet verkondigen , pure censuur

    Geplaatst door: ab op
  • 500.000 man die gelijk in deze branch moeten dan mag de minister nu al vast beginnen met om scholing als dit waar is of niet het maak ook niks uit maar de klant en de werknemer krijgen hier toch last van
    straks zegt de minister nog het mag niet meer werknemer buiten europa ach we hebben de grieken nog om te werken voor niks hebben we al een voorschot gegeven

    Geplaatst door: rijks op
  • Wat een boefjes!! Tra la la la

    Geplaatst door: Karel op
  • Gyron Fan, ik hoef niet op de minister zijn stoel te gaan zitten, en jah,ik weet drommels goed waar ik het over heb. Als ik jou was zou ik niet zo trots zijn, misschien kom ook jij bedrogen uit. Waarom is dat toch, telkens het zelfde bedrijf in het nieuws?? Omdat het een eerlijke werkwijze is om mensen onder te betalen, en de papieren via een andere BV, LTD, INC, binnen te slepen. Twee contracten per individu, jij heoft mij niet te vertellen dat ik mijn job mis gelopen hebt, ik weet van de hoed en van de rand. Ga jij je eigen er eens in verdiepen en geef dan pas een reactie

    Geplaatst door: schipper op
  • wat een ophf weer allemaal,gyron staat op de site en als een stel aasgieren word er op gereageerd.Meneer schipper u bent uw beroep misgelopen,u weet het zo goed hoe het zit ik snap niet dat dan zulke malafiede bedrijven nog steeds bestaan,u heb DE oplossing in handen,maar doet er niets mee dan alleen maar kletsen in de ruimte en toen u dat las dacht u natuurlijk zoals VELE andere DAAR ZAL IK EENS OP REAGEREN.kENT U HET VERHAAL VAN DE BELASTINGDIENST?moet u eens navraag over doen aan uw collega’s die HEEL TEVREDEN ZIJN MET GYRON CREW.En LIAM u weet het ook zo goed,ga in de stoel van minister kamp zitten en trommel dan al die 500000 mensen een keer op,zet ze op de binnenvaart en laat ze werken,maar vooral VERBETER DE WERELD EN BEGIN BIJ UZELF EN DOE HET DAN VOORAL WEL GOED!!!!

    Geplaatst door: EEN GYRON FAN op
  • “Verschillende keren heb ik Dolf Kornet erover gebeld, en als antwoord kreeg ik (en met mij velen) geloof jij die Filippijnen?? Ik ben toen navraag gaan doen bij verschillende matrozen, en heb het contract van mijn matroos gekregen. En inderdaad, 750 dollar was zijn salaris. Weet u wat ik daar zo vreemd aan vindt? Ik heb het originele contract van mijn matroos (GETEKEND IN MANILLA) hier aan boord, weet u hoeveel hij in 2007 (maart) behoorde te krijgen?? JUIST, 1278,00 EURO. U ziet het goed, daar is getekend in euro’s, en zij worden betaald in dollars, is niet erg als het maar terug gerekend op die 1278,00 euro uit zou komen”. Dit stukje is een kopie uit een vorig bericht van Gyron Crew. Zo zien we maar dat deze persoon gelijk had, en wat voor onrecht hem aangedaan is

    Geplaatst door: B.D.L. op
  • Jan Doedel, ga eerst eens na WAT die mensen daadwerkelijk kosten. Jij geef je bek een duw en weet tenslotte niet eens waar je over praat man. Bij dat geweldige bedrijf moet men ruim 3000 €uro neer tellen voor een matroos, JAJA PER MAAND. Er zijn toch wat mensen die net zo praten als jij, en horen de klok luiden alleen weten ze niet waar de klepel hangt.

    Geplaatst door: Schipper op
  • Voor een ieder die met Gyron Crew te maken heeft gehad, moet dit toch een goed gevoel geven. Velen hebben ze voor het gerecht gedaagd en aan de ketting gelegen, nu dan toch HET recht wat zege viert. Het is te hopen dat er bovenop die boete nog een flinke betaling (achterstand) naar die Filippijnse mensen toe gaat hetgeen wat van die mensen gestolen is (zo zie ik dat). Zeker als men met dubbele contracten werkt (bewijs is er). Daar bovenop voor Ronald Lafeber en Dolf Kornet een gevangenis straf om over HUN zonden na te mogen denken. Als men er echt bij stil gaat staan, moet je nagaan wat voor leed men heeft berokkend. D’r eigen mensen opgelicht en owe als de papieren niet afgegeven werden in Manilla. Een grote leugen, andere bewoordingen zijn er niet voor. Zulke duistere bedrijven zouden de deuren moeten sluiten en nooit meer iets mogen gaan beginnen.

    Geplaatst door: Schipper op
  • Hoeveel varen er wel niet met familie die eigenlijk per persoon eigenlijk helemaal geen volledig loon krijgen of dat het door berekent word? Als iemand werkzaam is op een schip, dan moet daar ook een normaal loon voor staan.
    Maar wel afgeven op mensen die goedkope lui aannemen.

    Geplaatst door: Jan Doedel op
  • En weg zijn ze de goedkope filippijnen. En je hoort of leest niks over de uitbaters en werkgever die voor een dubbeltje op de eerst rang willen zitten. Foei foei. En nu maar kijken of de roemenen en bulgaren polen en tjechen voor dat loon willen en wie weet ook 8/9 maanden willen blijven.

    Geplaatst door: Henk op
  • Eindelijk gerechtigheid,
    We hopen nooit meer wat van die gasten te horen, hopelijk is de nederlandse binnenvaart nu van ze verlost van gyron met zijn directie

    Geplaatst door: gyronslachtoffer op
  • […]
    Het is in ieder geval goed dat dit word aangepakt.
    zorg dat het een gezonde bedrijfstak word, en waar voldoende nederlandse jongeren willen beginnen aan de opleiding naar schipper.

    Geplaatst door: Marco op
  • CAO binnenvaart?

    Als iedereen een normaal gebruikelijk loon zou MOETEN betalen gaat de vrachtprijs omhoog oftewel een nieuwe bodem.

    Moet er natuurlijk wel gehandhaaft gaan worden. En bij particuliere bedrijven ieder op de loonlijst.

    Of je dan kiest voor een NLer, Oost europeaan of aziaat is dan ieder zijn eerlijke keuze.

    Geplaatst door: Duh! op
  • Tankerman:

    achh doe is ff normaal man !!
    Je hoort het vaak genoeg om je heen dat de jongere matrozen geen schip kunnen vinden etc en andwoord op je vraag het was maar een voorbeeld op alle advertentie,s van gyron mafia die der alleen maar zijn om vergunningen te krijgen en waar nooit niemand op kan reageren.

    en met het koeieneren ben ik het absoluut mee eens dat mensen alleen maar aan zelfverijking doen.. (Gewoon triest) ..

    en met u argement over je soliciteerd vaak genoeg is in het algemeen ik zelf vaar 6 jaar onder vast contract zonder enkele problemen alleen om me heen hoor ik het vaak zat en dan meteen te denken dat die jongens hun werk niet verstaan of wat dan ook is ook een makkelijk argument ..

    Geplaatst door: Koos volmatroos op
  • Koos Volmatroos,

    Leg eens uit, overal is personeelstekort, goede mensen hebben constant werk en worden overal gevraagd en jij “solliciteert vaak genoeg”

    Daarnaast, bedenk eens hoe het zou zijn in de binnenvaart als alle “goedkope” buitenlanders ineens weg zouden zijn….
    Wedden dat dit werkelijk dramatische gevolgen zou hebben, wij, goeie en dure Nederlanders kunnen het werk dan namelijk helemaal niet meer aan!

    Geplaatst door: Tankerman op
  • “Er zijn volgens Kamp op dit moment in Nederland ongeveer 500.000 mensen met een uitkering die kunnen werken. Ook is in toenemende mate aanbod uit andere EU-landen beschikbaar. Het binnenlandse en Europese aanbod van werknemers zal in beginsel dan ook voldoende zijn. Dit uitgangspunt geldt volgens minister Kamp ook voor de binnenvaart.”

    Echt? Er zijn echt 500.000 gemotiveerde en bekwame Nederlandse matrozen??? Kijk! Als elke schipper dan vanaf morgen 10% extra vraagt voor zijn vrachten zijn we in de binnenvaart van alle problemen af!

    Geplaatst door: Liam op
  • Beste mensen van de voorgaande commentaren dit gaat niks veranderen. Niet in het personeelsbeleid van de nederlandse schipper en zeker niet in de vrachtprijs zoals men hoopt. Nog heeft gyron crew niet betaald want ze kunnen nog in bezwaar maken en in beroep gaan. Zodra ze daarmee klaar zijn zal de schipper het op zijn boterham krijgen want hij moet meer voor zijn personeel gaan betalen dus zal er naar een andere mogelijkheid gekeken worden om weer net zo goedkoop te werken als voorheen. Want nederlandse matrozen komen niet aan boord die laten zich koeieneren om 14 of 16 uur per dag te werken 4 maanden lang en dan een maand naar huis. Dus conclusie gyron crew past zijn strategie aan en men is weer precies daar waar ze gebleven waren. Dit is een proces van maanden, niet jaren, dus er gaat niet zo veel veranderen.

    Geplaatst door: Leon op
  • Zo hoort het !!

    Aanpakken die handel ik soliciteer vaak genoeg voor solicitaties maar het word allemaal minder … ik vind de binnevaart het mooiste werk wat der is maar omdat de conncurentie in ons vak gebied zo omlaag word gehaald vanwege het goedkoop en lang werkende vreemdelingen !! Zo maken onze jonge jongens die een droom hebben in de binnevaart sector geen kans meer ze zijn te duur , ze werken niet hard genoeg vergeleken met de vreemdelingen maak de droom van vele waar en ga zo door met het aanpakken van dit gedoe denk is aan de eigen mensen die hopen op een mooie toekomst op het water zo op deze manier doorgaan gaat hem niet worden voor de opvolgers van de toekomstige jarenn..

    Helemaal mee eens met de vorige 2 advertenties (prachtig omschreven) !!! …

    Geplaatst door: Koos Volmatroos op
  • Hier komt Gyron Crew goed mee weg. De boete is wel fors, maar in verhouding tot de winsten die met deze contructie jaren lang werden gerealiseerd, een lachertje.

    Geplaatst door: GyronCrew fan op
  • Mooi zo , gaat eindelijk de moderne slavernij misschien toch nog aan gepakt worden , en het mooie is , dat het alleen maar te goede komt voor de vracht , zullen nu toch wel wat meer euries moeten gaan vragen.

    Geplaatst door: ab op
  • Hele goede zaak !!

    als iedereen zich nou eens bezint en de rechte paden gaat bewandelen zich drukker maakt om de branche in zijn geheel dan allen als invidu zou er een situatie kunnen ontstaan dat het weer wordt zoals het is bedoeld op het water : EENHEID
    een fantsoenlijke vrachtprijs ,nederlands personeel die een mooie branche ziet en daar heel graag oud in wil worden .

    Geplaatst door: nederlands personeel op

Reageer

Minister Kamp grijpt in bij Filipijnen | Schuttevaer.nl

Minister Kamp grijpt in bij Filipijnen

Minister Kamp (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) heeft ‘een uitzendorganisatie voor scheepvaartpersoneel uit Manilla met een nevenvestiging in Singapore’ 456.000 euro boete opgelegd vanwege overtreding van de Wet arbeid vreemdelingen (Wav). Hij meldt dat in een brief aan de Tweede Kamer. Nog niet duidelijk is of er gevolgen zijn voor de ‘inleners’, particuliere schippers die via de uitzendorganisatie Filipijnse matrozen en dekpersoneel aan boord namen.

Update:

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (114)

  • ZOndags in ’t gelid, door de weeks in ’t geklit

    Geplaatst door: Medemens op
  • Ik lees alleen maar over geld hier, duur dit goedkoop dat.
    Ik lees echt nergens iets over veiligheid, zeker wat betreft de sector die met gevaarlijke stoffen werken.
    Enige kennis die er aan boord zit is de schipper die waarschijnlijk op 1 oor ligt.
    Je kunt een aap ook een kunstje leren…als we het toch over goedkoop hebben, alleen jammer dat ze dek onderschijten.

    Geplaatst door: &^% op
  • Beste Brabander, waarom het bij Uw rederij uit kan is heel simpel
    Uw rederij buit de binnenvaartschippers uit.
    Van deze uitbuiting wordt Uw loon betaalt.
    Denk daar maar eens aan als Uw overuren weer keurig zijn betaald.

    Geplaatst door: ikke op
  • Gelukkig zijn er nog er bedrijven die het wel op orde hebben. En volgens nederlands CAO werken, als ik een uurtje langer door moet, word het gewoon betaald. 8 man op de loonlijst van en 85 meterschip, En allemaal nederlands!! En het kan nog uit ook, waarom bij een redrij wel en niet bij een particulier???? Wij hebben een goede naam hoog te houden bij klanten en overheid.

    Geplaatst door: brabander op
  • ik mag niet iedereen over een kam scheren maar 90% behandel zijn personeel als een hond,als je een matroos aan boord krijg leer deze ook is varen dat stimuleert die jongens en krijgen dan ook plezier in het vak…ook ik ben zo van de wal gekomen…als ik alleen maar goed genoeg was geweest om te waterproeven,boenen en poetsen,dan weet ik zeker dat ik het nog geen halfjaar had volgehouden….het is voor de jongeren een kick om met een schip te mogen varen,behandel je personeel als een mens,en zij lopen niet gelijk te zeiken als ze een uurtje langer door moeten….en kunnen we ook weer met normaal nederlands personeel varen collega,s ga zo door over een jaar of 10 is er geen nederlandse vlag meer te zien op de binnenwateren,en zijn wij de honden die mogen waterproeven,boenen en poetsen

    Geplaatst door: Henk op
  • @a

    06-10-2011 op 17:35

    “De meeste rederijschepen” ?!? Jij zal wel in de war zijn met particulieren die voor een “rederij” varen. De rederij schepen die ook van een rederij zijn, zullen er altijd acceptabel uitzien. Anders krijg je dat vanzeld wel op je bord als kapitein zijnde.
    Maar als je een opgepoetste rvs uitlaat als uitgaans punt houdt, dan zullen de rederijschepen aan die ongein niet mee doen nee.

    Geplaatst door: Krijg nou de op
  • BLAH BLAH BLAH BLAH

    Geplaatst door: p op
  • Lol, zie ook een hoop schroot varen wat in handen van particuleren is.
    Dat is verantwoording van de schipper en heeft met onderhoud te maken..

    Totaal ander onderwerp en way offtopic.

    Ging mij erom dat de meeste er niet voor schromen om mensen als een asbak te gebruiken, zo werden we trouwens ook genoemd..ja, sommige muren zijn niet zo dik als ze denken.

    Geplaatst door: 0_O op
  • O-o daarom zien de meesten rederij schepen er zo slecht uit. Deuken zo diep als kan en een hoop roest. Allemaal om dat er een verkeerde mentaliteit heerst. Zie eiltank, er is bij iedere aanvaring bijna wel een eiltank betrokken. De goede rederijen uitgezonderd.

    Geplaatst door: a op
  • We zullen de afloop wel zien, degene die zich schuldig maken aan deze vorm van uitbuiting mogen ze van mij KEIhard aanpakken; achterstallige betalingen, FIOD zaken e.d.
    Ze zullen echt wel bewijs hebben anders val je geen bedrijf binnen met zoveel poeha met het risico voor lul te staan.
    Deze discussie zat er trouwens al lang aan te komen.
    Het speelt al langer, kijk naar de Tjechen die een hoop Hollandse jongens verdreven hebben omdat zij goedkoper waren en alleen betaald werden voor de tijd aan boord, dan scheelde toen al bijna 1000 gulden met een matroos.
    Ga nu niet ontkennen, ik heb lang zat tussen die kupa,s gezeten.
    Ben blij dat ik naar een rederij gegaan ben toen..wat een verschil ineens, een verademing..met 2 man op een tanker met die kupa 0/24 7 dagen lang voor 1200,- per maand.
    Kreeg alleen maar te horen hoe slecht het ging, voor elk papiertje wat ik haalde stond de helft tegenover van wat afgesproken was.
    Alleen hun huizen werden steeds groter, auto,s steeds sneller en de vakantie,s steeds verder.
    Ik ging als een zombie naar huis na een weer..18 uur achter elkaar was nog een makkie !!!
    Snap ook waarom we nooit naast een rederij-schip gingen liggen..dan was ik meteen al overgestapt.
    Geen meelij van deze kant.

    Geplaatst door: o_O op
  • o.O.

    Hij krijgt niet minder als 500,- euro.
    pffff
    En de politieman op tv moeten ze maar intern opsluiten.
    Deze man geeft een intervieuw zonder enige kennis.
    Als deze man aan het eind van een onderzoek met negatieve resultaten zo,n intervieuw kan ik daar inkomen maar om van te voren zulke woorden te gebruiken kan echt niet en staat ver van de werkelijkheid.
    Deze man uit functie zetten is het minste wat ze moeten doen.

    Ook de overige uitspraken van alle journalisten is echt schandalig.

    Geplaatst door: **** op
  • Wel grappig eigenlijk, dus omdat de Hollandse jongens niet deugen is dat een excuus om iemand voor minder dan 500,- euro te laten werken?
    Lol…
    Zag ook vaak dezelfde die steeds om mensen vroegen in de advertenties…vreemd.
    Toch iets niet in orde daar als je meer personeel verslijt dan schoenen?
    Zie bij de rederijen vrijwel geen verloop, waarom elders wel ?
    Leg dat eens uit…

    Geplaatst door: o_O op
  • @ hans

    ja ik begrijp u volkomen en bedankt voor u bericht terug dat stel ik op prijs echt ..

    u heeft ook gelijk over het feit dat er ook een heleboel te belazerd zijn om wat te doen of hebben nergens zin in ik ben vanaf me 15de begonnen ik vaar nu 7 jaar en ik ben begonnen als deksman voor 467 euro in de maand en dat was ook echt geen 6 tot 5 werken maar gewoon volgas er tegen aan me kapitein toen der tijd was er elk moment voor me kon alles vragen kon alles leren en ik vond en vind het nog steeds 1 van de mooiste beroepen van de wereld de reden waarom ik reageerde op u reactie was simpel weg omdat ik vind dat we tog beetje bij beetje ons prachtige werk verliezen wat zoals ik heb gehoord vroeger veel van vader tot zoon werd door gegeven en tuurlijk de mentaliteit zal flink veranderd zijn in de loop dr jaren en u zal ook helaas mee gemaakt hebben dat er nl matrozen niet goed hebben gewerkt voor u daar kan ik helaas niks aan doen en snap best dat u daardoor geen trek meer heeft in dat gedoe wat opzich natuurlijk vrij jammer is. en daarom vind ik het ook jammer dat zulke jongens er nu voor hebben gezorgd dat u er nie meer aan begint hun maken de naam voor ons stukke slechter alleen er zijn ook altijd nog wel jongens die graag willen werken en willen door groeien tot schipper en met trots naar werk gaan.

    excuses voor het fel reageren op u reactie maar daar kan ik me dan snel een beetje opwinden over zulke zinnen ik probeer namelijk wel de jongens die nog willen werken en wel trots zijn op wat ze doen en niet denken van owja me baas verdiend genoeg dus hij moet maar meer betalen ,in het goede daglicht te zetten zoals je hieronder leest gaat het allemaal over de filipijnen en ze zullen vast genoeg betaald krijgen om voor hun hele familie te zorgen etcetc maar als nog moeten we dan maar overall de nl matrozen laten opdondere en geen kans op werk in de binnevaart meer gunnen ….

    mvrg patrick

    Geplaatst door: NL MATROOS op
  • @toon, juist! Ze kiezen er idd zelf voor en niet zoals die kerel vd politie zei; ze worden naar NL gehaald. En natuurlijk kies je niet voor een te laag loon, te lang werken enz maar kiest niemand voor toch? Als je het niet naar je zin hebt ga je toch weg? Zal voor de filipijnen niet anders gelden.
    Als je hart voor je vak hebt dan zeur je niet over een uurtje langer werken of miss zelfs iets vrijwillig doen, maar tegenwoordig moet er altijd maar weer geld tegenover staan, je kan toch ook iets heel leuk vinden, genieten van je job en daarmee tevreden zijn? Miss krijg je dan ook nog eens wat terug van je werkgever, maar als je als werknemer altijd zeurt zal je werkgever niet anders zijn!

    Geplaatst door: Erik op
  • Ik vaar nu 2 jaar na volle tevredenheid met deze jongens.Ik vroeg in het begin of ze daar geen werk hadden dat hadden ze .ze konden hier meer verdienen als daar op de veerboot.Ze hebben een opleiding gehad en begeleid tot ze aanboord waren.Volgens mij is er geen sprake van uitbuiting ze KIEZEN zelf naar mijn idee.Ik vind het schandalig zoals de binnenvaart in de media te kijk word gezet Geen goed woord over voor de politie en de overheid.

    Geplaatst door: toon op
  • Ouders vertellen hun kinderen sprookjes om op jonge leeftijd hun kinderen te leren hoe het eraan toegaat in de grote boze grote_mensen_wereld. Het verhaal hier leest als een heel boos sprookje en de goede naam van de hele binnenvaart ligt als eerste in de hoek.

    Vele denken dat het verhaal Rood Kapje is(met de grote boze wolf). Maar weinigen hebben door dat dit eigenlijk een boos sprookje is rond een hele sluwe Vos. Rheinard kan misschien nog wel zijn haren verliezen, maar zeker nooit zijn sluwe streken. In zijn eigen woorden: “Inmiddels is in Singapore een justitieel onderzoek gaande tegen de bij het onderzoek betrokken ambtenaren van de Arbeidsinspectie.”

    Geplaatst door: gebroeders Grimm op
  • Beste Ronald, in mijn geval reageer anoniem omdat ik nog steeds vrees voor de praktijken van het bovenvermeld bedrijf, ondanks het feit dat ik er bijna 3 jaar weg ben.

    Geplaatst door: ik op
  • Nog even dit …….Waarom reageren jullie meerendeels hier Anoniem….ZIJN jullie bang dat die mafia langs komt…….WEES EERLIJK

    Geplaatst door: Ronald van loy op
  • Stel de schippers die nu een Filipijn in dienst hebben moeten volgend jaar 4000,- per maand betalen.(dat is nu 3000,- euro)
    Dan kunnen die schepen nu 250,- per week goedkoper varen.
    De meeste zijn minimaal 2500 Ton dit komt neer op nog geen 0,10 eurocent per ton per week.
    Jawel, volgend jaar 6,1 naar Thionville in plek van 6,- euro.
    Of van IJmuiden naar de Moerdijk voor 1,05 in plek van 1,- euro
    Kortzichtig? vul maar in!
    Dat noemen ze dan concurentie vervalsing!
    blablabla

    Volgens mijn kunnen jullie de concurentie vervalsing beter ergens anders zoeken!!!

    Geplaatst door: **** op
  • Natuurlijk zijn er schepen bij waar de fillipijnse jongens uitgebuit worden en waar t niet gaat zoals t hoort te gaan. Maar ook die jongens kunnen aangeven als t niet leuk is en word er gekeken voor een ander schip. Ik heb in mijn matrozentijd bij particuliere schippers gezeten met alleen nederlands personeel en daar waren t pas slavendrijvers. Als ik dan kijk hoe t nu hier bij ons aan boord gaat met de filipijnse jongens is dat een heel ander verhaal. En vergis je niet, die gasten krijgen een complete scholing. Er zijn Filipijnse matrozen bij die kunnen kaartpassen..ben benieuwd hoeveel nederlandse schippers dat nog kunnen. Over t bedrijf ga ik verder niks zeggen, daar weet ik niks van. Maar de jongens hier aan boord hebben t super naar hun zin! En wij met hun.

    Geplaatst door: Henkie op
  • Ik zag in de tijd een advertentie in de krant slavebdrijver gezocht voor fhilipijnse slaaf eten drinken in de voorpiek loon slechts een kleine vergoeding.
    gr slavendrijver,uitbuiter,pooier of gyronfan geef het beestje maar een naam

    Geplaatst door: slavendrijver op
  • @R.
    Dat ze alleen over de tijd aan boord betaald worden zoals u zegt wist ik niet, eigenlijk ook niet bij stil gestaan.
    Veranderd e.e.a. wel natuurlijk, bedankt voor de info.

    @NL MATROOS,
    Ik zei ook niet dat er geen enkele NL matroos op af zou komen, of dat allen in de kroeg willen zitten, ik zei dat er WINIG op af komen.
    En ja ik ben matroos geweest, voor 600,00 per maand zelf reizen betalen, zelf werk kleding voor zes dagen per week, en als het kon 24 uur per dag (vaartijdenwet bestond 20 jaar geleden nog niet)
    Ik weet dus wat het is om voor weinig veel te moeten doen.
    Toen ik voor mijzelf begon heb in gedurende 2 jaar geprobeerd een fatsoenlijk persoon aan boord te krijgen, sommigen gingen dezelfde dag weer naar huis omdat het: “niet de bedoeling was aangenomen te worden, maar solliciteren moet om uitkering te behouden” Natuurlijk geld dat niet voor alle NL matrozen.
    Daarna jaren alleen gevaren (legaal) dus ik weet wat werken is en schuren en boenen, voor mij is een matroos of LL even belangrijk als persoon als ikzelf of wie dan ook.
    Ik wil alleen nooit personeel meer.

    Ik heb ook niemand willen kwetsen, dus mocht ik u gekwetst hebben sorry daarvoor!
    Ik weet dat er echt wel goeie jingens/ meisjes zijn, maar vind ze maar eens. (p.s. aan de betaling lag het toendertijd niet neem dat maar van mij aan.)

    Geplaatst door: Hans op
  • wat een misplaatste grap van slavendrijver.je zou maar als filipijn bij zo’n baas werken die zulke gedachten heeft.dat jij te weining voor die jongens betaald is al schandalig maar dat jij ook nog met zulke gedachten bezig bent is dus echt ONMENSELIJK. maar jongen let op mijn woorden: HET RECHT ZAL ZEGEVIEREN!!!!!

    Geplaatst door: ieder mens is gelijk op
  • Laten we het dan maar niet over het vaartijden besluit hebben.
    1 schipper met 2 leerlingen ?

    Geplaatst door: Rinus op
  • @Rinus,

    Het zijn ook geen matrozen, het zijn L.L. (Leerjongens). STC uit Rotterdam zal de handel wel gaan missen, indien deze toko stil wordt gelegd.

    Vaar se,

    Geplaatst door: R. op
  • In de regel zeer onderdanige mensen die hun “baas” op handen dragen, werkgevers die de Pillipijnen met respect behandelen en normaal betalen hoeven zich ook niet aangeproken te voelen.
    Kans daarop is vrijwel nihil dat aan deze 2 voorwaarden voldaan wordt.
    Waarom zou je uberhaupt een Fillipijn nemen als het niet uit finaciele overweging is ??????
    Kom toch..enige reden is toch duidelijk waarom je een Fillipijn neemt?
    Kijken of ze nog welkom zijn als ze conform de regelgeving betaalt moeten worden, en niet percentage op de uitbuitlonen.
    Hoe kunnen die lui eigenlijk als matroos werken als ze net beginnen?
    Is het niet; deksman en daarna pas matroos?
    1 makkelijke oplossing op in ieder geval de tankers..man op dek ADN !!
    Op vrachtschepen..matrozendiploma ?
    Als ik een ander beroep wil uitoefenen zal ik daar ook voor moeten omscholen/leren.

    Geplaatst door: Rinus op
  • Wij halen onze Fillipijnse bemanning via Nova Sea Transport te Stavenisse weg. Die zijn agency voor Newport Transcarriers in Manilla. Hun core buisiness is hun zeeschip, waardoor ze niet alleen aan crewing hoeven te verdienen.
    Je betaald er 120 euro aan agency fee waarvoor je gediplomeerd personeel krijgt. Alle (inclusief overige) kosten zoals visa, ticket worden 1 op 1 vanuit Manilla doorberekend aan de scheepeigenaren. Deze moeten wel zelf zorgen voor een tewerkstellingsvergunning. De scheepseigenaren bepalen zelf het loon, en zijn dus ook zelf verantwoordelijk voor onderbetaling. Lonen beneden wettelijk minimum worden echter niet geaccepteerd.

    Een voorbeeld van de kosten per maand:

    het wettelijk minimum loon,
    plus 120 euro agency fee,
    plus 36 euro employers share,
    20 euro bankkosten,

    Verder eenmalig per contract mobilisation fee, visa en ticket heen/terug. Overall en werkschoenen verstrekt u zelf.

    Geplaatst door: Rik op
  • We worden wel als pooiers neer gezet bij het NOS journaal.
    En dan wat die politieman zeg is echt belachelijk hij weet echt niet waarover hij praat.

    Ik ben benieuwd wat eruit het onderzoek komt.
    We zullen zien.
    Ik hoop wel dat mijn matroos terug mag komen want het werken met deze man is een groot plezier.
    Ook tegen meer kosten voor de azijn zeikers.

    Geplaatst door: Gyron Crew klant op
  • “Ik ben benieuwd of er verschil is tussen Filippijnen in de binnenvaart en zeevaart??”

    Nou nee, de mensen zijn hetzelfde lijkt mij, anders heten ze geen Filippijnen.

    Wat wel anders is dat de zeevaart doorgaans andere vlaggen voert en dus geen Nederlandse regelgeving nodig heeft.
    Die geldt hier dus wel.

    Geplaatst door: Rinus op
  • tjoh,meneer timmer misschien heeft ed minister ballen,maar u dus duidelijk niet,die moet u nu laten zien door er werk van te maken en niet op zo,n laffe manier om hierop te reageren.Mischien lag het wel aan U dat die mensen overspannen aan boord zaten.

    Geplaatst door: ik op
  • Geweldig eindelijk eens een minister met ballen , aan pakken die gast uit Werkendam ,450.000 Euro straf is nog veel te weinig laat hem ook nog maar een paar jaar brommen in de bajes, hij buitte die flippo,s zo uit dat die jongens overspannen aan boord zaten , en geloof me ik spreek uit ervaring .Eindelijk gerechtigheid

    Geplaatst door: Alexander Timmer op
  • Ik ben benieuwd of er verschil is tussen Filippijnen in de binnenvaart en zeevaart??

    Geplaatst door: Jan op
  • Meneer van der Meulen even voor alle duidelijkheid,wilt u er ook bij vermelden dat het onderzoek ook voor GERWIL en SHIPCREW geldt en niet alleen GYRON CREW

    Geplaatst door: scheepsrecht op
  • waar halen jullie die 3000 euro vandaan voor een matroos?
    Wettelijk MINIMUM Bruto maandloon is 1733,11 euro excl. toeslagen en overwerk.
    Een matroos die week/week werkt krijgt daar ongeveer 700 euro aan systeem toeslag boven op.
    kom ik aan 2432 euro (ongeveer)
    Gebaseerd op 12 uur per dag, de meeste schepen zijn meer uren per dag in bedrijf (0-24 ?) met maar 3 man.
    Houd zo,n matroos er 1800-1950 euro aan over??
    Overwerk wordt in de regel niet betaald dus zeg nu niet dat Hollandse jongens duur zijn, daar zij vaak niet eens correct worden betaald.
    Uitzonderingen daar gelaten, gelukkig zijn er werkgevers die wel normaal betalen, jammer dat zij ook de dupe zijn van deze praktijken.

    Geplaatst door: Rinus op
  • Geplaatst door: pl op
  • Geplaatst door: pl op
  • Gerechtigheid, INVAL IN WERKENDAM EN DELFT VAN GYRON CREW, KLOPT HET BEDRIJF OF KLOPT HET BEDRIJF !!!!!!!!!!!!!!

    Geplaatst door: schipper op
  • @D.W.

    Ach meneer,ten eerste heb ik alleen een nieuw voorschip(het achterschip is van Temse),en dat nieuwe voorschip heb ik zonder tussenkomst van makelaars en dergelijke laten bouwen in Speyer.
    Nu wist ik eigenlijk niet dat u Duitsland als lagelonenland zou willen bestempelen.
    Indertijd wilde de Nederlandse werven wel bouwen,maar men wilde er graag een makelaar tussen persen,en daar wilde ik mijn geld niet aan uitgeven,en ben daardoor in Duitsland beland.

    Geplaatst door: C.de Vette op
  • Ik bedoelde natuurlijk C. de Vette.
    Vroeger was er een spreekwoord, dit luide als volgt: Wie zijn eigen tuintje wiedt, ziet het onkruid van een ander niet!

    Geplaatst door: D. W. op
  • Het is wel opvallend dat condor geen antwoord geeft op zijn schip uit………
    Waarom niet in Nederland gebouwd???
    Er is, en word alleen in het buitenland gebouwd omdat de casco’s daar goedkoper zijn!
    Wees nu ook een vent.
    Jij gaat zeker niet naar de Aldi, of Lidl (bijvoorbeeld), en als jij iets aan gaat schaffen ga je zeker gelijk naar de eerste de beste?

    Geplaatst door: D. W. op
  • @ hans

    Ik weet nie van jou hoor kerel maar t zou fijn zijn als je niet alle nederlandse jongeren over 1 kam zou scheren ik ken er genoeg die hard werken en niet lopen te zeiken dat ze naar de kroeg willen wat een grote onzin zet u neer zeg u bent zeker nooit begonnen als matroos!!!..

    Geplaatst door: NL MATROOS op
  • @ Hans

    Moet je er natuurlijk ook wel ‘ff bij vermelden dat die 3000 p.maand alleen is voor die 8 maanden dat zij daadwerkelijk aan boord zijn. Eerlijk is eerlijk tóch?

    En van die Oost-Aziatische jongens wordt dan toch wel even verwacht dat ze 8 maanden lang, 7 dagen per week, 24 uur per dag aan boord blijven; aan boord van het bedrijf van hun Werkgever.
    (Let op; verblijven, hoeveel uren ze werken is een andere vraag)

    Z’on torn neem ik niet graag over van deze buitlandse gasten!

    Vaar se,

    Geplaatst door: R. op
  • @Dennis,

    Er is hier al vaak gezegd dat er 3000 euro word betaald.
    Da’s niet weinig, voor een arbeider Nederlands of niet.
    Wat de Fillipijnen betaald krijgen is een ander verhaal, maar die dikke dure schippers betalen dus 3000 euro, daar komen maar weinig Nederlandse jongens op af, want ze kunnen niet elke avond in de kroeg zitten!!!! Deze Fillipijnen komen om te werken, da’s een andere mentaliteit dandat de Hollandse jongens denken dat elke “baas” bulkt van het geld!!
    Nogmaals, wat de Fillipijnen van Gyron krijgen weet ik niet, maar betaald word er genoeg.

    Geplaatst door: Hans op
  • @ Dennis

    Dat is precies wat ik bedoelde met mijn laatste zin over die verlaten kameel in de woestijn…

    En @ schipper

    Ik heb nooit een geschil gehad met gyron, ik heb 1 periode zo een matroos aan boord gehad en ik ben nog steeds daar zeer tevreden over. En ze zijn hun afspraken tegenover mij nagekomen.

    Verder is het gewoon keiharde concurrentie voor de europese arbeiders, dat zal je mij niet tegen horen spreken. De zaken die dhr de Vette aangeeft zijn gewoon waarheid.

    Geplaatst door: Ex klant Gyron op
  • Duh,

    En zo praten we duistere praktijken weer goed.

    Geplaatst door: Ad op
  • och,Ad er lopen daar zoals overal mensen met bijnamen rond,neem bv Pietje Paperclip.Als je maar iets boven het maiveld uitkomt qa inkomen dan voert de jaloezie de boventoon.

    Geplaatst door: duh! op
  • jullie zijn zeker nooit in Manilla geweest,dat is wel te merken.Als ze het daar zo goed hadden,waren ze hier niet aan de slag gegaan.Of het nou wel of geen randje wet is,het is nog steeds de wet net zoals op de stoep of op het randje van de stoep.Jullie lopen over van kritiek,maar volgens mij is deze zaak nog niet uitgespeeld.We zullen zien of jullie net zoveel commentaar schrijven als er zou staan GYRON HOEFT NIET TE BETALEN,want dat zou ook nog kunnen,ze hebben tenslotte ook alles met de belastingdienst rond,zeg niet dat het niet waar is,ik heb het geld nl ook gehad net als die ex gyron klant.

    Geplaatst door: ikke op
  • en ga nou niet reageren van ja ze hebben er niks weet je waar ze niks hebben.
    in afrika waar elk uur tientallen kinderen doodgaan van de honger,die halen we toch ook niet hierheen om voor een euro bonbons in te pakken,omdat ze het daar toch slecht hebben .

    Geplaatst door: dennis op
  • Werkendammers onderling zeggen nog weleens, er zijn 2 boze wolfjes {Dolfjes).

    Geplaatst door: Ad op
  • word er misgunning in mijn bericht gelezen,om op zeg.
    degene die iemand iets misgunnen zijn die gierige eigenaars die tot over hun oren in de stront zitten,en dan om het te redden mensen uitbuiten.
    maar fatsoenlijke mensen betalen met een vr tijds regeling,wat gewoon normaal is
    dat kan niet bah.
    je eigen volk iets niet gunnen is dat.
    en die fillopino’s misgun ik helemaal niks,maar ze kunnen in hun eigen land ook wat doen.en niet hier werken voor een appel en een ei.

    Geplaatst door: dennis op
  • Hey \\\”ex klant Gyron\\\” als je een geschil hebt met gyron crew, mag je het in Singapur uitvechten. En welke rechtbijstand doet dat? En dat is de macht van Gyron Crew. Niemand, maar dan ook niemand zal dan ooit zijn gelijk krijgen. Dit is nou juist de macht van hun, en de schipper trekt weer aan het kortste end. EN DAN zijn er nog steeds van die uilskuikens die nog zeggen dat alles klopt bij Gyron. Ze leven op het randje van de wet, maar toch !!!

    Geplaatst door: schipper op
  • Tjonge jonge Dennis wat druipt hier en bij andere berichten de venijn,misgunning,jaloezie en onwetendheid over heel deze situatie er vanaf.WALCHELIJK GEWOON!!!

    Geplaatst door: een gyron klant op
  • hey ex gyron klant. als je niet eens fatsoenlijk personeel kunt betalen,moet je niet bij kamp zijn maar bij je zelf,omdat je voor zulke prijzen gaat varen.

    gewoon schofterig man.
    schip van een dikke 5 a 6 miljoen dikke auto op de roef maar personeelskosten zijn te hoog.

    heren eigenaars ruk lekker op.
    ga in manilla een onderneming starten.

    Geplaatst door: dennis op
  • @ Schipper,

    Het is alweer 2 jaar geleden dat wij een werknemer via gyron gehad hebben maar ze hebben toch netjes de centjes terug betaald.

    Minister Kamp zou verder zich eens moeten verdiepen in de inkomenspositie van de schippers, misschien dat er dan bij hem ook een lampje gaat branden….

    Zelfs de overheid gooit zo veel mogelijk hun dure personeel er uit, niet raar als je bekijkt wat je aan de fiscus af moet dragen om je hard werkende personeel een goede beloning te geven.

    Ik kan hier wel roepen dat we het dure loon eens mee moeten gaan nemen in onze kostprijsberekeningen maar dan voel ik me net zo een verlaten kameel midden in de sahara…

    Geplaatst door: Ex klant Gyron op
  • Dag Maarten,

    Je slaat volkomen de plank mis maar, dat wil ik je telefonisch nog wel een keer uitleggen.

    Geplaatst door: John Verboom op
  • @schipper

    Ja, het is een bewuste keuze van mij om personeel in te huren via Gyron. En om een Filippijn een kans te geven om in Nederland te mogen werken om zijn familie te onderhouden.
    Voordat ik tot deze keuze kwam heb ik alles uitgezocht, vergunningen e.d. U mag geloven dat ons geval een legale situatie is.
    Zelfs uw commentaar over het terugbetalen van belastingen is juist. Het geval wil dat Gyron per schip precies weet hoeveel belasting er betaald is. En IK weet dat ook. En ik heb best eeen bedrag er voor over de procedurekosten.
    Weet wel dat deze story ontstaan is door een concurrent van Gyron, die zelf ooit eens klant geweest is bij Gyron.

    En het feit dat mijn Filippijn niet naar een ander kantoor wil, spreekt genoeg…………

    Geplaatst door: Maarten Peggeman op
  • weet je wat ik niet begrijp. Waarom moet ik betalen voor iemand die niet werkt hier, maar thuis zit?? Vroeger bij mijn baas kreeg ik 36 uur betaald en moest ik ook 36 uur werken. Alleen 5 weken vakantie kreeg ik dan doorbetaald, maar verder niet als ik thuis zit en niet wilde werken. Of moeten ze in die maand zoveel uren werken voor 2 maanden tegelijk?? Ja dan begrijp ik dat je zoveel moet betalen!!!
    Als je de kosten te hoog vind voor meer personeel, zou ik zeggen neem een vrouw. Die zijn er altijd en scheelt een hoop dubbele bemanning of is dat ook moderne slavernij??

    En weet je wat zo grappig is. Dat rijtje wat bij c.de Vette staat betalen wij ook aan onze matroos, alleen hebben wij niet die reiskosten elke maand. Kijk jij heb er 2 nodig, wij maar 1, dus dan hoef ik er ook niet voor 2 te betalen vind ik.

    Geplaatst door: anti-slavernij op
  • Maarten, is dit jou keuze dan????

    Geplaatst door: schipper op
  • “anti-slavernij” een ding, je kunt je eigen afgeven op de concurent van Gyron Crew, VERGEET NIET, het is ten alle tijden GYRON CREW die in het nieuws staat. GAAT ER DAN NOG STEEDS GEEN LAMPJE BRANDEN??? En dan nog iets, “DE POST DIE GYRON GESTUURD HEEFT NAAR AL ZIJN KLANTEN” Als wij de rechtzaak winnen van de belastingdienst krijgt u alles terug wat u toendertijd te veel heeft betaald, WE ZULLEN ZIEN OF GYRON ZO EERLIJK IS om het terug te betalen. Tot op heden stuurt men weer post naar hun klanten met de mededeling JAH; wij hebben ook kosten gemaakt dus we zien wel wat er gaat komen. Geloof mij nou, een ieder zal geen rooie rot cent zien !!! En nog blijven er mensen in det bedrijf geloven? STOM STOM, jullie trappen er weer in !!!

    Geplaatst door: schipper op
  • @ zogenaamde slavernij schipper.

    Ik ben het helemaal met u eens. Onze Filippijn krijgt ook wat er in zijn contract staat. En hij wil absoluut niet weg bij Gyron. Wij hebben al 4,5 jaar een goede relatie.

    Wat ik nogmaals wil zeggen:
    Mijn keuze is een vrije keuze voor Gyron
    Zijn keuze is ook een vrije keuze

    Geplaatst door: Maarten Peggeman op
  • Toevoeging:

    De meesten, die met personeel varen hebben het schip in China, Korea Japan of weet ik waar laten bouwen, niet vanwege de kwaliteit, maar vanwege het arbeidsloon, dus lagere prijs!
    Dus ik denk dat velen in hun eigen binnenzak moeten kijken, en wat mij betreft einde discussie.

    Geplaatst door: Hans op
  • Zouden BP en Shell, of Philips en Sony ook perse van elkaar willen/ moeten weten waar het personeel vandaan komt? Als, ik zeg als het maar volgens de (internationale) regels gebeurt, dat wel!!
    Als ik krap zit is het toch logisch dat ik goedkoop personeel zoek? Of moeten wij net als grote bedrijven in mindere tijden massaal ontslag geven aan het varend personeel?
    Als het voor de baas minder of slecht gaat is het toch logisch dat er voor het personeel minder overblijft? Veel (niet alle) nederlandse matrozen denken dat de crisis alleen de bazen slaat, maar niet de branche, lees de matrozen/ stuurlieden!!

    Voer je eigen bedrijf en laat je collega of concurrent (wat je wilt) ZIJN bedrijf runnen.
    Als het niet volgens de regels gaat geef je hem maar aan, gaat het wel volgens de regels laat hem gaan!!
    En wees dus niet (schijn) jaloers!!

    Geplaatst door: Hans op
  • @ zogenaamde slavernij schipper.

    Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik met buitenlands personeel werk.
    Ik heb echter ook al in de tijd dat dat nog nodig was ,zelf de tewerkstelling vergunning aangevraagd en het personeel altijd zelf in dienst gehad,zodat het geld bij hen (en de belastingdienst)aankomt.
    Waar ik tegenaan schop is het onderbetalen van de Filipijnse matrozen,omdat men geen vrijetijdsregeling opneemt in de contracten.

    Even duidelijk
    Bruto loon matroos € 2200, per maand
    Pensioen premie € 170, per maand
    Vakantiegeld bruto € 185, per maand
    Reisgeld gemiddeld € 300, per maand
    Totaal dus € 2850, per maand
    De kost is vanzelfsprekend vrij
    Ik heb hier 2 matrozen voor nodig dus € 5700, per maand.
    En u vind dat uw €3000, per maand dik betaald zijn als we ook nog eens mogen rekenen dat het leeuwendeel van dat bedrag naar die mensenhandelaren gaat

    En mijn leerling,inderdaad die is goedkoper,maar nog altijd niet zo goedkoop als uw Filipijn.
    Daarbij krijgt hij een gedegen opleiding,waarbij hij niet alleen het schip staat te boenen en niet iedere week 2 keer de uitlaat hoeft te poetsen.

    Groet.
    C.de Vette Ms. Condor

    Ik ben overigens niet bang mijn volle naam te gebruiken.

    Geplaatst door: C.de Vette op
  • Meneer de Brabander en meneer de Vette,

    Als meneer de Vette zelf 3 buitenlanders in dienst heb en een Nederlandse leerling matroos (voor het goedkope) snap ik de geschreven stukjes van hem niet meer.
    Kijk eerst eens in de spiegel of u doet dat natuurlijk omdat er geen hollanders te krijgen zijn, nee u vindt dit gewoon lekker werken en je bedrijfszekerheid is nu ingedekt.
    Zo werkt het bij ons ook hoor alleen brand het dan niet zo af.

    Zelf hebben we een inmiddels matroos aan boord waar we 3000,- euro per maand voor betalen.
    Met geld heeft het niets te maken.
    Als je iemand bijna 4 jaar aan boord heb naar volle tevredenheid heeft het niets met geld te maken of dat het wij zo een positief bedrijfs resultaat moeten krijgen.
    Onze matroos verdient 1470,- euro netto let wel netto per maand en wij betalen 3000,- euro.
    Als het bij de concurrent zoveel beter is is het niet moeilijk overstappen maar naar ons gevoel is het bij elk uitzendbureau hetzelfde!
    Ook meneer shipcrew is geen haar maar dan ook echt geen haar beter.
    Zijn Filipijnen verdienen nu minder als die van Gyron Crew plus dat hij de vergunningen niet voor elkaar krijgt.
    Dat wij als Gyron Crew klanten uitbaters zijn of door onze financiële situatie genoodzaakt zijn enz.enz kan ik mijn eigen echt niet in vinden.
    Twee leerling matrozen zijn voordeliger als een Filipijn!
    En met een leerling matroos mogen wij gewoon varen.
    Alleen hebben wij liever een vol matroos aan dek staan die echt alles kan en waar je alles aan kan overlaten en prettig in omgang.
    Veelal zijn wij het weekend vrij dus een matroos hebben wij voor de weekenden ook niet nodig.
    Kortom als (let wel als) Gyron Crew de regels niet heeft nageleefd moeten ze boeten maar dat hierdoor de klanten ook als criminelen beschreven worden vind ik echt niet kunnen.
    Heel veel keer gevraagd aan mijn matroos of tie niet rechtstreeks in dienst wil komen of via een ander arbeids bureau maar hij wil graag bij Gyron Crew blijven.
    Ook op hem zijn rekening wordt echt het salaris betaald wat er in het contract staat.
    Eindelijk blijven ook de positieve reactie,s staan.

    Met vriendelijke groet,
    geen zin om mijn naam hierop openbaar te geven

    Geplaatst door: zogenaamde slavernij schipper. op
  • Jammer dat iedereen altijd zo druk is met die werknemers uit niet-europese landen. Dacht je dat die polen beter betaald werden bij swets??? Die krijgen ook geen ned. CAO hoor!!
    Gelukkig hadden we zelf de keuze met wie we wilden werken. EN dat zijnwe voor ons de filipijnen geworden. Jongens die zeer gedreven zijn. Graag hun werk willen doen en niet met allerlei eisen komen, zoals auto vd zaak, salaris verhoging als ze een module gehaald hebben, of maar week op week af bij een bedrijf die internationaal vaart.
    Ik vind het onbeschoft dat mensen dit moderne slavernij noemen. De mensen zijn hier vrijwillig, worden betaald volgens hollands CAO, bouwen een pensioen op, de belastingafdracht wordt maandelijks gedaan en ook de reiskosten worden betaald. Alleen blijven ze langer aan boord dan een europeaan of hollander. EN dat geeft een hoop rust. Niet ieder weekend of iedere maand het probleem, waar wisselen of waar eraf, maar dit 2x per jaar. Verder gewoon voldoende vrije tijd, waarin ze inderdaad niet altijd weg kunnen als ze dat willen, maar wel hun eigen gang kunnen gaan aan boord.
    Kijk er zijn altijd mensen, die hun personeel als een hond behandelen, maar dan maakt het niet uit van welke nationaliteit er daar aan boord is.
    Zo ook met Gyron. Denk je dat tie beter gaat werken, als hij enkel nog maar bemiddeld in Poolse matrozen?? De oneerlijkheid zit in de mens en in zijn manier van handelen, niet in zijn handel!!!!

    Geplaatst door: anti-slavernij op
  • Bij deze excuses, ik heb respect voor iedereen.Maar flippo schrijft makkelijk, dus daarom.

    Geplaatst door: zomaar op
  • @zomaar,

    De mensen waar u over spreekt zijn geen Flippo’s maar Fillipijnen.
    Een flippo krijg je bij de supermarkt.
    Graag een beetje respect voor deze werkende, respectvolle, vriendelijke mensen, zo ken ik ze tenminste als ik ze bij collega’s aan boord tegenkom!!
    U word ook niet graag kaaskop genoemd, toch?

    Geplaatst door: Hans op
  • Wij hebben 2 jaar een Filipijn gehad bij gyron. De filipijn was super. Geen werkdagen van 16 a 17 uur wat ik hier voorbij zie komen hoor!
    Hij werkte van 8 tot 17! En goedkoop voor ons ook niet hoor… het zijn echt 3000 euries p.m.

    Helaas momenteel geen filipijnse matroos. Met gyron crew konden we niet meer opschieten. Erg laks bedrijf en kunnen je blijkbaar absoluut niet tegemoetkomen bij hun fouten!

    je kunt beter naar Gerwil crewing urk. Daar worden de jongens veel beter betaald!

    Geplaatst door: SChipperin op
  • Ja mensen, Pieter Aarnoudse van Shipcrew heeft toch gelijk gehad. En als het een beetje tegenzit krijgen de klanten van Gyron ook nog een aanslag te verwerken. Eindelijk gerechtigheid.

    Geplaatst door: Koos op
  • De hele brief:
    http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/kamerstukken/2011/09/27/tewerkstelling-filippijnen-in-de-binnenvaart.html

    Eerst maar eens kijken of deze bestuurlijke boete stand houd.

    En wanneer gaat het bestuurlijke boetes regenen bij de daadwerkelijke werkgevers(de binnenvaart-ondernemers)?

    Doet er niet toe,

    Geplaatst door: Q.E.D. op
  • Voor 3000 euro per maand heb je altijd 1 flippo aan boord. Als je systeem vaart doet, heb je toch 2 mensen nodig . Volgens mij kan je voor 3000 euro per maand geen 2 matrozen in dienst hebben inclusief kost / inwoning / reiskosten en sociale afdrachten e.d.

    Geplaatst door: zomaar op
  • Minister Kamp beboet een uitzendbureau uit Manilla met nevenvesting in Singapore!!!
    En jawel schuttevaer maakt er gelijk maar Gyron Crew van……..

    Geplaatst door: meneer lees goed op
  • Ja Maarten,

    Ik heb inderdaad 3 man buitenlands personeel die respectievelijk 19, 8, en 4 jaar bij mij aan boord zijn,volledig Nederlands betaald worden.
    Dus CAO loon vrijetijds regeling,pensioen en vakantiegeld,en ook de reiskosten worden door mij betaald.
    Daarbij heb ik nog een NL leerling die probeert bij mij zijn papieren te halen,zodat we aanwas van Nederlands geschoold personeel creëren.
    Het gaat mij dan ook over een level playing field,waar eenieder ongeveer dezelfde kosten heeft en niet door uitbuiting een voordeel t.o.v. de concurrentie kan behalen.

    Geplaatst door: C.de Vette op
  • @Cees
    Jij hebt toch ook buitenlands personeel?

    @Lex
    Bij ons aan boord geld een werkdag van 8 tot 17. na werktijd vrijwillig touw vastzetten, meestal uit fatsoen even helpen. Zaterdagmiddag en zondag vrij.

    @Flippo
    Je hebt gelijk met die 3000euro. En onze Filippijn heeft ruim meer dan minimumloon.

    @iedereen
    Vraagje? Hoeveel Oostblokkers werken tegen minimumloon?

    Geplaatst door: Maarten op
  • Weet je wat het is flippo, die filippijnse mensen “moeten” werken, althans ze hebben hun familie te onderhouden. Daar kunnen wij als hollanders een voorbeeld aan nemen. En aangezien dat er bij hun weinig werk is pakken ze alles aan wat er aangeboden wordt. Alleen het geval is, ze tekenen een contract in de filippijnen, maar owe als ze in Delft aankomen dan is het salaris ineens gehalveerd en in dollars, DAT IS HET VERSCHIL. En daar is de minister boos over en terecht, dat noemt men uitbuiten. Wij zijn niet roomser als de paus, maar dit gaat veel te ver. Weet jij nou wat het mooiste is, ik heb ook dit bewijs in handen.

    Geplaatst door: schipper op
  • waar halen jullie het idee vandaan dat je met een filipijn goedkoop uit bent.
    ca. 3000 euro per maand lijkt me royaal betaald
    voor een lichtmatroos.
    ik denk dat men vooral voor het gemak kiest altijd iemand aan boord te hebben.
    En bedenk dat niemand een filipijn dwingt om hier te komen werken dus zal er voor hun toch wel voordeel aan zijn dit werk te doen.

    Geplaatst door: flippo op
  • En er zijn altijd mensen die gebruik maken van Gyron Crew, dat zijn mensen die deze bedrijfstak naar de kl*te(sorry) maken.
    Als je zonodig een (groot) schip wilt waarmee je met personeel moet varen, Maar je kunt ze nog niet volgens het CAO uitbetalen.
    Heb je dan wel een gezond bedrijf?????

    Geplaatst door: brabander op
  • Ai Ai, De censuur heeft hier weer aardig toegeslagen! Helaas telkens weer als er sociale en personeels aspecten an bod zijn.

    Ik vraag mezelf wel eens af wat het NL nu kost als geld in ruil voor verrichte arbeid in het buitenland wordt uitgegeven?
    Daar waar een brood ‘iets’ minder kost doordat diegene die het bakt minder belasing betaalt en minder woonkosten heeft (in verhouding met hier).

    Veelal hoeven de buitenlandse wekkrachten in hun eigen land geen of weinig belasting te betalen als ze een langere periode in het buitenland werken.

    Al met al is het valse concurrentie die er voor zorgd dat er weinig aan werving opleiding en scholing van nieuw personeel gedaan wordt. Met name personeel die dadelijk de bedrijfstak zal gaan dragen.

    Maarja binnenvaart is niet de enige die met deze bezem veegt. Aan de wal is het idem.

    Geplaatst door: Duh! op
  • Meneer Hagens.

    Ik ga er inderdaad van uit dat deze schippers van kwader trouw of toch tenminste zeer naïef waren.
    Zoals u beslist weet heb ik al van het begin af aan in alle forums duidelijk gemaakt dat dit onmogelijk is.
    Op zijn Duits gezegd verwachten de mensen een eierlegende wollmilchsau te krijgen.
    Op zijn Nederlands,als het te mooi is om waar te zijn,zal het wel niet waar zijn.
    Men kan niet verwachten dat men met een mensenhandelaar ertussen goedkoper uit is dan op de eerlijke manier,de mensenhandelaar is geen filantroop.
    Daarbij geldt nog altijd de Duitse spreuk,Unwissenheit schuetzt vor strafe nicht.

    En ik heb dan nog een mooie Duitse tekst om erachteraan te geven,Wir haben es ja nicht gewusst.

    Geplaatst door: C.de Vette op
  • Of het uitzendburo fout is geweest staat wel vast, maar of ze de mensen tekort hebben gedaan is wel een hele groffe beschuldiging die je moet kunnen onderbouwen, hier hou ik mij dus liefst verre van.
    Vindt het aardig van de minister dat wij mogen beschikken over 500.000 man personeel uit een kaartenbak, maar zijn deze ook gediplomeerd, hebben deze werkervaring op de binnenvaart, zijn ze van onbesproken gedrag en gebruiken ze geen hallucineerende middelen en of drank in overvloed.
    Dan is het nog de vraag of deze mensen willen werken in de binnenvaart.
    U begrijpt hem al minister Kamp matroos of stuurman en hoger in rang is een beroep en op de Rijn en Duitse kanalen moet je een dienstboekje hebben met aantekening volmatroos voor een schip van 70 mtr. en groter.
    Meneer de Vette, waarom gaat u er klakkeloos vanuit dat de schipper, waar deze mensen tewerk werden gesteld te kwader trouw zijn , deze gaan er van uit dat het personeel volgens de CAO worden betaald, nu we het daar toch over hebben zou geen kwaad kunnen dezelfde CAO is bindend te maken, voor de werkgever is dit ook een bescherming.
    Voor varen moet je natuurlijk wel een drive hebben en geen 9 tot 5 mentaliteit en ook begrijpen dat niet overal geld tegenover staat, je draait mee in een gezinsbedrijf met ze ups en downs, anders moet je in een fabriek gaan werken.

    Geplaatst door: Hagens op
  • Ja Lex,
    Dan moet je de matroos wel de mogelijkheid geven elke dag na 8 uur werken weer even naar huis te gaan.
    Maar dan zou je wel gaan klagen over de reiskosten en dergelijke.
    Maar ik vind het ook een schandaal hoor dat de werkgevers de verwarming en de airco op de kantoren moeten betalen,als het personeel dat zo nodig vind moeten zij dat zelf maar betalen.
    We kunnen het zo onzinnig maken als we willen natuurlijk.

    Geplaatst door: C.de Vette op
  • @schipper; dus als jij aan de wal werkt bij bedrijf x moet dat bedrijf ook maar voor huisvesting zorgen of je hypotheek betalen? Personeel vraagt tegenwoordig maar wat ze willen, kost en inwoning vrij lijkt de normaalste zaak….sorry maar dat is het niet!!
    Gyron zal vast niet helemaal vrij uit gaan maar dat gezeur over 7 dgn in de week 8 mnd achter elkaar vind ik zo’n onzin, die Filipijnen worden niet gedwongen hoor, ze weten echt wel waar ze voor kiezen en er zijn ook normale schippers waar ze nog wel eens een dagje in de week vrij zijn.

    Geplaatst door: Lex op
  • Heerlijk, laat de minster gelijk ook al die andere controleren Luxenburg, cyprus, zwitserland, e.d.
    We zijn perslot van rekening toch gewoon nederlanders. Dus alles ook onder Ned. conditie’s

    Geplaatst door: dorus op
  • Misschien kan minister Kamp gelijk ook de zeevaart
    en de cruisevaart controlen ,daar werken er duizenden echter is de lobby wat sterker en laat zich niet vertellen wat voor nationaliteit je tewerk moet stellen anders zeggen ze toedeloe en gaan uitvlaggen.

    Geplaatst door: j.w.storm op
  • meneer ab, hoe concludeer u dat alles goed is? Een dubbele boekhouding dat noemt u goed? 1400 €uro, zijn ze wel 7 dagen per week voor aan boord, dat 8 maanden lang. En dat die filippijnen goed volk is en gewillig, daar ben ik het volkomen met u eens, alleen dat bureau wat ze uitzend dat deugt niet. Nogmaals, als alles goed is bij Gyron, waarom dan toch WEER in de bladen? Ik zie nooit een ander bureau in de kranten staan. Je moest eens weten hoelang de arbeidsinspectie bij heel veel schippers aan boord is geweest, was dat dan omdat Gyron het zo goed doet? Wees een vent en geloof niet die praatjes van hun, ze kunnen harder liegen dan dat een paard kan lopen. En dan nog over gratis wonen, ze werken toch bij jou aan boord? moet er dan van dat loontje ook nog inwoning vergoeding tegenover staan? Schei uit zeg, jij bent al aardig op weg!!!!!!!!!!!!

    Geplaatst door: schipper op
  • @ab
    De tranen schieten me in de ogen van zoveel goedheid.
    Je kunt bedenken hoe ontroert ik zou zijn als je ook nog eens op de eerlijke manier de vrijetijdsregeling en vakantiegeld zou betalen zoals dat verplicht is.
    Je zou zomaar het hele Filipijnse volk kunnen redden van de armoede.
    Hoei,even een nieuw zakdoekje halen hoor!!!!

    Geplaatst door: C.de Vette op
  • Beste iedereen.
    Ik vaar al 3 jaar met dezelfde matroos. Heb ook soms zo mijn bedenkingen, maar moet iedere keer weer concluderen dat alles goed lijkt geregeld te zijn. Ze zullen wel op het randje van de wet lopen ,maar wat is daar mis mee. Heb een goede verstandhouding met mijn filipijn, praat over alles. Maar mijn filipijn vind bijv al dat zijn eten geld geen loon is. En ook zo met zijn overwerk geld,[ heb ik vroeger nooit wat van gezien, was toen nog goodwill zeker ] en dan nog de div [duistere bonussen]. Maar als ik dan op zijn bankafschrifje mag mee kijken zie ik toch iedere maand 1400 euro bijgeschreven. En dan ben ik toch tevreden. En over uitbuiterij, onze matroos werk voor zijn hele familie, de rest is meestal te lui voor te werken. Mijn lukt het niet om zoveel te verdienen dat al mijn broers en zussen met hun gezinnen kunnen luieren. En nog even wat, hadden die nederlandse militairen in afghanistan ook het loon van een afghaan? Ik dacht het niet, maar ze werkten er wel. En door Gyron worden denk ik wel 1000 gezinnen onder houden, doordat er zo’n 250 hier werkzaam zijn. Zomaar even mijn gedachten hierover, ik ben er blij mee en hoop hem nog lang aan boord te hebben. En gratis woning hier, zag op nu .nl dat de polen hier ook komen werken, maar wel huur kosten wordt afgetrokken van hun loon.

    Geplaatst door: ab op
  • Ik wordt weer heerlijk gecensureerd,zou men dan toch een slecht geweten hebben????

    Geplaatst door: C.de Vette op
  • Ik ben benieuwd of de ondernemers die het personeel van Gyron crew aangenomen hebben nog aansprakelijk gesteld zullen worden voor de onder betaling van de matrozen.
    Volgens mij zijn de ondernemers verplicht erop toe te zien dat het inleen bedrijf zich aan de regels houdt.
    Dit volgens de zogenaamde koppel bazen wet.
    Maar ik blijf nieuwsgierig,en we zullen het gaan beleven.

    Geplaatst door: C de Vette op
  • Eindelijk een beetje gerechtigheid in de wereld van de Zakkenvullers,Menshandelaren en andere bureau,s die mensen uitbuiten…Flippo,s kunnen er niets aan doen,de Basis moet aangepakt en dat is nu eindelijk een x gebeurt en ik weet best dat er niets zal veranderen hierdoor maar tis wel een signaal naar andere uitzendbureau,s etc dat je gewoon volgens de Wet en regels moet handelen.

    Ikke.

    Geplaatst door: Ikke op
  • Deze jongens willen tenminste werken,die gasten in bijstand willen of kunnen niet werken!

    Geplaatst door: bart op
  • @EEN GYRON FAN: “(…)En LIAM u weet het ook zo goed,ga in de stoel van minister kamp zitten en trommel dan al die 500000 mensen een keer op,zet ze op de binnenvaart en laat ze werken,maar vooral VERBETER DE WERELD EN BEGIN BIJ UZELF EN DOE HET DAN VOORAL WEL GOED!!!!

    Beste EEN GYRON FAN, ik denk dat u mijn sarcasme niet helemaal juist begrepen heeft… Ik deel uw mening dat er vele schippers zijn die zeer tevreden zijn over Filipijnse matrozen. En niet omdat ze ‘goedkoop’ zijn, maar omdat het gemotiveerde, altijd aanwezige en hard werkende jongens zijn. En voordat je (een gedeelte van) de 500.000 werkeloze Nederlanders als goed functionerende en met in het boekje de functie van matroos klaar hebt, zijn we jaren verder… Minister Kamp weet zeer waarschijnlijk niet waar hij over spreekt.

    Geplaatst door: Liam op
  • Interessant dat de reacties telkens weer verwijderd worden.
    Maar ik heb mijn zin dat er eindelijk iets aan dit soort kantoren gedaan wordt.

    Geplaatst door: C.de Vette op
  • hmm , alle reactie,s weer verwijderd , lijkt noord korea wel , mag je ook je mening niet verkondigen , pure censuur

    Geplaatst door: ab op
  • 500.000 man die gelijk in deze branch moeten dan mag de minister nu al vast beginnen met om scholing als dit waar is of niet het maak ook niks uit maar de klant en de werknemer krijgen hier toch last van
    straks zegt de minister nog het mag niet meer werknemer buiten europa ach we hebben de grieken nog om te werken voor niks hebben we al een voorschot gegeven

    Geplaatst door: rijks op
  • Wat een boefjes!! Tra la la la

    Geplaatst door: Karel op
  • Gyron Fan, ik hoef niet op de minister zijn stoel te gaan zitten, en jah,ik weet drommels goed waar ik het over heb. Als ik jou was zou ik niet zo trots zijn, misschien kom ook jij bedrogen uit. Waarom is dat toch, telkens het zelfde bedrijf in het nieuws?? Omdat het een eerlijke werkwijze is om mensen onder te betalen, en de papieren via een andere BV, LTD, INC, binnen te slepen. Twee contracten per individu, jij heoft mij niet te vertellen dat ik mijn job mis gelopen hebt, ik weet van de hoed en van de rand. Ga jij je eigen er eens in verdiepen en geef dan pas een reactie

    Geplaatst door: schipper op
  • wat een ophf weer allemaal,gyron staat op de site en als een stel aasgieren word er op gereageerd.Meneer schipper u bent uw beroep misgelopen,u weet het zo goed hoe het zit ik snap niet dat dan zulke malafiede bedrijven nog steeds bestaan,u heb DE oplossing in handen,maar doet er niets mee dan alleen maar kletsen in de ruimte en toen u dat las dacht u natuurlijk zoals VELE andere DAAR ZAL IK EENS OP REAGEREN.kENT U HET VERHAAL VAN DE BELASTINGDIENST?moet u eens navraag over doen aan uw collega’s die HEEL TEVREDEN ZIJN MET GYRON CREW.En LIAM u weet het ook zo goed,ga in de stoel van minister kamp zitten en trommel dan al die 500000 mensen een keer op,zet ze op de binnenvaart en laat ze werken,maar vooral VERBETER DE WERELD EN BEGIN BIJ UZELF EN DOE HET DAN VOORAL WEL GOED!!!!

    Geplaatst door: EEN GYRON FAN op
  • “Verschillende keren heb ik Dolf Kornet erover gebeld, en als antwoord kreeg ik (en met mij velen) geloof jij die Filippijnen?? Ik ben toen navraag gaan doen bij verschillende matrozen, en heb het contract van mijn matroos gekregen. En inderdaad, 750 dollar was zijn salaris. Weet u wat ik daar zo vreemd aan vindt? Ik heb het originele contract van mijn matroos (GETEKEND IN MANILLA) hier aan boord, weet u hoeveel hij in 2007 (maart) behoorde te krijgen?? JUIST, 1278,00 EURO. U ziet het goed, daar is getekend in euro’s, en zij worden betaald in dollars, is niet erg als het maar terug gerekend op die 1278,00 euro uit zou komen”. Dit stukje is een kopie uit een vorig bericht van Gyron Crew. Zo zien we maar dat deze persoon gelijk had, en wat voor onrecht hem aangedaan is

    Geplaatst door: B.D.L. op
  • Jan Doedel, ga eerst eens na WAT die mensen daadwerkelijk kosten. Jij geef je bek een duw en weet tenslotte niet eens waar je over praat man. Bij dat geweldige bedrijf moet men ruim 3000 €uro neer tellen voor een matroos, JAJA PER MAAND. Er zijn toch wat mensen die net zo praten als jij, en horen de klok luiden alleen weten ze niet waar de klepel hangt.

    Geplaatst door: Schipper op
  • Voor een ieder die met Gyron Crew te maken heeft gehad, moet dit toch een goed gevoel geven. Velen hebben ze voor het gerecht gedaagd en aan de ketting gelegen, nu dan toch HET recht wat zege viert. Het is te hopen dat er bovenop die boete nog een flinke betaling (achterstand) naar die Filippijnse mensen toe gaat hetgeen wat van die mensen gestolen is (zo zie ik dat). Zeker als men met dubbele contracten werkt (bewijs is er). Daar bovenop voor Ronald Lafeber en Dolf Kornet een gevangenis straf om over HUN zonden na te mogen denken. Als men er echt bij stil gaat staan, moet je nagaan wat voor leed men heeft berokkend. D’r eigen mensen opgelicht en owe als de papieren niet afgegeven werden in Manilla. Een grote leugen, andere bewoordingen zijn er niet voor. Zulke duistere bedrijven zouden de deuren moeten sluiten en nooit meer iets mogen gaan beginnen.

    Geplaatst door: Schipper op
  • Hoeveel varen er wel niet met familie die eigenlijk per persoon eigenlijk helemaal geen volledig loon krijgen of dat het door berekent word? Als iemand werkzaam is op een schip, dan moet daar ook een normaal loon voor staan.
    Maar wel afgeven op mensen die goedkope lui aannemen.

    Geplaatst door: Jan Doedel op
  • En weg zijn ze de goedkope filippijnen. En je hoort of leest niks over de uitbaters en werkgever die voor een dubbeltje op de eerst rang willen zitten. Foei foei. En nu maar kijken of de roemenen en bulgaren polen en tjechen voor dat loon willen en wie weet ook 8/9 maanden willen blijven.

    Geplaatst door: Henk op
  • Eindelijk gerechtigheid,
    We hopen nooit meer wat van die gasten te horen, hopelijk is de nederlandse binnenvaart nu van ze verlost van gyron met zijn directie

    Geplaatst door: gyronslachtoffer op
  • […]
    Het is in ieder geval goed dat dit word aangepakt.
    zorg dat het een gezonde bedrijfstak word, en waar voldoende nederlandse jongeren willen beginnen aan de opleiding naar schipper.

    Geplaatst door: Marco op
  • CAO binnenvaart?

    Als iedereen een normaal gebruikelijk loon zou MOETEN betalen gaat de vrachtprijs omhoog oftewel een nieuwe bodem.

    Moet er natuurlijk wel gehandhaaft gaan worden. En bij particuliere bedrijven ieder op de loonlijst.

    Of je dan kiest voor een NLer, Oost europeaan of aziaat is dan ieder zijn eerlijke keuze.

    Geplaatst door: Duh! op
  • Tankerman:

    achh doe is ff normaal man !!
    Je hoort het vaak genoeg om je heen dat de jongere matrozen geen schip kunnen vinden etc en andwoord op je vraag het was maar een voorbeeld op alle advertentie,s van gyron mafia die der alleen maar zijn om vergunningen te krijgen en waar nooit niemand op kan reageren.

    en met het koeieneren ben ik het absoluut mee eens dat mensen alleen maar aan zelfverijking doen.. (Gewoon triest) ..

    en met u argement over je soliciteerd vaak genoeg is in het algemeen ik zelf vaar 6 jaar onder vast contract zonder enkele problemen alleen om me heen hoor ik het vaak zat en dan meteen te denken dat die jongens hun werk niet verstaan of wat dan ook is ook een makkelijk argument ..

    Geplaatst door: Koos volmatroos op
  • Koos Volmatroos,

    Leg eens uit, overal is personeelstekort, goede mensen hebben constant werk en worden overal gevraagd en jij “solliciteert vaak genoeg”

    Daarnaast, bedenk eens hoe het zou zijn in de binnenvaart als alle “goedkope” buitenlanders ineens weg zouden zijn….
    Wedden dat dit werkelijk dramatische gevolgen zou hebben, wij, goeie en dure Nederlanders kunnen het werk dan namelijk helemaal niet meer aan!

    Geplaatst door: Tankerman op
  • “Er zijn volgens Kamp op dit moment in Nederland ongeveer 500.000 mensen met een uitkering die kunnen werken. Ook is in toenemende mate aanbod uit andere EU-landen beschikbaar. Het binnenlandse en Europese aanbod van werknemers zal in beginsel dan ook voldoende zijn. Dit uitgangspunt geldt volgens minister Kamp ook voor de binnenvaart.”

    Echt? Er zijn echt 500.000 gemotiveerde en bekwame Nederlandse matrozen??? Kijk! Als elke schipper dan vanaf morgen 10% extra vraagt voor zijn vrachten zijn we in de binnenvaart van alle problemen af!

    Geplaatst door: Liam op
  • Beste mensen van de voorgaande commentaren dit gaat niks veranderen. Niet in het personeelsbeleid van de nederlandse schipper en zeker niet in de vrachtprijs zoals men hoopt. Nog heeft gyron crew niet betaald want ze kunnen nog in bezwaar maken en in beroep gaan. Zodra ze daarmee klaar zijn zal de schipper het op zijn boterham krijgen want hij moet meer voor zijn personeel gaan betalen dus zal er naar een andere mogelijkheid gekeken worden om weer net zo goedkoop te werken als voorheen. Want nederlandse matrozen komen niet aan boord die laten zich koeieneren om 14 of 16 uur per dag te werken 4 maanden lang en dan een maand naar huis. Dus conclusie gyron crew past zijn strategie aan en men is weer precies daar waar ze gebleven waren. Dit is een proces van maanden, niet jaren, dus er gaat niet zo veel veranderen.

    Geplaatst door: Leon op
  • Zo hoort het !!

    Aanpakken die handel ik soliciteer vaak genoeg voor solicitaties maar het word allemaal minder … ik vind de binnevaart het mooiste werk wat der is maar omdat de conncurentie in ons vak gebied zo omlaag word gehaald vanwege het goedkoop en lang werkende vreemdelingen !! Zo maken onze jonge jongens die een droom hebben in de binnevaart sector geen kans meer ze zijn te duur , ze werken niet hard genoeg vergeleken met de vreemdelingen maak de droom van vele waar en ga zo door met het aanpakken van dit gedoe denk is aan de eigen mensen die hopen op een mooie toekomst op het water zo op deze manier doorgaan gaat hem niet worden voor de opvolgers van de toekomstige jarenn..

    Helemaal mee eens met de vorige 2 advertenties (prachtig omschreven) !!! …

    Geplaatst door: Koos Volmatroos op
  • Hier komt Gyron Crew goed mee weg. De boete is wel fors, maar in verhouding tot de winsten die met deze contructie jaren lang werden gerealiseerd, een lachertje.

    Geplaatst door: GyronCrew fan op
  • Mooi zo , gaat eindelijk de moderne slavernij misschien toch nog aan gepakt worden , en het mooie is , dat het alleen maar te goede komt voor de vracht , zullen nu toch wel wat meer euries moeten gaan vragen.

    Geplaatst door: ab op
  • Hele goede zaak !!

    als iedereen zich nou eens bezint en de rechte paden gaat bewandelen zich drukker maakt om de branche in zijn geheel dan allen als invidu zou er een situatie kunnen ontstaan dat het weer wordt zoals het is bedoeld op het water : EENHEID
    een fantsoenlijke vrachtprijs ,nederlands personeel die een mooie branche ziet en daar heel graag oud in wil worden .

    Geplaatst door: nederlands personeel op

Reageer