Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Plezierjacht vaart tegen pijler Waalbrug

NIJMEGEN

Een plezierjacht is vrijdag rond kwart voor zes ’s avonds tegen een pijler van de Waalbrug gevaren. De twee opvarenden kwamen met de schrik vrij. Het ongeval vond plaats aan de Lentse kant.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (6)
 • Piet-Jan

  Die gele tonnetjes onder dat bruggat hebben blijkbaar een grote aantrekkingskracht? Een “harde” les…

 • Hans

  Er staat duidelijk in het bericht dat de mensen met de schrik vrij kwamen, dus waarom het been van Dhr Rijken zeer doet weet ik niet.

  Als de schipper onwel o.i.d was geweest stond het er waarschijnlijk wel bij.

  @Stefan, ik denk dat het voor de meeste lezers wel duidelijk was dat t een grapje was, maar een grapje valt goed of niet, en niet iedereen heeft de zelfde humor.

  Leven en laten leven mannen!!

 • Stefan

  Het was ook meer als een grap bedoeld maar ja ligt nogal gevoelig blijkbaar. Ik heb eens nagedacht het kan ook best wel eens lastig zijn om met al die zuiging, stroming en golfslag in dat kleine geultje voor pleziervaart te blijven. Maar ik zie genoeg pleziervaart om me heen, net op de Oude Maas nog die het volgens mij onderschatten wat het betekent om op groot vaarwater te komen. Toevallig gisteren met mensen staan praten op het auto steiger die waren 4maanden door Nederland en Belgie gevaren met hun jachtje. Die zeiden ook al gelijk, er is zoveel onervaren- onwetendheid bij de plezierschippers. En er is nu eenmaal veel veranderd op het water de laatste 25/35 jaar.

 • andre

  volgens mijn was die opmerking tegen het zere been van de heer rijken.

  het jacht kon der niks aan doe de pijler stak zomaar over

 • v.d. rijken

  Stefan ik word niet goed van mensen die van die opmerkingen maken als jij. Zich voordoen alsof zij geen fouten maken???? Die schipper kan een moment van zwakte hebben gehad. (onwel)maarja de beste stuurlui staan aan wal,is een gezegde.

 • Stefan

  Die neemt de term kijk voldoende achterom wel erg letterlijk! Vergeet hij weer vooruit te kijken!

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook