River Empress redt 157 passagiers van zinkend cruiseschip op Donau

Het riviercruiseschip Avalon Tranquility is vrijdagavond 2 september om 21.30 uur na een aanvaring met een duwbak lekgeslagen op de Duitse Donau tussen Winzer en Flintsbach. De 157 passagiers en 40 man van de bemanning werden van boord gehaald door de bemanning van het riviercruiseschip River Empress van rederij Uniworld.

De golfslag van het onder de Maltezer vlag varende cruiseschip Tranquility van rederij Avalon Waterways sloeg een aan de oever liggende duwbak van het anker. De bak ramde het passagiersschip en dat raakte de rivierbodem. De rotsachtige bodem sloeg een gat van 40 bij 60 centimeter in de scheepshuid ter hoogte van de machinekamer. Daardoor stroomde snel veel water naar binnen. Het lukte de kapitein het schip in de oever te zetten. De brandweer en andere hulpdiensten konden het met behulp van pompen boven water houden, maar zagen geen kans de passagiers van boord te krijgen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer