Zonder ecorekening direct 1000 euro boete

Schippers die nog geen ecorekening hebben of hun ecocard niet kunnen tonen bij het bunkeren van gasolie ontvangen direct een bekeuring. Het gedoogbeleid is voorbij, stelt de Inspectie Verkeer en Waterstaat.

Sinds de inwerkingtreding van het Scheepsafvalstoffenverdrag deel A op 1 januari 2011 is het verplicht een ecorekening te hebben in verband met de betaling van een verplichte afvalbeheerbijdrage. Stichting Afvalstoffen & Vaardocumenten Binnenvaart (SAB) zegt dat de meerderheid van de binnenvaartondernemers ruim op tijd was met het bemachtigen van de rekening. Anderen vroegen de rekening aan na ontvangst van de eerste beschikking. Maar Inspectie Verkeer en Waterstaat heeft die mogelijkheid per 1 juli 2011 beëindigd.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer