Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Beotank 2 thuis op kleine rivier

GENDT

De Beotank 2 heeft deze maand haar eerste proefvaart gemaakt. De dubbelwandige chemietanker (110 x 11,42 meter) is speciaal gebouwd om met laagwater te kunnen varen. ‘Door een speciaal ontwerp kan het schip met laagwater evenveel meenemen als een enkelwandige tanker’, zegt Hans Lischer, hoofd verkoop van scheepswerf Vahali in Gendt, waar de tanker werd afgebouwd.

1 / 1
Beotank 2

Beotank 2

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (4)
 • johan

  JA heel leuk,alleen word er over het brandstof verbuik gezwegen,beetje jammer,als je die dingen op de werf ziet liggen,met die heokirige achteronderwaterschepen,lijkt me niet een zuinig ontwerp,maar goed het is een tanker he,dus dat maakt niks uit zeker?!

 • dombo

  @lucas: lezen kan je blijkbaar niet of je ben loei scheel.
  Er zijn niet veel dubbelwandigers die met laagwater net zoveel meenemen als een enkelwandige tanker en dat red deze wel.

 • lucas

  Volgens mij kan iedere tanker met laag water varen. Alleen de vraag is, hoeveel laden wij?? Deze heeft ook een diepgang van 3.30?? kan hij dan ook met extreem laag water, met max. varen??

 • rob

  Wederom bedankt voor het toevoegen van extra tonnage in de markt.Zitten we echt op te wachten.Het houd maar niet op.Weer een die door de bank het hand boven het hoofd gehouden word.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook