Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Schipper Varia ernstig gewond door explosie

TERNEUZEN

Schipper-eigenaar Gerard Eier (65) is dinsdag bij een hevige explosie en brand aan boord van zijn spits Varia in Terneuzen zwaargewond geraakt.

1 / 1
Varia

Varia

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (22)
 • Gerard Franse

  hoi Gerard. sterkte van je naamgenoot. hoe gaat het nu? Ik ben op zoek naar Paul van Eeuwij op de Medea. Wie kan me helpen aan een adres?
  Gerard

 • jaap en gerda

  heel veel sterkte

 • Medea

  Heel veel sterkte en beterschap gewenst voor Gerard.
  Paul van Eeuwijk, Medea

 • Henk en Anneke de Jong

  Wij wensen Gerard en zijn familie heel veel sterkte met het verwerken van dit tragische ongeval.Groeten.

 • Emma Eier

  Ik ben de dochter en dus opgegroeid op de “Varia”.De puinhopen worden nu geruimd door mijn zoon en een vriend.In ruimte naast waar de explosie plaats vond staat een ijzeren schot dat zo’n beetje een halve meter bol staat en daarachter zit een gasolietank.Ik denk dat het op dat moment zeker tussen de 50 en 60 graden hitte is geweest binnen.We zijn alles mogelijkheden aan het onderzoeken maar we kunnen er pas goed onze conclusies over trekken als de ruimtes leeg zijn.De explosie vond zeker plaats aan stuurboord want op hoogte van de gasolietank staat alles bol naar alle kanten zelfs de zij van het schip.Het schip zit over zeker 30 meter in de kreukel.En Jos ik zei gelijk na de explosie(de lading)omdat er in kolen ook methaangassen zitten.Ik weet het eerlijk gezegt niet hoe of wat het was wel al 2 dagen snikheet.Of dat dan toch aan het broeien is gegaan.Met mijn vader gaat het wonderbaarlijk goed elke dag een stukje vooruit en de brandwonden zijn niet dusdanig diep dat er operatie nodig is.Zijn gehoor is in orde want er zijn kort na de explosie gesprekken met hem gevoerd voor hij afgevoerd is per helicopter.Voor de rest iedereen hartelijk dank voor alle steun.Ik laat nog van me horen.

 • Jos Meijer

  Wat mij verbaast is de kracht van de explosie (en tevens het feit dat iemand daar ueberhaupt nog levend uit is gekomen) Er zijn in mijn loopbaan met een zekere regelmaat gasexplosies geweest, maar dit is bepaald extreem. Het vooronderschot is geheel weggeblazen en tot achter de middenbolders zijn de nagels losgetrokken. Het schip is tot halverwege vervormd.
  Ik heb me, samen met anderen, het hoofd gebroken over mogelijke oorzaken. Gas uit de lading (gewassen anthraciet) lijkt ons en ook specialisten nagenoeg onmogelijk. Dat is ons, zover bekend, de afgelopen 50 jaar nooit voorgekomen. Gasolie is genoemd, maar de mij bekende gasolie heeft een vlampunt van boven de 55° (hoewel ik wel constateer dat er de laatste tijd nogal wat alchemisterij wordt bedreven door diverse oliehandelaren in Noord Frankrijk en Belgie en wat doet dat met de samenstelling en evt. explosiegevaar?)
  Een knalgasexplosie? Ik kan me niet echt voorstelen dat een 100AH accu van een (stilstaande) generator zoveel produceert, en bovendien zal met dit weer de vooronderklap niet dicht zijn geweest, en waterstof is lichter dan lucht dus ontsnapt daardoor.
  De enige plausibele verklaring die ik kan bedenken
  voor een dergelijke zware explosie is een mengsel van propaan en zuurstof wat je krijgt als een gedoofde snijbrander in of boven de ruimte heeft gelegen.
  Er werd op dat moment aan het schip gerepareerd dus dat is een reeele mogelijkheid.
  Ik Hoop dat de KLPD achter de oorzaak komt.

 • Cornelis en Betty

  We hopen dat je er weer helemaal bovenop komt.
  Veel sterkte voor jullie de komende tijd.

 • hennie smit

  Lieve Ali, wat een vreselijk bericht. Ga er vanuit dat Gerard natuurlijk in goede handen is, maar ook voor jou zal een hele moeilijke tijd komen. De tijd zal het leren veel sterkte. Voor iedereen. Hennie Smit

 • Klaas de Jong

  Heel veel sterkte toegewenst.

 • A.Stienstra

  Hopen dat Gerard er weer snel bovenop komt !!

 • Jo

  De schipper is gelukkig buiten levensgevaar: http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-vlaanderen/9023897/Schipper-geexplodeerd-binnenvaartschip-Terrneuzen-buiten-levensgevaar.ece

 • Henk en Bieny Meinen

  Heel veel sterkte

 • A.F.Kramer

  Te beginnen om de fam. Eier het allerbeste te wensen en hopende dat alles toch nog goed afloopt, het volgende:
  Vijftien jaar geleden exact hetzelfde meegemaakt alleen heb ik erg veel geluk gehad. Ik kon voorop een bepaald sleuteltje niet vinden, toen ik achterop in de machinekamer was is een groot deel van het voorschip ontploft. Ook de generator ging toen langzamer draaien ik vond het daar alleen warm. Bleek het methaangas te zijn en door de pompkoker in de voor-machinekamer gekomen te zijn.
  Jan Kramer ex Altamira

 • jenet van Suijlekom

  zo spotten we 22 juni de Varia uit de Roode Vaartsluis , zien we ze op 25 juni op de Lek en vervolgens lees je dit !!
  Wij leven met de familie mee en hopen het allerbeste voor het herstel van onze buurman Gerard.
  Ed Frankes & Jenet van Suijlekom
  a/b m/s/ Eemspoort

 • dora

  wij willen de fam via deze weg heel veel sterkte wensen wij leven met jullie

  dora,bart en gerard m/s louisa

 • robert holkamp

  heel veel sterkte toe gewenst voor de hele familie.. we zijn erg geschrokken.

  john, joke, robert en john-paul holkamp
  ms rosanne

 • willem

  veel sterkte gewenst voor de familie.
  foto’s staan op http://www.RBNN.nl

 • Van Messem

  veel sterkte aan de familie,M/S Ronita.

 • theo en margien

  hallo alie en kinderen theo en ik wensen jullie heel veel strekte en voor al jou gerard .wij bellen jullie nog vande week liefs van af de mardi

 • Robert

  Veel sterkte gewenst voor de gehele familie,een tragische situatie,veel geluk en wijsheid gewenst voor de toekomst!!!

 • Hagens

  Familie Eier veel sterkte, hoop je snel weer in de vaart te zien.
  J. Hagens
  Mvs Ambulant

 • Robert Haniel, Ruhrort-Duisburg (D)

  Veel sterkte !
  Het Universiteitsziekenhuis UZ Gent is uitstekend en heeft een specialisatie brandwonden.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook