Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Romeins patrouillevaartuig als attractie

MILLINGEN AAN DE RIJN

Lange spijkers die van buiten door de huidplank en het spant worden geslagen, daarna worden omgebogen en terug in het spant worden geslagen. Dat is volgens scheepsbouwmeester Kees Sars het meest bijzondere aan de bouw van de Millingse liburna, een replica van een Romeinse patrouillevaartuig uit het begin van onze jaartelling. De manier van bouwen met deze stevige kram-verbinding zorgt er volgens Sars voor dat zijn liburna hufterproof wordt.

1 / 3
Liburna

Liburna

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook