Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Luikenbouwers verwikkeld in patentstrijd

ANTWERPEN

Luikenkapbouwer Baeck Marine uit Antwerpen is er in geslaagd het Europese Derkiena-patent op verstelbare ruimluiken voor binnenvaartschepen van concurrent Blommaert uit Wijnegem ongeldig te laten verklaren. Volgens Baeck Marine is het octrooi in 2001 ten onrechte verleend omdat de firma Beerens (voorheen ABBS) uit Werkendam al in september 1998 vergelijkbare luiken ontwierp.

1 / 1
Derkiena-luiken van Blommaert

Derkiena-luiken van Blommaert

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (6)
 • Hans

  Ik heb ooit eens leren varen en nu ben ik concurrent van mijn ex-baas.
  Je leert ergens een vak, en als je dan voor jezelf begint word je automatisch concurrent van iemand, niet zo’n probleem, een kwestie van leven en laten leven vind ik.

 • sjaak

  ik zou wel eens willen weten waar blommaert luiken leren maken heeft,als ge dat uitzoekt zal blommaert wel rood worden.

 • Herman

  Ik zou niet zo trots zijn op het patent, het zijn vreselijke kloteluiken!

 • david

  Baeck marine heeft ook prachtige schuifluiken,en andere mooie spullen ,het zou goed zijn voor de markt dat het patent te niet wordt gedaan zo dat de prijzen gedrukt kunnen worden

 • Harrie

  Het luikenwagenpatent is net zo gammel Dit was nu al veertig geleden door de Buijks uitgevonden. Maar deze wilde er geen patent op nu denk andere dat ze dat wel kunnen.

 • eric

  wie wordt de prijskraker?Baeck of blommaert,blommaert heeft wel mooie spullen en luikens,maar de prijs doet ook wat

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook