Bultrug gespot in Marsdiep

Een bultrug is gesignaleerd in het Marsdiep tussen Den Helder en Texel. Mensen die hem sinds woensdag gezien hebben, schatten dat de walvis tussen de 6 en 9 meter lang is. Op Hemelvaartsdag werd hij voor het laatst gespot bij Huisduinen.

Bultrug

In april van dit jaar werd er een bultrug gezien bij Scheveningen en een paar weken geleden bij Ameland. Het is niet bekend of het steeds om hetzelfde dier gaat.
In 2007 werd ook al een bultrug gezien in het Marsdiep. In 2009 zwom er één voor de kust van Texel. Met behulp van foto’s kon toen worden vastgesteld dat het om twee verschillende bultruggen ging. Te zien aan het vlekkenpatroon op de rug gaat het volgens zeehonden- en vogelopvang Ecomare op Texel ook nu weer om een ander dier.
Net als de vorige keer verzamelen zich veel mensen op de zeedijk van Den Helder om de bultrug te zien. Ook op Twitter wordt druk getweet over de #bultrug.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer