Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Vijf jaar vruchtenloos onderhandelen over CAO Binnenvaart

ROTTERDAM

De binnenvaart zit ruim vijf jaar zonder Collectieve Arbeidsovereenkomst (cao). Een akkoord over een nieuwe cao tussen werkgevers- en werknemersorganisaties is er wel, maar niemand hoeft zich eraan te houden, want de overheid heeft de cao niet algemeen verbindend verklaard. Dat komt omdat er te weinig binnenvaartondernemers lid zijn van een werkgeversorganisatie. Het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart (CBRB) wil in een openbaar debat op Construction & Shipping Industry horen of binnenvaartondernemers genoegen nemen met een binnenvaart zonder cao, of dat ze zich beter gaan organiseren. De vraag is of de ongeorganiseerde schipper nu terecht de zwarte piet krijgt toegespeeld. Want waarom duurde het eigenlijk zo lang voordat er een nieuwe cao tot stand kwam?

1 / 3
CAO

CAO

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook