Maritime Booster zuiniger en stiller met nieuwe brander

Doordat Theo van Triet, 75 jaar, ‘wel eens wat tijd over heeft’ en graag sleutelt, kan zijn bedrijf Holland Warmte op de beurs Construction & Shipping Industry in Gorkum een nieuwe brander presenteren voor zijn cv-installaties op schepen. Een brander van klein formaat die de oliegestookte cv-ketels van Theo van Triet nog zuiniger en stiller maakt dan voorheen.

Naborn & Van Triet

Door Lies Russel
Hoe zuinig en hoe stil? We gingen kijken en luisteren in Numansdorp, bij Theo van Triet sr. en Lisette Naborn van Verkoopondersteuning, die de nieuwe brander op de beurs in Gorinchem zal presenteren. Holland Warmte is gevestigd op het bedrijventerrein van Numansdorp (Zuid-Holland). Daar staan de scheepskachels van Van Triet opgesteld; drie soorten en formaten. Ze heten Maritime Booster. Van Triet noemt ze het liefst Ketelbinkie, maar dat ‘bekt’ natuurlijk niet voor het buitenland. Toch zeggen op een beurs bezoekers vaak: ‘Maritime Booster, ik zoek eigenlijk een Ketelbinkie.’
Van Triet heeft 10 jaar geleden het eerste Ketelbinkie ontworpen en zelf gemaakt. ‘Ik zit al meer dan 50 jaar in de verwarming en heb het begin van het aardgastijdperk meegemaakt. Ik ben op m’n 25ste voor mezelf begonnen en af en toe deden we ook wat op het maritieme vlak. Toen ik weer even wat over tijd had, heb ik Ketelbinkie gemaakt.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Maritime Booster zuiniger en stiller met nieuwe brander | Schuttevaer.nl

Maritime Booster zuiniger en stiller met nieuwe brander

Doordat Theo van Triet, 75 jaar, ‘wel eens wat tijd over heeft’ en graag sleutelt, kan zijn bedrijf Holland Warmte op de beurs Construction & Shipping Industry in Gorkum een nieuwe brander presenteren voor zijn cv-installaties op schepen. Een brander van klein formaat die de oliegestookte cv-ketels van Theo van Triet nog zuiniger en stiller maakt dan voorheen.

Naborn & Van Triet

Door Lies Russel
Hoe zuinig en hoe stil? We gingen kijken en luisteren in Numansdorp, bij Theo van Triet sr. en Lisette Naborn van Verkoopondersteuning, die de nieuwe brander op de beurs in Gorinchem zal presenteren. Holland Warmte is gevestigd op het bedrijventerrein van Numansdorp (Zuid-Holland). Daar staan de scheepskachels van Van Triet opgesteld; drie soorten en formaten. Ze heten Maritime Booster. Van Triet noemt ze het liefst Ketelbinkie, maar dat ‘bekt’ natuurlijk niet voor het buitenland. Toch zeggen op een beurs bezoekers vaak: ‘Maritime Booster, ik zoek eigenlijk een Ketelbinkie.’
Van Triet heeft 10 jaar geleden het eerste Ketelbinkie ontworpen en zelf gemaakt. ‘Ik zit al meer dan 50 jaar in de verwarming en heb het begin van het aardgastijdperk meegemaakt. Ik ben op m’n 25ste voor mezelf begonnen en af en toe deden we ook wat op het maritieme vlak. Toen ik weer even wat over tijd had, heb ik Ketelbinkie gemaakt.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer