Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Rijkswaterstaat waarschuwt voor lage waterstanden

DEN HAAG

Omdat er 30% minder sneeuw dan normaal in de Alpen ligt, dreigen er komende zomer bij aanhoudend warm weer en weinig regen watertekorten en lage waterstanden. Met die waarschuwing komt de Waterdienst van Rijkswaterstaat.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
  • De Roeck Sylvain

    Allee,laag water is weeral eens slecht voor de binnenvaart (ja want zie dat die binnenvaartondernemer eens door gebrek aan scheepsruimte een eurotje van zijn lening kan terug betalen of een reparatie die dringengd nodig is zou kunnen uitvoeren)een ramp!!! die schipper krijgt wat meer lucht,de laaste jaren word de keel zo dicht geknepen dat er amper nog wat lucht doorkomt,maar dat is niet slecht voor de toekomst van de binnenvaart,nee nee dat zijn slaven die moeten niet betaald worden,die schepen moeten niet onderhouden worden.Eigenaardig dat daar nooit over geschreven word,dat het heel slecht is voor de sector omdat er te weinig betaald word en de binnenvaartondernemer zijn onderhoud en betalingsverplichtingen niet kan nakomen.Misschien betaald die klant wel een stuk meer dan wat de schipper krijgt,voor 16 a 18 uur of meer 7 dagen op 7 werken,rond de 500€ voor een tonnentje raps maar een kwartje meer voor het vervoer per schip…dat kan niet he!!!De citoen word uitgenepen tot er niks meer uitkomt en dan moet men op zoek naar nieuwe citroen,en bent nu eens eerlijk…wie wilt er nu nen citroen zijn.

  • Erwin van Bussel

    Waarschuwen is prima maar als schippers zelf geen verantwoording nemen en toch te diep rondvaren zullen er alleen maar problemen komen. Denk aan passagiervaart en lege tankers en ook lege vrachtschepen die nooit kijken of ze een hekgolf meenemen. Er zou wat meer tolerantie op de vaarwegen mogen zijn net zoals respect voor elkaars materiaal dan was het een stuk prettiger varen,tegenwoordig lijkt het wel of niemand geen geduld meer heeft en gaan met die banaan. Wens iedereen altijd een handbreed water onder de kiel en goede en vooral veilige vaart de komende zomer

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook