Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Scheepswrak De Jonge Jacob geeft meeste geheimen prijs

Met de opening van de expositie rond de 19de-eeuwse hektjalk De Jonge Jacob in de lashbak CGS 6013 van Vereniging De Binnenvaart lijkt het wrak al haar geheimen prijs te geven. Toch blijven er nog vragen rond het scheepswrak dat in 1858 zonk in de Dordtsche Kil. Want klopt de naam ‘De Jonge Jacob’ wel? En waar diende toch dat vierkante luik op de waterlijn voor?

1 / 1
Wrak De Jonge Jacob

Wrak De Jonge Jacob

Het blijven onbeantwoorde vragen, maar het maakt de opening niet minder feestelijk. Vooral omdat een dreigend vertrek van binnenvaartmuseum db René Siegfried met de lashbak uit Dordrecht voorlopig weer is afgewend. Ook tot vreugde van Leonard de Wit van de Rijksdienst voor cultureel erfgoed, die de expositie uitzonderlijk vindt. ‘Vaak worden archeologische vondsten ergens in een depot gestopt, maar dit scheepswrak is aaibaar.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook