Ingezonden: ‘Esperanto nieuwe binnenvaarttaal in Europa’

EDINNA, het Europese netwerk van binnenvaartopleidingen, introduceert Esperanto als voertaal voor de binnenvaart in Europa.

Na overleg met vertegenwoordigers van de Europese Commissie, leden van de overleggroep aangaande Riverspeak en het dagelijks bestuur van EDINNA is besloten om m.i.v. vrijdag a.s. voortaan het Esperanto te gaan gebruiken als gemeenschappelijke taal voor de Europese binnenvaart.
Belangrijkste reden om over te gaan tot het gebruik van Esperanto als uniforme binnenvaarttaal is het streven van de Europese Commissie om daar waar mogelijk de enorme gevarieerdheid binnen het Europese talenpalet zoveel mogelijk ook als uitgangsbasis voor het professioneel handelen in de vervoerssector te handhaven.
Met name de inbreng van bekende emeritus hoogleraren Esperanto heeft duidelijk gemaakt dat deze verandering in voorgestelde uniforme taal voorziet in een enorme behoefte.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van EDINNA op 078 6332758 of reageren per mail via edinna@stc-r.nl

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer