CBOB-trofee en bloemetje voor FloraHolland

Bloemenveiling FloraHolland in Aalsmeer is met de ‘Plantenshuttle’ winnaar van de CBOB-binnenvaartondernemerswisseltrofee 2011. Voorzitter ing. Eddy Bilder overhandigde de trofee maandag, tijdens de 90ste jaarvergadering van de Christelijke Bond van Ondernemers in de Binnenvaart (CBOB), aan Servaas van der Ven, manager concernlogistiek van FloraHolland.

Overhandiging bloemetje

Van de Ven, gelokt voor een korte presentatie en zichtbaar vereerd met de prijs, noemde vervoer van planten over water ‘voor de sierteelt een echte systeeminnovatie’. Na de geslaagde pilots is de kans op ‘enorme ladingen die Europa in gaan’ niet denkbeeldig meer, hield hij de CBOB’ers voor. ‘Zeker als we bereid zijn er samen de schouders onder te zetten.’ FloraHolland is een 100 jaar oude coöperatie van plantentelers, die volgens Van de Ven het samenwerken hoog in hun vaandel hebben staan.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer