EVO-directeur op jaarcongres CBOB

‘Binnenvaart, een sterk merk!’ is het thema van de 90ste openbare jaarvergadering van de Christelijke Bond van Ondernemers in de Binnenvaart (CBOB).

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (10)

 • Blijkbaar is de Europese Verladers Organisatie de vijand. In andere sectoren praat men over ‘klanten’. Het is niet gek dat de binnenvaart er belabberd voor staat. Van je klanten moet je het als ondernemer nu eenmaal hebben. Welke klant zou er in hemelsnaam belang bij hebben om zijn leverancier (u dus) meer te betalen dan hij vraagt? Zeker als hij door zijn leverancier (u dus) in woord en geschrift als een hond behandeld wordt. U vraagt veel te weinig omdat u allen bang bent voor uw buurman. U gunt uw buurman geen goede reis, omdat u als de dood bent zelf niet aan de reis te komen. U hebt zelf een vechtmarkt gecreëerd, terwijl er kansen genoeg waren na de door de EU grotendeels gefinancierde saneringsrondes van eind jaren ’90. Dat mag u nooit uw betalende klanten verwijten. Als u samen zou werken, waar de EVO overigens volledig achter staat, zou u betere omzetten halen. Maar u gunt uw buurman het faillissement en hebt niet in de gaten dat u daardoor zelf kapot gaat. Dat is het gebrek aan ondernemerschap en marktinzicht dat de binnenvaartambassadeur u verwijt. Houdt u zelf een spiegel voor, alvorens de hele wereld de schuld te geven van de door u zelf in stand gehouden dodelijke concurrentie. “Hoe lacht vergenoegd de zakenman zonder mededogen die concurrent verslagen vindt. Zelf haast failliet gaand” (Jimmy, Boudewijn de Groot)

  Geplaatst door: Jokertje op
 • @ joseph
  nou inderdaad wat een binnenkomer!De tijd van EV is voorbij ja en wat wil je daar mee suggereren?
  Ga me nu niet wijs maken dat het daarna zo grandioos is gegaan gezien hoe sommigen of merendeel nu ervoor staan!Gezien de houding van de Evo kun je nog niet opmaken dat die samenwerken met de particuliere ondernemer.Ze hebben tegenstrijdige belangen en samenwerken lijkt dan ook een utopie.Natuurlijk zo het mooi zijn alleen de lessen uit het verleden laten anders zien en vanwaar zou u denken dat die 180 graden zullen draaien.Als de cbob werkelijk voor de particuliere schipper staat dan zouden ze toch voor betere vrachten zijn hoe kun je dan een Evo die daar tegen is uitnodigen?Veel succes en wijsheid toegewenst

  Geplaatst door: mvg BG op
 • Mijnheer joseph ik ben wel van de generatie die de beurs heeft meegemaakt!De EVO had in het beurs tijdperk De heer v/d plasse in gezet om de EV te laten verdweinen!(levenswerk?)Noemt u is enig posiefs gebaar van de EVO ten opzichte van de binnenvaart? Waar kosten en baten verantwoord zijn om te varen!(En niet dat de binnenvaart zonodig is) Waar u spreekt van beren ken ik er nog een.Geef een beer een pot honing maar het blijft een roof dier!

  Geplaatst door: gerrit op
 • Joseph

  Ik ben niet van de generatie die de E.V. kent.
  Enkel uit overlevering en uit geschiedenis boeken.
  Het geinige dat ik als ondernemer ieder weg probeer in te slaan om ons bedrijf te frofileren.
  Maar ik wel hiermee doe distancieer het beleid van de bonden die in het algemeen vast houden van het model wat wij hier onder noemen.
  U noemt:De zelfden die altijd reageren of iets dergelijke vindt ik vreemd.Zelden reageren Wim en ik en als het wel zo is,nooit ANNONIEM.

  Mvg
  Falco Schoenmakers/ms REVISIO

  P.S.U bent?

  Geplaatst door: F.Schoenmakers op
 • Wanneer zie ik hier eens positieve reacties? en meteen mijn excuus voor deze binnenkomer.
  Degenen die hier reageren hebben een imago om altijd beren op de weg te vinden. Heren vaarweggebruikers….de tijd van evenredige vrachtverdeling ligt al lang achter u!. U bent naast schipper ook ondernemer en U moet zich onderscheiden van de rest.
  Daarnaast zijn er mensen die zich inzetten voor de binnenvaart om zoveel als mogelijk vervoer over water te stimuleren.

  Gr
  Joseph

  Geplaatst door: Joseph op
 • Wim.
  Van het zelf aanwezig zijn om onze visie over te brengen,daar in heb je helemaal gelijk.Zo had ik het inderdaad niet gezien.Waarom:Inmiddels is de visie,opstelling,handelen bij ons bekend van de EVO.Als het inderdaad in de afgelopen 30 jaar een waardevolle gespreks partner is geweest dan waren we toch o.a. allang van onze laad/lostijd-overliggeld discussie geweest?[effe een alledaagse voorbeeld of moet ik er meerdere en recentelijke neer typen?]Nee Wim we zitten in een impasse maar we polderen gewoon door tot alles voorbij is gewaaid………
  Dit is maar mijn mening hoor en niet een oproep om niet te gaan de 28ste.
  Maar ik vindt gewoon dat er genoeg gepraat is.

  Geplaatst door: Falco Schoenmakers. op
 • Deze man komt alleen zijn visie geven op zijn manier. Als U nu aanwezig bent.Geeft U dan UW visie!!!!!!!!!

  Geplaatst door: W.Kleine m/s Rehoboth op
 • Ongelofelijk behartig deze bond de belangen van de binnenvaart? De grootste ramp voor de binnenvaart is de EVO!!!!!!!!!!

  Geplaatst door: gerrit op
 • Klopt Koos.
  Polderen,polderen,polderen……….
  Dat is de weg van de minste weerstand.

  Geplaatst door: F.Schoenmakers op
 • Is dat de zelfde EVO die steeds in hakt op de binnenvaart .
  Blijven ze de kont likken daar bij de CBOB , leren ze dan nooit .
  Deze EVO is de grootste tegenpartij die de binnenvaart steeds in kwalijk daglicht steld de laatste jaren.
  In dien men nu nog niet van zich afbijt in 2011 ,word je nooit volwaardige onderhandelings partner en blijf je ongeloofwaardig.

  Geplaatst door: K Hubbers op
 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.