Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Ingezonden: ‘Doorstart melkt ondernemers uit’

ROTTERDAM

Door Henk Boender, mts Anna Soraya

Iedereen heeft op Schuttevaer.nl kennis kunnen nemen van de doorstart die de "heer" Gerken wil maken onder de naam Green Tank GmbH.
Zeker een honderd tankers zijn onder zijn leiding in de financiële problemen geraakt.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (10)
 • Geirriteerddoordomgelulhier!

  Hij is failliet gegaan omdat hij TE HOGE charters heeft betaald , hoe kun je dat dan uitmelken noemen ???
  En die schepen hadden bunkers vrij , dus hij betaalde dat sowieso ongeacht de prijs ovcak !
  Kijk , nu weer voor hem gaan varen zou wel heel erg dom zijn , maar tot het faillissement was het gewoon de enige bevrachter die juist fatsoenlijke charters betaalde!
  Alle andere schepen en bevrachters zijn onder de prijs gaan zitten en daardoor zijn ze kapot gegaan , die zijn in feite schuld!

 • sonseeahray

  die moet toch ook eens na gezien worden door de belasting dienst . zo maar terug starten is een geurtje aan .na zoveel leed dat ze anderen hebben aangedaan .

 • leezaam

  @ theo

  hier blijkt toch dat de gemiddelde binnenvaartondernemer te dom is om iets op te steken, kijk naar de drogelading daar wordt gewoon al twee jaar onde3r de kost prijs gevaren en daar blijven ze gewoon mee doorgaan, zolang de bling bling mercedes maar op het dek kan blijven staan.

 • Theo

  Ik lees hier frustratie over het feit dat er een doorstart gemaakt kan worden. Nou is het volgens mij zo, dat je dan ook schepen nodig hebt. Dus de reden dat dit kan, is ook omdat er schippers zo dom/stom zijn om gewoon voor dit kantoor te gaan varen. Dit zijn waarschijnlijk dezelfde mensen die een halfjaar onbetaalde dienstvelening gedaan hebben bij zijn vorige kantoor. Het is heel erg dat deze kantoren omgevallen zijn, maar de schippers gaan niet vrijuit. Als je tienduizenden euro’s nodig hebt en je hebt je werk gedaan, dan laat je jezelf toch niet keer op keer met een kluitje het riet in sturen?! Dit zou voor veel mensen een leerzaam moment kunnen zijn.

 • Ovcák

  Beste Henk,Het hele verhaal over veiligheid is onzin want een goede ondernemer heeft voldoende geld om veiligheid te garanderen.
  Het probleem ligt meer bij de ondernemers die zo stom zijn om bijvoorbeeld te bunkeren op rekening van de bevrachter en daarom 50 euro meer voor 1m3
  gasolie betalen en reparaties laten regelen door die meedenkende man in dienst van de bevrachter die het beste met de particuliere? schipper voor heeft.Als ik zou horen bij een bunkerstation dat de rekening al een tijdje niet betaald is zou ik me kapot schamen,als ik na 2 maanden een reis nog niet betaald gekregen heb ga ik naar mijn bevrachter en trek zijn stropdas aan.Tot slot nog een goede tip voor de “ondernemers” in de tankvaart,Ga als het enigzins kan voor een bevrachter varen die geen geld in schepen heeft,betaal zelf je bunkerrekeningen en blijf met beide benen op de grond staan.

 • Brutuzzz

  @klaas
  10-03-2011 op 21:47

  U bent mede veroorzaker van en daar door mede verantwoordelijk voor deze situatie. Welke onderneming blijft ‘gewoon’ diensten leveren bij wanbetaling, oplopend tot wel 4 maanden…?
  Denk er eens over (en velen met u) om uzelf niet als slachtoffer op te stellen, maar als verantwoordelijk ondernemer. En duidelijke grenzen te stellen aan uw opdrachtgevers met betrekking tot betalingen en betalingstermijnen.

 • klaas

  wij zijn ook de … maar die man in elkaar slaan heb ik wel gewild !!!!
  maar heb ik dan mijn geld ???
  ik begrijp niet waar het geld gebleven is 100 schepen , wij deden 4 a’5 reizen per maand , 4 maanden geen geld de bunkerboten niet betaald !!!
  zeker 4 x 100 schepen is 400 reizen maal laat ik zeggen 10000 € per reis is toch ook 4000000 € waar is dat geld , ik weet het niet meer Sorry ???????

 • Niettegeloven

  Gelukkig hebben we toch van die geweldige bonden…

 • johan

  Balen he, leven in een rechtsstaat.

 • f-side

  Wat mijn altijd verbaasd is dat zo,n man niet meerdere keren het ziekenhuis in wordt geslagen.
  Ik heb geen geld te goed van deze meneer van Gerken en zijn medevenoten maar ik kan mijn eigen niet voorstellen dat ik hem niet even (of vele malen) op ging zoeken. Failliet gaan kan gebeuren dat je hierdoor mensen mee trek vind ik al onacceptabel maar dan nog eens op deze manier!
  Ik wens alle benadeelde partijen veel sterkte toe en aanpakken zo,n man op alle manieren.
  En voor de rest kan ik me,n eigen alleen maar aansluiten bij deze brief ongelooflijk dat er zo iets mogelijk is, krom krom krom

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook