Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Gewonden bij tankeraanvaring Kinderdijk

KINDERDIJK [update]

Op het drukke ‘drierivierenpunt’ van Lek, Noord en Nieuwe Maas ter hoogte van Kinderdijk kwamen maandagavond kort na zeven uur twee binnenvaarttankers met elkaar in aanvaring. Daarbij vielen volgens de waterpolitie van het KLPD twee gewonden.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (9)
 • suikerbulk

  ja jongens ik heb ook altijd tankers gevaren ben nu al geruime tijd aan de wal en woon aan het kanaal tussen antw en wijnegem het druks bevaren stukje en als ik zie wat de schippers tegewoordig allemaal aan vangen ja dan is het niet verwondlijk dat er meer aanvaringen gebeuren het zijn allemaal gestreseerde kiekens tegewoordig van vriendschapelijk omgaan met elkaar is er geen spraken meer waar is die grote fam naar toe of is die mee gezonken het is erg gesteld en zal nog erger worden terug een roer in stuurkot en geen cocpit zoals nu het zal er dan wel anders aan toegaan opletten je bent met een schip onderweg geen fiets gr suikerbulk

 • pietje

  nou student de laaste tijd zijn de tankers door aanvaringen betrokken niet door vracht of door containers. en wat er met de walthof is gebeurt is erg maar we kennen het niet terug draaien

 • Kock

  Toch best knap…..
  Als je gewoon bb bb doet is er niks aan de hand.

 • marco

  Gaat weer lekker dus schepen met deuken zijn eerder bij een aanvaring betrokken dan strakke schepen.hahahahahaha wat een niveau

 • pechvogel

  Dat is dan de zoveelste aanvaring waar de Kotank 3 bij betrokken is. Ondertussen is het aantal schepen wat door de Kotank 3 is aangevaren niet meer op de vingers van 1 hand te tellen. Sterkte voor de slachtoffers.

 • klaas van de oever

  Wat een gelul allemaal over tankers of geen tankers met deuken. Het enigste wat jullie eens moeten leren is opletten en niet met je poten omhoog in die stuurhut liggen. Want als je dat gehang tegenwoordig in die stuurhutten ziet het is niet normaal.En als er dan wat gebuurt hebben jullie als eerst je oordeel al klaar .

 • Andre Kuijpers

  tankers met deuken,hoe kan dat nou ze varen van steiger naar steiger,echte vrachtschepen lagen met zijn vijven langs een boot te laden,elk half uur verhalen,met het varen krijg je geen deuken als je het goed doet,groeten andre

 • Student

  Waarom geeft iedereen zo af op tankvaart?
  het is volgends mij weer alleen door de Waltof dat er zoveel op de tankvaart word afgegeven. Op schuttevaer staat volgends mij maar 10% van alle aanvaringen maar die andere 90% zitten ook genoeg droge lading schepen en Container schepen bij. ben benieuwd als er nu een Container schip verkeerd gestuwd is zal heel de binnenvaart weer container schepen vervloeken. denk even na mensen, er gebeuren overal ongelukken en wat van type schip maakt niet uit het gebeurd overal.

 • nimbols

  ja ja ,ik vaar al een jaar of 22 op tankers vroeg mij toen als matroos al af hoe het kan dat er in tankers meer deuken zitten.simpel antwoord een beetje tanker vaart tussen de 40.000en de 60.000 kilometer af.hier praat ik niet over ara verkeer.dus we kommen ook iets meer tegen dan en vrachtman of kistenboot met der 18 uur perdag en de uren die ze liggen als ze met vakantie om dat ze een ander niet vertrouwen dus STOP met dat gezeik op elkaar en laat ieder zijn werk doen!!!!!!!!!!!

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook