Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Geen spatje werk in ijskoud Mannheim

mannheim

‘De binnenvaart heeft al twee jaar ingeteerd op het spaargeld en dan komt dit er nog overheen’, zei Andrea Beckschäfer van BDS Binnenschiffahrt, de binnenvaartorganisatie voor Duitse particulieren, zondag in Mannheim op de bijeenkomst voor gestrande schippers. Onderlinge solidariteit en aandacht vragen voor de problematiek is waar het volgens haar om gaat. ‘De boeren hebben hun dioxineschandaal, maar de binnenvaart is er ook heel slecht aan toe. Normaal gesproken zou een goed ondernemer zo’n stremming financieel gemakkelijk aan kunnen, maar nu wordt dat moeilijk.’

1 / 11
Waldhof in takels Mammoet

Waldhof in takels Mammoet

Door Marja de Vet en Dirk van der Meulen
‘De meeste schippers hebben de bodem van hun spaarpot in zicht. Ik zou de bevrachters en rederijen willen oproepen om de binnenvaart beter te betalen. ‘Gute Arbeit muss gut bezahlt sein!’ Beckschäfer riep bevrachters en rederijen ook op de schippers te helpen. ‘Je kunt schippers niet alleen voor deze kosten op laten draaien, dat gaat niet. Bevrachters en rederijen zullen moeten meebetalen.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (3)
 • pietje

  als je moet lichten en er ligt een lege buurman kan je die beter dat opslaggeld betalen dan op een terrein.???

 • x

  Beste Michael

  Ik heb enkele dagen terug om reacties gevraagt om eventueel internationaal een actie op te zetten.
  Welgeteld één reactie heb ik ontvangen dus volgens mij is iedereen bang van zijn bankdirecteur, alhoewel deze mede schuldig is aan de crisis!
  Zolang we onder mekaar geen eenheid kunnen vormen zal ieder van ons verder blijven dobberen en achteruit boeren.
  De bedoeling was dat ze in Brussel zouden weten dat er iets aan de hand is met de binnenvaart. Een actie had volgens mij nu de binnenvaart elke dag in de media komt perfect kunnen doorgaan maar gezien de interesse van onze collega’s heb ik het vermoeden dat ze het schijnbaar allemaal heel goed hebben?

 • Micheal

  Ik hoop dat dit nieuws artikel de 2de kamer ook eens bereikt en ze gaan inzien als ze hun toekomstplannen met de binnenvaart europees willen behalen, en überhaupt behouden dat zij nu wel moeten helpen. Hoe goed iedereen ook alles regelt, wanneer de afvaart mag gaan varen komen er bizar veel schepen in de zeehavens aan en zal er weer overcapaciteit zijn en verladers en derde van profiteren (tegen ieder zijn wil in. Maar als er geen schepen meer zijn dan hebben ook geen werk meer! Als de boeren in Nederland wat overkomt is dat landelijk in de pers en of via boer zoekt vrouw. Wanneer krijgt de binnenvaart de aandacht? Als de binnenvaart schipper zoekt werk uit zenden? Krijgen we dan ook massa kijkers op zondag avond? En steun van de overheid of instanties die mogelijk wat kunnen betekenen?

  Gr micheal

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook