HBO Minor Binnenvaart in de maak dankzij educatiefonds

Minister Schultz van Haegen gaat niet bezuinigen op het educatiefonds voor de binnenvaart, dit schrijft zij in een brief aan de Tweede Kamer. In het fonds zit 2 miljoen euro, waarvan onder andere een HBO minor Binnenvaart wordt ontwikkeld. De minor duurt een half jaar en geeft studenten van niet binnenvaart-gerelateerde opleidingen de kans zich te verdiepen in de binnenvaart. De minor ‘Sustainable Inland Shipping Management’ wordt sinds september 2010 ontwikkeld en de hoofdlijnen voor het inhoudelijke programma zijn gereed. Een pilot met de eerste studenten volgt in september 2011 aan de Hogeschool van Rotterdam.

Door Tessa Heerschop
Het doel is deze minor aan te bieden aan HBO-leerlingen die zich willen verdiepen in de binnenvaart. ‘We hopen dat men sneller kiest voor de binnenvaart. We zijn de grote onbekende voor mensen van de wal, terwijl er grote vraag is naar hoogopgeleiden in de logistieke keten,’ aldus Han van Roozendaal, onderwijscoördinator binnenvaart. Naar verwachting wordt de minor in eerste instantie aangeboden aan studenten die een logistieke opleiding volgen. Op termijn zou de Minor breder aangeboden moeten worden. Gedacht wordt aan Economie-opleidingen en Scheepsbouw of werktuigbouwkunde.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

HBO Minor Binnenvaart in de maak dankzij educatiefonds | Schuttevaer.nl

HBO Minor Binnenvaart in de maak dankzij educatiefonds

Minister Schultz van Haegen gaat niet bezuinigen op het educatiefonds voor de binnenvaart, dit schrijft zij in een brief aan de Tweede Kamer. In het fonds zit 2 miljoen euro, waarvan onder andere een HBO minor Binnenvaart wordt ontwikkeld. De minor duurt een half jaar en geeft studenten van niet binnenvaart-gerelateerde opleidingen de kans zich te verdiepen in de binnenvaart. De minor ‘Sustainable Inland Shipping Management’ wordt sinds september 2010 ontwikkeld en de hoofdlijnen voor het inhoudelijke programma zijn gereed. Een pilot met de eerste studenten volgt in september 2011 aan de Hogeschool van Rotterdam.

Door Tessa Heerschop
Het doel is deze minor aan te bieden aan HBO-leerlingen die zich willen verdiepen in de binnenvaart. ‘We hopen dat men sneller kiest voor de binnenvaart. We zijn de grote onbekende voor mensen van de wal, terwijl er grote vraag is naar hoogopgeleiden in de logistieke keten,’ aldus Han van Roozendaal, onderwijscoördinator binnenvaart. Naar verwachting wordt de minor in eerste instantie aangeboden aan studenten die een logistieke opleiding volgen. Op termijn zou de Minor breder aangeboden moeten worden. Gedacht wordt aan Economie-opleidingen en Scheepsbouw of werktuigbouwkunde.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer