Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Nederlandse vlag moet piraten afschrikken

DEN HAAG

Nederlandse reders zijn over het algemeen enthousiast over het rapport ‘Piraterijbestrijding op zee: een herijking van publieke en private verantwoordelijkheden’, van de Commissie Vrede en Veiligheid van de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV). De Commissie wil een wettelijke regeling voor het aan boord nemen van bewapende militairen en privébeveiligers op kwetsbare Nederlandse schepen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (11)
 • Anton Sandretti

  De enige oplossing is dat zooitje ongeregeld (sorry, werkeloze tonijnvissers) de grond in te schieten, zonder pardon.

 • MariavV

  Ik vraag me af of de kapitein wel op mensen kan schieten… zelfs in noodweer….en ben ook benieuwd hoe ik hem dan weer thuis krijg: volledig emotioneel in de kreukels?
  Een cursus, he?
  En daarna heel veel rechtzaken, over arme piraatjes die met een ladder en machinegeweren de weg kwamen vragen en vervolgens beschoten worden door die ‘schietgrage’ ouwe.
  Wat een rotzooi.

 • Arjan Steenbergen

  piraten hebben diverse keren een marineschip aangevallen omdat ze half blind zijn van het dagen/ weken lang in de zon met de spiegeling op het water, zouden ze dan wel onze nederlandse 3-kleur kunnen onderscheiden van een anderen vlag?

  verder moet inderdaad iedereen de mogelijkheid hebben om zich te verdedigen of te laten verdedigen.

 • Cees Hork Wagenborg&

  Wij als groningse reder pleiten voor een sterkere marine of politionele macht, want dan kost het ons geen geld.
  Momenteel doen wij ook niets voor onze zeevarenden; kost het ons niets en dat moet zo blijven.

 • mastlicht

  Skanking Joe – Smurfenboot of gewoon blauw?

 • capseizes

  Die Voorhoeve toch. Waar was hij als minister toen de ellende serieus begon in o.a. de Straat Malakka en Nigeria? Lafaard.

 • Skanking Joe, ahts Bourbon Smurf

  Helaas is Nederland EU lid en mag derhalve in tegenstelling tot landen als China of Vietnam geen bewapende beveiligers aan boord nemen. Militairen al helemaal niet. Een oplossing zou zijn dat reders ontvlaggen en naar landen uitzien waar dat wel mogelijk is. Om onder Nederlandse vlag te varen op zee heeft zowiezo geen zin. Ik vaar zelf onder Noorse. Geen EU lid, maar zijn gewoon samen met Frankrijk wat de rederij betreft. Er zijn overigens tal van doeltreffende “bewapeningen” tegen piraten als magneetpistolen die de buitenboordmoter electronica van de piraten uitschakelen, zeer geconcentreerde ultra-geluid en/of lichtbundels. die worden ook door de Amerikaanse SEALS en de Engelse SAS gebruikt, en verlammen de tegenstander zonder slachtoffers te maken…

 • niels

  hey drenth, het is bazooka! dubbel OO

 • kees

  zo`n piratenboot gelijk de diepte in knallen, en doorvaren,dat schrikt af! En net zo als Michiel de R. de bezem in de mast.Weten ze gelijk wie er de baas is.
  De piraten kunnen wel net doen of ze heel arm Afrika op deze manier helpen, ik geloof daar helemaal niks van.Ze zijn goed voorzien van grote speedboten en wapens e.d., ze.., ach laat ook maar.

 • ko drenth

  Ja een bazoeka als wapen in de nl vlag

 • Peter

  Wij Nederlanders hebben toch vroeger een goed voorbeeld gegeven hoe piraterij moet werken. Anderes waren we nu niet waar we nu staan. Eigenlijk hadden we dan toch de afgelopen eeuwen ook moeten leren wat we er tegen kunnen doen?
  Ben voor afdoende gewapende beveiliging. Dat schrikt af.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook