Wrevel over stremming afvaart, eerste kvb’s naar boven

Dat de afvaart bij de Loreley nog zeker twee weken op slot zit, is een grote tegenslag voor verladers en schippers. Vrijdag werden opvarig 92 schepen doorgelaten, zaterdag nog eens 111 schepen die beneden het wrak van de gekapseisde zwavelzuurtanker Waldhof lagen te wachten. Zondag verwacht WSA Bingen een vergelijkbaar aantal opvarige schepen door te kunnen laten, inclusief een aantal koppelverbanden.

Luchtfoto zondagmiddag

De kraanschepen Atlas (kielzijde) en Grizzly (dekzijde) zijn beide bij de Waldhof in positie gebracht. De Grizzly heeft een
hijsvermogen van 200 ton en de Atlas van 300 ton.
De Amsterdam (300 ton) arriveerde zaterdag ook. Voor de aanvoer
van bergingsmaterieel was de Bundesstraße 42 vrijdag, zaterdag en zondag de hele
dag
gestremd. ‘Een gezekerde stand van beide kranen is een van de belangrijkste voorwaarden voor een geslaagd vervolg van de berging’, meldt WSA Bingen zondagmiddag in een persbericht.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (249)

  • Nog niet alles is gezegd. Dit verhaal krijgt een lange staart. Verhoudingen vraag/aanbod is nog sterker verstoort dan het al was. Kan nooit goed zijn. Wat is de finaciele impact en afwikkeling voor de toch kwetsbare ondernemingen?

    @Ronald,
    Over 9 maanden in de schuttevaer, Opvallende groei geboortes Binnenvaart. Haha

    Geplaatst door: dude op
  • Ik zie zo dadelijk,als de afvaart wordt vrijgegeven een hele muur van schepen op me af komen.De verladers klagen nu een beetje,maar zitten dadelijk voor een dubbeltje op de eerste rang.Hebben voor nop der spul weer boven zo.en weer af ook.

    Geplaatst door: resalu op
  • Waat zijnb jullie nu allmeaal mee bezig.
    toen wij nog voeren was het nog van 1 voor alle alle voor 1.jullie lijken wel een stelletje oude wijven hier op dit forum.
    1 schip gezonken 2 doden en je mag er niet langs.
    klaar. ga lekker meta’m alle een biertje drinken in een kroeg of ga lekker een wijfi een beurt geven nu een eingelijk een keertje in bed kan slapen ipv in de stuurhut zitten 24/7

    mazzl…..

    Geplaatst door: Ronald ( EX Robeja) op
  • aan al die schippers die het idee hebben slim genoeg te zijn om te kunnen beoordelen of ze wel of niet zouden kunnen afvaren.

    De afgelopen twee jaar is gebleken dat we met z’n allen nog niet slim genoeg zijn om een redelijke vrachtprijs te kunnen verlangen dus volgens mij is er hier niemand die iets zinnigs zou kunnen toevoegen over de stremming voor de afvaart.

    Geplaatst door: ikbenblij op
  • nooit verwacht nadat we vanmiddag langs de neptunus voeren dat hij zo snel los zal zijn maar om 19:15 hoorden we dat hij vrij was!

    Geplaatst door: vd hoff op
  • trgt dat zie je goed. De Skandi Hercules er voor met 350 t paaltrek mag hier wel een nuttige bijdrage leveren. Hoef je met een kraanschip alleen de staalresten van de rivierbodem te verzamelen.

    Geplaatst door: jos op
  • reactie op dalvaar 555 gebeld email enz naar wsv bingen wij zijn gewoon dom . nou ja veel van die gasten die daar zitten zijn vrij jong en nooit gevaren dat kan je toch zien hoe ze die walhof neergelcht hebben pal in de neer stroom vroeger gingen we daar afvarig rond met 108 meter om daar te lossen nou je moes goed je best doen om bij de kraan te komen zo neert dat af daarom licht de waldhof ook zo met zijn kop naar buiten dat ding hadden ze naar hasenbach moeten late drijven dan had lichten en bergen wat makkelijker geweest..

    Geplaatst door: trgt op
  • Rienk jan Slotema:

    ‘Er zal een schaarste aan schepen ontstaan, doordat doorgelaten schepen niet meer terug kunnen komen. Bedrijven ten zuiden van de blokkade kunnen hun producten niet meer afvoeren over water naar Nederlandse bedrijven en naar de zeehavens. Volgens de vaarwegbeheerder liggen alleen al 190 schepen te wachten aan de zuidzijde van de Lorelei.

    allereerst oprechte deelneming met de familie van de overledenen.

    Al wat van gemerkt in de tarieven ?

    Geplaatst door: ……… op
  • Als je de redenen leest die de WSA opgeeft waarom de afvaart niet toegelaten wordt, begint bij mij ook frustratie de kop op te steken. Die mensen denken zeker dat de schippers geen enkel benul hebben waar ze mee bezig zijn. Dat schippers niet kunnen anticiperen op veranderde situaties. Dat het eigenlijk een wonder is dat er niet meer grote ongevallen gebeuren op dat stukje rijn.

    Als ze alle goed bedoelde bedoelingen van vele schippers om hun erpertise te laten horen wegwuiven, dan vraag ik me af wie er dan besloten heeft om ht niet toe te staan. Mammoet? Die hebben toch verstand van bergen, niet van Rijnvaren.

    Het blijkt dus dat er geen echt gegronde reden is te vinden. Als je de bergvaart gaat vragen of de afvaart kan, zegt een overgroot deel ja makkelijk. Alle redenen die de WSA opgeeft zijn heel simpel te weerleggen.

    Is er niet een manier te vinden om de stem van de mening van de schippers aan te laten komen bij de WSA

    Maar ja, ik heb strecke ook nog maar een paar honderd keer bevaren.

    Geplaatst door: Te daal kmr 555 op
  • lees alleen maar dat die waldhof nog water in de bodem had staan en dit de oorzaak is maar wel eens op het idee gekomen dat die motor problemen heeft gehad of zo ?

    Geplaatst door: Fred op
  • beste mensen

    Heb een tekening voor mij van Guus Flater en hij laat 3 schildpadden uit, onder de tekening staat de volgende tekst.
    KALMTE KAN JE REDDEN.

    Geplaatst door: Ko Drenth op
  • yes sure
    alweer klaar voor de opvaart ook zeker
    hihihi keep on dreaming

    Geplaatst door: s m op
  • denk niet dat je de zon ziet schijnen hoor als je elke dag de euries door je vingers ziet glijden
    en ja er wordt hard gevaren deste frustrerender als je buiten je eigen schuld je bedrijfje ziet wegglijden kan me dus best wel negatieve reacties voorstellen wat moet je anders he als er verder niet naar je geluisterd wordt ja dan is soms de beschaafdheid ver te zoeken
    mag t

    Geplaatst door: s m op
  • jongens jongens toch !!!! ik dacht dat de binnenvaart een beschaafde wereld was , met ondernemers die allemaal hard moeten werken voor hun geld . en dan gebeurd er een ramp en iedereen staat te schelden en te tieren !!! wat een slechte reclame voor de binnenvaart !! t is allemaal al erg genoeg , dus laat iedereen gewoon rustig zijn werk doen , en wacht t allemaal af !! hoe zuur dat ook voor velen is , want dat er hierdoor schepen t erg moeilijk gaan krijgen dat staat wel vast !!! probeer er met zijn allen iets beschaafder over te discussieren , en denk eens aan een ander , dan ziet t er allemaal ietsje zonniger uit !!! iedereen heel veel sterkte

    Geplaatst door: jm op
  • Voor alle duidelijkheid: niet alle dubbelwandige tankers hebben centertanks zoals hier soms geschreven wordt. Er zijn er ook die een tussenschot en dus zijdelingse tanks hebben, en daar is qua stabiliteit niks mis mee, integendeel.

    Geplaatst door: Y.B. op
  • Domme vraag misschien: Waarom kan de afvaart ten zuiden van de stremming niet achteruit varend langs de Waldhof? Je kan de stroming dan dood varen, en met een sleepboot aan de kop heb je net zoveel controle als bij een opvarend schip, dat de Waldhof passeert. Er moet natuurlijk wel genoeg ruimte zijn om voor de stremming op te draaien en erna weer kop voor te nemen. Maar die is er toch wel, zeker als je gebruik maakt van ankers en/of sleepboot?

    Geplaatst door: Walklant op
  • o ja vergeten waar in st goar

    Geplaatst door: trgt op
  • w.s.a bingen bouwt nieuwe haven ja ja voor hun zelf kosten 4,6 milj euro .een beetje bergings materiaal, o ja wat is dat .zo is wsa over de hele linie, een paar palen of een goede aanlegplaats! dat zal immer zo blijven

    Geplaatst door: trgt op
  • Er zit weer een enkelwandige tanker om hoog op de westerschelde dit keer bij Hansweert de Neptunes.

    Geplaatst door: N. op
  • weer een verhaal daar bij
    Er varen mensen nu in de ronde waar een zwijgplicht is opgelegd door grote maatschapijen over het ongeval in st’goar.
    Nu vraag ik je wat er verzwegen moet worden of waar deze mensen bang voor zijn

    Geplaatst door: marcov op
  • geachte heer van meerendonk,

    het RPR maakt geen onderscheid in sleep of voorspan want het RPR ken het begrip voorspan niet.
    en een koppelverband mag niet worden gesleept.
    er is dan wel weer een verordening die zeg dat er vanaf Bad Salzig t/m Bingen voorspan mag ook voor kopelverbanden.

    heb dit zelf in de praktijk ondervonden hoe het in elkaar zit

    Geplaatst door: Johan op
  • Het R.P.R. maakt duidelijk onderscheid, tussen slepen en voorspannen

    Geplaatst door: f,v.Meerendonk op
  • Weet er toevallig iemand hier of de schepen de voorspan zelf moeten betalen en zo ja hoeveel kost het dan eigenlijk?

    Geplaatst door: Ovcák op
  • Ja volgens de wet mag je ook geen dodehoek hebben die te groot is .
    Vaar je op het kanaal in ballast met je hut naar beneden wat zie je dan.?
    Zit je daar 16 meter hoog in je stuurhut van 50 m2
    Met een schip en bak met 5 lagen containers voor je neus.
    BB geen water te zien Stuurboord geen water te zien en voor je alleen maar dozen.
    Zo zijn er nog wel honderd dingen die eigenlijk niet mogen maar er moet ook gewerkt kunnen worden

    Geplaatst door: Kobus op
  • Hoi

    Eigenlijk wel komisch want volgens het RPR mag een duwstel dus ook een koppelverband toch niet gesleepd worden?

    Geplaatst door: Joep op
  • ik heb gehoord als je te diep ligt en je hebt voor de stremming aangenomen en je bent bevracht onder CMNI condities dat de lading belanghebbende de kosten moet betalen van het lichten maar je moet het wel zelf eerst regelen.
    Dit heb ik van een expert van mijn verzekering.

    Geplaatst door: Theo Nuj op
  • @ Mr. Van der meulen

    Ik weet nu al dat mijn bericht binnen een uur al verwijderd zal zijn omdat ik “weeral” waarschijnlijk tegen u schenen trap maar laat aub is geen reacties meer toe en van mij part nooit meer.
    Allemaal leuk en aadig om artikels te publiceren en vind het ook niet slecht wat dat betreft om op de hoogte gehouden te worden maar op een onrechtstreekse manier bent u mede een onrustzaaier door reacties toe te laten.
    Dit drijft de schippers enkel tegen elkaar op.
    Denk daar is aub over na als u dan toch zo met de scheepvaart begaan bent.

    Mvg.

    Geplaatst door: Pascal Van Malde op
  • Hoi,

    De Amythist was geladen. Een super actie als je het mij vraagt.
    Oh ja, wij zijn er als 6e schip langs in de bergvaart en ben het met iedereen eens dat een kvb er makkelijk langs kan. Jammer dat de W.A. zich niet aan de regels kon houden maar heeft daarmee de weg vrij gemaakt voor anderen. Wij vinden het echter niet erg symphatiek voor de collega kvb’s want die hebben net als wij ook 1 week liggen wachten in St Goar en verder naar beneden voor we er langs mochten.
    Afvaart is ook mogelijk maar het district Rheinland Pfalz heeft beslist dat er onnodige risico’s aan zitten en vervolgens mag het WSA de mededeling. Daarom valt iedereen nu over het WSA.Het hoofd nautische dienst van het WSA bingen dat is een man met 20 jaar tanker ervaring (110×11.40)en is er voorstander van om ook met afvaart te gaan proef varen maar een paar mensen van het district die nog nooit een schip van dichtbij hebben beslist “Geen afvaart”.
    Wij zijn dus met de gehele binnenvaart overgeleverd aan mensen die te lang op school hebben gezeten en te weinig relevante ervaring hebben.
    Ierdereen baalt van deze situatie en probeert dat op enige wijze te uiten maar gezien de af en toe compleet hersenloze opmerking die hier op dit forum gemaakt worden zijn er echt menssen die of echt geen verstand hebben of mensen die juist de boel op willen stoken en dat alles achter een schuilnaam. onbegrijpelijken en jammer dat een blad als Schuttevaer dit toe laat.
    Laten we hopen dat het hiermee voor eens een voor altijd duidelijk is vervoer over water is de juiste weg nu de juiste prijzen nog.

    met vriendelijke groet

    F.Schapers
    mcs Duancis

    Geplaatst door: F.Schapers op
  • Marc,

    Ik deel jou mening en denk ook dat het onverantwoord is.
    Jij als schipper van een koppelverband bent wellicht niet alleen aan boord. Een vol bemand koppelverband en een ploeg in vrije tijd kost 35.000 per maand. Dan nog rente, verzekeringen en overige doorlopende kosten, zit je al gauw op een kleine 60.000 per maand. Zometeen komt lichten er bij, want je ligt 3,50 meter, dus onder de 75.000 Euro ben je daar niet weg. Wie gaat dat betalen?? Niet zo gek dat menigeen z’n frustraties uit op dit forum.

    Geplaatst door: M&M op
  • Ik zie het al nieuwe stuurhut erop en hij kan weer varen

    Geplaatst door: Arnold van der Boom op
  • Ik ben het volkomen met de Belgische colega eens, en dan vooral op het gevit op elkaar, en dan wel onder een pseudoniem, wat in mijn ogen gewoon laf te noemen is. Vondel zij het al, elke gebeurtenis streckt ter leeringhe en de vermeack. Dhr Boender en ik hebben geprobeerd, de hoogst waarschijlijke oorzaak uit te leggen, wat er gebeurt zou kunnen zijn met de Waldhof, waarna gelijk alle stront tonnen over je leeggegoten worden, omdat ze zich in hun kruis getast voelen, en dit voorval schijnbaar niet ter leeringhe willen trekken. Er stond echt geen water in de dubbele bodem, want dan hadden ze dat echt wel bemerkt, want dan val je al met elke roerbeweging scheef. De mensen daar aan boord hadden net als jullie het vertrouwen in de classificatie en kennis en ervaring met hun schip, en zijn gewoon zoals U en ik het ook gedaan zouden hebben, afgevaren. Het waren gewoon vaklui, en geen kamikaze piloten of zelfmoord terroristen, maar hun is iets overkomen, wat niet voor mogelijk werd gehouden, en daar moeten we onze lering uit trekken, en dat wat geschreven word ter vermaecke, vind ik zeer beschamend, onze beroepstak onwaardig. Ter leeringhe van het WSA: De Waldhof is gekenterd om 5 uur in de morgen in het donker, en als ik het goed begrijp, zat het lege koppelverband Ammethyst daar kort achter, deze mensen wisten onvoorbereid met een leeg koppelverband, in de donker de Waldhof te passeren, zelfs nog iemand uit het water te halen, en de enige die het af lieten weten, waren de Behörden van WSA en WSP, om deze persoon van boord te halen, en proffesioneel te verzorgen, eerst in Koblens, werd de man van boord gehaald. Achter de Ammethyst, zijn er nog wel schepen ongewaarschuwd afvarig in het donker doorgegaan, en er is er niet een tegen de Waldhof aan geweest. Dan volgt typisch Duits, een voledige stremming, en worden de Behörden, door een nog ondeskundiger persoon geprezen met hun doortastende optreden en maatregelen. Hiermee word de stelling weer bewezen dat het gross van de ambtenaren wel betaald wil worden voor hun verantwooerdelijkheid maar dat ze hem niet kunnen of durven nemen. Kortom, als ik weet dat er geen opvaart komt, durf ik bij wijze van spreken de vlaggestok van het Museum signaalhuisje er af te varen, ook met een koppelverband, want het doorzakken in de bocht, gebeurt pas als je net boven het veer bent, en niet aan de haven.
    Verder waarde colega’s met jullie gemekker over de W.A. hoe kon hij toestemming van het WSA krijgen om ontkoppeld door te varen terwijl de rest al dagen stil lag, zoals beweert word, en wees blij dat ze zo verstandig waren, om niet af te koppelen, want dan was alles gespert geweest bij de Betteck, ook de opvaart.
    Daar was hij achter een voorspanboot echt niet door gekomen met zijn platte kop, en had Mamoet nu twee klusjes gehad

    Geplaatst door: F.v.Meerendonk op
  • Wat kunnen een hoop schippers kleinzielig zijn zeg ECHT WAAR!!!.Ik ben zelf jaren lang koppelverband ervarende schipper en lig nu zelf al 10 dagen stil voor de afvaart,hoewel ik het liefst wil varen.Ook al hebben tegen woordig de koppelverbanden veel kracht in kopschroeven en achter veel kracht,maar in scherpe bochten zoals die bij de bank kunnen wij ook verkeerd in schatten,we zijn allemaal mensen en niemand is perfect.Men kan proberen om 10 verbanden door te laten,9 kan er goed gaan en er hoef maar 1 fataal te zijn??Dan zou ik wel de reactie,s willen lezen van personeel Waldhof en de firma tegen de schippers.Ik zeg zelf dat het onverantwoord is.En groene ton daar bij de bank weg halen???Dat grondje loopt snel omhoog droog en wij liggen nu 3,50 meter,schippers willen dan gauw de hoek aan varen en wat dan volgende probleem?raad maar eens.Ik schrijf niet anoniem;Marc kvb Anaconda.

    Geplaatst door: marc op
  • als grootverlader op de bovenrijn, ben ik toch wel trots op de jongens van de wa. ze proberen op deze manier toch vervoerszekerheid te forceren, das beter dan klagend te blijven liggen.

    Geplaatst door: grootverlader op
  • @André Nieuwkoop

    ” Maar daarbij is het de kunst om ondanks de emoties. Toch te letten op het taalgebruik.”

    Daarin moet ik U gelijk geven.
    Mensen handelen te veel vanuit emotie.

    Mvg,

    Ernst-Jan Klein

    Geplaatst door: Ernst-Jan-Klein op
  • De meerdere betekenissen die u opnoemt voor die uitdrukking. Zijn door de mensen er zelf bij verzonnen. En ik snap het goed. Ik verbaas me ook altijd over het eindeloze gezeur en geruzie over ieder onderwerp. Maar daarbij is het de kunst om ondanks de emoties. Toch te letten op het taalgebruik.

    Geplaatst door: André Nieuwkoop op
  • @André Nieuwkoop

    Kankeren is een synoniem, en kan dus meerdere betekenissen hebben. Zeuren, mopperen, foeteren etc.

    Ik vind dus dat U een beetje zeurt. De Belgische schipper had dus beter een andere woordkeuze kunnen gebruiken, om reacties als die van Andre Nieuwkoop te kunnen uitsluiten.

    Tenslotte ben ik het wel eens met de Belgische schipper. Het eindeloze gezeur op deze site is echt buiten proporties.

    Succes aan allen die hinder ondervinden van deze situatie.

    Mvg,

    Ernst-Jan Klein

    Geplaatst door: Ernst-Jan-Klein op
  • @André Nieuwkoop

    Leer begrijpend lezen, wat jij zegt staat er niet.
    Of ben jij ook zo’n leefloonschippertje??

    Geplaatst door: Zv op
  • @ Belgische schipper

    Groot gelijk maat.

    Geplaatst door: Zv op
  • @ Belgische schipper.

    Ik zou me als ik u was eerst gaan schamen voor uw eigen taalgebruik. Wees een vent en ga niet zitten schelden met ziektes.

    Geplaatst door: André Nieuwkoop op
  • Man man man,
    Wat kunnen die Nederlandse schippers zeveren.
    Jullie denken het allemaal zo goed te weten, hoe komt het dan dat een groot stuk bij jullie (zogoed als) failliet is?
    Denken jullie nu echt dat wij dat geestig vinden om hier 4-5 weken te liggen… nee… maar het is niet anders.
    Voor ons is dat ook een financieel probleem want wij hebben geen bankgaranties en wij MOETEN wel afleg doen, maar hoor je ons nu zo kankeren op alles en iedereen.
    Ik schaam me heel diep als ik dat hier allemaal lees.
    Voor de scheepvaart is het accident van de Waldhof slecht, maar het imago van de schippers op deze site gaat er ook niet op vooruit zo.

    Geplaatst door: Belgische schipper op
  • Ha ha Inkoppertje!!

    Geplaatst door: Haha op
  • Johan,

    De groene ton ligt aan de linkeroever.
    En omdat er mensen rondvaren die dat verschil nog niet ees weten houden ze de afvaart angstvallig vast.

    Geplaatst door: Alex op
  • Hoe kan er te weinig ruimte zijn, er is tegenwoordig geen enkele afvaart die zijn schip in de hang laat vallen.
    Ze houden allemaal toch de rechteroever aan en kort rond de groene ton dus is er plek genoeg.
    Als de afvaart het doet zoals het hoort dan is er inderdaad geen plek.

    Geplaatst door: johan op
  • Als ik zo alle reacties doorneem is het wel duidelijk, wat is de binnenvaart een trieste sector.. In normaal beschaafd Nederlands een reactie plaatsen is zelfs niet mogelijk, hebben jullie schippers alleen maar basisonderwijs genoten? Het samen sterk staan is jullie ook geheel onbekend, alhoewel jullie dat wel kunnen gebruiken toch?

    Geplaatst door: bvn op
  • Nou waar is ie Sp nou gebleven met zijn grote bek
    allemaal praatjes om de boel op te ruien
    slap hoor van de SP alleen woorden maar geen daden

    maar laten we ons verstand gebruiken ik ben er langs met kvk te berg en er is gewoon te weinig ruimte voor de daalvaart daar is te weinig ruimte voor succes allemaal

    Geplaatst door: kvk op
  • er werken volgens mij 14.000 mensen bij de wsa in duitsland, een groot deel zit op sluizen en soms op een werkbootje een paar km spazierenvaren, ja met deze mensen kan je geen oorlogje meer winnen. Dus van de hele grote begroting lijkt mij dat toch heel veel geld weg gaat aan personeelskosten. ik heb ook geleerd als iemand maar veel personeel heeft dan moet hij of zij toch wel soms wat van zich laten horen, gezien het inkomen dat hierbij wordt gegenereert, het lijkt wel een beetje op een wilders soap.

    Geplaatst door: f.m.masius op
  • @ robert,

    Waarom wachten op een reactie van de WA?
    Je kunt ze ook gewoon bellen hoor, hun nummers staan in ‘Binnenvaart 2011’ van uitgeverij De Alk, Alkmaar.

    Geplaatst door: Robert Haniel op
  • Om 14.59 uur heeft SP zijn bericht geplaatst.
    Anderhalf uur later zou hij bellen.
    Als het nog 14 dagen gaat duren zou hij gaan varen.
    Is hij al beneden de Waldhof??
    Ook een TE grote mond,denk ik.En geen lef!!

    Geplaatst door: Advokaatje op
  • Dank je wedje.
    Maar het duur wel lang en als je dan leest dat iemand in 12 uur tijd na de ramp een bergingsplan heeft dan zou het toch zo zijn dat er sneller gereageerd wordt.En geen bok weghalen die in de ruhr ligt en niet onder de bruggen door kan.
    Liggen in nederland bokken genoeg denk ik en de gemiddelde kvb kunnen die dingen opzij mee nemen.

    Geplaatst door: marcov op
  • @Marcov, In Nederland is er wel een wet voor zg de Wrakkenwet. Zie hier Lid 1 van deze wet.

    1. Vaartuigen, overblijfselen van vaartuigen en alle andere voorwerpen in openbare wateren gestrand, gezonken of aan den grond geraakt, of vastgeraakt op of in waterkeeringen of andere waterstaatswerken, kunnen door den beheerder van het water of dien van het waterstaatswerk worden opgeruimd, zonder dat deze door belanghebbenden bij het vaartuig, of het opgeruimde voorwerp dan wel de zaken aan boord van of in of op het voorwerp aansprakelijk kan worden gesteld voor door die opruiming aan hen toegebrachte schade.

    Ik ga er eigenlijk wel van uit dat Duitsland ook zo’n wet heeft. Het zou in ieder geval erg dom zijn als ze dat niet zouden hebben.

    Geplaatst door: wedje op
  • zoals een ieder hier positief of negatief kan reageren kunnen de heren van de W.A hier ook een reactie plaatsen .

    Als je zo slim bent om door te varen en nu al in basel ligt kun je jezelf ook verdedigen tegen onterechte beschuldigingen

    Geplaatst door: robert op
  • Net alle reacties gelezen over de W.A. Ben van mening dat iedereen zijn eigen mening mag hebben over het doorvaren van de W.A. zowel negatief als positief. Maar schrijf dan wel onder je eigen naam en niet onder pseudoniem. En vel geen oordeel als je feiten niet kent. Nu wordt de W.A. in een negatief daglicht gezet, terwijl ze zich niet kunnen verdedigen omdat ze van 99% niet weten wie het zijn.

    W.A. heel veel sterke met alle negatieve reacties.

    kvb Gerda

    Geplaatst door: Keijsers kvb Gerda op
  • @bartje en maria er staan meer dam 200 reactie’s onder dit stuk en 2 mensen zijn wakker de rest heeft het te druk met ouwehoeren over mensen die dingen doen die niet mogen.
    En verder nieuws is er voor deze mensen niet dus. We kunnen zeggen de verladers kunnen niet zonder binnenvaart maar als alles vrij is en we zijn een paar weken verder zijn we het toch weer vergeten.
    Kijk die afvaart durft niemand van de wsa zijn vingers aan te branden ALS het fout gaat wordt de persoon die het vrijgeven heeft aan de grootste boom opgehangen, bp oilramp golf van mexico de vrandwoordelijke persoon was zo weg..
    Maar we hebben hier organisastie’s voor die zich maar eens hard gaan maken voor die vrij door vaart van de akte van mannheim.
    Het kan niet zo zijn dat er van de Excelsior niks geleerd hebben of ik zal het wel verkeerd zien.
    En ja er gebeuren niet veel van deze ongelukken en om bokken neer te leggen op strategiese plekken tja das is duur.
    Maar als ik een artikel lees en daar staat in dat een persoon van mamoet binnen 12 uur na het ongeluk een bergingsplan klaar heeft en het matriaal heeft liggen lijkt het mij niet zo moeilijk dat de staat deze kosten van bergen voorschiet en het daarna terug verhaald van de verzekringen.Want de laats genoemden gaan eerst eens praten over of het niet goedkoper kan..
    Zo dat er na een ramp als deze snel gehandel kan worden en niet eerst 2 weken praten over weet ik veel wat. Het maakt niks uit of die bokken uit holland duitsland of belgie komen als ze er maar snel zijn.en verder binnevaart wordt wakker de verladers fabrieken enz zitten met hun handen in hun haar wegen hun producten denk daar goed over na en doe daar wat mee.

    Geplaatst door: marcov op
  • @Bartje,
    Hadden wij ook al tegen elkaar gezegd NU!!!! is het tijd om werkelijk te laten zien wat wij kunnen bereiken Maar ik ben HEEL bang dat er niets van terecht komt Want we varen gewoon in een groot zwembad met een stel kleine kinderen Dat blijkt keer op keer

    Geplaatst door: Maria op
  • de w-a is gewoon aso geweest iederen voorbij te varen.hij kwam woensdag vanuit nl opzetten.
    dat er nu een fanclud is voor hun bewijst maar dat er meerdere mensen alleen aan hunzelf denken.

    en dan nog over SP
    het zal me niks verbazen dat het voor:Snelle Passage staat en dat het de w-a is.
    we schrijven bijna allemaal een andere naam op dus wij ook.
    en hun heb je nog niet gehoort,en dat verbaast me niet want zulke helden zijn ze niet.

    als de wsa verstandig is maken ze het openbaar wat de w-a moet betalen.
    dit is gelijk weer een peiling wat we kunnen verwachten als we voor iets anders staan te wachten.

    Geplaatst door: noorden op
  • Zwavelzuur heeft een zeer grillig karakter wat stolling aangaat.
    Ik ken mij niet voorstellen dat er zwavelzuur word vervoerd dat ken gaan stollen.
    Eenvoudig omdat gestolt zwavelzuur nooit meer terug vloeibaar word.
    96%ig stolt bv. bij -60 nog niet.
    Wat mij verder hier bij de reactie`s opvalt is stoere taal en elkaar afvallen en weet ik veel wat.
    Als de evo in het 8 uur journaal van za. laat weten dat er GEEN alternatieven zijn voor het vervoer van lading over weg en spoor dan moeten toch bij vele schippers de bellen gaan rinkelen.
    Zo nu niet dat houd in straks niet en nooit niet.
    Dus dreigen met u doet de reis voor de prijs die ik u bied daar gaat eèn ieder toch om lachen.
    De verlader heeft geen alternatief, laat u niet intimederen door die lui ze geven zich heden bloot zij hebben een grote bek

    Geplaatst door: bartje op
  • 100 euries hij komt er door en word in koblenz van boord gehaald

    Geplaatst door: babarianhost op
  • wil sp zich bekend maken dan kunnen we een gokje wagen. dan tot aan de waalhaven als je ver geraakt daar wacht wel iemand die waarschijnlijk je dan aan de kade laat liggen eind bestemming zo mijn gok 100 euro

    Geplaatst door: the silver surfer op
  • Man Man Man.

    En dan vragen mensen zich af waarom een veiligheidsadviseur jullie hondekloppers noemt.
    Scheld elkander nog wat meer uit in plaats van allemaal aan een en dezelfde ziel te trekken.
    Jullie zitten allemaal in hetzelfde schuitje, dus doe er allemaal samen wat aan. In plaats van elkander uit te maken. Of lukt dat nu echt niet bij jullie.
    Kinderen kunnen nog beter samenwerken.

    Geplaatst door: Zv op
  • 20 € tot in kaub !!!!!

    Geplaatst door: jefke op
  • sp fokt de boel lekker op wacht zeker af tot hij er eentje zo gek gedreven heeft dat die gaat en zelf afwachten wat er gebeurt
    neem je ook alle verantwoording op je als er iets misgaat
    vast niet

    Geplaatst door: s m op
  • Zullen we met zijn allen een wedje doen hoever sp komt voor hij in de handboeien van zijn bootje gehaald wordt? ik zet 10 euro in op Trechtingshausen!

    Geplaatst door: Bookmaker op
  • Wat een niveau hier, onbegrijpelijk dat banken aan bepaalde personen hier ooit een hypotheek hebben verstrekt.

    Voor een top-hypotheek moet je m.i. aan de volgende eisen voldoen:
    *Ikke en de rest kan stikken.
    *IQ niet hoger dan 50.
    *Flink arrogant zijn en op anderen neer kijken.

    Geplaatst door: giegel op
  • @ gespankte Joe van de Bourbon Smurf:
    Die bootjes van Trechtinghausen en St. Goar hebben voldoende kracht en zijn voldoende uitgerust voor wat ze moeten doen, dus zijn de boten van Smit niet nodig.
    Op de slepers in het gebergte zit vakkundig personeel die niet alleen pk’s nodig heeft om hun fouten recht te maken zoals bij Smit en waarschijnlijk dus ook bij jullie.
    Denk daar maar eens over na.

    Geplaatst door: WA aanhanger op
  • hoeveel heethoofden zijn er nog ?

    Geplaatst door: s op
  • @ J.Daniëls,
    Bourbon Smurf haha, da’s een goeie! De Surf is één van de sterkste en modernste ankerbehandelingsschepen ter wereld. 24000 bulk hp. google maar naar: bourbon surf pdf

    Geplaatst door: SkankingJoe, ahts Bourbon Surf op
  • effe nog met bingen gebeld die lui zijn met een boot weg . met anderhalf uur maar terug bellen. maar horen.!! als ze zeggen nog 14 dagen dan gaan wij in de afvaart.

    Geplaatst door: sp op
  • @Bourbon smurf
    Yeah right.

    Geplaatst door: J.Daniëls op
  • @sp Ben dat ook van plan. Morgen eerst Advocaat raadplegen , klacht in diene tegen de onkundige ambtenaar van WSA. Dan zelf een proefvaart aanbieden aan WSA.

    Geplaatst door: jansens op
  • Volgens mij is de dalvaart best mogelijk als je er een sleepboot achter hangt, misschien ook eentje voor. Het probleem is dat die ouwe slepers uit StGoar of Trechtingshausen dat niet kunnen, die kunnen alleen maar slepen via het hun achterschip.
    Dus: laat twee of drie slepers van Smit komen uit Rotterdam met 65 ton bollard pull. Die maakt het niet uit of ze voor of achteruit varen. Alleen is de Rijn diep genoeg, ze steken vrij diep?

    Geplaatst door: Skanking Joe, ahts Bourbon Surf op
  • Koppelverband / duwend vrachtschip

    Ik lees in veel reactie’s dat de meesten het verschil tussen een kvb en een duwend vrachtschip weten.
    Een koppelverband bestaat uit een motorvrachtschip met een bijbehorend vrachtladend-voorschip. In havens kan het “voorschip” dmv een hekjet en een boegjet zelfstandig varen. In sommige gevallen kan het “achterschip” van het koppelverband, ondanks dat daar de hoofdmotoren staan opgesteld, door de vorm van z’n kop niet zonder de bijbehorende bak varen op water als de Rijn, waar veel stroming is en golfslag kan heersen, laat staan op iets als de Westerschelde.
    Niet te verwarren dus met een duwend vrachtschip, dat meestal met één of meerdere duwbakken vaart zoals ook in de duwvaart gebruikt worden. Bakken zonder eigen aandrijving dus. Onze Haniel Kuriers 60, 61 etc waren daar vroeger een voorbeeld van;

    Geplaatst door: Robert Haniel op
  • wie gaat er met me mee vannacht in de afvaart!!!!

    Geplaatst door: sp op
  • ik denk bij disney xd

    Geplaatst door: babarianhost op
  • @R.J

    Goedendag,

    Mag ik van U een bronvermelding?

    Mvg,

    Ernst-Jan Klein

    Geplaatst door: Ernst-Jan-Klein op
  • Laten we blij zijn dat dit een nieuw en uitzonderlijk geval is, en het gelukkig geen routine is. Dat daarbij nieuwe ervaring opgedaan moet worden en dat tot op heden alles onder controle is, ook als daarbij achteraf zou blijken dat de vaart eerder vrij gegeven zou kunnen worden.
    Geef verder je kortzichtigheid op en kijk naar het positieve zoals een hoger vracht niveau door ophoping van lading als gevolg van de stremming welke met een klein beetje verstand vastgehouden en uitgebouwd kan worden

    Geplaatst door: Peter op
  • niet te vergeten dat er 2 mensen zijn verongelukt.
    ook voor de nabestaanden.
    wat de willem antonie gadaan hebt is normaal.ik ken dat 100% begrijpen. waar voor zijn er geen andere colega koppelverbanden meegegaan. dat begrijp ik niet.
    volgens mijn ruimte genoeg . je haalt die groene ton weg. dan ken je goed over de hoek varen.dat
    geld ook voor de afvaart.waar voor word er dan op de zijrivieren met maximale afmetingen tot marke 2
    gevaren.ook s nachts. met minder ruimte.als daar.
    wat wsa hier gedaan heeft gewoon kinderspel .bijvoorbeeld s nacht s de opvaart.en overdag de afvaart.ik weet natuurlijk niet als daar het bergingsmatriaal ligt.wat dan voor ruimte
    dat ding ga echt niet bewegen. totaal inclusief lading. circa 3300 ton en ik denk nou voor de helft boven water.nou dat blijf wel liggen .maar hoop colegas een grote mond maar niet meedoen.
    ik heb zelf wel eens 4 weken hoogwater germersheim.meegemaakt. hoop gezeik colegas. we gaan. maar mooi niet doen maar het heeft ook niks gekost. er is helemaal geen bekeuring uitgeschreven .voor te vroeg varen. boven marke 2 .

    Geplaatst door: d goudriaan m/s klasarina op
  • Aan diegene die het niet willen horen het aantal trucks is vele malen groter dan het aantal schepen.
    In verhouding gebeuren er in de scheepvaart bijna net zoveel ongelukken als op de weg
    lees het nieuws maar van de laatste weken de laatste in lemmer sluis deur kapot gevaren .

    Daarbij is het wegvervoer geen overgefinancierde en gesubsudieerde club en word slecht ondernemerschap niet in stand gehouden.

    over sneeuw gesproken wat kost het ijsbreken op kanalen meren wel niet en wie betaald dat
    dat het wegvervoer door extreem weer niet kan rijden is niet echt vreemd

    Geplaatst door: R.j op
  • @van Buuren Dus U moedigt zulke acties aan Mooi is dat Waarom strijdt U dan tegen de snelheidsbeperking van Rotterdam Gaat U toch gewoon Uw eigen snelheid varen Misschien verdiend U ook wel een hulde van iedereen
    Ik zal in Uw ogen wel een verkeerd voorbeeld geven ….. Probeer het gewoon op Uw eigen manier …met schrijven en beargumenteren om Uw gelijk te halen
    Overigens weet ik de situatie daar niet en zal het allemaal best misschien wel kunnen MAAR Regel is gewoon regel

    Geplaatst door: Ongelooflijk op
  • babarianhost

    Hahaha ik kom elke week van die idioten tegen die inderdaad over een lijntje varen op zn tresco en er niet vanaf kunnen wijken.

    Geplaatst door: alex op
  • beaamt maar weer hoe die werkendammers zijn!!

    ( Of mag dit niet gezegd worden? )

    Geplaatst door: tankerboy op
  • Zeg Kees: Nu moet jij mij eens uitleggen waarom jij hier nou problemen mee heb,dat de WA doorgevaren is,wat maakt jou het nou uit dat nu duwers er wel door mogen?

    Ik vind het echt een geweldige actie van die jongens.En het is niet dat ze doorvaren omdat ze met een tophypotheek zitten hoor,haha dat zou er nog eens bij moeten komen,deze gasten zijn brutaal,maar zo is dat al 25jaar of langer.

    Geplaatst door: johan op
  • Wie nu nog durft te beweren dat de binnenvaart een veilige en schone manier van transport is moet wel een hele dikke plaat voor zijn hoofd hebben.

    Mensen die niet nadenken over evt gevolgen rekening houden met collega’s en daarbij ook niet kunnen ondernemen daar staat binnenvaart voor.
    Maar niet geklaagd het wegvervoer spint hier garen bij dus laat ze lekker liggen we rijden wel een stapje harder voor goede tarieven

    Geplaatst door: R.j op
  • De fam. de Groot heeft bewezen dat het geen enkel probleem was om de Waldhof te passeren. Het probleem bij sperringen is altijd het optreden van de autoriteiten. Communicatie blijft uit en de kennis van de WSA en WSP om dit soort problemen aan te pakken is ver beneden peil. Kennis van buitenaf wordt niet geduld laat staan dat er wordt geluisterd. Het is onbegrijpelijk dat er in de afvaart nog geen proefvaarten zijn gemaakt. Dit zegt genoeg over de kennis van de bevoegde autoriteiten.Als de beschikbare geul aan de linksrheinische zijde goed zou worden betond is er volgens collega’s die er voorbij zijn gevaren plek zat.Nu nog de verantwoordelijkheid nemen en zorgen dat het strak georganiseerd wordt. Dan is iedereen binnen een paar dagen weg.

    Hens van Buren m.t.s. Hanna

    Geplaatst door: H.van Buren op
  • volgende argumenten genoemd:

    •Afvarige schepen vragen aanzienlijk meer ruimte dan opvarige.
    •Afvarige schepen hebben voor het afstoppen een remweg van 300 tot 500 meter nodig
    •Bij technische problemen of het uitvallen van motoren of stuurwerk tijdens de afvaart komt het met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid tot een aanvaring met de Waldhof. De snelheid van de afvaart is circa driemaal zo hoog als die van de opvaart. De risico’s van de afvaart zijn dan ook wezenlijk groter.
    •Het valt niet uit te sluiten dat zich in de ladingtanks of in holle ruimtes van de Waldhof door de reactie van zwavelzuur met staal waterstofgas heeft gevormd. Bij een – zelfs lichte – aanvaring van een afvarig schip met het wrak is er dan ook een aanzienlijk explosiegevaar.
    •De Waldhof ligt grotendeels in de normale vaarweg van de afvaart. Daarom zouden schippers in de afvaart worden gedwongen een niet bekende vaarroute te volgen tussen de Loreley en de Bankeck. De stromingssituatie is daar door het gezonken schip bovendien aanzienlijk veranderd en bij schippers onbekend. Dat verhoogt het risico van navigatiefouten in een niet te berekenen mate.
    DIT IS TEGEK VOOR WOORDEN
    Denkt de wsa dat ze met een stel onvakkundige idioten hebben te maken. ALS DE MOTER OF BIJ STUURWERK UITVAL of dit bij de opvaart niet kan gebeuren. EEN VOOR DE AFVAART NIET BEKENDE VAARROUTE als of wij idioten zijn en als een robot over een lijn varen waar je niet van af kan wijken. Ze zitten fout dit zijn schepen de kunnen wel van een route af wijken WSA TREINEN EN TRAMS KUNNEN DAT NIET.

    Geplaatst door: babarianhost op
  • we mogen blij zijn dat de W-A doorgevaren heeft. ik hoop dat hij het afvarig ook doet. al die denken dat het niet gaat? denk eens na over u eigen capaciteiten. onze vloot is modern genoeg om dit te kunnen toelaten. er zijn nauwere vaarwaters waar we voorbij varen.

    Geplaatst door: Michel op
  • Een ader argument is dat de zwaveltanker voor een groot deel in de vaarroute voor de dalvaart ligt. “Daardoor zijn schippers gedwongen een voor hen onbekende koers te kiezen.” Daar komt bij dat de stroming door de gezonken tanker wezenlijk veranderd is, waarmee schippers ook niet vertrouwd zijn.
    Dit is een deel uit een tekst die in de binnenvaartkrant staat . Het gaat over dat de daal vaart nog 2 weken gestremd blijft

    Geplaatst door: mmvs op
  • Volgens mij is het gisteren het schip extra gezekerd en daarom mogen Duwkombinaties nu varen.
    Ik vind dat W A nieuw zichzelf vogelvrij heeft verklaart dus ik wacht niet meer op hem in het gebergte en als hij afvarig op diepgang ligt gaat de gashendel helemaal naar beneden laat hem maar lekker stuitteren.

    Laat de afvaart maar lekker varen zit het gelijk een maand langer dicht komen vrachten beneden ook weer eens op een normaal niveau

    Geplaatst door: kees op
  • Blijkbbaar is het issue niet duidelijk. De WA kwam in actie met kennis die niet verder rijkte dan het kunnen van zijn eigen koppelverband en bemanning. Misschien was dit pas duidelijk geworden als er gelijktijdig met hem een even dappere collega te daal was gekomen. Als het WSA aantoonbaar niet capabel is kom dan met goed onderbouwde feiten zodat de niet capabele mensen naar huis gestuurd kunnen worden.

    Peter

    Geplaatst door: Peter op
  • De wsa is duidelijk niet kundig genoeg. Afvarig kan je er best langs varen. Het gelul van de wsa dat de waldhof daar ligt waar hij nu ligt door de stroming komt dat weten wij allemaal, dat je vervolgens gaat zeggen dat het de afvaart ook gaat gebeuren is in en in triest. Wij komen niet zonder moter en op de kop aan varen.
    Ook hoeft de afvaart niet hard te draaien dus miniemale zuiging. LAAT DE AFVAART GAAN…

    Geplaatst door: babarianhost op
  • Wat een gejank hier om de actie van de W-A zeg.
    En zeker die idioten die zeggen dat hij het nog van zijn bank of bevrachter moet doen. Laat me niet lachen zeg.
    Maar door die uitspraak weet je gelijk dat er een hoop gewoon angst voor de bank en zijn bevrachter heeeft, en laat dus zien dat zij geen ondernemer zijn of durven te zijn maar meer een slaaf willen zijn.
    Dit is gewoon een weloverwogen actie van mensen die weten hoe je met een koppelverband kan en hoort te varen.
    Kunnen nog vele verbanden, 135 meters en zelfs 110 meters een voorbeeld aan nemen.
    En als de W-A boven weer geladen is weet ik zeker dat ze afvarig ook makkelijk er langs kunnen.
    W-A is een van de weinige die zich niet drukt maakt om samen met opvaart de betteck te passeren, terwijl er andere zijn die bijna overspannen van boord gehaald kunnen worden als dit zich voordoet.
    Mensen kijk eerst eens bij jullie zelf en jullie kunnen, wat te wensen overlaat, voordat jullie een mening vormen over iets.
    Ga maar lekker met de buurman klaverjassen en klagen want daar is de binnenvaart blijkbaar goed in.

    Geplaatst door: WA aanhanger op
  • voor de mensen die deze week melding hebben gedaan, dat het niet kon met een kvb erdoor, hebben hun toch mooi belachelijk gemaakt !!!

    Geplaatst door: jansens op
  • Ze zullen hem toch niet doorschuren??

    Geplaatst door: Advokaatje op
  • Door dat de Willem Antonie het wel heeft gedurfd mogen vandaag (zondag) meerdere koppelverbanden passeren, denk daar eens over na.

    Geplaatst door: Collega op
  • De bedrijven hebben een financiele strop??? Dat las ik gister op rtl nieuws. En dat al na 1,5 week. Wat hebben wij dan al niet na dik 2 jaar? Ik denk dat de op en afvaart nog maar eens een maand gespert moet worden. Misschien komen ze er dan achter dat we onmisbaar zijn en gaan ze eens een normale prijs betalen.

    Geplaatst door: m op
  • Aan alle die denken slim te zijn.
    als jullie nog een beetje nadenken weten jullie allemaal dat de afvaart niet veilig is.gezien de stomingen die daar zijn.Ik vaar zelf al 10 jaar niet meer daar maar het er wel 20 jaar gevaren.
    kijken wat er gebeurd als de WA de afvaart in gaat.Ik denk dat hij daar niet de ballen voor heeft. Zou wat zijn dat hij met dat ding er boven op zit omdat hij hem niet kan houden..KABOEM….dan heeft de waalhaven ook geen zin meer maar kan hij rechtstreeks naar treffers.
    Dit is overmacht niemand heeft hier om gefevraagt maar om zo’n risico te nemen om door te kunnen gaan???als het zo erg is met jullie stop er dan mee en ga lekker een jop zoeken aan de wal. heb ik ook gedaan HEERLIJK zonder Rabo in je nek…

    Geplaatst door: Ronald op
  • Natuurlijk is het voor verladers en bevrachters een grote klap dat de scheepvaart 2 weken dicht zit. Nu kan men niet meer AAN de binnenvaart verdienen. Heren schippers, wanneer beseft u nu eens dat u een machtig wapen in handen heeft : samenwerking. Zoals een bevrachter laatst zei : zet twee dagen uwe gsm uit en we weten niet meer waar we de schepen vandaan moeten halen. De stremming is nu ruim één week aan de gang en iedereen klaagt nu al over zijn goederen. De klanten laten hun spullen nu lossen en per trein vervoeren, wat ruim het drievoudige kost (ik hoorde € 35,00 per ton van Regensburg naar Amsterdam). Wees nu eindelijk eens verstandig met zijn allen, reken een normaal tarief. De economie is weer volledig op peil en men kan NIET ZONDER de binnenvaart.

    Geplaatst door: Fred op
  • Aan allen de die de WA prijzen

    Ik weet niet wat jullie er toe brengt om de WA als een held te zien.

    Ik vind het verschrikkelijk asiciaal, en on colegiaal, er lagen schepen te wachten van Keuken tot St Goar. Hij is iedereen voorbij gevaren om 2 of 3 dagen eerder boven te zijn, om vervolgens (als hij zijn verstand gebruikt) weer te wachetn voor de afvaart.

    Geplaatst door: André op
  • sorrie voor de miscalculatie 0,6 cent het is veel meer

    Geplaatst door: Dappei op
  • Tuurlijk goed gedaan hoor lekker tegen de regels in lekker door de stremming heen.
    Niet nagedacht over wat er eventueel zou kunnen gebeuren?
    Breken van de tanker?
    Heel veel zwavelzuur in het water in 1 keer dus gas vorming en ergere dingen?
    En dan mischien uw collega’s nog langer in de wacht.
    Nee tuurlijk niet ik moet lossen de klant loopt weer te emmeren en de bank en de bevrachter.

    Lekker blijven varen hoor voor 0,006 cent de kilo
    en niet meer vragen hoor want anders word de consument de dupe.

    En btw ik hoop dat jullie op een krib varen met de WA stelletje rand debielen

    Geplaatst door: Dappie op
  • Een motorschip met een bak ervoor vaart niet in fles maar in flêche.

    Geplaatst door: Iwab op
  • beste mensen allemaal leuk en aardig wat hier geklaagd wordt.Het ongeval is al heel erg er zijn mensen omgekomen erger kun je het niet voor stellen. En dat er een kvb door vaart om te laten zien ach het kan allemaal wel geeft weer aan hoe kort zichtig we denken en dat we met zijn allen in onze eigen wereld leven.
    Maar lees alle artikelen een keer goed en denk na over wat er allemaal geschreven wordt.
    En niet alleen de schuttevaer maar alle website’s die nieuws brengen.
    De Binnenvaart is op een klein stuk rijn 2 weken gespert en iedereen die belang bij de binnenvaart heeft zit met hun handen in hun haar omdat ze niet weten waar ze het vevoer vandaan halen moeten.Er zijn geen truck’s genoeg er zijn geen treinen genoeg.
    En de binnenvaart vaart nog steeds voor een appel en een ei..
    Wordt wakker en maakt je sterk voor beteren prijzen het hoef geen jackpot te zijn maar prijzen waar iedereen een normaal leven kan hebben En ja we zullen wel horen het is de markt of overcapaciteit maar als dat zo is dan zit niet de evo welke ander organisatie op de nieuws zenders te vertellen dat dit miljoenen gaat kosten en dat wat er ligt niet weg te krijgen is…

    Geplaatst door: mmvs op
  • @Johan,Weloverwogen beslissing? Vertel meer,zitten Wim en Ton zo zwaar in de schulden dat ze bang zijn om de volgende op de lijst van openbare verkopingen van de Rabo te zijn? En moeten ze daarom de collega\’s die netjes liggen te wachten een oor aan naaien? Ik heb voor mensen als Wim en Ton net zoveel respect als voor die klootzakken die op zaterdagavond bezopen de kroeg uit komen en met hun auto een onschuldige voetganger doodrijden.

    Geplaatst door: Halleröder op
  • en fleche by the way

    Geplaatst door: martin op
  • Beste Wim en Ton

    In eerste instantie wil ik de naaste familie en alle betrokkenen van de Waldhof sterke toe wensen in deze moeilijke periode.
    Verder, wat een klasse actie zeker als je echt weet hoe jullie tot deze beslissing zijn gekomen, het getuigd van kennis en vakmanschap. Jullie hebben een weloverwogen beslissing genomen en dat valt alleen te respecteren. Dat kunnen vele van onze collega`s niet zeggen in de afgelopen periode. Als veel van ons collega`s ook eens z`n daadkrachtige persoonlijkheid haden en overtuigd waren van hun eige krachten dan, zaten we nu niet met z`n alle in deze ellendige situatie. Maargoed, dat ter zijde. Wij als binnenvaart laten ons wederom de les lezen.
    Het is toch niet te geloven dat, er niet een regeling komt voor de afvaart. Met deze actie van de Willem-Antonie is bewezen dat er zowel op als afvarige gevaren kan worden. Is het WSA overigens, in een keer vergeten waarom wij met onze moderne en grote schepen allemaal stopproeven voor moesten doen? Dat was toch mede om onze wendbaarheid te demonstreren. Waar zijn al die eisen met extra pk`s en stopproeven dan voor nodig geweest. Verder, zou er eens over nagedacht kunnen worden om b.v. een dag opvarig en de volgende dag afvarig vrij te geven.
    Heeft de binnenvaartsector niet al genoeg geleden in de afgelopen periode.

    Met vriendelijke groet,

    Geplaatst door: Johan op
  • de actie van de W A heeft wel tot gevolg dat er vandaag Zondag meerdere koppelverbanden in Flesh er door gaan, de actie heeft de mensen bij WSA toch aant denken gezet.

    Geplaatst door: Fred op
  • kvb Willem Antonie

    Dat u niet erg collegiaal bezig bent dat wisten we al, iedereen wacht namelijk op z’n beurt om door te mogen varen. Maar wat we ons nu afvragen,,,MAAKT DIT NU NOG HET VERSCHIL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Geplaatst door: ms.meandro op
  • Ik zou er meteen achteraan gevaren zijn, achter de W.A. haha, maar ja, ik zit nu voor de kust van Afrika…

    Geplaatst door: SkankingJoe – ahst Bourbon Surf op
  • Als iets niet mag, moed je dat ook niet moedwillig gaan doen. Het was niet aan die bemanning om zich boven de verordening te verheffen. Iedereen die dit soort actie’s steunt heeft blijkbaar weing gezond verstand.(Of het nu wel of niet kon). We leven niet in het wilde westen. Ik hoop dat hier een passende straf voor komt.

    Als je toestemming hebt voor ontkoppeld varen, moet dat ook gewoon aanhouden. Jij als schipper hebt dat zo afgesproken met de WSA en niet de sleepbootkaptein. Dus jij als schipper bent daarvoor verantwoordelijk.

    Hoe had iedereen gereageert als het niet goed gegaan was met de willem antonie?

    Wij liggen ook te wachten, maar mogen we het gaan proberen.

    Geplaatst door: dude op
  • de heren van de willem antonie staan bekent om hun arrogantie en asociale vaargedrag. niet echt iets om trots op te zijn. dan kun je heel stoer vertellen ik ben er langs, kijken of je ook nog zo stoer bent als je dadelijk een taakstraf hebt en de straat staat te vegen. sukkels

    Geplaatst door: slachtoffer van vaarstijl WA op
  • De Waldhof op shipphoto bekeken. Een klein rekensommetje gemaakt, ladinglengte +/- 77 meter x 10,5 breedte x 4m holte, geeft op de ruimte van de laadtanks, een waterverplaatsing van 3234 cub meter, is 3234 ton, lading is 2350 ton, en eigen gewicht van het schip, zal niet meer bedragen dan 850 ton, dan zou als er geen water ingedrongen is er nog een klein positief drijfvermogen over zijn. Ik ben echter bang dat de dubbele zijde volgelopen is, maar als die vol gelopen is, kan hij met pers lucht ook weer voor 90% leeggeblazen worden via de Stb ontluchtings pijpen
    Als er al stroppen onder door geschuurd zijn kan hij met de twee bokken al gekanteld worden.
    Dat zal echt niet met groot geweld gaan, omdat de lading ook weer terug moet vloeien, en die zal nu het helemaal afgekoeld is, wel een beetje stroperig zijn. Als hij dan recht ligt, heeft het schip echt niet veel hijskracht nodig om met zijn tankhoofden boven water te komen. Als dan de cofferdammen ook leeg gepompt kunnen worden, heeft hij al drijfvermogen genoeg, om de Loreley haven ingetrokken te worden.
    Dan hoor door de behörden gelijk zeggen dat de kans er is dat het schip breekt, maar ik wil daar gelijk op antwoorden, dat zo\’n schip niet van lampeglas is gebouwd, en echt wel een stootje kan hebben, en dat de ondergrond daar terplaatse allemmaal grind is, en geen rotsen

    Geplaatst door: F.v.Meerendonk op
  • Nou,als dat spul gestolten is……ligt alles ‘in de zij’
    Ik vraag me sowieso af of die bokken dat wel kan hebben.Met z’n 3en kunnen ze 700 ton hijsen.
    Ben reuze benieuwd!Echt!

    Geplaatst door: Carina op
  • 1 pk per ton? Wie heeft dat nou? Wij hebben 1320 pk voor 1845 ton. Echte Oost-Duitse pk’s. Dat is toch genoeg?

    Geplaatst door: Kees Chinees, ms Jansy op
  • Ja jongens van de w-A kunnen wat.
    ze hebben laten zien dat het kan en ja het is veiliger zo dan met bak en schip apart.
    denk aan de platte kop met waterverplaatsing.
    gewoon goed gedaan en laat die duitsers die geen verantwoording durven nemen nu maar zeggen oke feit is dat het kan ga maar.
    de grote schepen en koppelverbanden hebben vermogen en kopschroeven genoeg.
    heb ook containerverbanden zien liggen, denk dat die al helemaal makkelijk kunnen passeren.
    wsa gebruik je verstand laat opvaart gaan en begin met gedoseerde afvaart vrij geven.

    Geplaatst door: Karel op
  • 1 pk per ton ? Weet heeft dat nou? Wij hebben 1320 bij 428 tpm, échte Oost-Duitse pk’s! Da’s toch genoeg?

    Geplaatst door: Kees Chinees, ms Jansy op
  • Aan alle die het gedrag prijzen van de W.A als je in het verleden had leren rekenen,dan heb je deze actie’s niet nodig
    maar in de waalhaven is nog plaats genoeg voor al die pochers zonder brood

    Geplaatst door: Robert op
  • Kan me niet voorstellen dat de Willem Antonie met opzet in fles langs de sperring is gevaren daar die toestemming had om afgekoppeld erlangs te gaan volgens het verhaal, denk dat het wel een communicatie storing is tussen de WSA en de sleepboot enerzijds en de Willem Antonie anderzijds, tenslotte je moet wel heel dom zijn om zo een verbod aan je laars te lappen, denk niet dat de verzekering van de Willem Antonie er om kan lachen als er wel wat had gebeurd.
    Waarom kan de afvaart er niet langs, als ze in de opvaart zelfstandig kunnen varem met meer motorgeweld zou je afvarig met behulp van 2 slepers er toch ook door kunnen, vroeger ging men met veel stroom opdraaien boven de bruggen van bijv. Zwolle en lieten de sleepschepen erdoor zakken en beneden de bruggen weer een sleep maken, hier komt evenveel vakmanschap bij kijken denk wel dat de sleepboten de afvaart op de kont kunnen pakken en een op de kop en langs de Waldhof kunnen krijgen.
    Voorts laat die geweldige EVO zich wel flink in de kijker kijken door te beweren dat de schepen zo hard nodig zijn, 2 weken stil en de vracht is op een aanvaardbaar nivo.

    Geplaatst door: Hagens op
  • Jongens zit nou niet zo te fitten,
    Wim en Ton laten gewoon zien dat het kan, dus varen met die handel.
    Waarom moet alles zolang duren, terwijl varen nu gewoon makkelijk kan. Dat spul is allang gestold, er gaat echt niks lekken

    Geplaatst door: Niels op
  • De EVO met rink jan slotema vind het erg dat de schepen met hun lading niet naar hun bestemming kunnen!Hij moet wel bedenken dat bij deze uitbuiting van de vrachtprijs een groot gedeelte van de binnenvaart op de fles gaat!!(verkoping RABO)En zijn er nog veel meer die dan niet mogen varen dan die door deze stemming gevangen zijn! Slotema word wakker je heb de scheepvaart nodig!!!!

    Geplaatst door: gerrit op
  • Niemand kan er wat aan doen dat de Waldhof is omgeslagen. Het is heel erg dat daar slachtoffers bij gevallen zijn, maar nu zijn we allemaal ongewild slachtoffer en gedupeerd. Het leven gaat door net zoals mijn vaste lasten…

    Geplaatst door: Ben op
  • Los van het feit dat hij een verbod negeerde is hij ook nog eens vele andere schippers die wel al onderweg hadden liggen wachten voorbijgevaren. Alles in het kader van ikke ikke ikke. Ik schaam me vaak om te zeggen dat ik schipper ben…..

    Geplaatst door: Janneke op
  • Brutuzzz 21-1 19.48 u. ? binnen een paar jaar varen er tankers en beunschepen met piepschuim, ballast en lassen los je maar op een andere manier op.
    Als bedenker mag je mij herinneren.

    Geplaatst door: A. Bakels op
  • als de WSA het verstandiger vond dat de W-A afgekoppeld mocht passeren dan heb ik daar toch mijn bedenkingen bij.
    de W-A heeft een koud-koud verbinding. als de W-A moest afkoppelen hadden ze veel meer moeite moeten doen om boven te geraken dan in fles.
    los van het feit dat ze een verbod genegeerd hebben lijkt het mij verstandiger om in verband op te varen dan afgekoppeld.

    Geplaatst door: Michel op
  • onbegrijpelijk, dat door sommige de bemanning van de w a als bijna helden worden gezien
    lijkt me lekker verantwoordelijk om zulk gedrag aan te moedigen
    zij hebben de solo beslissing genomen door te varen en zo regels te overtreden
    prima zij moeten ook zelf de gevolgen daarvoor dragen, maar aanmoedigen gaat toch wel ver
    zo geweldige actie is t nou ook weer niet

    Geplaatst door: s m op
  • Men had zich ook bij de WSA kunnen bedenken dat als je een NOVA erdoor laat varen er ook best koppelverbanden doorkunnen. Wel of geen toestemming. De schipper neemt op dat moment een beslissing en het is zijn beslissing. En de hypocrisie druipt er vanaf. Die slachtoffers zijn er ook nog als er enkelvarende langsvaren hoor. En hou eens op met zeuren allemaal,het gaat zoals het gaat en ik heb zelf als matroosje in Worth in de haven gelegen al die weken dat de ORINOCO daar voor de oude brug lag en daar waren ook heus mensen die er langs gewild hadden,maar dat was toen echt niet mogelijk.
    Toen het vrijkwam was het ook wild-west. Ze moeten gewoon beslissen dat alles kan varen en en dan 6uur opvaart en 6uur afvaart. Succes en veel wijsheid gewenst daar en hou aub op met vitten op elkaar

    Geplaatst door: Erwin van Bussel op
  • Goedzo wimme ton en arie ik had hetzelfde gedaan varen met die hap net als een paar jaar geleden in koblenz op de moezel . groetjes arie.

    Geplaatst door: arie,r op
  • houd de wereld op na de voormast

    Geplaatst door: mmvs op
  • Top wim en ton ik had precies het zelfde gedaan.

    Geplaatst door: frank kvb Milano op
  • Gewoon een aanklacht wegens het moedwillig in gevaar brengen van de bevolking van St Goar en St Goarshausen,vaarbevoegdheid weg en een boete welke de vrachtprijs overtreft,als het zich niet loont doet men dat niet zo gauw opnieuw.

    Geplaatst door: C.de Vette op
  • er staat ne foto op de site hier dat er em in de dag passeert om 16.30 u , misschien een storm in een glas water !!!!

    Geplaatst door: andre op
  • Ach @Kapitein Je ken kan nog zoveel feiten willen uitleggen Maar het feit is dat hij simpel in overtreding was Hen kennende zullen ze net als kleine kinderen willen kijken waar de grens was En nu zogenaamd zeggen dat….

    Geplaatst door: Jan op
  • @ Kapitein

    Als het legaal is wat hij heeft gedaan waarom wordt hij dan vervolgd?

    Ik vind het verschrikkelijk asociaal wat de WA gedaan heeft, en hoop dat er geen financiele straf op staat, maar iets wat hij echt merkt ( taakstraf of gevangenis voor een paar dagen).
    Ik vaar zelf ook op een verband en zal het niet in mijn hoofd halen dit te doen.
    Dan maar geen held zoals sommige idioten beweren, maar wel een geweten

    Geplaatst door: André op
  • de willem antonie lag niet zo diep en hij had toestemming om afgekoppeld met voorspan er door te gaan, maar de wsp heeft verzaakt hier op toe te zien. Toen de voorspanboot vast zat, wilden ze gaan afkoppelen, maar deze man van de voorspan zei dat ze het zo wel deden. Ga met zijn allen eens een beetje nadenken ipv verwijten!!!

    Geplaatst door: Kapitein op
  • deze actie heeft niets met lef te maken maar puur met overtreden van regels en ik kan mij de weerstand van schippers die wel hun beurt liggen aftewachten zeer goed voorstellen want zo wordt de overtreder beloont daar deze gewoon zo kan lossen en degene die braaf afwachten bestraft daar t iedere dag weer geld kost
    lijkt de omgekeerde wereld

    Geplaatst door: s m op
  • gewoon een jaar lang vaarverbod voor w-a aan st goar. en dat moet nu ingaan.
    hebben we in nl geen last meer van die aso’s

    Geplaatst door: noorden op
  • Nota Bene:
    Het zou mij ten zeerste verbazen als de bevrachter NIET meebetaald.
    Zulke kantoren zijn anders heel wat liggeld kwijt.
    Dan is € 5000,00 een peuleschil……

    Geplaatst door: Cor op
  • Wie is er hier gek?
    1-Dengene die bewust risico neemt, en ook anderen in gevaar brengt, tegen dwingende maatregelen van de overheid in ?
    2-Dengene die gewoon in het rijtje aansluiten en ook nog eens € 0,25 per ton per dag bij hun P&I verzekering kunnen vorderen……

    Lef is iets wat niet tenkoste gaat van anderen…
    Daar kun je hier in iedergeval dus niet van spreken

    Als de WSA ten onrechte spert, dan zoek je met elkaar naar een oplossing, en niet als solist.

    Geplaatst door: Cor op
  • Volgens mij luid het spreekwoord “brutalen hebben de halve wereld” Die schipper op de W-A heeft gewoon meer lef getoond al dan niet gestuurd door opdrachtgever of bank.Ook heeft hij getoond dat het prima te doen is met een verband,dus proef geslaagd.En nu mensen horen spreken over fatsoen of collegialiteit krijg je toch braakneigingen van,het gaat er tenslotte om je bedrijf te laten overleven in slechte tijden.(als je al voor minder dan een ander gaat varen kun je niet ook nog stil blijven liggen)Waarschijnlijk betaald de schipper de boete,en als die hoog genoeg blijkt blijft ie de afvaart wel liggen.Als die boete nou meevalt komt ie wel te daal en weet iedereen dat ie kan varen.

    Geplaatst door: haaa op
  • wat een land verrader zijn dat zeg van die W.A zeg
    grote boeten moeten ze op leggen minnimaal 500.000 euro doen ze het gelijk niet meer
    maar ze zullen wel van die mafia vriendjes hebben
    het is een schade die gasten verpesten alles voor een ander eerst maken ze de vracht prijzen kapot en nu dit
    ze moesten eerst maar eens iets erg mee maken ze hebben nog geen respect voor de overleden bemanning leden

    boze schipper
    ik hoop dat ie gasten door iedereen uitgekost worden

    Geplaatst door: kvk op
  • Nou heb ik al verschillende berichten zien staan. Over het feit dat iemand voor in de kerk zit. En met God aan je zijde mag alles zolang je maar voor in de kerk zit. Even een misverstand uit de wereld helpen. De mensen van de W-A zitten helemaal niet in de kerk. Dus laat staan voor in de kerk. Ze varen gewoon continu. Dus even de reacties zonder kerk en God plaatsen A.U.B

    Geplaatst door: André Nieuwkoop op
  • Ja van deze mensen was het te verwachten Maar zij staan nu wel voor onze branche op de voorpagina
    En daarbij hebben ze nog een “fanclub” ook
    Ja hoe staan we er als branche voor
    En dan ook nog zeggen tegen de Duitsers we hebben het niet geweten
    Maar goed we kunnen ze weren op allerlei manieren maar ze krijgen zo meteen gewoon weer werk in de afvaart vanuit dat zelfde oord en daar is waar het hen omdraait Niet om respect en een beetje collegialiteit en FATSOEN naar een ander toe maar alleen om de IK-vorm

    Geplaatst door: schaamteloos op
  • Met god aan je zijde mag je toch alles!!! Wat krom is brij je gewoon recht. Zolang je maar niet op zondag vaart.

    Geplaatst door: Niettegeloven op
  • Alle koppelverbanden hadden willen doen wat W-A gedaan heeft. Maar durfen of kunnen het niet. En wat doe je dan? Dan ga je lopen zeuren.
    En waarschijnlijk gaan ze er afvarig er als eerste door, mooi toch!

    Geplaatst door: W-A fanclub op
  • Hallo allemaal,
    Waarom zo veel ophef.
    JULLIE WAREN ER NIET BIJ.
    Hij had plaats genoeg plus voorspan.
    Nu waar ligt de fout nu?
    Zal ik u zeggen bij de wsa.
    Dagen liggen we te wachten en op het laatst na slechte berichtgeving gaat het vrij.
    Niemand neemt zijn verantwording,kijk naar de vracht prijzen als voorbeeld.
    Heeft een schipper het lef om te gaan krijg hij gelijk comentaar van een paar collega,s.
    Ik hoop dat hij ook nog af gaat.
    Al is het minstens nog 2 weken dicht.

    Geplaatst door: Al op
  • Spiegeltje spiegeltje……
    Hoe sociaal ben je als je je collega’s in deze sperring voorbijvaart en door het verbod heen knalt ?
    Hoe veel verantwoordelijkheidsgevoel bezit je als je dergelijke risico’s neemt zoals nu ?
    Hoe bekijkt de ladingeigenaar en bevrachter van de WA zo iets ?

    Je wilt toch geen eens de spiegel daar aan boord zijn ? ik zou barsten……

    Geplaatst door: Cor op
  • Het zijn en blijven werkendammers altyd al doordrammers geweest
    Zondag weer voor in de kerk

    Geplaatst door: Abram op
  • De Willem Antonie zal vandaag wel ergens lossen,dus ga er maar van uit dat hij morgen zal willen laten zien dat het te daal ook kan,fijn zulke collega’s.

    Geplaatst door: C. de Vette op
  • Als ik het goed begrepen heb worden de beslissingen over de voorbijvaart aan de Waldhof door de wsa in goed overleg met de experts van onder andere Mamoet gedaan.De experts van Mamoet die onder andere de Koersk hebben geborgen hebben denk ik meer zicht op de situatie als de paar uit hun nek lullende schippers die hier hebben gereageerd en zichzelf superkapiteins vinden.(misschien zou het een goed idee zijn als de wsa voor diegenen anti depressiva uit zou gaan delen)
    Als de situatie het toe zou laten zouden er zeker ook al proefvaarten met afvaart en duwverbanden plaatsgevonden hebben.Loop allemaal niet zo te stressen als je door deze stremming met je bootje naar de klote gaat komt dat niet door de wsa maar door een heel slecht ondernemerschap de afgelopen jaren!ps.er zijn nog steeds 2 vermisten waarvan de lichamen zich misschien nog in het verongelukte schip bevinden! denk daar aan als je met of zonder toestemming langs de Waldhof vaart.

    Geplaatst door: Halleröder op
  • de w.a is pas woensdag langs lobith die heeft nooit gelegen en naait nu zijn collega,s .
    ieder voor zich en god voor de w.a

    Geplaatst door: p op
  • Ik hoor het graag zeggen, de wet is de wet en je moet hem naleven. De manier van handelen van het WSA is broodroof. Gaat daar één of andere burocraat beslissen dat de afvaart en koppelverbanden er opvarig niet doormogen. Als je daar met eenrichtingsverkeer afvarig niet doorheen kan. Dan moet ik nooit meer de moezel met hoogwater afkomen. Het bewijst nogmaals dat de Duitsers een grote muil hebben als ze in je stuurhut achter het vaartijdenboek komen vragen, maar als het er op aan komt… Of het nu een ongeval is op het water, of een love parade. Ik heb veel zin als er nog eens zo een smurf mijn stuurhut binnenkomt, die standepede aan de deur te zetten. Zou ik dan ook strafrechterlijk vervolgd worden. En trouwens stop nu eens met bij elk item te beginnen zeuren over mensen die het nodig hebben en wat dan ook, het is afgezaagd.

    Geplaatst door: nog ne jansens op
  • Ik begrijp die jongens van de Willem-Antonie heel goed. De bekeuring die ze krijgen is waarschijnlijk goedkoper dan nog een paar dagen op eigen kosten af gaan liggen wachten tot de heren WSP en de rest het een keer verantwoord vinden. Ik had hetzelfde gedaan als ik er had gelegen. Poen is poen.

    Geplaatst door: Kees op
  • dit had veel eerder moeten gebeuren, met deze waterstand staat er op de hoek water genoeg om kort om de groene ton te varen maar ja bij WSA durf niemand de verantwoording te nemen en dan vraag je om zulke actie als de Willem Antonie heeft gedaan en misschien wel op aandringen van de klant.

    Geplaatst door: Fred op
  • het is een schande .de wet moet je naleven .en jansens kom je iets te kort dat je ieder aan t op jutten bent of denk soms dat je de superman bent .maar regels zijn regels .punt komma uit .

    Geplaatst door: s op
  • @Jansens,oké ieder zijn eigen mening,het feit is natuurlijk wel dat als er schippers die minder goed zijn als u daar ook maar een klein foutje maken de chaos kompleet is.
    veel succes met uw oproep. Gr,Ovcák

    Geplaatst door: Ovcák op
  • @ovcàk
    Hebben daar met auto geweest. Er is ruimte zat. Als het tegen sperren is dan varen we de Moezel , Main of Neckar ook en daar is VEEL MINDER plaats.

    Geplaatst door: jansens op
  • Verstoß gegen Verkehrsregelung in St. Goarshausen
    vom 21.01.2011, 19:00 Uhr
    Der heutige Verstoß eines Schubverbandes gegen die Verkehrsreglung
    in St. Goarshausen wird strafrechtlich verfolgt.
    Den Anordnungen des Wasser- und Schifffahrtsamtes und der Wasserschutzpolizei
    ist unbedingt Folge zu leisten
    info :www.elwis.de

    Geplaatst door: anoniem op
  • @Jansen,ik weet niet of u de situatie ter plekke gezien heb maar in het echt ziet het er allemaal toch een beetje anders uit dan op de diverse foto’s.
    Ik ben er vandaag opvarig langs gevaren en naar mijn mening is het absoluut op dit moment niet verantwoord om de afvaart er voorbij te laten.

    Geplaatst door: Ovcák op
  • http://www.wsv.de/ftp/presse/2011/00071_2011.pdf

    denk toch dat de W-A een probleem heeft.
    Hij had ze beter even bak en schip los kunnen maken…

    Geplaatst door: Rr op
  • We zouden met nen hoop gewoon moeten afvaren. Wat de WSA nu allemaal uitsteekt dat is niet normaal. Iedereen zou schade cleams moeten sturen naar de WSA. De proefvaart was goed verlopen. De Info die ze geven is heel vaag !

    Geplaatst door: Jansens op
  • @ dirk

    ik durfde dronken in een auto te rijden,
    tot ik die voetganger overhoop reed.

    Geplaatst door: ik hier op
  • Waarom is dit schande?
    Sommige mensen durven wat meer.
    Vroeger mocht er niet in het donker gevaren worden in het gebergte
    Ook toen voeren er schippers(zelfs zonder radar)
    Ik zie het probleem niet echt.

    Geplaatst door: dirk op
  • Top Lui???? niet weten ?????? Wat niet weten, dat het gestremd is? Het is ongehoord, helemaal mee eens dat ze hem strafrechtelijk willen vervolgen. Al zijn ze nog zo goed, dit doe je niet.

    Geplaatst door: Hiho op
  • Doe normaal het is een schande om ze tegen te houden.
    Top lui,
    En de voorspan wou ze helpen dus.
    Niet laten als je niks weet.

    Geplaatst door: Al op
  • Het klopt dat het kvb Willem – Antonie is doorgevaren.
    Het is een schande,ze zouden de dader zijn papieren in beslag moeten.

    Geplaatst door: roddy op
  • Het ongeluk van de MTS Waldhoff is een ramp, het verliezen van 2 mensen een catastroffe en hierbij mijn oprechte deelneming maar op Elwis werd medegedeeld door RVZ Oberwesel dat een Koppelverband omstreeks 19uur ondanks dat hij niet mocht varen het recht in eigen hand heeft genomen en gewoon langs de tanker Waldhof gevaren wordt. Uit navraag heb ik begrepen dat het om het KVB Willem Antonie gaat en hij zou strafrechtelijk vervolgd worden, als het waar is heb ik daar geen woorden voor dat iemand denk god te zijn en besluit ondanks het verbod gewoon toch maar te gaan varen geen strag is hoog genoeg voor die mensen!!! Maar dan moet het wel kloppen wat ik hoot dus mensen niet te snel oordelen!!!

    Geplaatst door: Klaas op
  • is het geen optie om bij centertanks slingerschotten aan te bevelen? bv. 15 cm zwevend boven de vloer? dan heb je toch 1 tank, maak je nu een scherpe manoevre wordt de lading niet in een keer naar de zij geslingerd.

    Geplaatst door: kees op
  • @ A. Bakels
    21-01-2011 op 14:03

    Lekker praktisch ook, piepschuim.
    Om even ballast te zetten of om iets aan dek te lassen.

    Geplaatst door: Brutuzzz op
  • @Bakels
    U ziet het misschien wel goed Maar de tendens is massa is kassa en Hoe groter hoe goedkoper

    Geplaatst door: Maria op
  • Ik heb niet alle reacties gelezen en misschien is mijn opmerking al ergens geplaatst, is het niet raadzaam om dit soort gevaarlijke ladingen met kleinere schepen het transport te doen.
    Onlangs is een beunschip gezonken en ik heb toen een aanbeveling gedaan om de dubbele wand te vullen met piepschuim lijkt mij het bestuderen waard idem voor tankers.

    Geplaatst door: A. Bakels op
  • gelezen: .Een schip afgeladen met zwavelzuur met een bepaalde diepgang zal echt niet zomaar om vallen want het gewicht ligt onder de waterlijn en niet bovenwater.
    —————————————-
    Daar heb je gelijk in, alleen wanneer de meeste tanks max gevult zijn. Doe je alle tanks gelijk hoog, kom je met SG van 1,8 maar dik 2 m.vloeistof hoogt in de tanks. Dan is de berekening vrije vloeistof van toepassing. Kijk eens op kustvaartforum bij stabiliteit. Dus hij kan wel degelijk door verkeerd belading instabiel zijn.Pas op ik zeg KAN.

    Geplaatst door: subaru rijder op
  • Heel triest wat er gebeurd is.
    Maar ik vraag me af: waar kunnen alle binnenschippers hun schadevergoeding indienen???
    Als in de Moerdijk een bedrijf in brand staat kunnen omliggende bedrijven een schadevergoeding indienen omdat ze 2 dagen niet bereikbaar zijn.
    Nu liggen er tientallen schippers(lees bedrijven) stil of hebben stil gelegen door dit trieste ongeval.
    Laat de scheepvaartinstanties zich daar eens voor inzetten.
    Want ondanks alles wat er aan de scheepvaart verdiend word zien walmensen hun nog steeds als een stel nomaden die niet zo belangrijk zijn.
    En is het een risico van het vak.
    Ik vindt het als ex schipper heel triest dat er nog steeds geen voorzieningen zijn voor deze gedupeerde die het al loodzwaar hebben.

    Geplaatst door: Lisa op
  • mijn deelneming voor de familie van de slachtoffers
    maar weer een bewijs dat onze mooie dubbelwandige tankers toch niet zo veilig zijn het gebeurd vrij veel dat ze plots scheef liggen of product lekkage hebben in de dubbele wand er zal nog meer gebeuren met onze nieuwe spullen enkel hoop ik wel dat e geen mensen bij omkomen

    Geplaatst door: johan op
  • Allereerst familie en vrienden en collega’s van de waldhof veel sterkte gewenst.
    Hopelijk gaat het allemaal niet zo lang duren als ze voorspellen een beetje geluk is altijd meegenomen..
    Maar van de schuttevaer valt het me tegen dat er alleen over dit oponthoud wat wordt vermeld.
    Bijvoorbeeld…. en dat zou zo maar kunnen gebeuren dat de deuren van sluis regensburg open staan boven en beneden….maar niet meer dicht te krijgen zijn en men 4 tot 5 duizend ton stenen heeft gestort in de sluis om zo de stroomsnelheid eruit te halen zodat de deur beneden dicht kon.
    Wanneer de reparatie klaar is en men weer verder kan varen, nu het weer open is vanwege hoogwater is de vraag.
    Aan de andere kant het kanaal schijnt beneden sluis hausen zo’n grote bult zand te zijn ontstaan na het hoge water dat er eerst moet worden gebaggerd…en dat gaat waarschijnlijk tot 3 febr. duren…dus krant ga eens verder kijken dan op de rijn….
    Iedereen veel geduld gewenst.

    Geplaatst door: cootje op
  • Op http://www.mammoetmaritime.com kun je het in te zetten materiaal zeer gedetailleerd bekijken. Klik op mediacenter en dan op equipment book. Dan op het equipment book van Mammoet Maritime. Het begint met de bok Amsterdam.

    Geplaatst door: Gabber Joop op
  • Dat was de eerste proefvaart ja! Maar er zijn inmiddels nog meer schepen langs, geladen 110 meter tanker en de duancis en nog wat.. Ze zijn nou weer aan het kijken of de waldhof nog steeds stabiel ligt en dan gaan ze weer overleggen.

    Geplaatst door: Stephan op
  • De proefvaart vond plaats met een Dortmunder, da’s zo’n 900 ton… De meeste schepen tegenwoordig zitten ver boven de 2500 ton… Wat als er een 135 m van 5500 ton langs gaat?

    Geplaatst door: Robert Haniel op
  • Schiffsunfall an der Loreley bei St. Goarshausen
    Erste Versuchsfahrt erfolgreich verlaufen
    Pressemitteilung 8 vom 19. Januar 2011, 17:00 Uhr
    Die Entwicklung des Kolkes oberhalb des gesunkenen Tankschiffs
    „Waldhof“ beeinträchtigt die sichere Lage des Schiffes weniger als
    gestern noch vermutet. Die letzten Peilungen des Wasser- und Schifffahrtsamtes
    Bingen zeigen, dass sich der Kolk zwar weiter vergrößert,
    aber den Schiffskörper nicht untergraben hat. Außerdem konnte der
    zweite Ponton früher als geplant vor Ort gebracht und die „Waldhof“
    damit gesichert werden. Hinsichtlich der Lagestabilität des gesunkenen
    Schiffes und der Belastungen des Schiffskörpers ist die Situation demnach
    günstiger als gestern.
    Das Wasser- und Schifffahrtsamt Bingen hat deshalb entschieden, bereits
    heute eine versuchsweise Passage der „Waldhof“ in Bergfahrt zuzulassen.
    Diese Versuchsfahrt mit einem kleinen Frachtschiff wurde
    vor Kurzem erfolgreich beendet. Eine Bewegung der „Waldhof“ durch
    die Vorbeifahrt wurde nicht festgestellt. Die Versuchsfahrten werden
    am morgigen Donnerstag fortgesetzt. Hierzu wird das Wasser- und
    Schifffahrtsamt gezielt einzelne zu Berg fahrende Schiffe ansprechen.
    Die übrigen Fahrzeuge haben auf ihren Liegeplätzen zu verbleiben.
    Gleichzeitig trifft das Wasser- und Schifffahrtsamt Bingen Vorkehrungen,
    um erforderlichenfalls einem weiteren Anwachsen des Kolkes
    entgegenzutreten. Ein Baggerschiff wird in der Nähe der „Waldhof“ in
    Bereitschaft gehalten. Es wird Wasserbausteine in den Kolk einbauen,
    falls eine Unterspülung des Schiffes eintritt. Die Entwicklung des Kolkes
    wird weiterhin durch Messungen des Flächenpeilschiffs „Unkelstein“
    überwacht.

    Geplaatst door: Ko Drenth op
  • @nemo
    je lijkt wel een echte clownvis!
    EEN TANKSCHIP DAT GEZONKEN IS KAN ZIJN LADING NIET WARM HOUDEN!!!!KIEKE

    Geplaatst door: eric op
  • @ KB
    Op het moment dat de tanker daar voer was er geen vaarverbod, het verbod was die woendsdagmiddag rond 16 uur vrijgegeven. En er was op dat stuk nog geen vaarverbod, dat begon pas 8 km daarbeneden tot Koblenz (walersheim). Dus de tanker kon daar gewoon varen.

    Geplaatst door: Peter Slagter op
  • Los van het ernstige ongeval heb ik als walbewoner een vraag. Op tv. horen wij dat de vaart vanwege de hoge waterstand is gestremd op de Rijn.Hoe kom dan een schip, ongeacht welk, daar terecht en nog wel in de nacht.
    Vaarverbod is toch vaarverbod?

    Geplaatst door: k b op
  • Het is helaas erg spijtig wat er is gebeurt,twee vermisten en een hoop schade.
    Het is de wed van murphy! Wat er precies gebeurt is daar zullen wij waarschijnlijk nooit achter komen. Het is te hopen dat er een nieuwe ervaring mee opgedaan wordt en dat wij er met z’n alle er wat van leren. Er wordt naar mij idee meer teveel gedacht aan hoeveel we aan het eind van het jaar verdiend hebben, en dat er grenzen worden overschreden dat zien we pas als het fout gaat. Dan zijn we in een keer de zieligge huilie,huilie schippers die het zo slecht hebben! Maar we vergeten dat we met z’n alle er zelf aan meewerken om ons zo gek te laten maken om tegen, en tegenwoordig zelfs onder de kostprijs te gaan varen. Dat we daarmee de veiligheid en normale werkomstandig heden uit het oog verliezen nemen we maar voor lief. Dit zal niet direkt de oorzaak zijn van dit ongeluk en mischien wel een kleine ramp, maar als ik de meeste verhalen lees hier boven dan moet ik helaas concluderen dat de meeste die hier boven hebben geschreven, volgens mij niet het niveau halen van de basisschool. Een klein voorbeeld: Er wordt volgens een van de schrijvers geciteerd uit het chemiekaarten boek over het smeltpunt van Zwavelzuur. Dat zou tussen de 3 en 10 gr.C. zijn. Nou, ik zou er -32gr.c. van maken. Ik denk dat we dat voorlopig niet gaan meemaken. Laten we nu maar gewoon accepteren wat er gebeurt is en het bergen en aan de speciaalisten over laten. En zullen we het speculeren ook maar achterwegen laten? Want daar heeft ook niemand wat aan. Als men denkt hierdoor falliet te gaan dan is er vooraf al iets niet goed gegaan. Ga er maar van uit dat de mensen die op de Waldhof varen en de rederij waarvoor hij voer weten waar ze mee bezig zijn. Deze voeren al Zwavelzuur nog voor dat de meeste van jullie konden lopen. Veel sterkte voor familie van de slachtoffers gewenst.
    mtv groet V.P.van den Berg

    Geplaatst door: vincent op
  • Ik ben zelf geen tankschipper specialist,maar droge lading.Ben betreurt voor het gene wat gebeurt is,en medeleven gaan uit voor de familie van vermisten.Naar deze averij zal er dan geen nieuwe S.I wetlijn moeten komen voor dubbelwandig center tankschepen die alleen maar zwavelzuur varen dat die gewoon een middenschot moeten hebben?Of kunnen/moeten ze deze lading warm behouden net zoals stookolie,wat in de winter ook sneller stolt?

    Geplaatst door: nemo op
  • weet je wat mij verstandig lijkt ? gewoon aan t werk gaan , de machinekamer verven ofzo . en laat t speculeren aan de vakmensen over . want iedereen heeft wel een mening . t is nu toch eenmaal gebeurd , dus neem die extra tijd om je schip onderhanden te nemen .

    Geplaatst door: jose op
  • gewoon gecontroleerd leeg laten lopen niks aan de hand,er is geen andere oplossing hoe wil je met een bok drie duizend ton van de bodem trekken heb zelf die zooi gevaren als je eht vermengt met water gecontroleert is er niks aan de hand.
    ja het is niet de bestte oplossing maar we liggen al eenw eek en er is nog niks gebeurt

    Geplaatst door: pietje chemietje op
  • je kan er wel langs varen op verantwoorde manier denk ik je neemt voorspan als de voorspanboot boven het wrak is gaat hij treken en het schip stop tot boven het wrak zo heb je minder zuiging bij het wrak ps is maar een iedee .allen veel sterkte .

    Geplaatst door: arie.r op
  • Volgens de laatste berichten van de wsa Bingen gaan ze ten vroegste de vrijdag proefvaarten doen.
    En ze spreken van 200 schepen die er voor liggen maar dat moet al een pak meer zijn.Ik lig in Keulen en tel al 70 schepen op de ais.

    Geplaatst door: Franky op
  • Kapseizen met zware producten aan boord is met centertanks absoluut mogelijk, helemaal als de s.g. boven de 1.5 komt. De tanks van de Waldhof waren ook niet helemaal gevuld, op de Waldhof is dit tot een s.g. van 1.2 onbeperkt. En een schip van 11,40 is ook stabieler als een schip van 10,50 breed, die ook nog eens verlengd is.

    Geplaatst door: b.de kruif op
  • Mijn aandacht en sympathie gaan, naast mijn deelneming aan de nabestaanden van de opvarenden, ook uit naar alle opvarenden van de schepen die nu niet voorbij de “Waldhof” kunnen varen. Het is voor met name de zelfstandigen onder hen toch ook iedere keer weer afwachten hoe lang deze inkomstenderving gaat duren. Dit vooral in een periode dat het toch al dag en nacht knokken is voor je boterham. Deze landrot wenst u allen heel veel sterkte en hoopt dat er weer snel gevaren kan worden.

    Petty

    Geplaatst door: Petty op
  • engineer,
    Als ik honger heb neem ik wat te eten stress is voor mij niet nodig geen belang bij.
    Maar als je een opmerking maakt en iemand stel daar een vraag over uit pure intresse wil dat niet meteen betekenen dat het te maken heeft met honger ,jaloezie,stress het kan ook uit leer gierigheid zijn,want wat mij echt intreseerd is wat gebeurd er met een tanker die je na een aantal jaren verlengd of verhoogd ivm dubbelwandig maken voor de maximaal aantal cubs je brengt tenslote veel meer staal in een bestaand schip

    Geplaatst door: kees op
  • een vraagje aan de ervaren mensen hier.
    kan het geweest zijn de waldhof ballast heb moeten zetten om onder de lading pijp te komen???

    Geplaatst door: noorden op
  • een vraagje aan de ervaren mensen hier.
    kan het geweest zijn de waldhof ballast heb moeten zetten om on de lading pijp te komen???

    Geplaatst door: noorden op
  • Kees,
    Heeft U honger? U haps zo lekker.

    Een enkelwandige tanker die je dubbelwandig maakt, is natuurlijk ook een dubbelwandige tanker!

    Ik heb alleen de voordelen cq. nadelen van dubbel of enkelwandig benoemd. Jullie zijn zo gestresst dat je niet eens de tijd neemt een verhaaltje rustig te lezen!

    Geplaatst door: engineer op
  • Korte reactie aan Meerendonk zijn adres,
    Wat een slap gelul, vaar al jaren met een tanker met centertank door de wereld en ook met div.’zware producten’ en heb nog nooit het idee gehad dat er iets fout ging of zou gaan.
    Natuurlijk kan het een menselijke fout zijn maar als de Waldhof gewoon heeft geladen en geen lekkage heeft gehad(nog steeds onduidelijk) gebeurd er niets, Denk eens na, het gaat hier over stabiliteit.Een schip afgeladen met zwavelzuur met een bepaalde diepgang zal echt niet zomaar om vallen want het gewicht ligt onder de waterlijn en niet bovenwater.

    Je gaat ook geen volle zware containers laden op 2 of 3 lagen lege containers.STABILITEIT!!!!!!!!!

    Mijn gedachte gaat uit naar de mensen die een leven moeten missen en de rest is alleen maar geld.

    Geplaatst door: Anti Meerendonk op
  • Of gewoon eens even een paar lessen Nederlands schrijven. Beginnen we met punten en komma’s.

    Geplaatst door: Niettegeloven op
  • Ik wil even reageren op het berichtje van binnenvaarder van 16.53 uur. Ik opereer al jaren onder deze naam op het binnenvaartforum etc. Mijn e-mailadres begint zelfs met deze naam. Ik distantieer mij dan ook van ieder commentaar van deze persoon.
    Met vriendelijk groet,
    Geert

    Geplaatst door: Geert op
  • Zoals gewoonlijk staan de beste stuurui cq kapteins weer aan wal.Zullen we het maar gewoon aan de specialisten overlaten?

    Geplaatst door: stekel op
  • Dat die tanker op zijn zij ligt, moest een keer gebeuren, want elke “nieuwe tanker” schipper is hier bang voor, Nieuwe tankers hebben doordat ze Dubbelwandig zijn Centertanks, dat wil zeggen tanks in het midden zonder tussenschot, en ook een dubbele bodem van 70 centimeter hoog, en als deze dan niet vol zijn, gaat door de middelpunt vliegende kracht, als je een bocht omgaat alle lading naar een kant met als gevolg dat je geweldig scheef gaat, daarom word er met die nieuwe tankers tank voor tank geladen, tot hij tot 98,5% vol is, en er altijd maar één tank half afgeladen is.
    Het probleem met deze tanker is , dat zwavelzuur een soortelijk gewicht heeft van 1,86 dus ruim 2x zo zwaar als gasolie[0,84] dus de inhoud van de tanks is veel te groot, en daarom kunnen ze die tanks niet vol laden en met enige volle tanks varen kan ook niet omdat dan de bodemdruk te groot word. Een tank is altijd 375 m3 of kleiner, en dan komt er op de steunen van de tank met het eigen gewicht +- 750 ton op 10 meter lengte te staan. Dit houdt in dat alle lading in 3 tanks kan, en er zijn er waarschijnlijk 9. Recht uitvaren is geen probleem met half geladen tanks, maar als je een bocht neemt moet je het heel voorzichtig doen.
    Het ongeluk is gebeurt, net na het vrijgeven van de vaart, na hoog water, dan kan je het nog zo voorzichtig doen, maar als je zo geladen ligt en met een drijfgangetje om de Betteck moet, dat gaat dan niet, en moet er gedraaid worden om uit de bocht te komen, en dan krijg je snelheid in het water, wat daar met 10 tot 12 km per uur door de bocht komt, en met de eigen snelheid erbij ga je dan over de 20 km de volgende bocht [Loreley] om, en dat is fataal geworden
    Ik hoop het duidelijk uitgelegd te hebben

    Geplaatst door: F.v.meerendonk op
  • Jongens wat zijn de Nederlanders toch goed overal in he, vooral in commentaar leveren waren ze ook maar zo goed in he varen. De een zit 4 weken op de wal en anderen willen de sluis uit als het licht nog op rood staat en je het hebt mensen die de auto van dek varen en hoeveel stuurhutten zijn er niet af gevaren de laatste jaren, allemaal nederlanders die dat gebeurt, O wat zijn wij toch beste schippers. Het is niet te hopen dat al die zo genamende schippers zelf eens wat overkomt want dan weten jullie is hoe of dat voelt als er over je word geschreven.

    Geplaatst door: binnenvaarder op
  • Hallo iedereen,laten we even stilstaan bij de famielie van de slachtoffers.
    Die mensen hebben meer aandacht nodig dan,
    al dat gezeur over dubbel en enkelwandige tankschepen.
    Zekerheid hebben we met geen van beide schepen.
    De zekerheid is bij de staat,gewoon MARKE II met paar meter verlagen en dan ook alleen met daglicht door het gebergte varen.
    Wens iedereen verder een behoudenvaart zover het mogelijk is

    Klaas

    Geplaatst door: Klaas op
  • jongens laten we eens stilstaan bij de ellende voor de familie van de slachtoffers !! de scheepvaart heeft al zoveel klappen gehad , die komt deze ramp ook wel weer te boven . t is allemaal al erg genoeg !!!!!

    Geplaatst door: jose op
  • Op de volgende link kunnen jullie eventueel de persberichten van de WSV bekijken. Deze worden per dag vernieuwd. Zijn er misschien een hoop vragen minder.

    mvg Huub.

    Geplaatst door: Chinder op
  • Vraagje aan engineer,
    Als dubbelwandig bij lekkage in dubbelle zij in stabieler wordt[volgens u onberekenbaar] waarom mogen enkelwandig dan ombouwen naar dubbelwandig en in sommige gevallen tankdek verhogen om zo groot mogelijke tonnenmaat te krijgen. en volgens mij hebben dubbelwandige tankers een lek stabiliteitsberekening waarin de stabiliteit word aangegeven bij lekkage van een of meerdere lekke dubbelle zijde

    Geplaatst door: kees op
  • Marko volgens mij woon jij in Den Bosch

    Geplaatst door: abram op
  • Wat kan iedereen toch lekker zeuren, dat het gebeurt is is al erg genoeg.
    Denken de mensen echt dat de WSA het niet zo snel mogelijk vrij willen hebben? Tuurlijk kunnen er dingen anders en sneller, maar dan zijn er weer andere dingen om over te klagen. Zeker als er wat mis gaat.
    Ik denk dat ze echt wel de best doen om het zo snel vrij te geven.

    Geplaatst door: André Slagter op
  • Reactie op Hennie, als ik zo vrij mag zijn mag je je om je leeftijd vragen ik heb namelijk het idee dat je ergens rond de 10 jaar bent zo schat ik zo in als ik je reactie lees, over dat konten likken bij de oliemaatschappijen gesproken, ik weet niet hoe jij dat ziet maar die bedrijven zoals Shell Bp Esso enz enz hebben er belang bij goedkopere dus vaak minder veilige enkelwandige schepen om hun producten zo goedkoop mogelijk van a naar b te krijgen en dus zie ik de link niet tussen dubbelwandige schepen en kont likken bij die lui dubbelwandige schepen kosten meer dus zeg jij het maar, maar misschien moet je niet meer mee doen met deze discussie ik begrijp dat je een beetje gefrustreerd raakt als de waarheid eens geschreven wordt over veiligheid want daar ging het over in mijn geschreven stukje,
    het was niet mijn opzet om je boos te krijgen maar je moet wel de realiteit in ogen zien, mag ik zo brutaal zijn je te vragen of je toevallig een enkelwandige tanker bezit of er op vaar of iets dergelijks?

    M.v.g Marko

    Geplaatst door: Marko op
  • Als iedereen nou eens ophield met zeiken zeuren en klagen.
    Dubbelwandigen tankers zijn gewoon veiliger,maar de enkelwandige tankers hebben we gewoon ook nog nodig(gun elkaar een boterham)
    Het wordt misschien tijd dat er eens samen gewerkt wordt door iedereen(enkel,dubbel,vracht)
    Om ergens opgelopen schade te kunnen verhalen,als er schade of verlette tijd wordt opgelopen,door het niet reageren van de WSA.drijvende tonnen die niet worden opgeruimd of niet snel reageren op ongelukken.

    Geplaatst door: marc op
  • In het vergelijk enkelwandig dubbelwandig, is al lang naar voren gekomen dat bij aanvaringen etc.
    het milieu minder belast word, omdat het risico, van uitsroom van lading een stuk minder word.
    Een groot nadeel van een dubbelwander is inderdaad de stabiliteit, niet alleen in de binnenvaart maar ook op zee. Het gaat prima zolang
    de toestand van het casco in takt is. Maar bij schade of bv. een gescheurde las word de
    stabiliteit van dubbelwanders onvoorspelbaar.
    Ik denk dat we moeten hopen dat dit niet te vaak gebeurd want dan zou de veiligheid van dubbele t.o.enkelwanders wel eens ter discussie kunnen komen. Verder iedeeen een goede en veilige vaart, zowel enkel, dubbel, droog nat enz.

    Geplaatst door: engineer op
  • Als geinteresseerde in de binnenvaart lees ik regelmatig o.a. deze site. Wat mij teleursteld is het taalgebruik in sommige reacties die natuurlijk alleen met de voornaam worden ondertekend.
    Heel Jammer!
    Peter Gog.

    Geplaatst door: Peter Gog op
  • Martin,

    Ga aub gewoon roest bikken oid. maar onthou je van dit soort uitspraken.
    Laat die berging maar aan experts over, dat komt best goed. Laat de binnenvaart eerst de zaken in eigen keuken maar eens ordenen.

    Geplaatst door: pietje op
  • water onder dubbele bodem dan gaat elk schip die sb en bb zijbeun niet geschijden hebben

    Geplaatst door: g.t op
  • Ik vraag me nog steeds af hoe dit schip kon kapseizen. Moet dan toch raar gaan. Heeft iemand een idee ?

    Geplaatst door: Hans op
  • gistern heeeeeeeel de dag met wsp wsa gebeld . man man wat een angshazen . wij willen allen een bewijs dat wij hier vanaf donderdag 13-1-2011 liggen.voor p*I verzekering

    Geplaatst door: g.t op
  • @johan
    Vraag me af waarom een TANKER op zijn zij extreem breekbaar is volgens mij is die rondom verstevigd dus denk dat dat onzin is.

    En het is gewoon triest met die Duitsers mierenneuken over de kleinste k** dingetjes kan de WSP als geen ander maar hebben ze een keer een ramp van voormaat kunnen ze niet snel een oplossing bedenken. In Nederland was dat ding met 2 dagen geborgen.

    Geplaatst door: martin op
  • Ter info:
    Het WSA heeft de proefvaarten voorlopig weer uitgesteld tot minimaal woensdag omdat er een put is onstaan naast de kop van het gezonken schip. Dit komt door de nering die daar staat. Als het schip weg glijdt dan zakt de kop zover weg dat de kans dat het schip breekt erg groot is en de gevolgen niet te berekenen zijn. Er wordt op dit moment een ponton in Mainz bekeken of deze geschikt om aan het schip vast te maken om het schip beter te stabiliseren. Deze ponton zou morgen rond 10:00 uur ter plaatse kunnen zijn en dan nog vast maken.
    Er is inmiddels wel een lijst met ongeveer 10 schepen die op proef er voorbij zouden gaan maar deze wordt voor als nog niet bekend gemaakt omdat op basis van de situatie na de stabilisatie gekeken gaat worden of deze lijst nog relevant is.
    criteria zijn o.a. diepgang, motor vermogen,grote,lading en boegschroeg capaciteit.
    Deze infomatie komt direct van het wasser und schiffahrtambt Bingen en is inmiddels via een persbericht ook naar buiten gebracht.
    De kranen die uit duisburg moeten komen zijn inmiddels ook op de rijn en de nl kranen zijn ook onderweg en worden allen tegen het weekend verwacht in St goar.
    Dit is puur ter info niet om weer een of andere zinloze discussie los te laten barsten.
    Er zijn nog steeds 2 vermiste denk daar eens aan voor er weer een onzinnig bericht wordt geschreven en vervolgen ondertekend wordt door een minder fijne medemens die zijn of haar naam niet durt te zeggen.

    Met vriendelijke groet
    F.Schapers
    mcs Duancis
    liggend onder de haven van St Goar km 557,7

    Geplaatst door: F.schapers op
  • Wat een discussie allemaal. En ideeen genoeg.Zwavelzuur moet sowieso in een roestvrijstalen tank en dus in een dubbelwandig schip. Het Rijnwater is 4-5 graden. Dat is rond of onder het stolpunt van de lading. De kans is dus groot dat de hele lading gestold is. Dat zou een probleem bij het terug recht zetten van het schip kunnen geven. De opmerkingen over verzekeringsmaatschappijen die nu zou afdwingen dat de vaart wordt vrijgegeven deel ik niet. Het zou voor iedereen een goede zaak zijn dat de
    schepen, ook al is het in 1-richtverkeer door kunnen. Voor opdrachtgevers betekent dit gewoon dat de binnenvaart niet altijd betrouwbaar is in op tijd aankomen.

    Geplaatst door: guus op
  • persbericht WSA proefvaarten verschoven naar woensdag.

    Geplaatst door: johan op
  • Ik wil wel even aangeven dat als het mis gaat zoals helaas met de Waldhof het blijkbaar tot nu toe wel erg goed is dat vloeibare producten zoals deze en natuurlijk nog vele andere producten in dubbelwandige tankers zoals de Waldhof moet worden geladen neem het voorbeeld van die enkelwandige VT Tanker in Amsterdam maar waar de olie door die aanvaring door de halve haven heen drijft je moet er niet aan denken dat dit was mis gegaan met een enkelwandige tanker daar in het gebergte hier blijkt tot nu toe maar uit en dat moeten ook de grote jongens zoals Shell Bp Esso Vopak en de handelaren enz enz zich ook realiseren voor hun naam en de het milieu dat het blijkbaar beter is dat misschien alle producten in dubbelwandige schepen moet worden vervoert je ziet het er kiept een schip om “door wat voor rede dan ook” en er is tot nu toe geen product overboord gelopen.

    Geplaatst door: Marko op
  • Ik zag net in het chemiekaarten boek dat zwavelzuur een smelt punt heeft tussen 10 en 3 graden celcius enig idee hoekoud het water terplaatse is ??

    Geplaatst door: Brulboei op
  • Laat ik duidelijk zijn het is ERG triest dat dit gebeurd is En dat het HEEL erg triest is dat er 2 vermisten zijn Niemand zou dit ooit mee willen maken…
    Alleen Ik heb het gevoel dat de binnenvaart echt niet mee telt want anders waren er al lang eerder aktie’s ondernomen …want waarom bekruipt mij een heel naar gevoel dat er boven aan de kop staat dinsdag proefvaart langs de Waldhof De verzekeringen zullen wel blij zijn Want de 4 dagen zijn dan precies voorbij en hadden ze de calimiteieten-vergoeding van kracht moeten laten gaan Waarom ik vaak een negatief beeld heb …omdat het vaak ook zo uitkomt…dat er achter een net gevist wordt…door de schippers

    Geplaatst door: Maria op
  • Het valt op dat er veel mensen zijn die het allemaal weer beter weten. Kritiek op de toe nu genomen maatregelen is makkelijk, maar we dienen ons wel te beseffen, dat we ook voor een belangrijk deel van ons drinkwater afhankelijk zijn van water uit de Rijn. We kunnen beter blij zijn dat men nadenkt voor men als een wilde aan de gang gaat, met grote kans op zware watervervuiling.

    Geplaatst door: Rens op
  • okee henk is onzin

    weet je wat de diep gang van de haven is
    kaup +70 is in deze morgen 7,11 schip is 10.50 breed okee achte – 1.50 is oeps te weinig.

    Geplaatst door: john op
  • Henk is de beste. Als Henk het zegt kan het. Binnenkort misschien een politieke partij? Als Henk aan de macht komt kan Nederland weer met een gerust hart naar bed. Pak die Duitsers Henk!

    Geplaatst door: henk aanbidder op
  • er zijn nog steeds mensen die het zo goed weten,
    en zeker mensen die een leven op vracht vaart gevaren hebben, en nu een tanker bezitten.
    en er is wel wat te zegen van een middelschot maar alleen voor vervoer van producten met een hogere sg dan 1.zwavelzuur is ca 1.8 dus voor de reken wonder onder ons hoe veel mag er dan in een tank met een toegestaande sg van 1?
    als je je tanks volmaak tot 95 of 97% en 1 of 2 aflaad tank over hauw is er niks in de weg (biju een sg onder 1)
    of mensen die helemaaal niks met de scheepvaart te maken hebben
    het is te hoopen dat er nils gebeur met deze tanker zolang hij daar zo lig
    als zwavelzuur met water in aanraking kom breek de hel los en pas maar op brandje/ramp in moerdijk was dang klein

    Geplaatst door: john op
  • ik vind gewoon dat ze die tanker veder moeten laten zinken. dan kan je er een beetje naar duiken en dan groeit er een beetje koraal op geweldig.

    Geplaatst door: dr onrust op
  • Sleep die tanker zover mogelijk de Lorelei haven in, water genoeg, brand gaten door de zij en met een paar dompelpompen kan zover mogelijk lading eruit gepomt worden.
    Scheepvaart kan door.

    wil jij al in 2012 zitten henk …..heb jij wel ervaring zulk soort tankers

    Geplaatst door: pietje op
  • Beste Johan , D.W. , D.H en andere die Henk zijn plannen af schieten.
    als het nou zo is dat met een zuur geen gevaar is om te branden of evt met lucht te boren waarom zou het dan niet mogelijk zijn zijn idee uit te voeren??
    een tanker kan achter ( tegen het vlak ) gaan liggen en we kunnen pompen.
    nee alles stremmen en afwachten, als die tanker verder leeg is kun je hem wel de haven in slepen en verder bergen.
    of het met een zuur mogelijk is zullen experts toch wel weten.
    feit is dat die duitsers geen serieus materiaal hebben op zulke belangrijke vaarwaters.
    wist iemand het van dat chesna vliegtuig?
    nee laat alles maar lekker lang onnodig dicht zitten

    Geplaatst door: Marco Seine op
  • De Amethyst had toch iemand vanaf de drijvende stuurhut gered?

    Geplaatst door: Matroos op
  • Vanochtend bij het programma Ochtendspits, Je zou “bijna” medelijden krijgen met de mensen van Rhinecontainer dat ze zoveel verlies lijden,
    Jammer dat ze niet bij een schipper langs zijn gegaan dan schrikken ze misschien pas van de schade die geleden wordt!
    De bedrijven klagen nu dat ze hun producten niet op tijd krijgen, en dan is de binnenvaart niet belangrijk genoeg voor Den Haag om zich er voor in te zetten? Vreselijk dat dit is gebeurd en dat er (vrijwel zeker) doden bij zijn gevallen, maar misschien opent het bij bepaalde figuren hun ogen!

    Geplaatst door: Schippersvrouw op
  • @ Henk:
    Hoe luidde dat spreekwoord ook al weer?
    — Of jij ze aan boord of aan de wal gebruikt zal weinig verschil maken —
    Bas.

    Geplaatst door: Bas Ros op
  • Beste Henk. Ik vind je plan geweldig. Geef even je adres. Dan wil ik je graag gaan opgeven voor het beste idee van Nederland.( Misschien kun je ook gewoon de stop eruit trekken.)

    Geplaatst door: D H op
  • Henk, je bent mijn held!

    Geplaatst door: RJ op
  • Allereerst mijn medeleven met de getroffenen.

    Maar zoals Henk Ros het voorstelt, zo simpel is het niet. Niks geen water genoeg.
    Is je al opgevallen dat het casco op z’n zij ligt?! Het steekt dus ca. 9 meter diep!!!!!!!
    Het kan dan wel hoog water zijn, maar ik heb sterk mijn twijfels of daar 9 meter, of meer!! water staat.

    En zoals op het andere topic al opgemerkt, wat een kleutermentaliteit over het algemeen.

    Geplaatst door: D. W. op
  • Beste henk Ros

    Leuk bedacht van je,zou graag will;en zien zo,maar natuurlijk grootste onzin om nu maar ff te roepen als een therapeutje van zus en zo moet het even.Dat ding is natuurlijk niet weg te trekken,omdat die op zn zij ligt,en dus extreem breekbaar is.

    Een paar gaten in de zij branden ( branden ) en met een Dompelpomp ( elektriciteit ) ff de boel eruit pompen haha,wat voor ei komt u??

    Ch Janzn Ook hier geld,ga lekker op school leraar worden,past u beter

    Geplaatst door: johan op
  • Met diepe deelneming aan de bemanning en familie.
    Verschrikkelijk, het zal je maar gebeuren dat je schip niet meer terug recht komt na een bocht.
    Vreselijk.
    Een verschrikkelijk trauma.

    Verleden Exelsior
    Er bleek achteraf een bedrijfje in Moerdijk te zijn met een speciaal sonar apparaat wat onder een Cessna vliegtuigje gehangen kon worden en gekoppeld aan een laptop met electronische kaart.
    3 x over de locatie waar die containers in de Rijn lagen vliegen en ze hadden de precieze locatie van alle containers geweten.
    Een paar die echt in de weg liggen opruimen, een paar extra boeien in de Rijn en mogelijk binnen 24 uur had destijds de Rijn vrijgegeven kunnen worden.

    Waldhof nu
    Sleep die tanker zover mogelijk de Lorelei haven in, water genoeg, brand gaten door de zij en met een paar dompelpompen kan zover mogelijk lading eruit gepomt worden.
    Scheepvaart kan door.

    WSA is echt een shit organisatie vergeven van Duitse Nijenrode ratjes zoals Youp van het Hek bedoelde met zijn helpdesk aktie.

    Gaarne allemaal waar mogelijk ten strijde trekken tegen de Duitse WSA Nijenrode ratten.

    Geplaatst door: Henk Ros op
  • Sinds kort is ook de “bok” die in duitsland ligt van mammoet. Dezelfde mammoet die vanuit schiedam de andere “bokken” stuurt.
    En dan nog een leuk nieuwtje die “bok” waar jullie over spreken is een drijvende kraan en als je deze juist afbreekt is hij circa 4,9 a 5 mtr hoog.

    Geplaatst door: Huibert op
  • En naast de eerste 2 NL-bokken, ook een 3de en 4de bok laten komen vanuit NL?

    Of zou dat politiek net effe te gevoelig liggen, sinds alle beloftes na de streming met de circa 23 stuks ‘frei-swimmende containers’?

    Geplaatst door: C.Jans_zn. op
  • @sr
    Het gaat niet om de grote bokken die vanuit Nederland komen,maar om de kleine bokken vanuit Muelheim a d Ruhr.
    Die kunnen nu de Ruhr niet uit vanwege de brughoogte daar en liggen er dus niet echt strategisch.

    Geplaatst door: C.de Vette op
  • @Sr

    Nooit geweten dat er bokken zijn die niet gestreken kunnen worden, lager dan 9,10 m. En zijn alle kraanschepen exact 9,0 m hoog?

    http://www.kustvaartforum.com/viewtopic.php?f=4&t=192&start=2685
    en dan de foto bij bericht:
    “Geplaatst: ma jul 05, 2010 1:43 pm ”

    Toestemming om te mogen varen, bij hoger water dan Marke II, dat is natuurlijk een heel ander argument. …

    Wat ik vooral opzienbarend vond aan deze persberichten; dat het vermelde nieuws nog niet doorgegeven was door media, voor wie deze persberichten waren aangemaakt. …

    Sterkte voor alle direct betrokkenen,
    Succes en toi.toi.toi voor iedereen die afhankelijk is van deze berging, voordat zij hun reis kunnen vervolgen,

    Geplaatst door: C.Jans_zn. op
  • C. Jans_zn. Wat is er opzienbarend aan dit bericht?
    Bij Marke 2 zijn alle bruggen minimaal rijnvaarthoogte, dus 9 meter.
    Volgens mij moet jij als geen ander weten dat een kraanschip, dus ook een drijvende bok met gestreken kraan hoger is dan het gemiddelde rijnvaartschip en ook al snel hoger is dan 9.00 meter.
    Op zich dus een erg logisch bericht dat de bokken niet onder de bruggen door kunnen.

    Wat betreft die passageproeven is misschien wel iets wat al eerder had gekund.
    Hopen dat het water snel valt en de scheepvaart weer een beetje op gang mag komen.

    Geplaatst door: Sr op
  • Berichten die voor betroffenen wellicht zeer interessant zijn:
    http://www.wsa-bingen.wsv.de/Aktuelles/presse.php

    Bericht nr. 5(15-1-2011) vind ik redelijk opzienbarend:
    * Drijvende kranen(bokken?) zijn verzögerd vanwege te lage bruggen, liggen ze vast door het hoge water?
    * Binnenkort passageproeven?

    Wie weet er meer?

    Geplaatst door: C. Jans_zn. op
  • je kan het ook anders zien. er liggen genoeg schepen boven het gebergte te wachten op een dalende waterstand en ook op deze blokkade. dus zijn er minder schepen beneden, dus is/komt er ruimte te kort, dus gaan misschien de vrachten wel omhoog. zo zie je maar weer, ieder nadeel heeft een voordeel. of ben ik te positief en word ik dadelijk nat wakker…..

    Geplaatst door: jannemannetje op
  • Lekker veilig zo een tanker zonder middenschot,loopt een dubbele hoeveelheid uit de tank.Zou me niks verbazen dat alle dubbelwandige schepen naar de werf moeten voor een middenschot te plaatsen.

    Geplaatst door: rob op
  • Uit ervaring weet ik dat zwavelzuur het mileu niet ernstig aantast, het is volledig mengbaar met water. Wel zal er een reactie onstaan in de vorm van temperatuur, als deze twee samen komen word het zeer heet. Denk maar eens aan de tankbak met zwavelzuur die is gezonken in Hamburg, enekele jaren geleden. Heeft geen schade opgeleverd.

    Geplaatst door: Brabander op
  • Er wordt ogenschijnlijk nogal laconiek gedaan door de autoriteiten met betrekking tot de lading:
    Zwavelzuur

    Formule: H2SO4

    Omschrijving: Kleurloze vloeistof. Sterk zuur, reageert heftig met basen en is corrosief. In concentraties boven 60% is de oplossing een sterk oxidatiemiddel. Tast onedele metalen (behalve lood) aan onder vorming van brandbaar waterstofgas. Gebruik hand-schoenen en een veiligheidsbril. Bij verdunnen ALTIJD zwavelzuur in water gieten, NOOIT omgekeerd! Geconcentreerd zwavelzuur (96-98%) heeft een soortelijk gewicht van 1.84 gram/ml. Accuzuur is verdund zwavelzuur met een soortelijk gewicht van ongeveer 1.28 (circa 37%) (Bron: http://www.experimenten.nl)

    Geplaatst door: Brutuzzz op
  • Ik weet niet wat er gebeurt als één, twee of drie ladingtanks openscheuren met zoutzuur, maar vind het vreemd dat StGoar en StGoarshausen niet gevacueerd zijn. In Moerdijk maakten ze er onlangs een potje van, maar in Duitsland schijnt dat ook te kunnen… Verder zou er inderdaad bergingsmateriaal moeten zijn dat snel ter plaatse is. De Rijn is een belangrijke economische slagader, ook voor Frankrijke en die Schweiz.

    Geplaatst door: Robert Haniel op
  • Wat een geluk dat het hoog water is, men mag nu toch niet varen.

    Geplaatst door: IJmond op
  • Allereerst gaan mijn gedachten uit naar familie en
    vrienden van de vermiste collega’s

    Dan het volgende uit dit ongeluk blijkt eens te meer dat Duitsland op zijn belangrijkste rivier bergingsmateriaal moet hebben dat in 1 of 2 dagen te plaatsen moet zijn.
    In 2007 de rijn bij Keulen 1 week gespert bergingsmateriaal komt uit R’dam. Volgens de burgemeester van Keulen is de scheepvaart onveilig. In 2011 dus 4 jaar later de rijn gespert en weer moet bergingsmateriaal uit R’dam komen. ???????

    Geplaatst door: TvO op
  • De bergers krijgen sondergehmigung .Dat was tijdens de Orinoco bering Ook zo.
    Overigens de info van de rrevier zentralen stelt danig teleur.
    Dat zou toch na het Exselsior incident beter worden ?

    Geplaatst door: jos op
  • Als je het bericht goed leest, gaan ze eerst een plan maken en dan gaan ze een kraan sturen, dus zal we volgende week komen denk ik zo. Met deze waterstand gaat dat wel even duren. Weet niet of hij door marke 2 heen mag varen anders word het nog later.
    Dat ponton om hem te stuten hebben ze daar.
    Dus waarschijnlijk kunnen ze op- en afvaart sneller vrij geven.

    Ps. wees blij dat de krant je op hoogte houd anders weet je helemaal niks

    Geplaatst door: peter op
  • komt het ponton vandaag,of volgende week.
    is weer lekker duidelijk met de krant

    Geplaatst door: noorden op

Reageer

Wrevel over stremming afvaart, eerste kvb’s naar boven | Schuttevaer.nl

Wrevel over stremming afvaart, eerste kvb’s naar boven

Dat de afvaart bij de Loreley nog zeker twee weken op slot zit, is een grote tegenslag voor verladers en schippers. Vrijdag werden opvarig 92 schepen doorgelaten, zaterdag nog eens 111 schepen die beneden het wrak van de gekapseisde zwavelzuurtanker Waldhof lagen te wachten. Zondag verwacht WSA Bingen een vergelijkbaar aantal opvarige schepen door te kunnen laten, inclusief een aantal koppelverbanden.

Luchtfoto zondagmiddag

De kraanschepen Atlas (kielzijde) en Grizzly (dekzijde) zijn beide bij de Waldhof in positie gebracht. De Grizzly heeft een
hijsvermogen van 200 ton en de Atlas van 300 ton.
De Amsterdam (300 ton) arriveerde zaterdag ook. Voor de aanvoer
van bergingsmaterieel was de Bundesstraße 42 vrijdag, zaterdag en zondag de hele
dag
gestremd. ‘Een gezekerde stand van beide kranen is een van de belangrijkste voorwaarden voor een geslaagd vervolg van de berging’, meldt WSA Bingen zondagmiddag in een persbericht.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (249)

  • Nog niet alles is gezegd. Dit verhaal krijgt een lange staart. Verhoudingen vraag/aanbod is nog sterker verstoort dan het al was. Kan nooit goed zijn. Wat is de finaciele impact en afwikkeling voor de toch kwetsbare ondernemingen?

    @Ronald,
    Over 9 maanden in de schuttevaer, Opvallende groei geboortes Binnenvaart. Haha

    Geplaatst door: dude op
  • Ik zie zo dadelijk,als de afvaart wordt vrijgegeven een hele muur van schepen op me af komen.De verladers klagen nu een beetje,maar zitten dadelijk voor een dubbeltje op de eerste rang.Hebben voor nop der spul weer boven zo.en weer af ook.

    Geplaatst door: resalu op
  • Waat zijnb jullie nu allmeaal mee bezig.
    toen wij nog voeren was het nog van 1 voor alle alle voor 1.jullie lijken wel een stelletje oude wijven hier op dit forum.
    1 schip gezonken 2 doden en je mag er niet langs.
    klaar. ga lekker meta’m alle een biertje drinken in een kroeg of ga lekker een wijfi een beurt geven nu een eingelijk een keertje in bed kan slapen ipv in de stuurhut zitten 24/7

    mazzl…..

    Geplaatst door: Ronald ( EX Robeja) op
  • aan al die schippers die het idee hebben slim genoeg te zijn om te kunnen beoordelen of ze wel of niet zouden kunnen afvaren.

    De afgelopen twee jaar is gebleken dat we met z’n allen nog niet slim genoeg zijn om een redelijke vrachtprijs te kunnen verlangen dus volgens mij is er hier niemand die iets zinnigs zou kunnen toevoegen over de stremming voor de afvaart.

    Geplaatst door: ikbenblij op
  • nooit verwacht nadat we vanmiddag langs de neptunus voeren dat hij zo snel los zal zijn maar om 19:15 hoorden we dat hij vrij was!

    Geplaatst door: vd hoff op
  • trgt dat zie je goed. De Skandi Hercules er voor met 350 t paaltrek mag hier wel een nuttige bijdrage leveren. Hoef je met een kraanschip alleen de staalresten van de rivierbodem te verzamelen.

    Geplaatst door: jos op
  • reactie op dalvaar 555 gebeld email enz naar wsv bingen wij zijn gewoon dom . nou ja veel van die gasten die daar zitten zijn vrij jong en nooit gevaren dat kan je toch zien hoe ze die walhof neergelcht hebben pal in de neer stroom vroeger gingen we daar afvarig rond met 108 meter om daar te lossen nou je moes goed je best doen om bij de kraan te komen zo neert dat af daarom licht de waldhof ook zo met zijn kop naar buiten dat ding hadden ze naar hasenbach moeten late drijven dan had lichten en bergen wat makkelijker geweest..

    Geplaatst door: trgt op
  • Rienk jan Slotema:

    ‘Er zal een schaarste aan schepen ontstaan, doordat doorgelaten schepen niet meer terug kunnen komen. Bedrijven ten zuiden van de blokkade kunnen hun producten niet meer afvoeren over water naar Nederlandse bedrijven en naar de zeehavens. Volgens de vaarwegbeheerder liggen alleen al 190 schepen te wachten aan de zuidzijde van de Lorelei.

    allereerst oprechte deelneming met de familie van de overledenen.

    Al wat van gemerkt in de tarieven ?

    Geplaatst door: ……… op
  • Als je de redenen leest die de WSA opgeeft waarom de afvaart niet toegelaten wordt, begint bij mij ook frustratie de kop op te steken. Die mensen denken zeker dat de schippers geen enkel benul hebben waar ze mee bezig zijn. Dat schippers niet kunnen anticiperen op veranderde situaties. Dat het eigenlijk een wonder is dat er niet meer grote ongevallen gebeuren op dat stukje rijn.

    Als ze alle goed bedoelde bedoelingen van vele schippers om hun erpertise te laten horen wegwuiven, dan vraag ik me af wie er dan besloten heeft om ht niet toe te staan. Mammoet? Die hebben toch verstand van bergen, niet van Rijnvaren.

    Het blijkt dus dat er geen echt gegronde reden is te vinden. Als je de bergvaart gaat vragen of de afvaart kan, zegt een overgroot deel ja makkelijk. Alle redenen die de WSA opgeeft zijn heel simpel te weerleggen.

    Is er niet een manier te vinden om de stem van de mening van de schippers aan te laten komen bij de WSA

    Maar ja, ik heb strecke ook nog maar een paar honderd keer bevaren.

    Geplaatst door: Te daal kmr 555 op
  • lees alleen maar dat die waldhof nog water in de bodem had staan en dit de oorzaak is maar wel eens op het idee gekomen dat die motor problemen heeft gehad of zo ?

    Geplaatst door: Fred op
  • beste mensen

    Heb een tekening voor mij van Guus Flater en hij laat 3 schildpadden uit, onder de tekening staat de volgende tekst.
    KALMTE KAN JE REDDEN.

    Geplaatst door: Ko Drenth op
  • yes sure
    alweer klaar voor de opvaart ook zeker
    hihihi keep on dreaming

    Geplaatst door: s m op
  • denk niet dat je de zon ziet schijnen hoor als je elke dag de euries door je vingers ziet glijden
    en ja er wordt hard gevaren deste frustrerender als je buiten je eigen schuld je bedrijfje ziet wegglijden kan me dus best wel negatieve reacties voorstellen wat moet je anders he als er verder niet naar je geluisterd wordt ja dan is soms de beschaafdheid ver te zoeken
    mag t

    Geplaatst door: s m op
  • jongens jongens toch !!!! ik dacht dat de binnenvaart een beschaafde wereld was , met ondernemers die allemaal hard moeten werken voor hun geld . en dan gebeurd er een ramp en iedereen staat te schelden en te tieren !!! wat een slechte reclame voor de binnenvaart !! t is allemaal al erg genoeg , dus laat iedereen gewoon rustig zijn werk doen , en wacht t allemaal af !! hoe zuur dat ook voor velen is , want dat er hierdoor schepen t erg moeilijk gaan krijgen dat staat wel vast !!! probeer er met zijn allen iets beschaafder over te discussieren , en denk eens aan een ander , dan ziet t er allemaal ietsje zonniger uit !!! iedereen heel veel sterkte

    Geplaatst door: jm op
  • Voor alle duidelijkheid: niet alle dubbelwandige tankers hebben centertanks zoals hier soms geschreven wordt. Er zijn er ook die een tussenschot en dus zijdelingse tanks hebben, en daar is qua stabiliteit niks mis mee, integendeel.

    Geplaatst door: Y.B. op
  • Domme vraag misschien: Waarom kan de afvaart ten zuiden van de stremming niet achteruit varend langs de Waldhof? Je kan de stroming dan dood varen, en met een sleepboot aan de kop heb je net zoveel controle als bij een opvarend schip, dat de Waldhof passeert. Er moet natuurlijk wel genoeg ruimte zijn om voor de stremming op te draaien en erna weer kop voor te nemen. Maar die is er toch wel, zeker als je gebruik maakt van ankers en/of sleepboot?

    Geplaatst door: Walklant op
  • o ja vergeten waar in st goar

    Geplaatst door: trgt op
  • w.s.a bingen bouwt nieuwe haven ja ja voor hun zelf kosten 4,6 milj euro .een beetje bergings materiaal, o ja wat is dat .zo is wsa over de hele linie, een paar palen of een goede aanlegplaats! dat zal immer zo blijven

    Geplaatst door: trgt op
  • Er zit weer een enkelwandige tanker om hoog op de westerschelde dit keer bij Hansweert de Neptunes.

    Geplaatst door: N. op
  • weer een verhaal daar bij
    Er varen mensen nu in de ronde waar een zwijgplicht is opgelegd door grote maatschapijen over het ongeval in st’goar.
    Nu vraag ik je wat er verzwegen moet worden of waar deze mensen bang voor zijn

    Geplaatst door: marcov op
  • geachte heer van meerendonk,

    het RPR maakt geen onderscheid in sleep of voorspan want het RPR ken het begrip voorspan niet.
    en een koppelverband mag niet worden gesleept.
    er is dan wel weer een verordening die zeg dat er vanaf Bad Salzig t/m Bingen voorspan mag ook voor kopelverbanden.

    heb dit zelf in de praktijk ondervonden hoe het in elkaar zit

    Geplaatst door: Johan op
  • Het R.P.R. maakt duidelijk onderscheid, tussen slepen en voorspannen

    Geplaatst door: f,v.Meerendonk op
  • Weet er toevallig iemand hier of de schepen de voorspan zelf moeten betalen en zo ja hoeveel kost het dan eigenlijk?

    Geplaatst door: Ovcák op
  • Ja volgens de wet mag je ook geen dodehoek hebben die te groot is .
    Vaar je op het kanaal in ballast met je hut naar beneden wat zie je dan.?
    Zit je daar 16 meter hoog in je stuurhut van 50 m2
    Met een schip en bak met 5 lagen containers voor je neus.
    BB geen water te zien Stuurboord geen water te zien en voor je alleen maar dozen.
    Zo zijn er nog wel honderd dingen die eigenlijk niet mogen maar er moet ook gewerkt kunnen worden

    Geplaatst door: Kobus op
  • Hoi

    Eigenlijk wel komisch want volgens het RPR mag een duwstel dus ook een koppelverband toch niet gesleepd worden?

    Geplaatst door: Joep op
  • ik heb gehoord als je te diep ligt en je hebt voor de stremming aangenomen en je bent bevracht onder CMNI condities dat de lading belanghebbende de kosten moet betalen van het lichten maar je moet het wel zelf eerst regelen.
    Dit heb ik van een expert van mijn verzekering.

    Geplaatst door: Theo Nuj op
  • @ Mr. Van der meulen

    Ik weet nu al dat mijn bericht binnen een uur al verwijderd zal zijn omdat ik “weeral” waarschijnlijk tegen u schenen trap maar laat aub is geen reacties meer toe en van mij part nooit meer.
    Allemaal leuk en aadig om artikels te publiceren en vind het ook niet slecht wat dat betreft om op de hoogte gehouden te worden maar op een onrechtstreekse manier bent u mede een onrustzaaier door reacties toe te laten.
    Dit drijft de schippers enkel tegen elkaar op.
    Denk daar is aub over na als u dan toch zo met de scheepvaart begaan bent.

    Mvg.

    Geplaatst door: Pascal Van Malde op
  • Hoi,

    De Amythist was geladen. Een super actie als je het mij vraagt.
    Oh ja, wij zijn er als 6e schip langs in de bergvaart en ben het met iedereen eens dat een kvb er makkelijk langs kan. Jammer dat de W.A. zich niet aan de regels kon houden maar heeft daarmee de weg vrij gemaakt voor anderen. Wij vinden het echter niet erg symphatiek voor de collega kvb’s want die hebben net als wij ook 1 week liggen wachten in St Goar en verder naar beneden voor we er langs mochten.
    Afvaart is ook mogelijk maar het district Rheinland Pfalz heeft beslist dat er onnodige risico’s aan zitten en vervolgens mag het WSA de mededeling. Daarom valt iedereen nu over het WSA.Het hoofd nautische dienst van het WSA bingen dat is een man met 20 jaar tanker ervaring (110×11.40)en is er voorstander van om ook met afvaart te gaan proef varen maar een paar mensen van het district die nog nooit een schip van dichtbij hebben beslist “Geen afvaart”.
    Wij zijn dus met de gehele binnenvaart overgeleverd aan mensen die te lang op school hebben gezeten en te weinig relevante ervaring hebben.
    Ierdereen baalt van deze situatie en probeert dat op enige wijze te uiten maar gezien de af en toe compleet hersenloze opmerking die hier op dit forum gemaakt worden zijn er echt menssen die of echt geen verstand hebben of mensen die juist de boel op willen stoken en dat alles achter een schuilnaam. onbegrijpelijken en jammer dat een blad als Schuttevaer dit toe laat.
    Laten we hopen dat het hiermee voor eens een voor altijd duidelijk is vervoer over water is de juiste weg nu de juiste prijzen nog.

    met vriendelijke groet

    F.Schapers
    mcs Duancis

    Geplaatst door: F.Schapers op
  • Marc,

    Ik deel jou mening en denk ook dat het onverantwoord is.
    Jij als schipper van een koppelverband bent wellicht niet alleen aan boord. Een vol bemand koppelverband en een ploeg in vrije tijd kost 35.000 per maand. Dan nog rente, verzekeringen en overige doorlopende kosten, zit je al gauw op een kleine 60.000 per maand. Zometeen komt lichten er bij, want je ligt 3,50 meter, dus onder de 75.000 Euro ben je daar niet weg. Wie gaat dat betalen?? Niet zo gek dat menigeen z’n frustraties uit op dit forum.

    Geplaatst door: M&M op
  • Ik zie het al nieuwe stuurhut erop en hij kan weer varen

    Geplaatst door: Arnold van der Boom op
  • Ik ben het volkomen met de Belgische colega eens, en dan vooral op het gevit op elkaar, en dan wel onder een pseudoniem, wat in mijn ogen gewoon laf te noemen is. Vondel zij het al, elke gebeurtenis streckt ter leeringhe en de vermeack. Dhr Boender en ik hebben geprobeerd, de hoogst waarschijlijke oorzaak uit te leggen, wat er gebeurt zou kunnen zijn met de Waldhof, waarna gelijk alle stront tonnen over je leeggegoten worden, omdat ze zich in hun kruis getast voelen, en dit voorval schijnbaar niet ter leeringhe willen trekken. Er stond echt geen water in de dubbele bodem, want dan hadden ze dat echt wel bemerkt, want dan val je al met elke roerbeweging scheef. De mensen daar aan boord hadden net als jullie het vertrouwen in de classificatie en kennis en ervaring met hun schip, en zijn gewoon zoals U en ik het ook gedaan zouden hebben, afgevaren. Het waren gewoon vaklui, en geen kamikaze piloten of zelfmoord terroristen, maar hun is iets overkomen, wat niet voor mogelijk werd gehouden, en daar moeten we onze lering uit trekken, en dat wat geschreven word ter vermaecke, vind ik zeer beschamend, onze beroepstak onwaardig. Ter leeringhe van het WSA: De Waldhof is gekenterd om 5 uur in de morgen in het donker, en als ik het goed begrijp, zat het lege koppelverband Ammethyst daar kort achter, deze mensen wisten onvoorbereid met een leeg koppelverband, in de donker de Waldhof te passeren, zelfs nog iemand uit het water te halen, en de enige die het af lieten weten, waren de Behörden van WSA en WSP, om deze persoon van boord te halen, en proffesioneel te verzorgen, eerst in Koblens, werd de man van boord gehaald. Achter de Ammethyst, zijn er nog wel schepen ongewaarschuwd afvarig in het donker doorgegaan, en er is er niet een tegen de Waldhof aan geweest. Dan volgt typisch Duits, een voledige stremming, en worden de Behörden, door een nog ondeskundiger persoon geprezen met hun doortastende optreden en maatregelen. Hiermee word de stelling weer bewezen dat het gross van de ambtenaren wel betaald wil worden voor hun verantwooerdelijkheid maar dat ze hem niet kunnen of durven nemen. Kortom, als ik weet dat er geen opvaart komt, durf ik bij wijze van spreken de vlaggestok van het Museum signaalhuisje er af te varen, ook met een koppelverband, want het doorzakken in de bocht, gebeurt pas als je net boven het veer bent, en niet aan de haven.
    Verder waarde colega’s met jullie gemekker over de W.A. hoe kon hij toestemming van het WSA krijgen om ontkoppeld door te varen terwijl de rest al dagen stil lag, zoals beweert word, en wees blij dat ze zo verstandig waren, om niet af te koppelen, want dan was alles gespert geweest bij de Betteck, ook de opvaart.
    Daar was hij achter een voorspanboot echt niet door gekomen met zijn platte kop, en had Mamoet nu twee klusjes gehad

    Geplaatst door: F.v.Meerendonk op
  • Wat kunnen een hoop schippers kleinzielig zijn zeg ECHT WAAR!!!.Ik ben zelf jaren lang koppelverband ervarende schipper en lig nu zelf al 10 dagen stil voor de afvaart,hoewel ik het liefst wil varen.Ook al hebben tegen woordig de koppelverbanden veel kracht in kopschroeven en achter veel kracht,maar in scherpe bochten zoals die bij de bank kunnen wij ook verkeerd in schatten,we zijn allemaal mensen en niemand is perfect.Men kan proberen om 10 verbanden door te laten,9 kan er goed gaan en er hoef maar 1 fataal te zijn??Dan zou ik wel de reactie,s willen lezen van personeel Waldhof en de firma tegen de schippers.Ik zeg zelf dat het onverantwoord is.En groene ton daar bij de bank weg halen???Dat grondje loopt snel omhoog droog en wij liggen nu 3,50 meter,schippers willen dan gauw de hoek aan varen en wat dan volgende probleem?raad maar eens.Ik schrijf niet anoniem;Marc kvb Anaconda.

    Geplaatst door: marc op
  • als grootverlader op de bovenrijn, ben ik toch wel trots op de jongens van de wa. ze proberen op deze manier toch vervoerszekerheid te forceren, das beter dan klagend te blijven liggen.

    Geplaatst door: grootverlader op
  • @André Nieuwkoop

    ” Maar daarbij is het de kunst om ondanks de emoties. Toch te letten op het taalgebruik.”

    Daarin moet ik U gelijk geven.
    Mensen handelen te veel vanuit emotie.

    Mvg,

    Ernst-Jan Klein

    Geplaatst door: Ernst-Jan-Klein op
  • De meerdere betekenissen die u opnoemt voor die uitdrukking. Zijn door de mensen er zelf bij verzonnen. En ik snap het goed. Ik verbaas me ook altijd over het eindeloze gezeur en geruzie over ieder onderwerp. Maar daarbij is het de kunst om ondanks de emoties. Toch te letten op het taalgebruik.

    Geplaatst door: André Nieuwkoop op
  • @André Nieuwkoop

    Kankeren is een synoniem, en kan dus meerdere betekenissen hebben. Zeuren, mopperen, foeteren etc.

    Ik vind dus dat U een beetje zeurt. De Belgische schipper had dus beter een andere woordkeuze kunnen gebruiken, om reacties als die van Andre Nieuwkoop te kunnen uitsluiten.

    Tenslotte ben ik het wel eens met de Belgische schipper. Het eindeloze gezeur op deze site is echt buiten proporties.

    Succes aan allen die hinder ondervinden van deze situatie.

    Mvg,

    Ernst-Jan Klein

    Geplaatst door: Ernst-Jan-Klein op
  • @André Nieuwkoop

    Leer begrijpend lezen, wat jij zegt staat er niet.
    Of ben jij ook zo’n leefloonschippertje??

    Geplaatst door: Zv op
  • @ Belgische schipper

    Groot gelijk maat.

    Geplaatst door: Zv op
  • @ Belgische schipper.

    Ik zou me als ik u was eerst gaan schamen voor uw eigen taalgebruik. Wees een vent en ga niet zitten schelden met ziektes.

    Geplaatst door: André Nieuwkoop op
  • Man man man,
    Wat kunnen die Nederlandse schippers zeveren.
    Jullie denken het allemaal zo goed te weten, hoe komt het dan dat een groot stuk bij jullie (zogoed als) failliet is?
    Denken jullie nu echt dat wij dat geestig vinden om hier 4-5 weken te liggen… nee… maar het is niet anders.
    Voor ons is dat ook een financieel probleem want wij hebben geen bankgaranties en wij MOETEN wel afleg doen, maar hoor je ons nu zo kankeren op alles en iedereen.
    Ik schaam me heel diep als ik dat hier allemaal lees.
    Voor de scheepvaart is het accident van de Waldhof slecht, maar het imago van de schippers op deze site gaat er ook niet op vooruit zo.

    Geplaatst door: Belgische schipper op
  • Ha ha Inkoppertje!!

    Geplaatst door: Haha op
  • Johan,

    De groene ton ligt aan de linkeroever.
    En omdat er mensen rondvaren die dat verschil nog niet ees weten houden ze de afvaart angstvallig vast.

    Geplaatst door: Alex op
  • Hoe kan er te weinig ruimte zijn, er is tegenwoordig geen enkele afvaart die zijn schip in de hang laat vallen.
    Ze houden allemaal toch de rechteroever aan en kort rond de groene ton dus is er plek genoeg.
    Als de afvaart het doet zoals het hoort dan is er inderdaad geen plek.

    Geplaatst door: johan op
  • Als ik zo alle reacties doorneem is het wel duidelijk, wat is de binnenvaart een trieste sector.. In normaal beschaafd Nederlands een reactie plaatsen is zelfs niet mogelijk, hebben jullie schippers alleen maar basisonderwijs genoten? Het samen sterk staan is jullie ook geheel onbekend, alhoewel jullie dat wel kunnen gebruiken toch?

    Geplaatst door: bvn op
  • Nou waar is ie Sp nou gebleven met zijn grote bek
    allemaal praatjes om de boel op te ruien
    slap hoor van de SP alleen woorden maar geen daden

    maar laten we ons verstand gebruiken ik ben er langs met kvk te berg en er is gewoon te weinig ruimte voor de daalvaart daar is te weinig ruimte voor succes allemaal

    Geplaatst door: kvk op
  • er werken volgens mij 14.000 mensen bij de wsa in duitsland, een groot deel zit op sluizen en soms op een werkbootje een paar km spazierenvaren, ja met deze mensen kan je geen oorlogje meer winnen. Dus van de hele grote begroting lijkt mij dat toch heel veel geld weg gaat aan personeelskosten. ik heb ook geleerd als iemand maar veel personeel heeft dan moet hij of zij toch wel soms wat van zich laten horen, gezien het inkomen dat hierbij wordt gegenereert, het lijkt wel een beetje op een wilders soap.

    Geplaatst door: f.m.masius op
  • @ robert,

    Waarom wachten op een reactie van de WA?
    Je kunt ze ook gewoon bellen hoor, hun nummers staan in ‘Binnenvaart 2011’ van uitgeverij De Alk, Alkmaar.

    Geplaatst door: Robert Haniel op
  • Om 14.59 uur heeft SP zijn bericht geplaatst.
    Anderhalf uur later zou hij bellen.
    Als het nog 14 dagen gaat duren zou hij gaan varen.
    Is hij al beneden de Waldhof??
    Ook een TE grote mond,denk ik.En geen lef!!

    Geplaatst door: Advokaatje op
  • Dank je wedje.
    Maar het duur wel lang en als je dan leest dat iemand in 12 uur tijd na de ramp een bergingsplan heeft dan zou het toch zo zijn dat er sneller gereageerd wordt.En geen bok weghalen die in de ruhr ligt en niet onder de bruggen door kan.
    Liggen in nederland bokken genoeg denk ik en de gemiddelde kvb kunnen die dingen opzij mee nemen.

    Geplaatst door: marcov op
  • @Marcov, In Nederland is er wel een wet voor zg de Wrakkenwet. Zie hier Lid 1 van deze wet.

    1. Vaartuigen, overblijfselen van vaartuigen en alle andere voorwerpen in openbare wateren gestrand, gezonken of aan den grond geraakt, of vastgeraakt op of in waterkeeringen of andere waterstaatswerken, kunnen door den beheerder van het water of dien van het waterstaatswerk worden opgeruimd, zonder dat deze door belanghebbenden bij het vaartuig, of het opgeruimde voorwerp dan wel de zaken aan boord van of in of op het voorwerp aansprakelijk kan worden gesteld voor door die opruiming aan hen toegebrachte schade.

    Ik ga er eigenlijk wel van uit dat Duitsland ook zo’n wet heeft. Het zou in ieder geval erg dom zijn als ze dat niet zouden hebben.

    Geplaatst door: wedje op
  • zoals een ieder hier positief of negatief kan reageren kunnen de heren van de W.A hier ook een reactie plaatsen .

    Als je zo slim bent om door te varen en nu al in basel ligt kun je jezelf ook verdedigen tegen onterechte beschuldigingen

    Geplaatst door: robert op
  • Net alle reacties gelezen over de W.A. Ben van mening dat iedereen zijn eigen mening mag hebben over het doorvaren van de W.A. zowel negatief als positief. Maar schrijf dan wel onder je eigen naam en niet onder pseudoniem. En vel geen oordeel als je feiten niet kent. Nu wordt de W.A. in een negatief daglicht gezet, terwijl ze zich niet kunnen verdedigen omdat ze van 99% niet weten wie het zijn.

    W.A. heel veel sterke met alle negatieve reacties.

    kvb Gerda

    Geplaatst door: Keijsers kvb Gerda op
  • @bartje en maria er staan meer dam 200 reactie’s onder dit stuk en 2 mensen zijn wakker de rest heeft het te druk met ouwehoeren over mensen die dingen doen die niet mogen.
    En verder nieuws is er voor deze mensen niet dus. We kunnen zeggen de verladers kunnen niet zonder binnenvaart maar als alles vrij is en we zijn een paar weken verder zijn we het toch weer vergeten.
    Kijk die afvaart durft niemand van de wsa zijn vingers aan te branden ALS het fout gaat wordt de persoon die het vrijgeven heeft aan de grootste boom opgehangen, bp oilramp golf van mexico de vrandwoordelijke persoon was zo weg..
    Maar we hebben hier organisastie’s voor die zich maar eens hard gaan maken voor die vrij door vaart van de akte van mannheim.
    Het kan niet zo zijn dat er van de Excelsior niks geleerd hebben of ik zal het wel verkeerd zien.
    En ja er gebeuren niet veel van deze ongelukken en om bokken neer te leggen op strategiese plekken tja das is duur.
    Maar als ik een artikel lees en daar staat in dat een persoon van mamoet binnen 12 uur na het ongeluk een bergingsplan klaar heeft en het matriaal heeft liggen lijkt het mij niet zo moeilijk dat de staat deze kosten van bergen voorschiet en het daarna terug verhaald van de verzekringen.Want de laats genoemden gaan eerst eens praten over of het niet goedkoper kan..
    Zo dat er na een ramp als deze snel gehandel kan worden en niet eerst 2 weken praten over weet ik veel wat. Het maakt niks uit of die bokken uit holland duitsland of belgie komen als ze er maar snel zijn.en verder binnevaart wordt wakker de verladers fabrieken enz zitten met hun handen in hun haar wegen hun producten denk daar goed over na en doe daar wat mee.

    Geplaatst door: marcov op
  • @Bartje,
    Hadden wij ook al tegen elkaar gezegd NU!!!! is het tijd om werkelijk te laten zien wat wij kunnen bereiken Maar ik ben HEEL bang dat er niets van terecht komt Want we varen gewoon in een groot zwembad met een stel kleine kinderen Dat blijkt keer op keer

    Geplaatst door: Maria op
  • de w-a is gewoon aso geweest iederen voorbij te varen.hij kwam woensdag vanuit nl opzetten.
    dat er nu een fanclud is voor hun bewijst maar dat er meerdere mensen alleen aan hunzelf denken.

    en dan nog over SP
    het zal me niks verbazen dat het voor:Snelle Passage staat en dat het de w-a is.
    we schrijven bijna allemaal een andere naam op dus wij ook.
    en hun heb je nog niet gehoort,en dat verbaast me niet want zulke helden zijn ze niet.

    als de wsa verstandig is maken ze het openbaar wat de w-a moet betalen.
    dit is gelijk weer een peiling wat we kunnen verwachten als we voor iets anders staan te wachten.

    Geplaatst door: noorden op
  • Zwavelzuur heeft een zeer grillig karakter wat stolling aangaat.
    Ik ken mij niet voorstellen dat er zwavelzuur word vervoerd dat ken gaan stollen.
    Eenvoudig omdat gestolt zwavelzuur nooit meer terug vloeibaar word.
    96%ig stolt bv. bij -60 nog niet.
    Wat mij verder hier bij de reactie`s opvalt is stoere taal en elkaar afvallen en weet ik veel wat.
    Als de evo in het 8 uur journaal van za. laat weten dat er GEEN alternatieven zijn voor het vervoer van lading over weg en spoor dan moeten toch bij vele schippers de bellen gaan rinkelen.
    Zo nu niet dat houd in straks niet en nooit niet.
    Dus dreigen met u doet de reis voor de prijs die ik u bied daar gaat eèn ieder toch om lachen.
    De verlader heeft geen alternatief, laat u niet intimederen door die lui ze geven zich heden bloot zij hebben een grote bek

    Geplaatst door: bartje op
  • 100 euries hij komt er door en word in koblenz van boord gehaald

    Geplaatst door: babarianhost op
  • wil sp zich bekend maken dan kunnen we een gokje wagen. dan tot aan de waalhaven als je ver geraakt daar wacht wel iemand die waarschijnlijk je dan aan de kade laat liggen eind bestemming zo mijn gok 100 euro

    Geplaatst door: the silver surfer op
  • Man Man Man.

    En dan vragen mensen zich af waarom een veiligheidsadviseur jullie hondekloppers noemt.
    Scheld elkander nog wat meer uit in plaats van allemaal aan een en dezelfde ziel te trekken.
    Jullie zitten allemaal in hetzelfde schuitje, dus doe er allemaal samen wat aan. In plaats van elkander uit te maken. Of lukt dat nu echt niet bij jullie.
    Kinderen kunnen nog beter samenwerken.

    Geplaatst door: Zv op
  • 20 € tot in kaub !!!!!

    Geplaatst door: jefke op
  • sp fokt de boel lekker op wacht zeker af tot hij er eentje zo gek gedreven heeft dat die gaat en zelf afwachten wat er gebeurt
    neem je ook alle verantwoording op je als er iets misgaat
    vast niet

    Geplaatst door: s m op
  • Zullen we met zijn allen een wedje doen hoever sp komt voor hij in de handboeien van zijn bootje gehaald wordt? ik zet 10 euro in op Trechtingshausen!

    Geplaatst door: Bookmaker op
  • Wat een niveau hier, onbegrijpelijk dat banken aan bepaalde personen hier ooit een hypotheek hebben verstrekt.

    Voor een top-hypotheek moet je m.i. aan de volgende eisen voldoen:
    *Ikke en de rest kan stikken.
    *IQ niet hoger dan 50.
    *Flink arrogant zijn en op anderen neer kijken.

    Geplaatst door: giegel op
  • @ gespankte Joe van de Bourbon Smurf:
    Die bootjes van Trechtinghausen en St. Goar hebben voldoende kracht en zijn voldoende uitgerust voor wat ze moeten doen, dus zijn de boten van Smit niet nodig.
    Op de slepers in het gebergte zit vakkundig personeel die niet alleen pk’s nodig heeft om hun fouten recht te maken zoals bij Smit en waarschijnlijk dus ook bij jullie.
    Denk daar maar eens over na.

    Geplaatst door: WA aanhanger op
  • hoeveel heethoofden zijn er nog ?

    Geplaatst door: s op
  • @ J.Daniëls,
    Bourbon Smurf haha, da’s een goeie! De Surf is één van de sterkste en modernste ankerbehandelingsschepen ter wereld. 24000 bulk hp. google maar naar: bourbon surf pdf

    Geplaatst door: SkankingJoe, ahts Bourbon Surf op
  • effe nog met bingen gebeld die lui zijn met een boot weg . met anderhalf uur maar terug bellen. maar horen.!! als ze zeggen nog 14 dagen dan gaan wij in de afvaart.

    Geplaatst door: sp op
  • @Bourbon smurf
    Yeah right.

    Geplaatst door: J.Daniëls op
  • @sp Ben dat ook van plan. Morgen eerst Advocaat raadplegen , klacht in diene tegen de onkundige ambtenaar van WSA. Dan zelf een proefvaart aanbieden aan WSA.

    Geplaatst door: jansens op
  • Volgens mij is de dalvaart best mogelijk als je er een sleepboot achter hangt, misschien ook eentje voor. Het probleem is dat die ouwe slepers uit StGoar of Trechtingshausen dat niet kunnen, die kunnen alleen maar slepen via het hun achterschip.
    Dus: laat twee of drie slepers van Smit komen uit Rotterdam met 65 ton bollard pull. Die maakt het niet uit of ze voor of achteruit varen. Alleen is de Rijn diep genoeg, ze steken vrij diep?

    Geplaatst door: Skanking Joe, ahts Bourbon Surf op
  • Koppelverband / duwend vrachtschip

    Ik lees in veel reactie’s dat de meesten het verschil tussen een kvb en een duwend vrachtschip weten.
    Een koppelverband bestaat uit een motorvrachtschip met een bijbehorend vrachtladend-voorschip. In havens kan het “voorschip” dmv een hekjet en een boegjet zelfstandig varen. In sommige gevallen kan het “achterschip” van het koppelverband, ondanks dat daar de hoofdmotoren staan opgesteld, door de vorm van z’n kop niet zonder de bijbehorende bak varen op water als de Rijn, waar veel stroming is en golfslag kan heersen, laat staan op iets als de Westerschelde.
    Niet te verwarren dus met een duwend vrachtschip, dat meestal met één of meerdere duwbakken vaart zoals ook in de duwvaart gebruikt worden. Bakken zonder eigen aandrijving dus. Onze Haniel Kuriers 60, 61 etc waren daar vroeger een voorbeeld van;

    Geplaatst door: Robert Haniel op
  • wie gaat er met me mee vannacht in de afvaart!!!!

    Geplaatst door: sp op
  • ik denk bij disney xd

    Geplaatst door: babarianhost op
  • @R.J

    Goedendag,

    Mag ik van U een bronvermelding?

    Mvg,

    Ernst-Jan Klein

    Geplaatst door: Ernst-Jan-Klein op
  • Laten we blij zijn dat dit een nieuw en uitzonderlijk geval is, en het gelukkig geen routine is. Dat daarbij nieuwe ervaring opgedaan moet worden en dat tot op heden alles onder controle is, ook als daarbij achteraf zou blijken dat de vaart eerder vrij gegeven zou kunnen worden.
    Geef verder je kortzichtigheid op en kijk naar het positieve zoals een hoger vracht niveau door ophoping van lading als gevolg van de stremming welke met een klein beetje verstand vastgehouden en uitgebouwd kan worden

    Geplaatst door: Peter op
  • niet te vergeten dat er 2 mensen zijn verongelukt.
    ook voor de nabestaanden.
    wat de willem antonie gadaan hebt is normaal.ik ken dat 100% begrijpen. waar voor zijn er geen andere colega koppelverbanden meegegaan. dat begrijp ik niet.
    volgens mijn ruimte genoeg . je haalt die groene ton weg. dan ken je goed over de hoek varen.dat
    geld ook voor de afvaart.waar voor word er dan op de zijrivieren met maximale afmetingen tot marke 2
    gevaren.ook s nachts. met minder ruimte.als daar.
    wat wsa hier gedaan heeft gewoon kinderspel .bijvoorbeeld s nacht s de opvaart.en overdag de afvaart.ik weet natuurlijk niet als daar het bergingsmatriaal ligt.wat dan voor ruimte
    dat ding ga echt niet bewegen. totaal inclusief lading. circa 3300 ton en ik denk nou voor de helft boven water.nou dat blijf wel liggen .maar hoop colegas een grote mond maar niet meedoen.
    ik heb zelf wel eens 4 weken hoogwater germersheim.meegemaakt. hoop gezeik colegas. we gaan. maar mooi niet doen maar het heeft ook niks gekost. er is helemaal geen bekeuring uitgeschreven .voor te vroeg varen. boven marke 2 .

    Geplaatst door: d goudriaan m/s klasarina op
  • Aan diegene die het niet willen horen het aantal trucks is vele malen groter dan het aantal schepen.
    In verhouding gebeuren er in de scheepvaart bijna net zoveel ongelukken als op de weg
    lees het nieuws maar van de laatste weken de laatste in lemmer sluis deur kapot gevaren .

    Daarbij is het wegvervoer geen overgefinancierde en gesubsudieerde club en word slecht ondernemerschap niet in stand gehouden.

    over sneeuw gesproken wat kost het ijsbreken op kanalen meren wel niet en wie betaald dat
    dat het wegvervoer door extreem weer niet kan rijden is niet echt vreemd

    Geplaatst door: R.j op
  • @van Buuren Dus U moedigt zulke acties aan Mooi is dat Waarom strijdt U dan tegen de snelheidsbeperking van Rotterdam Gaat U toch gewoon Uw eigen snelheid varen Misschien verdiend U ook wel een hulde van iedereen
    Ik zal in Uw ogen wel een verkeerd voorbeeld geven ….. Probeer het gewoon op Uw eigen manier …met schrijven en beargumenteren om Uw gelijk te halen
    Overigens weet ik de situatie daar niet en zal het allemaal best misschien wel kunnen MAAR Regel is gewoon regel

    Geplaatst door: Ongelooflijk op
  • babarianhost

    Hahaha ik kom elke week van die idioten tegen die inderdaad over een lijntje varen op zn tresco en er niet vanaf kunnen wijken.

    Geplaatst door: alex op
  • beaamt maar weer hoe die werkendammers zijn!!

    ( Of mag dit niet gezegd worden? )

    Geplaatst door: tankerboy op
  • Zeg Kees: Nu moet jij mij eens uitleggen waarom jij hier nou problemen mee heb,dat de WA doorgevaren is,wat maakt jou het nou uit dat nu duwers er wel door mogen?

    Ik vind het echt een geweldige actie van die jongens.En het is niet dat ze doorvaren omdat ze met een tophypotheek zitten hoor,haha dat zou er nog eens bij moeten komen,deze gasten zijn brutaal,maar zo is dat al 25jaar of langer.

    Geplaatst door: johan op
  • Wie nu nog durft te beweren dat de binnenvaart een veilige en schone manier van transport is moet wel een hele dikke plaat voor zijn hoofd hebben.

    Mensen die niet nadenken over evt gevolgen rekening houden met collega’s en daarbij ook niet kunnen ondernemen daar staat binnenvaart voor.
    Maar niet geklaagd het wegvervoer spint hier garen bij dus laat ze lekker liggen we rijden wel een stapje harder voor goede tarieven

    Geplaatst door: R.j op
  • De fam. de Groot heeft bewezen dat het geen enkel probleem was om de Waldhof te passeren. Het probleem bij sperringen is altijd het optreden van de autoriteiten. Communicatie blijft uit en de kennis van de WSA en WSP om dit soort problemen aan te pakken is ver beneden peil. Kennis van buitenaf wordt niet geduld laat staan dat er wordt geluisterd. Het is onbegrijpelijk dat er in de afvaart nog geen proefvaarten zijn gemaakt. Dit zegt genoeg over de kennis van de bevoegde autoriteiten.Als de beschikbare geul aan de linksrheinische zijde goed zou worden betond is er volgens collega’s die er voorbij zijn gevaren plek zat.Nu nog de verantwoordelijkheid nemen en zorgen dat het strak georganiseerd wordt. Dan is iedereen binnen een paar dagen weg.

    Hens van Buren m.t.s. Hanna

    Geplaatst door: H.van Buren op
  • volgende argumenten genoemd:

    •Afvarige schepen vragen aanzienlijk meer ruimte dan opvarige.
    •Afvarige schepen hebben voor het afstoppen een remweg van 300 tot 500 meter nodig
    •Bij technische problemen of het uitvallen van motoren of stuurwerk tijdens de afvaart komt het met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid tot een aanvaring met de Waldhof. De snelheid van de afvaart is circa driemaal zo hoog als die van de opvaart. De risico’s van de afvaart zijn dan ook wezenlijk groter.
    •Het valt niet uit te sluiten dat zich in de ladingtanks of in holle ruimtes van de Waldhof door de reactie van zwavelzuur met staal waterstofgas heeft gevormd. Bij een – zelfs lichte – aanvaring van een afvarig schip met het wrak is er dan ook een aanzienlijk explosiegevaar.
    •De Waldhof ligt grotendeels in de normale vaarweg van de afvaart. Daarom zouden schippers in de afvaart worden gedwongen een niet bekende vaarroute te volgen tussen de Loreley en de Bankeck. De stromingssituatie is daar door het gezonken schip bovendien aanzienlijk veranderd en bij schippers onbekend. Dat verhoogt het risico van navigatiefouten in een niet te berekenen mate.
    DIT IS TEGEK VOOR WOORDEN
    Denkt de wsa dat ze met een stel onvakkundige idioten hebben te maken. ALS DE MOTER OF BIJ STUURWERK UITVAL of dit bij de opvaart niet kan gebeuren. EEN VOOR DE AFVAART NIET BEKENDE VAARROUTE als of wij idioten zijn en als een robot over een lijn varen waar je niet van af kan wijken. Ze zitten fout dit zijn schepen de kunnen wel van een route af wijken WSA TREINEN EN TRAMS KUNNEN DAT NIET.

    Geplaatst door: babarianhost op
  • we mogen blij zijn dat de W-A doorgevaren heeft. ik hoop dat hij het afvarig ook doet. al die denken dat het niet gaat? denk eens na over u eigen capaciteiten. onze vloot is modern genoeg om dit te kunnen toelaten. er zijn nauwere vaarwaters waar we voorbij varen.

    Geplaatst door: Michel op
  • Een ader argument is dat de zwaveltanker voor een groot deel in de vaarroute voor de dalvaart ligt. “Daardoor zijn schippers gedwongen een voor hen onbekende koers te kiezen.” Daar komt bij dat de stroming door de gezonken tanker wezenlijk veranderd is, waarmee schippers ook niet vertrouwd zijn.
    Dit is een deel uit een tekst die in de binnenvaartkrant staat . Het gaat over dat de daal vaart nog 2 weken gestremd blijft

    Geplaatst door: mmvs op
  • Volgens mij is het gisteren het schip extra gezekerd en daarom mogen Duwkombinaties nu varen.
    Ik vind dat W A nieuw zichzelf vogelvrij heeft verklaart dus ik wacht niet meer op hem in het gebergte en als hij afvarig op diepgang ligt gaat de gashendel helemaal naar beneden laat hem maar lekker stuitteren.

    Laat de afvaart maar lekker varen zit het gelijk een maand langer dicht komen vrachten beneden ook weer eens op een normaal niveau

    Geplaatst door: kees op
  • Blijkbbaar is het issue niet duidelijk. De WA kwam in actie met kennis die niet verder rijkte dan het kunnen van zijn eigen koppelverband en bemanning. Misschien was dit pas duidelijk geworden als er gelijktijdig met hem een even dappere collega te daal was gekomen. Als het WSA aantoonbaar niet capabel is kom dan met goed onderbouwde feiten zodat de niet capabele mensen naar huis gestuurd kunnen worden.

    Peter

    Geplaatst door: Peter op
  • De wsa is duidelijk niet kundig genoeg. Afvarig kan je er best langs varen. Het gelul van de wsa dat de waldhof daar ligt waar hij nu ligt door de stroming komt dat weten wij allemaal, dat je vervolgens gaat zeggen dat het de afvaart ook gaat gebeuren is in en in triest. Wij komen niet zonder moter en op de kop aan varen.
    Ook hoeft de afvaart niet hard te draaien dus miniemale zuiging. LAAT DE AFVAART GAAN…

    Geplaatst door: babarianhost op
  • Wat een gejank hier om de actie van de W-A zeg.
    En zeker die idioten die zeggen dat hij het nog van zijn bank of bevrachter moet doen. Laat me niet lachen zeg.
    Maar door die uitspraak weet je gelijk dat er een hoop gewoon angst voor de bank en zijn bevrachter heeeft, en laat dus zien dat zij geen ondernemer zijn of durven te zijn maar meer een slaaf willen zijn.
    Dit is gewoon een weloverwogen actie van mensen die weten hoe je met een koppelverband kan en hoort te varen.
    Kunnen nog vele verbanden, 135 meters en zelfs 110 meters een voorbeeld aan nemen.
    En als de W-A boven weer geladen is weet ik zeker dat ze afvarig ook makkelijk er langs kunnen.
    W-A is een van de weinige die zich niet drukt maakt om samen met opvaart de betteck te passeren, terwijl er andere zijn die bijna overspannen van boord gehaald kunnen worden als dit zich voordoet.
    Mensen kijk eerst eens bij jullie zelf en jullie kunnen, wat te wensen overlaat, voordat jullie een mening vormen over iets.
    Ga maar lekker met de buurman klaverjassen en klagen want daar is de binnenvaart blijkbaar goed in.

    Geplaatst door: WA aanhanger op
  • voor de mensen die deze week melding hebben gedaan, dat het niet kon met een kvb erdoor, hebben hun toch mooi belachelijk gemaakt !!!

    Geplaatst door: jansens op
  • Ze zullen hem toch niet doorschuren??

    Geplaatst door: Advokaatje op
  • Door dat de Willem Antonie het wel heeft gedurfd mogen vandaag (zondag) meerdere koppelverbanden passeren, denk daar eens over na.

    Geplaatst door: Collega op
  • De bedrijven hebben een financiele strop??? Dat las ik gister op rtl nieuws. En dat al na 1,5 week. Wat hebben wij dan al niet na dik 2 jaar? Ik denk dat de op en afvaart nog maar eens een maand gespert moet worden. Misschien komen ze er dan achter dat we onmisbaar zijn en gaan ze eens een normale prijs betalen.

    Geplaatst door: m op
  • Aan alle die denken slim te zijn.
    als jullie nog een beetje nadenken weten jullie allemaal dat de afvaart niet veilig is.gezien de stomingen die daar zijn.Ik vaar zelf al 10 jaar niet meer daar maar het er wel 20 jaar gevaren.
    kijken wat er gebeurd als de WA de afvaart in gaat.Ik denk dat hij daar niet de ballen voor heeft. Zou wat zijn dat hij met dat ding er boven op zit omdat hij hem niet kan houden..KABOEM….dan heeft de waalhaven ook geen zin meer maar kan hij rechtstreeks naar treffers.
    Dit is overmacht niemand heeft hier om gefevraagt maar om zo’n risico te nemen om door te kunnen gaan???als het zo erg is met jullie stop er dan mee en ga lekker een jop zoeken aan de wal. heb ik ook gedaan HEERLIJK zonder Rabo in je nek…

    Geplaatst door: Ronald op
  • Natuurlijk is het voor verladers en bevrachters een grote klap dat de scheepvaart 2 weken dicht zit. Nu kan men niet meer AAN de binnenvaart verdienen. Heren schippers, wanneer beseft u nu eens dat u een machtig wapen in handen heeft : samenwerking. Zoals een bevrachter laatst zei : zet twee dagen uwe gsm uit en we weten niet meer waar we de schepen vandaan moeten halen. De stremming is nu ruim één week aan de gang en iedereen klaagt nu al over zijn goederen. De klanten laten hun spullen nu lossen en per trein vervoeren, wat ruim het drievoudige kost (ik hoorde € 35,00 per ton van Regensburg naar Amsterdam). Wees nu eindelijk eens verstandig met zijn allen, reken een normaal tarief. De economie is weer volledig op peil en men kan NIET ZONDER de binnenvaart.

    Geplaatst door: Fred op
  • Aan allen de die de WA prijzen

    Ik weet niet wat jullie er toe brengt om de WA als een held te zien.

    Ik vind het verschrikkelijk asiciaal, en on colegiaal, er lagen schepen te wachten van Keuken tot St Goar. Hij is iedereen voorbij gevaren om 2 of 3 dagen eerder boven te zijn, om vervolgens (als hij zijn verstand gebruikt) weer te wachetn voor de afvaart.

    Geplaatst door: André op
  • sorrie voor de miscalculatie 0,6 cent het is veel meer

    Geplaatst door: Dappei op
  • Tuurlijk goed gedaan hoor lekker tegen de regels in lekker door de stremming heen.
    Niet nagedacht over wat er eventueel zou kunnen gebeuren?
    Breken van de tanker?
    Heel veel zwavelzuur in het water in 1 keer dus gas vorming en ergere dingen?
    En dan mischien uw collega’s nog langer in de wacht.
    Nee tuurlijk niet ik moet lossen de klant loopt weer te emmeren en de bank en de bevrachter.

    Lekker blijven varen hoor voor 0,006 cent de kilo
    en niet meer vragen hoor want anders word de consument de dupe.

    En btw ik hoop dat jullie op een krib varen met de WA stelletje rand debielen

    Geplaatst door: Dappie op
  • Een motorschip met een bak ervoor vaart niet in fles maar in flêche.

    Geplaatst door: Iwab op
  • beste mensen allemaal leuk en aardig wat hier geklaagd wordt.Het ongeval is al heel erg er zijn mensen omgekomen erger kun je het niet voor stellen. En dat er een kvb door vaart om te laten zien ach het kan allemaal wel geeft weer aan hoe kort zichtig we denken en dat we met zijn allen in onze eigen wereld leven.
    Maar lees alle artikelen een keer goed en denk na over wat er allemaal geschreven wordt.
    En niet alleen de schuttevaer maar alle website’s die nieuws brengen.
    De Binnenvaart is op een klein stuk rijn 2 weken gespert en iedereen die belang bij de binnenvaart heeft zit met hun handen in hun haar omdat ze niet weten waar ze het vevoer vandaan halen moeten.Er zijn geen truck’s genoeg er zijn geen treinen genoeg.
    En de binnenvaart vaart nog steeds voor een appel en een ei..
    Wordt wakker en maakt je sterk voor beteren prijzen het hoef geen jackpot te zijn maar prijzen waar iedereen een normaal leven kan hebben En ja we zullen wel horen het is de markt of overcapaciteit maar als dat zo is dan zit niet de evo welke ander organisatie op de nieuws zenders te vertellen dat dit miljoenen gaat kosten en dat wat er ligt niet weg te krijgen is…

    Geplaatst door: mmvs op
  • @Johan,Weloverwogen beslissing? Vertel meer,zitten Wim en Ton zo zwaar in de schulden dat ze bang zijn om de volgende op de lijst van openbare verkopingen van de Rabo te zijn? En moeten ze daarom de collega\’s die netjes liggen te wachten een oor aan naaien? Ik heb voor mensen als Wim en Ton net zoveel respect als voor die klootzakken die op zaterdagavond bezopen de kroeg uit komen en met hun auto een onschuldige voetganger doodrijden.

    Geplaatst door: Halleröder op
  • en fleche by the way

    Geplaatst door: martin op
  • Beste Wim en Ton

    In eerste instantie wil ik de naaste familie en alle betrokkenen van de Waldhof sterke toe wensen in deze moeilijke periode.
    Verder, wat een klasse actie zeker als je echt weet hoe jullie tot deze beslissing zijn gekomen, het getuigd van kennis en vakmanschap. Jullie hebben een weloverwogen beslissing genomen en dat valt alleen te respecteren. Dat kunnen vele van onze collega`s niet zeggen in de afgelopen periode. Als veel van ons collega`s ook eens z`n daadkrachtige persoonlijkheid haden en overtuigd waren van hun eige krachten dan, zaten we nu niet met z`n alle in deze ellendige situatie. Maargoed, dat ter zijde. Wij als binnenvaart laten ons wederom de les lezen.
    Het is toch niet te geloven dat, er niet een regeling komt voor de afvaart. Met deze actie van de Willem-Antonie is bewezen dat er zowel op als afvarige gevaren kan worden. Is het WSA overigens, in een keer vergeten waarom wij met onze moderne en grote schepen allemaal stopproeven voor moesten doen? Dat was toch mede om onze wendbaarheid te demonstreren. Waar zijn al die eisen met extra pk`s en stopproeven dan voor nodig geweest. Verder, zou er eens over nagedacht kunnen worden om b.v. een dag opvarig en de volgende dag afvarig vrij te geven.
    Heeft de binnenvaartsector niet al genoeg geleden in de afgelopen periode.

    Met vriendelijke groet,

    Geplaatst door: Johan op
  • de actie van de W A heeft wel tot gevolg dat er vandaag Zondag meerdere koppelverbanden in Flesh er door gaan, de actie heeft de mensen bij WSA toch aant denken gezet.

    Geplaatst door: Fred op
  • kvb Willem Antonie

    Dat u niet erg collegiaal bezig bent dat wisten we al, iedereen wacht namelijk op z’n beurt om door te mogen varen. Maar wat we ons nu afvragen,,,MAAKT DIT NU NOG HET VERSCHIL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Geplaatst door: ms.meandro op
  • Ik zou er meteen achteraan gevaren zijn, achter de W.A. haha, maar ja, ik zit nu voor de kust van Afrika…

    Geplaatst door: SkankingJoe – ahst Bourbon Surf op
  • Als iets niet mag, moed je dat ook niet moedwillig gaan doen. Het was niet aan die bemanning om zich boven de verordening te verheffen. Iedereen die dit soort actie’s steunt heeft blijkbaar weing gezond verstand.(Of het nu wel of niet kon). We leven niet in het wilde westen. Ik hoop dat hier een passende straf voor komt.

    Als je toestemming hebt voor ontkoppeld varen, moet dat ook gewoon aanhouden. Jij als schipper hebt dat zo afgesproken met de WSA en niet de sleepbootkaptein. Dus jij als schipper bent daarvoor verantwoordelijk.

    Hoe had iedereen gereageert als het niet goed gegaan was met de willem antonie?

    Wij liggen ook te wachten, maar mogen we het gaan proberen.

    Geplaatst door: dude op
  • de heren van de willem antonie staan bekent om hun arrogantie en asociale vaargedrag. niet echt iets om trots op te zijn. dan kun je heel stoer vertellen ik ben er langs, kijken of je ook nog zo stoer bent als je dadelijk een taakstraf hebt en de straat staat te vegen. sukkels

    Geplaatst door: slachtoffer van vaarstijl WA op
  • De Waldhof op shipphoto bekeken. Een klein rekensommetje gemaakt, ladinglengte +/- 77 meter x 10,5 breedte x 4m holte, geeft op de ruimte van de laadtanks, een waterverplaatsing van 3234 cub meter, is 3234 ton, lading is 2350 ton, en eigen gewicht van het schip, zal niet meer bedragen dan 850 ton, dan zou als er geen water ingedrongen is er nog een klein positief drijfvermogen over zijn. Ik ben echter bang dat de dubbele zijde volgelopen is, maar als die vol gelopen is, kan hij met pers lucht ook weer voor 90% leeggeblazen worden via de Stb ontluchtings pijpen
    Als er al stroppen onder door geschuurd zijn kan hij met de twee bokken al gekanteld worden.
    Dat zal echt niet met groot geweld gaan, omdat de lading ook weer terug moet vloeien, en die zal nu het helemaal afgekoeld is, wel een beetje stroperig zijn. Als hij dan recht ligt, heeft het schip echt niet veel hijskracht nodig om met zijn tankhoofden boven water te komen. Als dan de cofferdammen ook leeg gepompt kunnen worden, heeft hij al drijfvermogen genoeg, om de Loreley haven ingetrokken te worden.
    Dan hoor door de behörden gelijk zeggen dat de kans er is dat het schip breekt, maar ik wil daar gelijk op antwoorden, dat zo\’n schip niet van lampeglas is gebouwd, en echt wel een stootje kan hebben, en dat de ondergrond daar terplaatse allemmaal grind is, en geen rotsen

    Geplaatst door: F.v.Meerendonk op
  • Nou,als dat spul gestolten is……ligt alles ‘in de zij’
    Ik vraag me sowieso af of die bokken dat wel kan hebben.Met z’n 3en kunnen ze 700 ton hijsen.
    Ben reuze benieuwd!Echt!

    Geplaatst door: Carina op
  • 1 pk per ton? Wie heeft dat nou? Wij hebben 1320 pk voor 1845 ton. Echte Oost-Duitse pk’s. Dat is toch genoeg?

    Geplaatst door: Kees Chinees, ms Jansy op
  • Ja jongens van de w-A kunnen wat.
    ze hebben laten zien dat het kan en ja het is veiliger zo dan met bak en schip apart.
    denk aan de platte kop met waterverplaatsing.
    gewoon goed gedaan en laat die duitsers die geen verantwoording durven nemen nu maar zeggen oke feit is dat het kan ga maar.
    de grote schepen en koppelverbanden hebben vermogen en kopschroeven genoeg.
    heb ook containerverbanden zien liggen, denk dat die al helemaal makkelijk kunnen passeren.
    wsa gebruik je verstand laat opvaart gaan en begin met gedoseerde afvaart vrij geven.

    Geplaatst door: Karel op
  • 1 pk per ton ? Weet heeft dat nou? Wij hebben 1320 bij 428 tpm, échte Oost-Duitse pk’s! Da’s toch genoeg?

    Geplaatst door: Kees Chinees, ms Jansy op
  • Aan alle die het gedrag prijzen van de W.A als je in het verleden had leren rekenen,dan heb je deze actie’s niet nodig
    maar in de waalhaven is nog plaats genoeg voor al die pochers zonder brood

    Geplaatst door: Robert op
  • Kan me niet voorstellen dat de Willem Antonie met opzet in fles langs de sperring is gevaren daar die toestemming had om afgekoppeld erlangs te gaan volgens het verhaal, denk dat het wel een communicatie storing is tussen de WSA en de sleepboot enerzijds en de Willem Antonie anderzijds, tenslotte je moet wel heel dom zijn om zo een verbod aan je laars te lappen, denk niet dat de verzekering van de Willem Antonie er om kan lachen als er wel wat had gebeurd.
    Waarom kan de afvaart er niet langs, als ze in de opvaart zelfstandig kunnen varem met meer motorgeweld zou je afvarig met behulp van 2 slepers er toch ook door kunnen, vroeger ging men met veel stroom opdraaien boven de bruggen van bijv. Zwolle en lieten de sleepschepen erdoor zakken en beneden de bruggen weer een sleep maken, hier komt evenveel vakmanschap bij kijken denk wel dat de sleepboten de afvaart op de kont kunnen pakken en een op de kop en langs de Waldhof kunnen krijgen.
    Voorts laat die geweldige EVO zich wel flink in de kijker kijken door te beweren dat de schepen zo hard nodig zijn, 2 weken stil en de vracht is op een aanvaardbaar nivo.

    Geplaatst door: Hagens op
  • Jongens zit nou niet zo te fitten,
    Wim en Ton laten gewoon zien dat het kan, dus varen met die handel.
    Waarom moet alles zolang duren, terwijl varen nu gewoon makkelijk kan. Dat spul is allang gestold, er gaat echt niks lekken

    Geplaatst door: Niels op
  • De EVO met rink jan slotema vind het erg dat de schepen met hun lading niet naar hun bestemming kunnen!Hij moet wel bedenken dat bij deze uitbuiting van de vrachtprijs een groot gedeelte van de binnenvaart op de fles gaat!!(verkoping RABO)En zijn er nog veel meer die dan niet mogen varen dan die door deze stemming gevangen zijn! Slotema word wakker je heb de scheepvaart nodig!!!!

    Geplaatst door: gerrit op
  • Niemand kan er wat aan doen dat de Waldhof is omgeslagen. Het is heel erg dat daar slachtoffers bij gevallen zijn, maar nu zijn we allemaal ongewild slachtoffer en gedupeerd. Het leven gaat door net zoals mijn vaste lasten…

    Geplaatst door: Ben op
  • Los van het feit dat hij een verbod negeerde is hij ook nog eens vele andere schippers die wel al onderweg hadden liggen wachten voorbijgevaren. Alles in het kader van ikke ikke ikke. Ik schaam me vaak om te zeggen dat ik schipper ben…..

    Geplaatst door: Janneke op
  • Brutuzzz 21-1 19.48 u. ? binnen een paar jaar varen er tankers en beunschepen met piepschuim, ballast en lassen los je maar op een andere manier op.
    Als bedenker mag je mij herinneren.

    Geplaatst door: A. Bakels op
  • als de WSA het verstandiger vond dat de W-A afgekoppeld mocht passeren dan heb ik daar toch mijn bedenkingen bij.
    de W-A heeft een koud-koud verbinding. als de W-A moest afkoppelen hadden ze veel meer moeite moeten doen om boven te geraken dan in fles.
    los van het feit dat ze een verbod genegeerd hebben lijkt het mij verstandiger om in verband op te varen dan afgekoppeld.

    Geplaatst door: Michel op
  • onbegrijpelijk, dat door sommige de bemanning van de w a als bijna helden worden gezien
    lijkt me lekker verantwoordelijk om zulk gedrag aan te moedigen
    zij hebben de solo beslissing genomen door te varen en zo regels te overtreden
    prima zij moeten ook zelf de gevolgen daarvoor dragen, maar aanmoedigen gaat toch wel ver
    zo geweldige actie is t nou ook weer niet

    Geplaatst door: s m op
  • Men had zich ook bij de WSA kunnen bedenken dat als je een NOVA erdoor laat varen er ook best koppelverbanden doorkunnen. Wel of geen toestemming. De schipper neemt op dat moment een beslissing en het is zijn beslissing. En de hypocrisie druipt er vanaf. Die slachtoffers zijn er ook nog als er enkelvarende langsvaren hoor. En hou eens op met zeuren allemaal,het gaat zoals het gaat en ik heb zelf als matroosje in Worth in de haven gelegen al die weken dat de ORINOCO daar voor de oude brug lag en daar waren ook heus mensen die er langs gewild hadden,maar dat was toen echt niet mogelijk.
    Toen het vrijkwam was het ook wild-west. Ze moeten gewoon beslissen dat alles kan varen en en dan 6uur opvaart en 6uur afvaart. Succes en veel wijsheid gewenst daar en hou aub op met vitten op elkaar

    Geplaatst door: Erwin van Bussel op
  • Goedzo wimme ton en arie ik had hetzelfde gedaan varen met die hap net als een paar jaar geleden in koblenz op de moezel . groetjes arie.

    Geplaatst door: arie,r op
  • houd de wereld op na de voormast

    Geplaatst door: mmvs op
  • Top wim en ton ik had precies het zelfde gedaan.

    Geplaatst door: frank kvb Milano op
  • Gewoon een aanklacht wegens het moedwillig in gevaar brengen van de bevolking van St Goar en St Goarshausen,vaarbevoegdheid weg en een boete welke de vrachtprijs overtreft,als het zich niet loont doet men dat niet zo gauw opnieuw.

    Geplaatst door: C.de Vette op
  • er staat ne foto op de site hier dat er em in de dag passeert om 16.30 u , misschien een storm in een glas water !!!!

    Geplaatst door: andre op
  • Ach @Kapitein Je ken kan nog zoveel feiten willen uitleggen Maar het feit is dat hij simpel in overtreding was Hen kennende zullen ze net als kleine kinderen willen kijken waar de grens was En nu zogenaamd zeggen dat….

    Geplaatst door: Jan op
  • @ Kapitein

    Als het legaal is wat hij heeft gedaan waarom wordt hij dan vervolgd?

    Ik vind het verschrikkelijk asociaal wat de WA gedaan heeft, en hoop dat er geen financiele straf op staat, maar iets wat hij echt merkt ( taakstraf of gevangenis voor een paar dagen).
    Ik vaar zelf ook op een verband en zal het niet in mijn hoofd halen dit te doen.
    Dan maar geen held zoals sommige idioten beweren, maar wel een geweten

    Geplaatst door: André op
  • de willem antonie lag niet zo diep en hij had toestemming om afgekoppeld met voorspan er door te gaan, maar de wsp heeft verzaakt hier op toe te zien. Toen de voorspanboot vast zat, wilden ze gaan afkoppelen, maar deze man van de voorspan zei dat ze het zo wel deden. Ga met zijn allen eens een beetje nadenken ipv verwijten!!!

    Geplaatst door: Kapitein op
  • deze actie heeft niets met lef te maken maar puur met overtreden van regels en ik kan mij de weerstand van schippers die wel hun beurt liggen aftewachten zeer goed voorstellen want zo wordt de overtreder beloont daar deze gewoon zo kan lossen en degene die braaf afwachten bestraft daar t iedere dag weer geld kost
    lijkt de omgekeerde wereld

    Geplaatst door: s m op
  • gewoon een jaar lang vaarverbod voor w-a aan st goar. en dat moet nu ingaan.
    hebben we in nl geen last meer van die aso’s

    Geplaatst door: noorden op
  • Nota Bene:
    Het zou mij ten zeerste verbazen als de bevrachter NIET meebetaald.
    Zulke kantoren zijn anders heel wat liggeld kwijt.
    Dan is € 5000,00 een peuleschil……

    Geplaatst door: Cor op
  • Wie is er hier gek?
    1-Dengene die bewust risico neemt, en ook anderen in gevaar brengt, tegen dwingende maatregelen van de overheid in ?
    2-Dengene die gewoon in het rijtje aansluiten en ook nog eens € 0,25 per ton per dag bij hun P&I verzekering kunnen vorderen……

    Lef is iets wat niet tenkoste gaat van anderen…
    Daar kun je hier in iedergeval dus niet van spreken

    Als de WSA ten onrechte spert, dan zoek je met elkaar naar een oplossing, en niet als solist.

    Geplaatst door: Cor op
  • Volgens mij luid het spreekwoord “brutalen hebben de halve wereld” Die schipper op de W-A heeft gewoon meer lef getoond al dan niet gestuurd door opdrachtgever of bank.Ook heeft hij getoond dat het prima te doen is met een verband,dus proef geslaagd.En nu mensen horen spreken over fatsoen of collegialiteit krijg je toch braakneigingen van,het gaat er tenslotte om je bedrijf te laten overleven in slechte tijden.(als je al voor minder dan een ander gaat varen kun je niet ook nog stil blijven liggen)Waarschijnlijk betaald de schipper de boete,en als die hoog genoeg blijkt blijft ie de afvaart wel liggen.Als die boete nou meevalt komt ie wel te daal en weet iedereen dat ie kan varen.

    Geplaatst door: haaa op
  • wat een land verrader zijn dat zeg van die W.A zeg
    grote boeten moeten ze op leggen minnimaal 500.000 euro doen ze het gelijk niet meer
    maar ze zullen wel van die mafia vriendjes hebben
    het is een schade die gasten verpesten alles voor een ander eerst maken ze de vracht prijzen kapot en nu dit
    ze moesten eerst maar eens iets erg mee maken ze hebben nog geen respect voor de overleden bemanning leden

    boze schipper
    ik hoop dat ie gasten door iedereen uitgekost worden

    Geplaatst door: kvk op
  • Nou heb ik al verschillende berichten zien staan. Over het feit dat iemand voor in de kerk zit. En met God aan je zijde mag alles zolang je maar voor in de kerk zit. Even een misverstand uit de wereld helpen. De mensen van de W-A zitten helemaal niet in de kerk. Dus laat staan voor in de kerk. Ze varen gewoon continu. Dus even de reacties zonder kerk en God plaatsen A.U.B

    Geplaatst door: André Nieuwkoop op
  • Ja van deze mensen was het te verwachten Maar zij staan nu wel voor onze branche op de voorpagina
    En daarbij hebben ze nog een “fanclub” ook
    Ja hoe staan we er als branche voor
    En dan ook nog zeggen tegen de Duitsers we hebben het niet geweten
    Maar goed we kunnen ze weren op allerlei manieren maar ze krijgen zo meteen gewoon weer werk in de afvaart vanuit dat zelfde oord en daar is waar het hen omdraait Niet om respect en een beetje collegialiteit en FATSOEN naar een ander toe maar alleen om de IK-vorm

    Geplaatst door: schaamteloos op
  • Met god aan je zijde mag je toch alles!!! Wat krom is brij je gewoon recht. Zolang je maar niet op zondag vaart.

    Geplaatst door: Niettegeloven op
  • Alle koppelverbanden hadden willen doen wat W-A gedaan heeft. Maar durfen of kunnen het niet. En wat doe je dan? Dan ga je lopen zeuren.
    En waarschijnlijk gaan ze er afvarig er als eerste door, mooi toch!

    Geplaatst door: W-A fanclub op
  • Hallo allemaal,
    Waarom zo veel ophef.
    JULLIE WAREN ER NIET BIJ.
    Hij had plaats genoeg plus voorspan.
    Nu waar ligt de fout nu?
    Zal ik u zeggen bij de wsa.
    Dagen liggen we te wachten en op het laatst na slechte berichtgeving gaat het vrij.
    Niemand neemt zijn verantwording,kijk naar de vracht prijzen als voorbeeld.
    Heeft een schipper het lef om te gaan krijg hij gelijk comentaar van een paar collega,s.
    Ik hoop dat hij ook nog af gaat.
    Al is het minstens nog 2 weken dicht.

    Geplaatst door: Al op
  • Spiegeltje spiegeltje……
    Hoe sociaal ben je als je je collega’s in deze sperring voorbijvaart en door het verbod heen knalt ?
    Hoe veel verantwoordelijkheidsgevoel bezit je als je dergelijke risico’s neemt zoals nu ?
    Hoe bekijkt de ladingeigenaar en bevrachter van de WA zo iets ?

    Je wilt toch geen eens de spiegel daar aan boord zijn ? ik zou barsten……

    Geplaatst door: Cor op
  • Het zijn en blijven werkendammers altyd al doordrammers geweest
    Zondag weer voor in de kerk

    Geplaatst door: Abram op
  • De Willem Antonie zal vandaag wel ergens lossen,dus ga er maar van uit dat hij morgen zal willen laten zien dat het te daal ook kan,fijn zulke collega’s.

    Geplaatst door: C. de Vette op
  • Als ik het goed begrepen heb worden de beslissingen over de voorbijvaart aan de Waldhof door de wsa in goed overleg met de experts van onder andere Mamoet gedaan.De experts van Mamoet die onder andere de Koersk hebben geborgen hebben denk ik meer zicht op de situatie als de paar uit hun nek lullende schippers die hier hebben gereageerd en zichzelf superkapiteins vinden.(misschien zou het een goed idee zijn als de wsa voor diegenen anti depressiva uit zou gaan delen)
    Als de situatie het toe zou laten zouden er zeker ook al proefvaarten met afvaart en duwverbanden plaatsgevonden hebben.Loop allemaal niet zo te stressen als je door deze stremming met je bootje naar de klote gaat komt dat niet door de wsa maar door een heel slecht ondernemerschap de afgelopen jaren!ps.er zijn nog steeds 2 vermisten waarvan de lichamen zich misschien nog in het verongelukte schip bevinden! denk daar aan als je met of zonder toestemming langs de Waldhof vaart.

    Geplaatst door: Halleröder op
  • de w.a is pas woensdag langs lobith die heeft nooit gelegen en naait nu zijn collega,s .
    ieder voor zich en god voor de w.a

    Geplaatst door: p op
  • Ik hoor het graag zeggen, de wet is de wet en je moet hem naleven. De manier van handelen van het WSA is broodroof. Gaat daar één of andere burocraat beslissen dat de afvaart en koppelverbanden er opvarig niet doormogen. Als je daar met eenrichtingsverkeer afvarig niet doorheen kan. Dan moet ik nooit meer de moezel met hoogwater afkomen. Het bewijst nogmaals dat de Duitsers een grote muil hebben als ze in je stuurhut achter het vaartijdenboek komen vragen, maar als het er op aan komt… Of het nu een ongeval is op het water, of een love parade. Ik heb veel zin als er nog eens zo een smurf mijn stuurhut binnenkomt, die standepede aan de deur te zetten. Zou ik dan ook strafrechterlijk vervolgd worden. En trouwens stop nu eens met bij elk item te beginnen zeuren over mensen die het nodig hebben en wat dan ook, het is afgezaagd.

    Geplaatst door: nog ne jansens op
  • Ik begrijp die jongens van de Willem-Antonie heel goed. De bekeuring die ze krijgen is waarschijnlijk goedkoper dan nog een paar dagen op eigen kosten af gaan liggen wachten tot de heren WSP en de rest het een keer verantwoord vinden. Ik had hetzelfde gedaan als ik er had gelegen. Poen is poen.

    Geplaatst door: Kees op
  • dit had veel eerder moeten gebeuren, met deze waterstand staat er op de hoek water genoeg om kort om de groene ton te varen maar ja bij WSA durf niemand de verantwoording te nemen en dan vraag je om zulke actie als de Willem Antonie heeft gedaan en misschien wel op aandringen van de klant.

    Geplaatst door: Fred op
  • het is een schande .de wet moet je naleven .en jansens kom je iets te kort dat je ieder aan t op jutten bent of denk soms dat je de superman bent .maar regels zijn regels .punt komma uit .

    Geplaatst door: s op
  • @Jansens,oké ieder zijn eigen mening,het feit is natuurlijk wel dat als er schippers die minder goed zijn als u daar ook maar een klein foutje maken de chaos kompleet is.
    veel succes met uw oproep. Gr,Ovcák

    Geplaatst door: Ovcák op
  • @ovcàk
    Hebben daar met auto geweest. Er is ruimte zat. Als het tegen sperren is dan varen we de Moezel , Main of Neckar ook en daar is VEEL MINDER plaats.

    Geplaatst door: jansens op
  • Verstoß gegen Verkehrsregelung in St. Goarshausen
    vom 21.01.2011, 19:00 Uhr
    Der heutige Verstoß eines Schubverbandes gegen die Verkehrsreglung
    in St. Goarshausen wird strafrechtlich verfolgt.
    Den Anordnungen des Wasser- und Schifffahrtsamtes und der Wasserschutzpolizei
    ist unbedingt Folge zu leisten
    info :www.elwis.de

    Geplaatst door: anoniem op
  • @Jansen,ik weet niet of u de situatie ter plekke gezien heb maar in het echt ziet het er allemaal toch een beetje anders uit dan op de diverse foto’s.
    Ik ben er vandaag opvarig langs gevaren en naar mijn mening is het absoluut op dit moment niet verantwoord om de afvaart er voorbij te laten.

    Geplaatst door: Ovcák op
  • http://www.wsv.de/ftp/presse/2011/00071_2011.pdf

    denk toch dat de W-A een probleem heeft.
    Hij had ze beter even bak en schip los kunnen maken…

    Geplaatst door: Rr op
  • We zouden met nen hoop gewoon moeten afvaren. Wat de WSA nu allemaal uitsteekt dat is niet normaal. Iedereen zou schade cleams moeten sturen naar de WSA. De proefvaart was goed verlopen. De Info die ze geven is heel vaag !

    Geplaatst door: Jansens op
  • @ dirk

    ik durfde dronken in een auto te rijden,
    tot ik die voetganger overhoop reed.

    Geplaatst door: ik hier op
  • Waarom is dit schande?
    Sommige mensen durven wat meer.
    Vroeger mocht er niet in het donker gevaren worden in het gebergte
    Ook toen voeren er schippers(zelfs zonder radar)
    Ik zie het probleem niet echt.

    Geplaatst door: dirk op
  • Top Lui???? niet weten ?????? Wat niet weten, dat het gestremd is? Het is ongehoord, helemaal mee eens dat ze hem strafrechtelijk willen vervolgen. Al zijn ze nog zo goed, dit doe je niet.

    Geplaatst door: Hiho op
  • Doe normaal het is een schande om ze tegen te houden.
    Top lui,
    En de voorspan wou ze helpen dus.
    Niet laten als je niks weet.

    Geplaatst door: Al op
  • Het klopt dat het kvb Willem – Antonie is doorgevaren.
    Het is een schande,ze zouden de dader zijn papieren in beslag moeten.

    Geplaatst door: roddy op
  • Het ongeluk van de MTS Waldhoff is een ramp, het verliezen van 2 mensen een catastroffe en hierbij mijn oprechte deelneming maar op Elwis werd medegedeeld door RVZ Oberwesel dat een Koppelverband omstreeks 19uur ondanks dat hij niet mocht varen het recht in eigen hand heeft genomen en gewoon langs de tanker Waldhof gevaren wordt. Uit navraag heb ik begrepen dat het om het KVB Willem Antonie gaat en hij zou strafrechtelijk vervolgd worden, als het waar is heb ik daar geen woorden voor dat iemand denk god te zijn en besluit ondanks het verbod gewoon toch maar te gaan varen geen strag is hoog genoeg voor die mensen!!! Maar dan moet het wel kloppen wat ik hoot dus mensen niet te snel oordelen!!!

    Geplaatst door: Klaas op
  • is het geen optie om bij centertanks slingerschotten aan te bevelen? bv. 15 cm zwevend boven de vloer? dan heb je toch 1 tank, maak je nu een scherpe manoevre wordt de lading niet in een keer naar de zij geslingerd.

    Geplaatst door: kees op
  • @ A. Bakels
    21-01-2011 op 14:03

    Lekker praktisch ook, piepschuim.
    Om even ballast te zetten of om iets aan dek te lassen.

    Geplaatst door: Brutuzzz op
  • @Bakels
    U ziet het misschien wel goed Maar de tendens is massa is kassa en Hoe groter hoe goedkoper

    Geplaatst door: Maria op
  • Ik heb niet alle reacties gelezen en misschien is mijn opmerking al ergens geplaatst, is het niet raadzaam om dit soort gevaarlijke ladingen met kleinere schepen het transport te doen.
    Onlangs is een beunschip gezonken en ik heb toen een aanbeveling gedaan om de dubbele wand te vullen met piepschuim lijkt mij het bestuderen waard idem voor tankers.

    Geplaatst door: A. Bakels op
  • gelezen: .Een schip afgeladen met zwavelzuur met een bepaalde diepgang zal echt niet zomaar om vallen want het gewicht ligt onder de waterlijn en niet bovenwater.
    —————————————-
    Daar heb je gelijk in, alleen wanneer de meeste tanks max gevult zijn. Doe je alle tanks gelijk hoog, kom je met SG van 1,8 maar dik 2 m.vloeistof hoogt in de tanks. Dan is de berekening vrije vloeistof van toepassing. Kijk eens op kustvaartforum bij stabiliteit. Dus hij kan wel degelijk door verkeerd belading instabiel zijn.Pas op ik zeg KAN.

    Geplaatst door: subaru rijder op
  • Heel triest wat er gebeurd is.
    Maar ik vraag me af: waar kunnen alle binnenschippers hun schadevergoeding indienen???
    Als in de Moerdijk een bedrijf in brand staat kunnen omliggende bedrijven een schadevergoeding indienen omdat ze 2 dagen niet bereikbaar zijn.
    Nu liggen er tientallen schippers(lees bedrijven) stil of hebben stil gelegen door dit trieste ongeval.
    Laat de scheepvaartinstanties zich daar eens voor inzetten.
    Want ondanks alles wat er aan de scheepvaart verdiend word zien walmensen hun nog steeds als een stel nomaden die niet zo belangrijk zijn.
    En is het een risico van het vak.
    Ik vindt het als ex schipper heel triest dat er nog steeds geen voorzieningen zijn voor deze gedupeerde die het al loodzwaar hebben.

    Geplaatst door: Lisa op
  • mijn deelneming voor de familie van de slachtoffers
    maar weer een bewijs dat onze mooie dubbelwandige tankers toch niet zo veilig zijn het gebeurd vrij veel dat ze plots scheef liggen of product lekkage hebben in de dubbele wand er zal nog meer gebeuren met onze nieuwe spullen enkel hoop ik wel dat e geen mensen bij omkomen

    Geplaatst door: johan op
  • Allereerst familie en vrienden en collega’s van de waldhof veel sterkte gewenst.
    Hopelijk gaat het allemaal niet zo lang duren als ze voorspellen een beetje geluk is altijd meegenomen..
    Maar van de schuttevaer valt het me tegen dat er alleen over dit oponthoud wat wordt vermeld.
    Bijvoorbeeld…. en dat zou zo maar kunnen gebeuren dat de deuren van sluis regensburg open staan boven en beneden….maar niet meer dicht te krijgen zijn en men 4 tot 5 duizend ton stenen heeft gestort in de sluis om zo de stroomsnelheid eruit te halen zodat de deur beneden dicht kon.
    Wanneer de reparatie klaar is en men weer verder kan varen, nu het weer open is vanwege hoogwater is de vraag.
    Aan de andere kant het kanaal schijnt beneden sluis hausen zo’n grote bult zand te zijn ontstaan na het hoge water dat er eerst moet worden gebaggerd…en dat gaat waarschijnlijk tot 3 febr. duren…dus krant ga eens verder kijken dan op de rijn….
    Iedereen veel geduld gewenst.

    Geplaatst door: cootje op
  • Op http://www.mammoetmaritime.com kun je het in te zetten materiaal zeer gedetailleerd bekijken. Klik op mediacenter en dan op equipment book. Dan op het equipment book van Mammoet Maritime. Het begint met de bok Amsterdam.

    Geplaatst door: Gabber Joop op
  • Dat was de eerste proefvaart ja! Maar er zijn inmiddels nog meer schepen langs, geladen 110 meter tanker en de duancis en nog wat.. Ze zijn nou weer aan het kijken of de waldhof nog steeds stabiel ligt en dan gaan ze weer overleggen.

    Geplaatst door: Stephan op
  • De proefvaart vond plaats met een Dortmunder, da’s zo’n 900 ton… De meeste schepen tegenwoordig zitten ver boven de 2500 ton… Wat als er een 135 m van 5500 ton langs gaat?

    Geplaatst door: Robert Haniel op
  • Schiffsunfall an der Loreley bei St. Goarshausen
    Erste Versuchsfahrt erfolgreich verlaufen
    Pressemitteilung 8 vom 19. Januar 2011, 17:00 Uhr
    Die Entwicklung des Kolkes oberhalb des gesunkenen Tankschiffs
    „Waldhof“ beeinträchtigt die sichere Lage des Schiffes weniger als
    gestern noch vermutet. Die letzten Peilungen des Wasser- und Schifffahrtsamtes
    Bingen zeigen, dass sich der Kolk zwar weiter vergrößert,
    aber den Schiffskörper nicht untergraben hat. Außerdem konnte der
    zweite Ponton früher als geplant vor Ort gebracht und die „Waldhof“
    damit gesichert werden. Hinsichtlich der Lagestabilität des gesunkenen
    Schiffes und der Belastungen des Schiffskörpers ist die Situation demnach
    günstiger als gestern.
    Das Wasser- und Schifffahrtsamt Bingen hat deshalb entschieden, bereits
    heute eine versuchsweise Passage der „Waldhof“ in Bergfahrt zuzulassen.
    Diese Versuchsfahrt mit einem kleinen Frachtschiff wurde
    vor Kurzem erfolgreich beendet. Eine Bewegung der „Waldhof“ durch
    die Vorbeifahrt wurde nicht festgestellt. Die Versuchsfahrten werden
    am morgigen Donnerstag fortgesetzt. Hierzu wird das Wasser- und
    Schifffahrtsamt gezielt einzelne zu Berg fahrende Schiffe ansprechen.
    Die übrigen Fahrzeuge haben auf ihren Liegeplätzen zu verbleiben.
    Gleichzeitig trifft das Wasser- und Schifffahrtsamt Bingen Vorkehrungen,
    um erforderlichenfalls einem weiteren Anwachsen des Kolkes
    entgegenzutreten. Ein Baggerschiff wird in der Nähe der „Waldhof“ in
    Bereitschaft gehalten. Es wird Wasserbausteine in den Kolk einbauen,
    falls eine Unterspülung des Schiffes eintritt. Die Entwicklung des Kolkes
    wird weiterhin durch Messungen des Flächenpeilschiffs „Unkelstein“
    überwacht.

    Geplaatst door: Ko Drenth op
  • @nemo
    je lijkt wel een echte clownvis!
    EEN TANKSCHIP DAT GEZONKEN IS KAN ZIJN LADING NIET WARM HOUDEN!!!!KIEKE

    Geplaatst door: eric op
  • @ KB
    Op het moment dat de tanker daar voer was er geen vaarverbod, het verbod was die woendsdagmiddag rond 16 uur vrijgegeven. En er was op dat stuk nog geen vaarverbod, dat begon pas 8 km daarbeneden tot Koblenz (walersheim). Dus de tanker kon daar gewoon varen.

    Geplaatst door: Peter Slagter op
  • Los van het ernstige ongeval heb ik als walbewoner een vraag. Op tv. horen wij dat de vaart vanwege de hoge waterstand is gestremd op de Rijn.Hoe kom dan een schip, ongeacht welk, daar terecht en nog wel in de nacht.
    Vaarverbod is toch vaarverbod?

    Geplaatst door: k b op
  • Het is helaas erg spijtig wat er is gebeurt,twee vermisten en een hoop schade.
    Het is de wed van murphy! Wat er precies gebeurt is daar zullen wij waarschijnlijk nooit achter komen. Het is te hopen dat er een nieuwe ervaring mee opgedaan wordt en dat wij er met z’n alle er wat van leren. Er wordt naar mij idee meer teveel gedacht aan hoeveel we aan het eind van het jaar verdiend hebben, en dat er grenzen worden overschreden dat zien we pas als het fout gaat. Dan zijn we in een keer de zieligge huilie,huilie schippers die het zo slecht hebben! Maar we vergeten dat we met z’n alle er zelf aan meewerken om ons zo gek te laten maken om tegen, en tegenwoordig zelfs onder de kostprijs te gaan varen. Dat we daarmee de veiligheid en normale werkomstandig heden uit het oog verliezen nemen we maar voor lief. Dit zal niet direkt de oorzaak zijn van dit ongeluk en mischien wel een kleine ramp, maar als ik de meeste verhalen lees hier boven dan moet ik helaas concluderen dat de meeste die hier boven hebben geschreven, volgens mij niet het niveau halen van de basisschool. Een klein voorbeeld: Er wordt volgens een van de schrijvers geciteerd uit het chemiekaarten boek over het smeltpunt van Zwavelzuur. Dat zou tussen de 3 en 10 gr.C. zijn. Nou, ik zou er -32gr.c. van maken. Ik denk dat we dat voorlopig niet gaan meemaken. Laten we nu maar gewoon accepteren wat er gebeurt is en het bergen en aan de speciaalisten over laten. En zullen we het speculeren ook maar achterwegen laten? Want daar heeft ook niemand wat aan. Als men denkt hierdoor falliet te gaan dan is er vooraf al iets niet goed gegaan. Ga er maar van uit dat de mensen die op de Waldhof varen en de rederij waarvoor hij voer weten waar ze mee bezig zijn. Deze voeren al Zwavelzuur nog voor dat de meeste van jullie konden lopen. Veel sterkte voor familie van de slachtoffers gewenst.
    mtv groet V.P.van den Berg

    Geplaatst door: vincent op
  • Ik ben zelf geen tankschipper specialist,maar droge lading.Ben betreurt voor het gene wat gebeurt is,en medeleven gaan uit voor de familie van vermisten.Naar deze averij zal er dan geen nieuwe S.I wetlijn moeten komen voor dubbelwandig center tankschepen die alleen maar zwavelzuur varen dat die gewoon een middenschot moeten hebben?Of kunnen/moeten ze deze lading warm behouden net zoals stookolie,wat in de winter ook sneller stolt?

    Geplaatst door: nemo op
  • weet je wat mij verstandig lijkt ? gewoon aan t werk gaan , de machinekamer verven ofzo . en laat t speculeren aan de vakmensen over . want iedereen heeft wel een mening . t is nu toch eenmaal gebeurd , dus neem die extra tijd om je schip onderhanden te nemen .

    Geplaatst door: jose op
  • gewoon gecontroleerd leeg laten lopen niks aan de hand,er is geen andere oplossing hoe wil je met een bok drie duizend ton van de bodem trekken heb zelf die zooi gevaren als je eht vermengt met water gecontroleert is er niks aan de hand.
    ja het is niet de bestte oplossing maar we liggen al eenw eek en er is nog niks gebeurt

    Geplaatst door: pietje chemietje op
  • je kan er wel langs varen op verantwoorde manier denk ik je neemt voorspan als de voorspanboot boven het wrak is gaat hij treken en het schip stop tot boven het wrak zo heb je minder zuiging bij het wrak ps is maar een iedee .allen veel sterkte .

    Geplaatst door: arie.r op
  • Volgens de laatste berichten van de wsa Bingen gaan ze ten vroegste de vrijdag proefvaarten doen.
    En ze spreken van 200 schepen die er voor liggen maar dat moet al een pak meer zijn.Ik lig in Keulen en tel al 70 schepen op de ais.

    Geplaatst door: Franky op
  • Kapseizen met zware producten aan boord is met centertanks absoluut mogelijk, helemaal als de s.g. boven de 1.5 komt. De tanks van de Waldhof waren ook niet helemaal gevuld, op de Waldhof is dit tot een s.g. van 1.2 onbeperkt. En een schip van 11,40 is ook stabieler als een schip van 10,50 breed, die ook nog eens verlengd is.

    Geplaatst door: b.de kruif op
  • Mijn aandacht en sympathie gaan, naast mijn deelneming aan de nabestaanden van de opvarenden, ook uit naar alle opvarenden van de schepen die nu niet voorbij de “Waldhof” kunnen varen. Het is voor met name de zelfstandigen onder hen toch ook iedere keer weer afwachten hoe lang deze inkomstenderving gaat duren. Dit vooral in een periode dat het toch al dag en nacht knokken is voor je boterham. Deze landrot wenst u allen heel veel sterkte en hoopt dat er weer snel gevaren kan worden.

    Petty

    Geplaatst door: Petty op
  • engineer,
    Als ik honger heb neem ik wat te eten stress is voor mij niet nodig geen belang bij.
    Maar als je een opmerking maakt en iemand stel daar een vraag over uit pure intresse wil dat niet meteen betekenen dat het te maken heeft met honger ,jaloezie,stress het kan ook uit leer gierigheid zijn,want wat mij echt intreseerd is wat gebeurd er met een tanker die je na een aantal jaren verlengd of verhoogd ivm dubbelwandig maken voor de maximaal aantal cubs je brengt tenslote veel meer staal in een bestaand schip

    Geplaatst door: kees op
  • een vraagje aan de ervaren mensen hier.
    kan het geweest zijn de waldhof ballast heb moeten zetten om onder de lading pijp te komen???

    Geplaatst door: noorden op
  • een vraagje aan de ervaren mensen hier.
    kan het geweest zijn de waldhof ballast heb moeten zetten om on de lading pijp te komen???

    Geplaatst door: noorden op
  • Kees,
    Heeft U honger? U haps zo lekker.

    Een enkelwandige tanker die je dubbelwandig maakt, is natuurlijk ook een dubbelwandige tanker!

    Ik heb alleen de voordelen cq. nadelen van dubbel of enkelwandig benoemd. Jullie zijn zo gestresst dat je niet eens de tijd neemt een verhaaltje rustig te lezen!

    Geplaatst door: engineer op
  • Korte reactie aan Meerendonk zijn adres,
    Wat een slap gelul, vaar al jaren met een tanker met centertank door de wereld en ook met div.’zware producten’ en heb nog nooit het idee gehad dat er iets fout ging of zou gaan.
    Natuurlijk kan het een menselijke fout zijn maar als de Waldhof gewoon heeft geladen en geen lekkage heeft gehad(nog steeds onduidelijk) gebeurd er niets, Denk eens na, het gaat hier over stabiliteit.Een schip afgeladen met zwavelzuur met een bepaalde diepgang zal echt niet zomaar om vallen want het gewicht ligt onder de waterlijn en niet bovenwater.

    Je gaat ook geen volle zware containers laden op 2 of 3 lagen lege containers.STABILITEIT!!!!!!!!!

    Mijn gedachte gaat uit naar de mensen die een leven moeten missen en de rest is alleen maar geld.

    Geplaatst door: Anti Meerendonk op
  • Of gewoon eens even een paar lessen Nederlands schrijven. Beginnen we met punten en komma’s.

    Geplaatst door: Niettegeloven op
  • Ik wil even reageren op het berichtje van binnenvaarder van 16.53 uur. Ik opereer al jaren onder deze naam op het binnenvaartforum etc. Mijn e-mailadres begint zelfs met deze naam. Ik distantieer mij dan ook van ieder commentaar van deze persoon.
    Met vriendelijk groet,
    Geert

    Geplaatst door: Geert op
  • Zoals gewoonlijk staan de beste stuurui cq kapteins weer aan wal.Zullen we het maar gewoon aan de specialisten overlaten?

    Geplaatst door: stekel op
  • Dat die tanker op zijn zij ligt, moest een keer gebeuren, want elke “nieuwe tanker” schipper is hier bang voor, Nieuwe tankers hebben doordat ze Dubbelwandig zijn Centertanks, dat wil zeggen tanks in het midden zonder tussenschot, en ook een dubbele bodem van 70 centimeter hoog, en als deze dan niet vol zijn, gaat door de middelpunt vliegende kracht, als je een bocht omgaat alle lading naar een kant met als gevolg dat je geweldig scheef gaat, daarom word er met die nieuwe tankers tank voor tank geladen, tot hij tot 98,5% vol is, en er altijd maar één tank half afgeladen is.
    Het probleem met deze tanker is , dat zwavelzuur een soortelijk gewicht heeft van 1,86 dus ruim 2x zo zwaar als gasolie[0,84] dus de inhoud van de tanks is veel te groot, en daarom kunnen ze die tanks niet vol laden en met enige volle tanks varen kan ook niet omdat dan de bodemdruk te groot word. Een tank is altijd 375 m3 of kleiner, en dan komt er op de steunen van de tank met het eigen gewicht +- 750 ton op 10 meter lengte te staan. Dit houdt in dat alle lading in 3 tanks kan, en er zijn er waarschijnlijk 9. Recht uitvaren is geen probleem met half geladen tanks, maar als je een bocht neemt moet je het heel voorzichtig doen.
    Het ongeluk is gebeurt, net na het vrijgeven van de vaart, na hoog water, dan kan je het nog zo voorzichtig doen, maar als je zo geladen ligt en met een drijfgangetje om de Betteck moet, dat gaat dan niet, en moet er gedraaid worden om uit de bocht te komen, en dan krijg je snelheid in het water, wat daar met 10 tot 12 km per uur door de bocht komt, en met de eigen snelheid erbij ga je dan over de 20 km de volgende bocht [Loreley] om, en dat is fataal geworden
    Ik hoop het duidelijk uitgelegd te hebben

    Geplaatst door: F.v.meerendonk op
  • Jongens wat zijn de Nederlanders toch goed overal in he, vooral in commentaar leveren waren ze ook maar zo goed in he varen. De een zit 4 weken op de wal en anderen willen de sluis uit als het licht nog op rood staat en je het hebt mensen die de auto van dek varen en hoeveel stuurhutten zijn er niet af gevaren de laatste jaren, allemaal nederlanders die dat gebeurt, O wat zijn wij toch beste schippers. Het is niet te hopen dat al die zo genamende schippers zelf eens wat overkomt want dan weten jullie is hoe of dat voelt als er over je word geschreven.

    Geplaatst door: binnenvaarder op
  • Hallo iedereen,laten we even stilstaan bij de famielie van de slachtoffers.
    Die mensen hebben meer aandacht nodig dan,
    al dat gezeur over dubbel en enkelwandige tankschepen.
    Zekerheid hebben we met geen van beide schepen.
    De zekerheid is bij de staat,gewoon MARKE II met paar meter verlagen en dan ook alleen met daglicht door het gebergte varen.
    Wens iedereen verder een behoudenvaart zover het mogelijk is

    Klaas

    Geplaatst door: Klaas op
  • jongens laten we eens stilstaan bij de ellende voor de familie van de slachtoffers !! de scheepvaart heeft al zoveel klappen gehad , die komt deze ramp ook wel weer te boven . t is allemaal al erg genoeg !!!!!

    Geplaatst door: jose op
  • Op de volgende link kunnen jullie eventueel de persberichten van de WSV bekijken. Deze worden per dag vernieuwd. Zijn er misschien een hoop vragen minder.

    mvg Huub.

    Geplaatst door: Chinder op
  • Vraagje aan engineer,
    Als dubbelwandig bij lekkage in dubbelle zij in stabieler wordt[volgens u onberekenbaar] waarom mogen enkelwandig dan ombouwen naar dubbelwandig en in sommige gevallen tankdek verhogen om zo groot mogelijke tonnenmaat te krijgen. en volgens mij hebben dubbelwandige tankers een lek stabiliteitsberekening waarin de stabiliteit word aangegeven bij lekkage van een of meerdere lekke dubbelle zijde

    Geplaatst door: kees op
  • Marko volgens mij woon jij in Den Bosch

    Geplaatst door: abram op
  • Wat kan iedereen toch lekker zeuren, dat het gebeurt is is al erg genoeg.
    Denken de mensen echt dat de WSA het niet zo snel mogelijk vrij willen hebben? Tuurlijk kunnen er dingen anders en sneller, maar dan zijn er weer andere dingen om over te klagen. Zeker als er wat mis gaat.
    Ik denk dat ze echt wel de best doen om het zo snel vrij te geven.

    Geplaatst door: André Slagter op
  • Reactie op Hennie, als ik zo vrij mag zijn mag je je om je leeftijd vragen ik heb namelijk het idee dat je ergens rond de 10 jaar bent zo schat ik zo in als ik je reactie lees, over dat konten likken bij de oliemaatschappijen gesproken, ik weet niet hoe jij dat ziet maar die bedrijven zoals Shell Bp Esso enz enz hebben er belang bij goedkopere dus vaak minder veilige enkelwandige schepen om hun producten zo goedkoop mogelijk van a naar b te krijgen en dus zie ik de link niet tussen dubbelwandige schepen en kont likken bij die lui dubbelwandige schepen kosten meer dus zeg jij het maar, maar misschien moet je niet meer mee doen met deze discussie ik begrijp dat je een beetje gefrustreerd raakt als de waarheid eens geschreven wordt over veiligheid want daar ging het over in mijn geschreven stukje,
    het was niet mijn opzet om je boos te krijgen maar je moet wel de realiteit in ogen zien, mag ik zo brutaal zijn je te vragen of je toevallig een enkelwandige tanker bezit of er op vaar of iets dergelijks?

    M.v.g Marko

    Geplaatst door: Marko op
  • Als iedereen nou eens ophield met zeiken zeuren en klagen.
    Dubbelwandigen tankers zijn gewoon veiliger,maar de enkelwandige tankers hebben we gewoon ook nog nodig(gun elkaar een boterham)
    Het wordt misschien tijd dat er eens samen gewerkt wordt door iedereen(enkel,dubbel,vracht)
    Om ergens opgelopen schade te kunnen verhalen,als er schade of verlette tijd wordt opgelopen,door het niet reageren van de WSA.drijvende tonnen die niet worden opgeruimd of niet snel reageren op ongelukken.

    Geplaatst door: marc op
  • In het vergelijk enkelwandig dubbelwandig, is al lang naar voren gekomen dat bij aanvaringen etc.
    het milieu minder belast word, omdat het risico, van uitsroom van lading een stuk minder word.
    Een groot nadeel van een dubbelwander is inderdaad de stabiliteit, niet alleen in de binnenvaart maar ook op zee. Het gaat prima zolang
    de toestand van het casco in takt is. Maar bij schade of bv. een gescheurde las word de
    stabiliteit van dubbelwanders onvoorspelbaar.
    Ik denk dat we moeten hopen dat dit niet te vaak gebeurd want dan zou de veiligheid van dubbele t.o.enkelwanders wel eens ter discussie kunnen komen. Verder iedeeen een goede en veilige vaart, zowel enkel, dubbel, droog nat enz.

    Geplaatst door: engineer op
  • Als geinteresseerde in de binnenvaart lees ik regelmatig o.a. deze site. Wat mij teleursteld is het taalgebruik in sommige reacties die natuurlijk alleen met de voornaam worden ondertekend.
    Heel Jammer!
    Peter Gog.

    Geplaatst door: Peter Gog op
  • Martin,

    Ga aub gewoon roest bikken oid. maar onthou je van dit soort uitspraken.
    Laat die berging maar aan experts over, dat komt best goed. Laat de binnenvaart eerst de zaken in eigen keuken maar eens ordenen.

    Geplaatst door: pietje op
  • water onder dubbele bodem dan gaat elk schip die sb en bb zijbeun niet geschijden hebben

    Geplaatst door: g.t op
  • Ik vraag me nog steeds af hoe dit schip kon kapseizen. Moet dan toch raar gaan. Heeft iemand een idee ?

    Geplaatst door: Hans op
  • gistern heeeeeeeel de dag met wsp wsa gebeld . man man wat een angshazen . wij willen allen een bewijs dat wij hier vanaf donderdag 13-1-2011 liggen.voor p*I verzekering

    Geplaatst door: g.t op
  • @johan
    Vraag me af waarom een TANKER op zijn zij extreem breekbaar is volgens mij is die rondom verstevigd dus denk dat dat onzin is.

    En het is gewoon triest met die Duitsers mierenneuken over de kleinste k** dingetjes kan de WSP als geen ander maar hebben ze een keer een ramp van voormaat kunnen ze niet snel een oplossing bedenken. In Nederland was dat ding met 2 dagen geborgen.

    Geplaatst door: martin op
  • Ter info:
    Het WSA heeft de proefvaarten voorlopig weer uitgesteld tot minimaal woensdag omdat er een put is onstaan naast de kop van het gezonken schip. Dit komt door de nering die daar staat. Als het schip weg glijdt dan zakt de kop zover weg dat de kans dat het schip breekt erg groot is en de gevolgen niet te berekenen zijn. Er wordt op dit moment een ponton in Mainz bekeken of deze geschikt om aan het schip vast te maken om het schip beter te stabiliseren. Deze ponton zou morgen rond 10:00 uur ter plaatse kunnen zijn en dan nog vast maken.
    Er is inmiddels wel een lijst met ongeveer 10 schepen die op proef er voorbij zouden gaan maar deze wordt voor als nog niet bekend gemaakt omdat op basis van de situatie na de stabilisatie gekeken gaat worden of deze lijst nog relevant is.
    criteria zijn o.a. diepgang, motor vermogen,grote,lading en boegschroeg capaciteit.
    Deze infomatie komt direct van het wasser und schiffahrtambt Bingen en is inmiddels via een persbericht ook naar buiten gebracht.
    De kranen die uit duisburg moeten komen zijn inmiddels ook op de rijn en de nl kranen zijn ook onderweg en worden allen tegen het weekend verwacht in St goar.
    Dit is puur ter info niet om weer een of andere zinloze discussie los te laten barsten.
    Er zijn nog steeds 2 vermiste denk daar eens aan voor er weer een onzinnig bericht wordt geschreven en vervolgen ondertekend wordt door een minder fijne medemens die zijn of haar naam niet durt te zeggen.

    Met vriendelijke groet
    F.Schapers
    mcs Duancis
    liggend onder de haven van St Goar km 557,7

    Geplaatst door: F.schapers op
  • Wat een discussie allemaal. En ideeen genoeg.Zwavelzuur moet sowieso in een roestvrijstalen tank en dus in een dubbelwandig schip. Het Rijnwater is 4-5 graden. Dat is rond of onder het stolpunt van de lading. De kans is dus groot dat de hele lading gestold is. Dat zou een probleem bij het terug recht zetten van het schip kunnen geven. De opmerkingen over verzekeringsmaatschappijen die nu zou afdwingen dat de vaart wordt vrijgegeven deel ik niet. Het zou voor iedereen een goede zaak zijn dat de
    schepen, ook al is het in 1-richtverkeer door kunnen. Voor opdrachtgevers betekent dit gewoon dat de binnenvaart niet altijd betrouwbaar is in op tijd aankomen.

    Geplaatst door: guus op
  • persbericht WSA proefvaarten verschoven naar woensdag.

    Geplaatst door: johan op
  • Ik wil wel even aangeven dat als het mis gaat zoals helaas met de Waldhof het blijkbaar tot nu toe wel erg goed is dat vloeibare producten zoals deze en natuurlijk nog vele andere producten in dubbelwandige tankers zoals de Waldhof moet worden geladen neem het voorbeeld van die enkelwandige VT Tanker in Amsterdam maar waar de olie door die aanvaring door de halve haven heen drijft je moet er niet aan denken dat dit was mis gegaan met een enkelwandige tanker daar in het gebergte hier blijkt tot nu toe maar uit en dat moeten ook de grote jongens zoals Shell Bp Esso Vopak en de handelaren enz enz zich ook realiseren voor hun naam en de het milieu dat het blijkbaar beter is dat misschien alle producten in dubbelwandige schepen moet worden vervoert je ziet het er kiept een schip om “door wat voor rede dan ook” en er is tot nu toe geen product overboord gelopen.

    Geplaatst door: Marko op
  • Ik zag net in het chemiekaarten boek dat zwavelzuur een smelt punt heeft tussen 10 en 3 graden celcius enig idee hoekoud het water terplaatse is ??

    Geplaatst door: Brulboei op
  • Laat ik duidelijk zijn het is ERG triest dat dit gebeurd is En dat het HEEL erg triest is dat er 2 vermisten zijn Niemand zou dit ooit mee willen maken…
    Alleen Ik heb het gevoel dat de binnenvaart echt niet mee telt want anders waren er al lang eerder aktie’s ondernomen …want waarom bekruipt mij een heel naar gevoel dat er boven aan de kop staat dinsdag proefvaart langs de Waldhof De verzekeringen zullen wel blij zijn Want de 4 dagen zijn dan precies voorbij en hadden ze de calimiteieten-vergoeding van kracht moeten laten gaan Waarom ik vaak een negatief beeld heb …omdat het vaak ook zo uitkomt…dat er achter een net gevist wordt…door de schippers

    Geplaatst door: Maria op
  • Het valt op dat er veel mensen zijn die het allemaal weer beter weten. Kritiek op de toe nu genomen maatregelen is makkelijk, maar we dienen ons wel te beseffen, dat we ook voor een belangrijk deel van ons drinkwater afhankelijk zijn van water uit de Rijn. We kunnen beter blij zijn dat men nadenkt voor men als een wilde aan de gang gaat, met grote kans op zware watervervuiling.

    Geplaatst door: Rens op
  • okee henk is onzin

    weet je wat de diep gang van de haven is
    kaup +70 is in deze morgen 7,11 schip is 10.50 breed okee achte – 1.50 is oeps te weinig.

    Geplaatst door: john op
  • Henk is de beste. Als Henk het zegt kan het. Binnenkort misschien een politieke partij? Als Henk aan de macht komt kan Nederland weer met een gerust hart naar bed. Pak die Duitsers Henk!

    Geplaatst door: henk aanbidder op
  • er zijn nog steeds mensen die het zo goed weten,
    en zeker mensen die een leven op vracht vaart gevaren hebben, en nu een tanker bezitten.
    en er is wel wat te zegen van een middelschot maar alleen voor vervoer van producten met een hogere sg dan 1.zwavelzuur is ca 1.8 dus voor de reken wonder onder ons hoe veel mag er dan in een tank met een toegestaande sg van 1?
    als je je tanks volmaak tot 95 of 97% en 1 of 2 aflaad tank over hauw is er niks in de weg (biju een sg onder 1)
    of mensen die helemaaal niks met de scheepvaart te maken hebben
    het is te hoopen dat er nils gebeur met deze tanker zolang hij daar zo lig
    als zwavelzuur met water in aanraking kom breek de hel los en pas maar op brandje/ramp in moerdijk was dang klein

    Geplaatst door: john op
  • ik vind gewoon dat ze die tanker veder moeten laten zinken. dan kan je er een beetje naar duiken en dan groeit er een beetje koraal op geweldig.

    Geplaatst door: dr onrust op
  • Sleep die tanker zover mogelijk de Lorelei haven in, water genoeg, brand gaten door de zij en met een paar dompelpompen kan zover mogelijk lading eruit gepomt worden.
    Scheepvaart kan door.

    wil jij al in 2012 zitten henk …..heb jij wel ervaring zulk soort tankers

    Geplaatst door: pietje op
  • Beste Johan , D.W. , D.H en andere die Henk zijn plannen af schieten.
    als het nou zo is dat met een zuur geen gevaar is om te branden of evt met lucht te boren waarom zou het dan niet mogelijk zijn zijn idee uit te voeren??
    een tanker kan achter ( tegen het vlak ) gaan liggen en we kunnen pompen.
    nee alles stremmen en afwachten, als die tanker verder leeg is kun je hem wel de haven in slepen en verder bergen.
    of het met een zuur mogelijk is zullen experts toch wel weten.
    feit is dat die duitsers geen serieus materiaal hebben op zulke belangrijke vaarwaters.
    wist iemand het van dat chesna vliegtuig?
    nee laat alles maar lekker lang onnodig dicht zitten

    Geplaatst door: Marco Seine op
  • De Amethyst had toch iemand vanaf de drijvende stuurhut gered?

    Geplaatst door: Matroos op
  • Vanochtend bij het programma Ochtendspits, Je zou “bijna” medelijden krijgen met de mensen van Rhinecontainer dat ze zoveel verlies lijden,
    Jammer dat ze niet bij een schipper langs zijn gegaan dan schrikken ze misschien pas van de schade die geleden wordt!
    De bedrijven klagen nu dat ze hun producten niet op tijd krijgen, en dan is de binnenvaart niet belangrijk genoeg voor Den Haag om zich er voor in te zetten? Vreselijk dat dit is gebeurd en dat er (vrijwel zeker) doden bij zijn gevallen, maar misschien opent het bij bepaalde figuren hun ogen!

    Geplaatst door: Schippersvrouw op
  • @ Henk:
    Hoe luidde dat spreekwoord ook al weer?
    — Of jij ze aan boord of aan de wal gebruikt zal weinig verschil maken —
    Bas.

    Geplaatst door: Bas Ros op
  • Beste Henk. Ik vind je plan geweldig. Geef even je adres. Dan wil ik je graag gaan opgeven voor het beste idee van Nederland.( Misschien kun je ook gewoon de stop eruit trekken.)

    Geplaatst door: D H op
  • Henk, je bent mijn held!

    Geplaatst door: RJ op
  • Allereerst mijn medeleven met de getroffenen.

    Maar zoals Henk Ros het voorstelt, zo simpel is het niet. Niks geen water genoeg.
    Is je al opgevallen dat het casco op z’n zij ligt?! Het steekt dus ca. 9 meter diep!!!!!!!
    Het kan dan wel hoog water zijn, maar ik heb sterk mijn twijfels of daar 9 meter, of meer!! water staat.

    En zoals op het andere topic al opgemerkt, wat een kleutermentaliteit over het algemeen.

    Geplaatst door: D. W. op
  • Beste henk Ros

    Leuk bedacht van je,zou graag will;en zien zo,maar natuurlijk grootste onzin om nu maar ff te roepen als een therapeutje van zus en zo moet het even.Dat ding is natuurlijk niet weg te trekken,omdat die op zn zij ligt,en dus extreem breekbaar is.

    Een paar gaten in de zij branden ( branden ) en met een Dompelpomp ( elektriciteit ) ff de boel eruit pompen haha,wat voor ei komt u??

    Ch Janzn Ook hier geld,ga lekker op school leraar worden,past u beter

    Geplaatst door: johan op
  • Met diepe deelneming aan de bemanning en familie.
    Verschrikkelijk, het zal je maar gebeuren dat je schip niet meer terug recht komt na een bocht.
    Vreselijk.
    Een verschrikkelijk trauma.

    Verleden Exelsior
    Er bleek achteraf een bedrijfje in Moerdijk te zijn met een speciaal sonar apparaat wat onder een Cessna vliegtuigje gehangen kon worden en gekoppeld aan een laptop met electronische kaart.
    3 x over de locatie waar die containers in de Rijn lagen vliegen en ze hadden de precieze locatie van alle containers geweten.
    Een paar die echt in de weg liggen opruimen, een paar extra boeien in de Rijn en mogelijk binnen 24 uur had destijds de Rijn vrijgegeven kunnen worden.

    Waldhof nu
    Sleep die tanker zover mogelijk de Lorelei haven in, water genoeg, brand gaten door de zij en met een paar dompelpompen kan zover mogelijk lading eruit gepomt worden.
    Scheepvaart kan door.

    WSA is echt een shit organisatie vergeven van Duitse Nijenrode ratjes zoals Youp van het Hek bedoelde met zijn helpdesk aktie.

    Gaarne allemaal waar mogelijk ten strijde trekken tegen de Duitse WSA Nijenrode ratten.

    Geplaatst door: Henk Ros op
  • Sinds kort is ook de “bok” die in duitsland ligt van mammoet. Dezelfde mammoet die vanuit schiedam de andere “bokken” stuurt.
    En dan nog een leuk nieuwtje die “bok” waar jullie over spreken is een drijvende kraan en als je deze juist afbreekt is hij circa 4,9 a 5 mtr hoog.

    Geplaatst door: Huibert op
  • En naast de eerste 2 NL-bokken, ook een 3de en 4de bok laten komen vanuit NL?

    Of zou dat politiek net effe te gevoelig liggen, sinds alle beloftes na de streming met de circa 23 stuks ‘frei-swimmende containers’?

    Geplaatst door: C.Jans_zn. op
  • @sr
    Het gaat niet om de grote bokken die vanuit Nederland komen,maar om de kleine bokken vanuit Muelheim a d Ruhr.
    Die kunnen nu de Ruhr niet uit vanwege de brughoogte daar en liggen er dus niet echt strategisch.

    Geplaatst door: C.de Vette op
  • @Sr

    Nooit geweten dat er bokken zijn die niet gestreken kunnen worden, lager dan 9,10 m. En zijn alle kraanschepen exact 9,0 m hoog?

    http://www.kustvaartforum.com/viewtopic.php?f=4&t=192&start=2685
    en dan de foto bij bericht:
    “Geplaatst: ma jul 05, 2010 1:43 pm ”

    Toestemming om te mogen varen, bij hoger water dan Marke II, dat is natuurlijk een heel ander argument. …

    Wat ik vooral opzienbarend vond aan deze persberichten; dat het vermelde nieuws nog niet doorgegeven was door media, voor wie deze persberichten waren aangemaakt. …

    Sterkte voor alle direct betrokkenen,
    Succes en toi.toi.toi voor iedereen die afhankelijk is van deze berging, voordat zij hun reis kunnen vervolgen,

    Geplaatst door: C.Jans_zn. op
  • C. Jans_zn. Wat is er opzienbarend aan dit bericht?
    Bij Marke 2 zijn alle bruggen minimaal rijnvaarthoogte, dus 9 meter.
    Volgens mij moet jij als geen ander weten dat een kraanschip, dus ook een drijvende bok met gestreken kraan hoger is dan het gemiddelde rijnvaartschip en ook al snel hoger is dan 9.00 meter.
    Op zich dus een erg logisch bericht dat de bokken niet onder de bruggen door kunnen.

    Wat betreft die passageproeven is misschien wel iets wat al eerder had gekund.
    Hopen dat het water snel valt en de scheepvaart weer een beetje op gang mag komen.

    Geplaatst door: Sr op
  • Berichten die voor betroffenen wellicht zeer interessant zijn:
    http://www.wsa-bingen.wsv.de/Aktuelles/presse.php

    Bericht nr. 5(15-1-2011) vind ik redelijk opzienbarend:
    * Drijvende kranen(bokken?) zijn verzögerd vanwege te lage bruggen, liggen ze vast door het hoge water?
    * Binnenkort passageproeven?

    Wie weet er meer?

    Geplaatst door: C. Jans_zn. op
  • je kan het ook anders zien. er liggen genoeg schepen boven het gebergte te wachten op een dalende waterstand en ook op deze blokkade. dus zijn er minder schepen beneden, dus is/komt er ruimte te kort, dus gaan misschien de vrachten wel omhoog. zo zie je maar weer, ieder nadeel heeft een voordeel. of ben ik te positief en word ik dadelijk nat wakker…..

    Geplaatst door: jannemannetje op
  • Lekker veilig zo een tanker zonder middenschot,loopt een dubbele hoeveelheid uit de tank.Zou me niks verbazen dat alle dubbelwandige schepen naar de werf moeten voor een middenschot te plaatsen.

    Geplaatst door: rob op
  • Uit ervaring weet ik dat zwavelzuur het mileu niet ernstig aantast, het is volledig mengbaar met water. Wel zal er een reactie onstaan in de vorm van temperatuur, als deze twee samen komen word het zeer heet. Denk maar eens aan de tankbak met zwavelzuur die is gezonken in Hamburg, enekele jaren geleden. Heeft geen schade opgeleverd.

    Geplaatst door: Brabander op
  • Er wordt ogenschijnlijk nogal laconiek gedaan door de autoriteiten met betrekking tot de lading:
    Zwavelzuur

    Formule: H2SO4

    Omschrijving: Kleurloze vloeistof. Sterk zuur, reageert heftig met basen en is corrosief. In concentraties boven 60% is de oplossing een sterk oxidatiemiddel. Tast onedele metalen (behalve lood) aan onder vorming van brandbaar waterstofgas. Gebruik hand-schoenen en een veiligheidsbril. Bij verdunnen ALTIJD zwavelzuur in water gieten, NOOIT omgekeerd! Geconcentreerd zwavelzuur (96-98%) heeft een soortelijk gewicht van 1.84 gram/ml. Accuzuur is verdund zwavelzuur met een soortelijk gewicht van ongeveer 1.28 (circa 37%) (Bron: http://www.experimenten.nl)

    Geplaatst door: Brutuzzz op
  • Ik weet niet wat er gebeurt als één, twee of drie ladingtanks openscheuren met zoutzuur, maar vind het vreemd dat StGoar en StGoarshausen niet gevacueerd zijn. In Moerdijk maakten ze er onlangs een potje van, maar in Duitsland schijnt dat ook te kunnen… Verder zou er inderdaad bergingsmateriaal moeten zijn dat snel ter plaatse is. De Rijn is een belangrijke economische slagader, ook voor Frankrijke en die Schweiz.

    Geplaatst door: Robert Haniel op
  • Wat een geluk dat het hoog water is, men mag nu toch niet varen.

    Geplaatst door: IJmond op
  • Allereerst gaan mijn gedachten uit naar familie en
    vrienden van de vermiste collega’s

    Dan het volgende uit dit ongeluk blijkt eens te meer dat Duitsland op zijn belangrijkste rivier bergingsmateriaal moet hebben dat in 1 of 2 dagen te plaatsen moet zijn.
    In 2007 de rijn bij Keulen 1 week gespert bergingsmateriaal komt uit R’dam. Volgens de burgemeester van Keulen is de scheepvaart onveilig. In 2011 dus 4 jaar later de rijn gespert en weer moet bergingsmateriaal uit R’dam komen. ???????

    Geplaatst door: TvO op
  • De bergers krijgen sondergehmigung .Dat was tijdens de Orinoco bering Ook zo.
    Overigens de info van de rrevier zentralen stelt danig teleur.
    Dat zou toch na het Exselsior incident beter worden ?

    Geplaatst door: jos op
  • Als je het bericht goed leest, gaan ze eerst een plan maken en dan gaan ze een kraan sturen, dus zal we volgende week komen denk ik zo. Met deze waterstand gaat dat wel even duren. Weet niet of hij door marke 2 heen mag varen anders word het nog later.
    Dat ponton om hem te stuten hebben ze daar.
    Dus waarschijnlijk kunnen ze op- en afvaart sneller vrij geven.

    Ps. wees blij dat de krant je op hoogte houd anders weet je helemaal niks

    Geplaatst door: peter op
  • komt het ponton vandaag,of volgende week.
    is weer lekker duidelijk met de krant

    Geplaatst door: noorden op

Reageer