Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Amsterdam-Rijnkanaal gestremd na zelfdoding

UTRECHT

Het Amsterdam-Rijnkanaal was maandag van 11 tot 15.30 uur gestremd voor het zoeken naar een jongen die vermoedelijk van de Meernbrug is gesprongen. De politie gaat er vanuit dat het om zelfdoding ging.

De politie kreeg rond 10.30 uur een serieuze melding dat er iemand in een zwarte jas van de Meernbrug zou zijn gesprongen. Tegen de avond was er nog niemand opgegeven als vermist. Het KLPD heeft de hele dag gedregd en het kanaal afgezocht met sonarapparatuur, zonder iemand te vinden. Duikers van de brandweer bleven in de namiddag standby aan de kant, maar politie en brandweer hebben hun reddingsactie gestaakt. In verband met de koude temperatuur verwachten zij niet dat de jongen nog in leven is.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • Jakov

  Een aantal jaren geleden op een mistige januaridag een jonge vrouw van de brugleuning van één van de Utrechtse bruggen over het AR-kanaal weten te praten. Is gelukkig goed afgelopen. Of is het wel gelukkig?…..

 • Cherrel

  Ik werk bij Nedal,en deze trieste gebeurtenis heb ik van dichtbij kunnen bekijken.Of hij gevonden zou worden denk ik haast niet,waarschijnlijk zal het lichaam ergens later deze week boven komen drijven.

  Of het moet een misselijke ”grap” zijn,waarvan ik hoop dat het niet het geval is.De Reddingswerkers hebben wel uren in weer & wind getracht de jongen te vinden cq. op te duiken

  Respect naar deze mensen toe.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook