Casco’s Concordia gelost in Brazilië

De twee binnenvaartcasco’s (135 x 14,20 meter) die Concordia Shipyards uit Werkendam op het afzinkbare ponton Ocean Orc naar Brazilië heeft verscheept, zijn aangekomen in Brazilië.

Concordia

‘Op zaterdag 11 oktober is de sleepboot Eraclea uit Nederland vertrokken met de sleep’, zegt Bert Duijzer van Concordia Shipyards, die afgelopen donderdag terugkeerde uit Brazilië. ‘Na een goed verlopen zeereis is de sleep 12 november aangekomen in Belem. Daar hebben we als "Estaleiro Concordia do Brasil Ltda", in samenwerking met locale partners, de unloadings-operatie begeleid. Op zaterdag 20 november had de lossing plaats. De casco’s liggen nu aan de afbouwkade en we beginnen binnenkort met de afbouw.’ Die klus wordt geklaard met locale partners en intensieve begeleiding vanuit Nederland. ‘Verschillende Braziliaanse bedrijven zijn geïnteresseerd in de schepen.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer