Kabinet wil uitstel bijmenging biobrandstof

Staatssecretaris Joop Atsma van Infrastructuur en Milieu wil de bijmenging van biobrandstof in de binnenvaart uitstellen. Hij heeft de Tweede Kamer gevraagd hiermee in te stemmen. Op verzoek van de VVD volgt hierover deze week een debat. De liberalen willen de duurzaamheidsmaatregel niet invoeren voordat ook België meedoet.

Door Tessa Heerschop
‘We kunnen geen nee zeggen tegen duurzaamheid, dat is geen optie. We kunnen wel zorgen dat deze maatregel niet tot verlies lijdt bij Nederlandse bunkeraars en alleen Europees wordt ingevoerd’, zegt VVD-Kamerlid René Leegte, die het debat aanvroeg.
De VVD vreest omzetverlies bij Nederlandse bunkerbedrijven, doordat schippers naar België uitwijken als de gasolieprijs hier duurder wordt.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer