Riviercruisevaart rijp voor cao

De Europese (maritieme) vakbonden maken zich sterk voor het invoeren van de cao in de razendsnel groeiende sector riviercruises. In geen enkel Europees land bestaat een cao voor deze sector. Loon- en arbeidsvoorwaarden worden geregeld op individuele basis, waardoor met name het hotelpersoneel op deze schepen in elk geval ver zit onder het niveau van het Nederlandse minimumloon, aldus Rob Pauptit van de Nederlandse bond NautilusNL.

Door Lies Russel
In de civiele diensten werken op dit moment veel mensen uit het voormalig Oostblok, Bulgaren, Roemenen, Hongaren. Ook Chinezen en Filippijnen zijn werkzaam op de riviercruiseschepen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer