Kalme zee helpt bij evacuatie van 236 opvarenden brandende Lisco Gloria

De 236 passagiers en bemanningsleden van het Litouwse veerschip Lisco Gloria zijn vorige week vrijdagnacht op de Oostzee geëvacueerd nadat aan boord brand was uitgebroken.

Lisco Gloria

De Lisco Gloria was onderweg van Kiel naar Klaipeda toen kort voor middernacht op het bovendek een explosie plaatshad. Experts gaan er intussen vanuit dat de brand ontstond in een defecte koelaggregaat van een vrachtwagen. Op dat moment voer het schip tien mijl ten noorden van het Duitse eiland Fehmarn. Een poging de brand onder controle te krijgen mislukte. Kort daarop sloegen de vlammen over op andere vrachtwagens en spoedig stond een groot deel van de opbouw in brand. Daarom besloot de kapitein dat iedereen van boord moest. Gelukkig was het rustig weer met een kalme zee.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer